Belgische hulp aan Syrië – Slechts voor al Qaeda

Belgisch minister voor Ontwikkelingshulp Caroline Gennez (Vooruit) gaat ook aan Syrië noodhulp geven om zo het leed van de bevolking in het noorden van het land te verlichten (1). Genereus zou je denken. Vergeet het.

Oprotten

Volgens een bericht van de minister voor Ontwikkelingshulp gaat er vanuit België 5 miljoen euro naar Turkije en Syrië waarvan 4 miljoen naar Syrië maar dan blijkbaar volgens haar door de VRT geciteerde verklaring exclusief naar het noordwesten van Syrië. De rest kan oprotten.

Vermoedelijk gaat het hier over het gebied in Idlib waar Al Qaeda samen met de Turkse regering baas is. De argumentatie van Gennez is dat volgens de VRT die haar citeert: “De Syrische overheid vraagt alleen hulp voor de slachtoffers in niet-oorlogsgebied. Voor waar Assad en het regime geen controle hebben vragen ze zelfs geen hulp om de inwoners te steunen”

Volgens berichten in de Syrische pers en de in Nederland uit Aleppo komende en in Nederland wonende Lahhoud Murad is er wel degelijk vanuit de Syrische overheid via de Syrische Halve Maan hulp aan die gebieden geleverd. (2) Dit terwijl het om door Turkije bezet gebied gaat en de regering in Ankara van Erdogan dus verantwoordelijk is.

Maar zo gaat dat, de mensen in de steden Aleppo en Hama en de andere getroffen gebieden kunnen voor de Belgische en andere westerse regeringen gewoon verder creperen. Niet te verwonderen daar de Brusselse jihadistenleider Bassam Ayachi – de sjeik van Molenbeek –  voor zijn werk in Syrië van onze Staatsveiligheid geld kreeg.

Aardbeving - Assad en leden van Rode Halve Maan in Aleppo in vergadering

De Syrische president Bashar al Assad en zijn echtgenote Asma in de stad Aleppo in gesprek over de hulpverlening met mensen van o.m. de Syrische Rode Halve Maan.

En volgens officiële Amerikaanse documenten steunde onze regering zelfs ISIS. Maar dus niet de Syrische bevolking die in overheidsgebied leeft. De vraag reist trouwens welke garantie men heeft dat de hulp die aan dit gebied gegeven wordt correct zal verdeeld worden?

Het is het ‘koninkrijk’ welke door Aboe Mohammad al Jolani, baas van het aan al Qaeda gelieerde Hayat Tahrir al Sham, wordt bezet. Maar wie gelooft dat deze hulp correct zal gegeven worden is zot.

Wie gelooft dat?

Enkele maanden geleden vroeg volgens de website al Monitor een priester in dit deel van de provincie Idlib of hij zijn grotendeels vernielde kerk mocht heropenen. Ondanks de druk om een meer menselijk gezicht te tonen weigerde hij. Trouwens volgens resoluties van de VN is elke hulp van wie en waar ook aan al Qaeda bij wet verboden.

Men kan zich daarom terecht afvragen of de Belgische regering en Caroline Gennez hier zo terroristen steunt en dus de wet aan het overtreden is. Maar wees gerust, in het Westen mag alles, ook steun aan ISIS en al Qaeda. Zolang deze natuurlijk de Westerse belangen verdedigen.

En dat is Syrië vernielen. Juist als die aardbeving. Vandaar geen hulp aan de miljoenen in regeringsgebied wonende Syriërs. DAT is het echte Westerse regeringsbeleid wat betreft de mensenrechten en het internationaal recht. De rest is propaganda, sprookjes.

Wel zijn er een pak landen buiten de westerse alliantie die aan Syrië al noodhulp boden zoals Pakistan, Rusland, China, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten en Bangladesh. Landen die het recent soms zelf niet gemakkelijk gehad hebben.

Intussen zijn hier enkele individuen wel bezig met hulp aan het verzamelen voor de geteisterde bevolking. Zo is er een groep in Nederland verblijvende Syriërs en priester Daniël Maes die in het klooster van Sint-Jacob de Verminkte in de stad Qara verblijft en er al voor de oorlog uitbarstte woont. Het klooster heeft iedereen die dat nodig had zonder discriminatie in het verleden hulp verleend.

