Bassam Ayachi: Een terrorist als agent van de Belgische staat

Wat velen al jaren stellen en ook hier werd geschreven blijkt uit het in Parijs recent gevoerde proces tegen Bassam Ayachi, hier gekend als de sjeik van Molenbeek (1). Elke discussie over zijn relatie met de veiligheidsdiensten lijkt stilaan niet meer nodig. Op 13 mei veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg in Parijs hem tot 5 jaar cel maar met slechts 1 jaar effectief.

Een leven van terreur

Een aangezien hij dertien maanden in voorarrest zat kan hij nu vrij en vrolijk rondhuppelen in Molenbeek of waar dan ook. De reden voor die toch wel heel lichte straf ligt in het feit dat hij van 2015 tot zijn arrestatie in Frankrijk wegens terrorisme op 27 maart 2018 voor zowel de Franse DGSE als de Belgische Staatsveiligheid werkte. Zonder blijkbaar enig resultaat. Wel koppelde men voorwaarden aan die vrijlating. En dan?

Bassam Ayachi - gewond in veldhospitaal - 23-02-2015

Bassam Ayachi raakte in Syrië bij een aanslag  gewond en verloor een arm. Een gevolg van interne twisten onder salafisten. Dat geloof hé! Niet teveel van geloven. 

Met andere woorden de spin in het web van het Brusselse salafisme en terreur werkte jarenlang voor onze Staatsveiligheid. En wie de man zijn cv kent weet dat die al decennia als terrorist door het leven ging. Van de bestorming in de Grote Moskee in Mekka op 20 november 1979 tot de bankovervallen in het noorden van Frankrijk, de terreur in Joegoslavië, de oorlogen in Syrië en Irak, de aanslag op het WTC en de aanslagen in Europa.

Dat is niet het enige wat gelijkaardige verhaal rond de familie Ayachi. Zijn in 1980 in het Franse Aix-en- Provence geboren zoon Abdel Rahman werkte volgens zowel zijn advocaat die hem bij zijn Brusselse processen verdedigde als volgens de uitstekende ogende website www.salaire-mensuele.com (2) voor de Franse buitenlandse inlichtingendienst DGSE. Juist zoals zijn vader later.

Volgens dit verhaal wou de DGSE meer weten over de ontvoering van de Amerikaanse journalist James Foley en de Brit Cantlie op 22 november 2012 waarbij Foley later door ISIS onthoofd werd. Een raar verhaal want waarom wou de DGSE meer weten over de ontvoering van een Brit en een Amerikaan? Dat de CIA of MI6 erachter gingen lijkt logisch maar waarom de DGSE?

Steun van de westerse politiek en media

Abdel Rahman was gids en tolk voor VRT-journalist Rudi Vranckx toen die het jihadistengebied in het noorden van Syrië bezocht om reclame te maken voor hun strijd. De VRT, en zo de Vlaamse belastingbetaler, betaalde dus die man. Volgens bovenstaande site verdiende hij als jihadist per maand 10.000 euro. Daarvoor kun je al wat mensen doden.

Hij sneuvelde op 19 juni 2013 in Sinjar, een plaatsje in de provincie Idlib op een 25 km van de stad Maarat al Numan. Vranckx voerde hem op als Syrische vrijheidsstrijder tijdens de benefietshow van de VRT 12-12 voor Syrië op 26 april 2013. Hij was de vader van vier kinderen. Een terrorist die op onze VRT hulp vroeg voor Syrië. Moet kunnen!

Bassam Ayachi werd daarbij voordien slechts tweemaal gearresteerd, in 1979 in Saoedi-Arabië en een tweede keer toen hij op weg met een vracht jihadisten en propagandamateriaal in Italië tegen de lamp liep.

Pas in 2018 in Frankrijk wordt hij echt bij de lurven gepakt en toen bleek wat velen al vermoeden, hij was een agent van Westerse veiligheidsdiensten. Zo runde hij vanuit Molenbeek een lange tijd het Centra Islamique de Belgique (CBB) die jihadisten rekruteerde, aanslagen plande en de meest racistische vulgaire praat (genre joden zijn apen) verkondigde.

Een aantal die er dat soort praatjes verkochten werden voor de rechtbank gesleurd en kregen een veroordeling aan hun broek. Initiatiefnemer Bassam Ayachi liet men hier echter verbazend ongemoeid. Hij was via de moord op de Afghaan Sjah Massoud, een tegenstander van de Taliban, ook indirect betrokken bij de aanslagen op het WTC. Een aanslag volgens bronnen op kosten van Osama Bin Laden.

Abdelrahman Ayachi - 1

In eerste aanleg kreeg Abdelrahman in Brussel wegens terrorisme 8 jaar cel. Geen probleem voor de Franse buitenlandse veiligheidsdienst DGSE om hem te rekruteren. Standvastigheid in het geloof was er noch bij hem of bij zijn vader niet bij. Centen klonken beter.

Het was twee dagen voor de aanslag in New York op het World Trade Center. Wat het sein voor de CIA was om wereldwijd honderden moslims te ontvoeren en in Guantanamo te stoppen. Waar sommigen bijna 11 jaar later nog steeds zitten. En wie liet de CIA ongemoeid? inderdaad Bassam Ayachi. Waarom is dan de heel logische vraag? Was hij toen hun mannetje?

Waarom?

Veel van de vrienden van Bassam Ayachi zijn sindsdien bekende Belgen geworden. Wie kent niet een Salah Abdeslam, Mehdi Nemmouche of Mohamed Abrini (de man met het hoedje), Oussama Atar (het brein achter de aanslagen in Zaventem en de Battaclan) en Ibrahim el Bakraoui? Hoeveel doden hebben ze niet op hun geweten, in het Midden-Oosten en ook hier?

Het is ook geweten dat het probleem van de salafistische terreur al jaren voor de oorlog in Syrië een feit was bestond en dat het verhaal van terroristen die naar het Midden-Oosten of elders (Spanje) reisden bij de veiligheidsdiensten al lang gekend was. En toch konden die zeker tot ongeveer eind 2013 probleemloos in Zaventem, Schiphol of Parijs een vlucht nemen om waar dan ook dood te zaaien.

Men wist het en de reden is nu immers gekend. Men had kanonnenvlees nodig om de Syrische regering ten val te brengen en het land kort en klein te slaan. En dus liet men begaan en gaf hen zelfs alle mogelijke steun, incluis zelfs zware wapens.

Zo waren de terroristen die de Manchester Arena aanvielen in het Verenigd Koninkrijk wonende Libiërs die voorheen door de Britse veiligheidsdienst MI6 naar Libië waren gestuurd om Kadhaffi te vermoorden en het land kapot te maken. Wat lukte. Maar waarom dan nog die aanval op de Manchester Arena en wie gaf hen de opdracht? Dat is de vraag waarop wij nog steeds geen antwoord hebben.

 Aanslagen Zaventem 22 maart 2016 - 1

De luchthaven van Zaventem na de aanslag. De daders waren diezelfde jongens die voorheen door onze media als ‘vrijheidsstrijders’ bijna heilig werden verklaard.

Een vroegere Belgisch toppolitieman zegt het kurkdroog: “Van die plannen in Verviers waar we de terroristen uitschakelden werden we vanuit het buitenland verwittigd. Deze wisten dat dus. De aanslagen op Zaventem en Maalbeek hebben ze gewoon laten doorgaan.” Bij de Staatsveiligheid was niemand bereikbaar voor commentaar. Komt die nog dan zal die hier worden gegeven. (3)

Maar de vraag rijst waarom jarenlang de wereld werd geteisterd door die extreme golf van terreur en waarom die golf nu plots is komen stil te liggen. Zo roemde onze media wat ze noemde de Arabische Lente. Wat in wezen een poging tot salafistische staatsgreep was vermomd als vrijheidsstrijd tegen de meer burgerlijke en niet-religieuze regeringen in de regio. En die opstand kreeg alle steun van Barack Obama, de EU en de media.

Het is een vraag die men misschien pas binnen enkele decennia zal beantwoord krijgen. Het antwoord zou politiek wel eens een schokgolf kunnen veroorzaken. Want een stelletje boze geradicaliseerde jongeren of amateurs waren dit zeker niet. Integendeel! Herinner U dat Abdelkader Belliraj, de Belgo-Marokkaanse agent van de Mossad pal voor 9/11 een privaat gesprek had met Bin Laden!