Wel toonde de VRT in het journaal voor het eerst vandaag wel beelden van de vernielingen in de stad Aleppo en had hun journalist Jens Fransen het deze week zonder verdere verduidelijking over de aanwezigheid van al Qaeda daar in Syrië. Een primeur voor de VRT.

Oproep pater Daniel Maes

IMG_3948

Pater Daniel Maes bij de feestelijkheden rond zijn 50-jarig priesterschap in Postel waaraan hij verbonden is. 

Rond vier uur maandagmorgen werd hier een lichte aardbeving van ’n tweetal minuten gevoeld. Wij zijn zelf niet getroffen. Het centrum van de aardbeving (7.8) bleek bij de miljoenenstad Gaziantep te liggen (Z-O Turkije). De Syrische regering hield maandag een spoedberaad om de hulp te organiseren.

Na de vespers baden we de grote litanie die in de liturgie voorzien is voor deze slachtoffers. ’s Avonds in de recreatie baden we met groot en klein een rozenhoedje. Vandaag houden we doorlopende aanbidding in de kerk. Er zouden in Noord Syrië al meer dan 1000 doden gevallen zijn en nog veel meer gewonden.

Het blijkt allemaal veel erger te zijn dan aanvankelijk verwacht werd. Moeder Agnes-Maria en zuster Carmel zijn begonnen met de voorbereiding van de meest dringende hulp aan slachtoffers in Aleppo, die daar in deze ijzige vrieskou op straat zitten zonder voldoende kleding, zonder eten en medicamenten.

Nadat deze mensen in N. Syrië al een decennium lang het slachtoffer zijn van aanslagen en plunderingen, onrechtvaardige, wurgende sancties en illegale bezetting die tot op de dag van vandaag verder gaan.

Bovendien aarzelen verschillende landen om juist het noodlijdende volk van Syrië enige hulp te bieden, zogenaamd uit politieke correctheid. Wil ook bidden voor de slachtoffers, de families, het land en hen die helpen.

Voor wie ons hierbij wil helpen met een kleine of grote financiële steun, ziehier ons banknummer: IBAN: BE32 0682 0832 4402 / BIC: GKCC BEBB

Oproep Lahhoud Murad & vrienden

Lahhoud Murad was in Nederland aan het studeren met het idee nadien een eigen bedrijf op te richten in Aleppo waar een deel van zijn familie nog woont. Zijn broer woont in Wichelen, een gemeente vlakbij Dendermonde. Origineel komt de familie uit de provincie Hasaka waar zij graan verbouwen.

Maar daar zitten de Amerikanen met de Koerdische terreurbeweging PKK die er het graan en de aardolie, de voornaamste producten in die regio, stelen. Voor stortingen vanuit het buitenland en dus ook België op dit Nederlands bankrekeningnummer moet men wel ook de BIC-code meegeven en dat is in dit geval RABONL2U.

Samen SOS - Lahhoud Murad - Aardbeving Syrië

Willy Van Damme

1) Minister Gennez maakt 5 miljoen vrij voor noodhulp aan slachtoffers van aardbeving, waarvan meer dan 4 miljoen voor Syrië | VRT NWS: nieuws

2) Quake-hit Syria approves aid delivery to rebel-held areas — Naharnet

3 gedachten over “Belgische hulp aan Syrië – Slechts voor al Qaeda

  1. Bedankt Willy zo is nog maar eens aangetoond wat een Nato-acolieten er in onze regering zitten
    Werner De Kerf

    Antwoord:

    Toen ik na de oorlog van de NAVO tegen Libië Steven Vanackere (CD&V) toenmalig minister van Buitenlandse zaken ontmoete en nadien Björn Rzoska (Groen) stelde ik hen de vraag of die oorlog tegen Libië niet fout was geweest. Zij erkenden dat en verontschuldigden zich.

    Nu zien we weeral hetzelfde met Groen die zich schaamteloos achter die oorlog tegen Rusland zet en het gebruik van Amerikaans schaliegas en kernenergie steunt. Veel milieu en vredespolitiek, ooit hun basisprincipes, zie ik daar niet. Integendeel, het omgekeerde.