Willy Van Damme

1) De geheime diensten en de Syriëstrijders–De zaak Fouad Belkacem en Bassam Ayachi | Willy Van Damme’s Weblog (wordpress.com)

2) Fortune Salaire Mensuel de Abdelrahman Ayachi Combien gagne t il d argent ? 10 000,00 euros mensuels (salaire-mensuel.com)

3) Er kwam tot heden geen antwoord van de Staatsveiligheid op de gestelde vragen. In afspraak met de woordvoerster werden op 31 juli een serie vragen gestuurd. Of die gingen beantwoord worden, stelde zij, was niet zeker. Die kwamen dus niet. Dat veiligheidsdiensten infiltreren in criminele organisaties van die aard is begrijpelijk maar daar dienen wel voorwaarden aan verbonden.

Die steun moet resultaatsgericht zijn. Zomaar geld geven en jarenlang niets aan cruciale informatie in ruil krijgen kan niet. Dat is steun aan de terreur. Nergens uit het in Frankrijk gevoerde proces blijkt er van enig resultaat sprake te zijn geweest.

Er ging wel geld zijn richting en hij kreeg ook duidelijk bescherming. De man heeft een leven van terreur die begon met de bestorming van de Grote Moskee in Mekka decennia geleden.

En dat ging van kwaad naar erger. Het lijkt er op dat de man al die jaren bescherming genoot. Van wie allemaal? Zonder hem had het salafisme in Molenbeek en elders in België niet zo’n vlucht genomen. Vermoedelijk zou er zelfs geen sprake geweest zijn van die twee aanslagen in Zaventem en Maalbeek.

Bovendien is het duidelijk dat de Staatsveiligheid tot ongeveer eind 2013 honderden jihadisten naar Syrië liet vertrekken om er te stelen, moorden, vernielen, onthoofden en dies meer. En het Westen heeft hen gebruikt om Syrië aan te vallen en te vernielen. Wat gelukkig genoeg niet lukte. Meer dan genoeg vragen dus voor de media en het parlement.

Er zijn al veel parlementaire onderzoekscommissies geweest maar niet over dit. Een vraag bijvoorbeeld: Hoe kwamen bijvoorbeeld die minimi’s van Herstal bij al Qaeda in Jemen? Dat zijn toch de mannen van Charlie Hebdo. Geen antwoord! Het zegt alles over het democratisch gehalte van België.

De gestelde vragen waren:

Hierbij zoals afgesproken enkele vragen betreffende de lang in Sint-Jans-Molenbeek woonachtige terrorist Bassam Ayachi die gezien wordt als een der belangrijkste figuren in de salafistische terreur wereldwijd en op bepaalde ogenblik in contact stond met figuren als een Oussama Attar.

Deze werd in mei dit jaar door de Parijse rechtbank van eerste aanleg wegens zijn betrokkenheid bij terreur veroordeeld tot 1 jaar effectief en vier jaar voorwaardelijk. Tijdens dat proces bleek dat deze een jarenlang door Jullie en de Franse DGSE betaalde informant was.

  • Klopt dit?
  • Was dit van 2015 en tot 2018 en zijn arrestatie in Frankrijk?
  • Uit het proces moet ik opmaken dat de man wel veel geld en protectie kreeg maar amper of geen voor jullie bruikbare informatie gaf. Klopt dat?
  • Hoe was de reactie vanuit de Belgische politiek en het Comité I?

13 gedachten over “Bassam Ayachi: Een terrorist als agent van de Belgische staat

  1. Van Vranckx weet ik dat hij uit zijn veiligheid altijd aan de verkeerde vlag staat.
    Je moet het maar aan pater Daniël vragen.
    En ja, hier ben je mis, je gelooft dus soms wel soms geen kranten.
    En 9/11 was een false flag.
    arQiRIek

    Antwoord:

    Wat de reden waarom hij liegt is weet ik niet. Dat hij liegt en dat bewust doet lijkt in mijn ogen zeker. 9/11 was inderdaad een false flag maar hoe het in elkaar zat is mij nog steeds onduidelijk. Bijvoorbeeld wat de rol van Saoedi Arabië was is mij een van de vele nog resterende vragen.

    Willy Van Damme

    • Volgens geloofwaardige reden(en)/bronnen is het simpel:

      Afghanistan (& Iraq) binnenvallen kon niet rechtstreeks…
      dus moest een False Flag worden gecrëerd/uitgelokt, zodat artikel 5 v/h ‘bondgenootschap’ legitiem (👤) kon worden uitgevoerd.

      OBL zou al dood zijn geweest VOOR 2007, en tot 2 maal toe [in S-arabië & Londen) een CIA kliniek zijn ‘gepasseerd’…de 2e genoemde kort voor negen-elf…

      [eigen onderzoek; You Tube; ‘Undercover bij Al-Qaida’-Morten Storm; aanslag op CIA basis (jacht op OBL) [ook vermeld in Zero Dark Thirty] …
      Vyrtis Creative

      Antwoord:

      Ook nu weer beweert Joe Biden dat ze ditmaal al Zawahiri hebben gedood. Maar buiten een Amerikaanse regeringsbron hebben we zero bevestiging. Het kan waar zijn maar het kan evengoed gelogen zijn. We weten het simpelweg niet. Maar geen probleem de pers hier neemt het over als zijnde de waarheid.

      Alleen voor de moord onder Donald Trump op al Baghdadi, de man van ISIS, zou er enig bewijs zijn. Een Libanese journaliste Jenan Moussa die degelijk is heeft nadien die woning waar hij zogenaamd verbleef doorzocht en vond er documenten gelinkt aan ISIS.

      Willy Van Damme

      • Ik geloof niet soms wel soms niet kranten zijn bedrog. De vaccins beschermen niet tegen covid. Dus wat doen ze wel: mensen vernoorden. In US waren er direkt doden, in de EU duurt het langer.
        Waarom:
        in US

        100 mcg MRNA, lipide nanodeeltjes en spike-eiwit

        in de EU

        30 mcg MRNA, lipide nanodeeltjes en spike-eiwit bevatte

        Het verschil maakt de snelheid uit wanneer iemand doodvalt.
        In Amerika was het vrij direkt.

        In de EU gebeurt het ook, maar later.
        Hoeveel later weet niemand.

        En dat vind je niet in kranten.
        arQiRIeK0

        Antwoord:

        In het verleden is er hier stevig over geredetwist en toen is er gesteld dat de discussie hierover voorbij is. Dit is Uw laatste reactie over dit onderwerp. Na de vaccinatiecampagne is het aantal doden en zwaar zieken zeer sterk gedaald en nu zijn er zelfs veel dagen in België en elders in de EU zonder doden.

        Als de EU de VS op dit vlak wil inhalen dan zal er heel veel moeten veranderen want er vallen nog amper doden. Maar ik kan je uiteraard niet tegenhouden er een andere opinie op na te houden.

        Willy Van Damme

  2. https://www.dewereldmorgen.be/community/moslims-vals-beschuldigd-van-de-terroristische-aanslagen-9-11-v-s/
    https://www.dewereldmorgen.be/community/belgie-europese-unie-verbergen-en-beschermen-daders-van-terroristische-aanslagen-9-11/
    Janu

    Antwoord:

    Er zijn rond die zaak van het WTC en 9/11 veel speculaties en ik zie dat sommigen daarbij er wat te veel op los speculeren. Het is wachten tot de echte waarheid boven water komt. Dat het met het Midden-Oosten te maken heeft is wel zeker.

    Willy Van Damme

    • Speculaties Willy, dat is gemakkelijk. Ik ben lid van Architects & Engineers for 9/11 Truth.
      En daarnaast hebben we heel serieus werk van vliegtuigingenieur Coen Vermeeren die duidelijk heeft uitgewerkt dat het hele 9/11 narratief een inside job is.
      De amerikanen zijn zowat de uitvinders van Valse Vlag uitvoeringen. En wat weet jij over de sterkte van de struktuur van de oorspronkelijke 9/11 gebouwen?
      Ik weet het.
      arQiRIeK

      Antwoord:

      Ik heb mij in die zaak nooit verdiept en weet dan ook niets af van het technisch aspect van de zaak. Wel zijn er in de zaak zoals dat gaat veel fantasieën en inderdaad is de VS meester in het creëren van zogenaamde false flag, nep aanvallen. Ze zijn wel niet de enige zoals in 1939 bleek met Duitsland en Polen.