    Maar in Duitsland is het nog veel erger daar wordt nu zelfs bruinkool opgewaardeerd. De Grünen zijn er de oorlogspartij bij uitstek. Neem Reinhard Bütikhofer, fractieleider voor de Grünen in het Europees parlement en voorzitter van de parlementaire commissie voor de relaties met China.

    Hij is lid van het Aspen Institute dat nauw aansluit bij de CIA, Atlantic-Brücke – die Brücke slaat dan op de nood aan goede relaties met de VS – en ook het American Jewish Committee. Veel hulp zullen de Palestijnen van de man en zijn partij dan ook niet moeten verwachten.

    Het is dan ook geen verbazing dat na Adolf Hitler het Joska Fischer, toen Duits minister van Buitenlandse Zaken, was die de Servische/Joegoslavische hoofdstad Belgrado liet bombarderen. Waarbij ook veel burgerdoelwitten werden aangevallen. De man geeft nu (tegen het prijsje) lezingen.

    Hij is ook lid van Atlantic Brücke. De door o.m. de Groenen soms als neofascistisch omschreven Italiaanse premier Giorgia Meloni is eveneens lid van het Aspen Institute en voert wat betreft Oekraïne dan ook uit wat de VS wil. En het dan maar hebben over Qatarees geld om het parlement te beïnvloeden.

    Willy Van Damme

  2. Wat mij misselijk maakt is dat als het voor “de zaak” is dan de politiek direct gladjes honderden miljoenen naar Oekraïne schuift voor oorlog te voeren. Maar voor deze sukkelaars van een natuurramp geeft de politiek een aalmoes en moet de Openbare Omroep beroep doen op de barmhartigheid van de uitgeperste belastingbetaler. Ook erg is dat als de politiek met de borst vooruit op de Bühne verklaart dat “België” een bedrag gaat geven, ze eerst komen schooien bij de burgers en pas daarna het ontbrekende bijpast. Verschiet ook niet als “hun gift” afgetrokken wordt van het budget voor ontwikkelingshulp. Wel wordt in dit geval de kans niet gelaten om het “falen van het regime” in de verf te zetten.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Het is mooi dat men die mensen helpt en het moet maar ook nu weer zien was dat de hulp aan Syrië politiek kleurt. Turkije bezet hier getroffen gebieden mar niemand hier klaagt over het feit dat Turkije niets voor hen doet.

    En sommigen zoals Caroline Gennez, staatssecretaris voor Ontwikkelingshulp, weigeren de mensen in Syrisch regeringsgebied te helpen. Een grove schande. Geld voor al Qaeda & co was er maar niet voor hun slachtoffers.

    Willy Van Damme

    • Ik kan het niet laten om even op de opmerking van Oekraïnse vluchtelingen in te pikken. Het valt sommigen op dat de gastgezinnen hun arme oekrainers aan het kwijtraken zijn… Spoorloos maar na tracering blijken ze dikke villa’s te kopen… Het blijken Russen te zijn … Oeps… Oekraïne lijkt me één grote geldzwendel.. En dan dient Servië nog geserveerd… de hoofdzetel van de kleurenrevolutie…Wow … Als het stop van Assad eruit gaat denk ik dat we hier een vluchtelingenstroom kunnen verwachten… Of hoe een kleurenrevolutie onder het mom van Humanisme Europa zen ondergang kan betekenen… Qatar houdt zich muisstil zo te zien… Bakken met geld maar geen steun aan ….. Zou het te maken hebben met de corrupten in het Europese parlement ? .. Ik zweer bij GOD en Appollo …Tja …
      Louise

      Antwoord:
      Er wordt tegenwoordig steen en been geklaagd over de toestroom van vluchtelingen. Wat te begrijpen is maar mede veroorzaakt wordt door de oorlogen tegen Syrië, Afghanistan en nu Oekraïne. In wezen is dit het roven van waardevols uit die landen welke men hier goed kan gebruiken: Werkkrachten!

      Willy Van Damme

Plaats een reactie