      Willy Van Damme

      • Beste Willy
        Het verbaasd me steeds weer wanneer ik hier de reacties lees hoe onkritisch sommige mensen omgaan met hun bronnenmateriaal. De rede wordt onmiddellijk overboord gegooid als dat wat wordt beweerd past binnen hun waanbeelden die ze erop nahouden.
        Coen Vermeeren is ofwel een kwakzalver, ofwel een gewiekste afzetter die ontdekt heeft dat er altijd wel een boek te slijten valt aan goedgelovige zielen.
        Zijn 9/11 schrijfsels worden hier met de grond gelijk gemaakt (met de nodige doorverwijzingen) https://kloptdatwel.nl/2021/08/25/9-11-te-complex-voor-coen-vermeeren/
        Hij blijkt ook geschreven te hebben over… UFO’s. Uiteraard. Kritiek hier https://skepsis.nl/ufos-bestaan/
        Petje af voor de recensenten die bereid waren om hun mentale gezondheid op het spel te zetten.
        Mvg
        P. Danssaert

        Antwoord;

        Ik kende die website helemaal niet maar die ziet er goed uit. Maar er zijn altijd mensen die vatbaar zijn voor allerhande verhalen zoal over ufo’s en de illuminatie. Daarmee vergeten zij wel achter de echte feiten aan te gaan en verstikken ze zich in de grootst mogelijke nonsens. En de daders tevreden.

        Willy Van Damme

      • hahahahaha
        arQiRIek

        Antwoord:

        Saoedi Arabië, Egypte en Turkije zouden nu ook de rangen van BRICS willen vervoegen. Maar of dat de wereld gaat vooruit helpen wil ik nog zien. Het gaat hem hier niet over goed en kwaad maar over macht, pure rauwe macht.

        De discussie over covid is hier gesloten. Op de kwestie van de oorzaak na is alles min of meer gekend en ja Pfizer heeft er schatten mee verdiend maar het aantal doden is op bijna zero gevallen. Daarover gaat het. Zaak gesloten.

        Willy Van Damme

      • De macht achter de macht, is maar meeste een kleine beperkte ultra rijke club.
        Echter de piramide naar beneden toe is nog nooit zo stevig georganiseerd dan in het huidige tijdperk.
        Daarom zijn ook de gekste aanslagen met de grootste gevaarlijke gekken mogelijk.
        Justitie in de zak, dus kleinere straffen voor hun beschermelingen. Kunnen ze er niks meer mee, dan wordt het “zelfmoord” in de cel. Moet het verhaal gezet worden? de “media” is nog maar van een paar miljardairs, die democratie veinzen, die echter het kritische woord vermoorden.

        Van onze politici verwacht ik niks meer dan ellende.
        Het zal de gewone burger uit de VS, Canada, Europa en Israël moeten zijn, die zich hopelijk toch kunnen gaan verenigen.
        en het “monster” gaan verslaan.

        Ook het onderwijs, van kleuterschool tot universiteit, levert alleen maar loonslaafjes af, die totaal niet meer kritisch zijn. Zoals gesteld, de piramide omlaag is zeer stevig georganiseerd.
        De Molotov gooide links extremist van weleer is de huidige trekpop in pak die moord en brand schreeuwt voor het klimaat in naam van zijn/haar broodgevende hand van de de NGO’s

        voor WOII was het Duitsland die in het nauw gedreven was door hyperinflatie vanuit het vodje van Versailles dat ipv een Vrede de blauwdruk was voor die WOII.

        Nu, en dat is angstig, worden alle westerse landen in de hoek gedrukt.

        wat dus al begon met falseflag aanslagen door huurterroisten, daaroverheen het sausje van Covid
        en dan nu het Oekrainedebacle. Ipv opstand, raakt het volk verdooft, wat denk ik ook de bedoeling is/was.

        Lichtpuntje voor mij is de organisatie BRICS ( ik vermoed dat zij nog beetje zionistenvrij zijn)
        Hieraan zal en moet het westen zich straks toch gaan spiegelen.
        En dan zou het wel eens zo kunnen zijn, dat die geplande doodlopende weg van het westen, zo extreem doodlopend wordt,
        dat de piramide toch zal gaan afbrokkelen.
        Johan den Haag

        Antwoord:

        Net te veel alles door elkaar klutsen. Wat we meemaken is een oorlog van het Westen/NAVO tegen de rest van de wereld. En als die rest het wint, wat mij duidelijk lijkt, dan wacht ons niet een of ander paradijs. Staten zijn creaties van mensen en die zijn hebzuchtig. Misschien ben ik hier, gelukkig, wel fout.

        Willy Van Damme

      • Hij kluts helemaal niks door elkaar. BRICS kan onze redding zijn, met onze Young Global Leaders moeten we niet denken dat iets anders gaat gebeuren dan ons angst aanjagen, ons doen sterven van de honger en doodvriezen van de kou.
        Ik vrees dat Willy net als met de vaccins dit niet wil geloven. Ondertussen wordt het wel duidelijk dat die vaccins niet beschermen tegen covid.

  3. Wanneer gaan ze die Vranckx eindelijk eens goed op de rooster leggen??
    Waarom krijgt die zoveel zendtijd en programma’s om zijn vooringenomen meningen te komen verkondigen??Is dat omdat ie samen is met vrt hoofdredacteur Liesbet Vrieleman en daardoor zich alles kan permitteren???Door wie en wat worden die nog beschermd??Is hier geen sprake van belangenvermenging en favoritisme??
    Emile De Roy

    Antwoord:

    Over die eventuele relatie kan ik niets zeggen. Wel is het toch opmerkelijk dat die zich veel kan permitteren. Ik merk ook dat hij heel voorzichtig zijn versies van bepaalde feiten wet aan te passen. Geweten is wel dat velen bij de VRT het niet nauw nemen met de feiten.

    Ook de versie van zijn bezoek in januari 2012 aan de Syrische stad Homs wordt gestaag aangepast maar wel subtiel. Eerst waren die bommen die men op die betogers van Assad aanhangers gooide het werk van het leger en in de recente televisie uitzending van Het Huis zwijgt hij over wie de dader is.

    En in Oekraïne had hij op zeker ogenblik ’s middags in de uitzending al het verhaal over Russische soldaten die als foltermethode de vingers afknipten van krijgsgevangenen en burgers. Iedereen weet dat in oorlog er overal propaganda is maar in Oekraïense veiligheidsdienst is de SBU daarin alleen wat straffer.

    De uitzending over die gifgasaanvallen is echter van een onvoorstelbaar niveau. Propaganda van Al Qaeda breed op het televisiescherm. En gisteren zagen we mede auteur Inge Vranken dan eens het verhaal doen over hoe het met Al Qaeda nu zit. Geen woord over Syrië. Zoals verwacht.

    Willy Van Damme

  4. Het is goed dat zulke details eens haarfijn uit de doeken worden gedaan. Maar zulke journalistiek is erg zeldzaam geworden. Journalistiek en justitie* zijn geïnstrumentaliseert door het Etablissement. De aanstelling van onze nieuwe buitenlandminister vervolledigd het surrealistisch plaatje van onze zogezegde democratie. Het artikel doet vragen stellen of justitie en de Staatsveiligheid hier opereren als lid van een criminele bende in het hoger belang van de Staat en vooral de burger – het is een parodie geworden. Moet je dan nog vragen stellen hoe de Belgische Staat zijn bijdrage heeft geleverd en gefinancierd aan de steun voor de gevechten in Syrië? Waar uiteindelijk de verdwenen twee miljard Lybisch geld naar toe zijn? Het lijkt niemand te interesseren van diegenen die in het parlement en op het TV-scherm bakkeleien over enkele luttele tientallen euro’s voor een sociaal achtergestelde. Als de laatste door de wol geverfde journalisten als deze zullen verdwijnen is alle hoop verloren…

    justitie: zie het krampachtig gedoe bij het MH17-proces of de gemediatiseerde heksenjacht op Schild&Vrienden.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Over dat verdwenen geld moet je bij Didier Reynders zijn. Die zou er meer van af weten. Die is momenteel Eurocommissaris voor Justitie en dat is echt geen grap hoor.

    Ik heb juist een Nederlands boek gelezen over de neergeschoten MI17 en daarin staat veel over de media bij onze noorderburen. Het is er nog veel erger aan toe dan hier. Zelfs al denk je dat kan niet maar het is zo. Iedere schrijver of politicus die dwars ligt poogt men via moddercampagnes weg te zuiveren.

    Willy Van Damme

  5. Beste Willy,

    Beetje naast het onmiddellijke onderwerp, maar in compleet dezelfde geest:
    https://www.nakedcapitalism.com/2022/07/novichok-investigation-collapses-in-london-court-adam-chapman-lawyer-appointed-to-represent-sergei-yulia-skripal-doesnt.html

    De Skripal saga (waar ook een heel interessante versie van te vinden is op de website van de Russische ambassade in Londen) toont wel hoe pervers het UK durft zijn: ze moeten hierin echt niet onderdoen voor CIA & Co. En Manchester Arena? Als de familie van de slachtoffers ooit kan of durft begrijpen…
    En hebben wij in België geen pril begin gekend met de Bende van Nijvel, de Italianen met HUN loden jaren? Recrutering van (ook Ukraïnse) oorlogsmisdadigers door de VS post-WOII? Veel van de thema’s op jouw blog kunnen samen komen…misschien iets om een heel dik boek over te schrijven? Zoveel dat we in België ooit niet wilden of durfden geloven omdat het gewoon te erg was en teveel in ging tegen de geschiedenislessen die we als kinderen ingelepeld kregen of wat onze ouders op de BRT hoorden! En sinds de jaren ’70 werd dat enkel erger!
    Anton

    Antwoord:

    Erg bedankt voor deze info die ik vanavond nog poog te lezen. Het was voor iedere waarnemer duidelijk dat de affaire met vader en dochter Skripal en dat novichok een zeer smerige zaak is in elkaar gestoken was door MI6. Zijn ze vermoord? En dit om de Russen te pakken, maar waren er andere reden?

    Dit was een kwestie van ontvoering en vermoedelijk moord. Dat de Britse politie voor geen haar te vertrouwen is bleek ook toen in 2019 een gemaskerde bende in centraal Londen de Hongkongs minister van Justitie in een hospitaal sloeg en de politie zelfs niet de moeite nam om een onderzoek te starten.

    De misdaden gelieerd aan de Bende van Nijvel werden gelieerd aan een militair stay-behind-netwerk verbonden met de Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten. Onze militaire veiligheidsdienst kende hun namen en als het parlement die namen vroeg weigerde die dienst. Dat noemt men democratie.

    Willy Van Damme

  6. Beste mijnheer Van Damme
    Ik ben blij met uw reactie over Zelenski in Humo 4270 van 5 juni;Het is opmerkelijk dat sedert de “special intervention” van Rusland in Oekraîne er praktisch geen reacties van lezers kwamen over artikels over Oekraine in Humo,;Ik had de indruk dat Humo ze seponeerde .Na een tijdje een van Mieke Vogels waar er een paar reacties op kwamen,dan dacht ik;is het omdat het een (ex)politica is dat ze deze reactie niet kunnen opzij leggen ,en dan deze van Luc Castelein en dan de uwe;ja deze kunnen ze ook niet negeren bij Humo want ik ben zeker dat ze u kennen;Opmerkelijk geen reactie op uw brief de weken na de plublicatie van uw schrijven
    Myriam Deguise

    Antwoord:

    De pers wordt soms de vierde macht genoemd. Een grap. Uiteraard maakt men bij het publiceren van lezersbreven een keuze. En die is duidelijk. Ik heb in het verleden nog voor Humo geschreven over de toestanden in mijn stad. En er zijn er hier heel wat die dat nog weten.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie