Syriërs kunnen de pot op

Jullie berichtgeving over de aardbeving in Syrië toont ten eerste een bijna totale onkunde en een totaal gebrek aan respect voor het leed van de Syriërs. Maar dat is naar gewoonte.

De regio waar Jullie het hier vooral over hebben is de regio Afrin vlakbij Aleppo en gelegen aan de Turkse grens. Het wordt bezet door Turkije die er de Koerden grotendeels verdreven. Een etnische zuivering dus en die zone is nu in handen gegeven van terreurgroepen als Ahrar al Sham, Nour Din al Zinki, enzovoort…

De internationale wetgeving zegt dan dat de bezettende mogendheid moet zorgen voor het wel en wee van de bevolking. Turkije dus. Hoe zou de Syrische regering er iets aan kunnen doen? De toegang wordt hen ontzegd. Maar dat is Jullie blijkbaar (bewust) ontgaan.

image

Als je woont in Turkije heb je kans op redding. Woon je in door die salafistische terreurgroepen gecontroleerd Syrisch gebied dan heb je pech. Woon je echter in het door de Syrische regering geregeerde deel van het land dan laat het Westen je gewoon stikken.

China roept op om ook de Syrische bevolking te helpen maar dat land wordt geleid door wat het Westen ziet als een ‘tiran’. Vergeet het dus.

In dit gebied zijn de beruchte Witte Helmen actief. Door hun vroegere Nederlandse boekhouder in een gesprek met mij omschreven als een criminele organisatie. Deze Witte Helmen zijn opgericht door de Britse militaire veiligheidsdienst MI6 en na het schandaal volledig onder controle gekomen van Turkije.

De plunderende Syrische baas is wel dezelfde gebleven. De Witte Helmen mogen van al Qaeda zelfs het door hen bezette deel van de provincie Idlib niet binnen. Terwijl het Turkse leger er een serie basissen heeft. Ook hier is Turkije dus de ultieme verantwoordelijke voor het wel en wee van de bevolking.

Maar geen verbazing dat Jullie en de rest van de westerse media voor de Syriërs in de miljoenenstad Aleppo en andere steden als Hama die ook getroffen zijn geen greintje aandacht hebben. Die mogen voor Jullie ogen creperen. Een gedrag dat zelfs niet eens walgelijk te noemen is maar veel erger. Ach het Westen en de mensenrechten.

Willy Van Damme

Brief aan De Morgen betreffende hun berichtgeving over de aardbeving in Syrië. Ook de rest van de klassieke Belgische media is van hetzelfde niveau.

4 gedachten over “Syriërs kunnen de pot op

  1. soms nodig 2 of 3 keer klikken:
    https://www.dewereldmorgen.be/community/vrijheid-van-meningsuiting-van-meester-van-slaven/
    Janu

    Antwoord:

    Tja,, onze media ziet de wereld door de westerse bril en begrijpt daarom amper of niet het ongenoegen of woede in Afrika, Latijns-Amerika of Azië over het westerse beleid. En dan verschiet men plots dat landen als Zuid-Afrika, Thailand of Brazilië de andere kant kiezen. Zelfs zich verontschuldigen is nog teveel.

    Willy Van Damme

  2. Niet opgeven Willy! Ik lees je zeer terechte ergernissen met grote belangstelling en instemming.

    Grtz

    Philip

    Antwoord:

    Ik kan uiteraard niet alle televisie-uitzendingen, radioverslagen en krantenartikelen lezen maar ik heb veel gelezen, gehoord en gezien. En buiten een kort stuk op de BBC World met beelden uit de stad Hama en een paar woorden van een Syrische minister was het noppes.

    En als men beelden uit Syrië gaf dan kwam dit uit het door de salafistische bendes en Turkije bezet gebied. Aleppo, een miljoenenstad die naar ik hoorde erg getroffen is kwam voor zover ik weet in onze media niet ter sprake wel de gelijknamige provincie met het gebied Afrin waar de Witte Helmen actief zijn.

    Willy Van Damme

  3. Dank je Willy,
    deze morgen kreeg ik deze berichten van pater Daniël die in Syrië werkt.
    Ze organiseren veel hulp.
    Iedereen hier kan hen helpen, de bankrek. nr. staat in de voorlaatste aline.
    Graag, en bedankt voor plaatsen.

    Goede Vrienden,

    Maandagmorgen 6 februari 2023 werden Zuid Turkije en Noord Syrië getroffen door de zwaarste aardbeving sinds decennia (7.8) met vele duizenden doden, wijken waarvan de gebouwen instorten, ontelbare gekwetsten en ontheemden. Turkije kreeg nagenoeg uit heel de wereld hulp. Voor Syrië kwam er hulp vanuit Iran en Rusland en nog enkele landen. Vele andere landen aarzelden om Syrië te helpen. Destijds hadden meer dan honderd landen een verbond gesloten onder de cynische naam “vrienden van Syrië” om terroristische groepen te steunen en het land en de bevolking tot slaaf te maken van het westen. Het huichelachtige voorwendsel was dat het volk moest bevrijd worden van een dictator. De werkelijkheid was dat het land onderworpen moest worden aan de westerse belangen. Mede dank zij Rusland en de eensgezindheid van volk, leger, regering en president hield Syrië tot heden stand, tot grote woede van het collectieve westen. Daarop volgde een economische oorlog met wurgende sancties en illegale bezetting van delen die het rijkst zijn aan olie en graan, met de plunderingen van zijn grondstoffen, kidnappings en aanslagen die blijven doorgaan. Hierdoor werd het Syrische volk steeds armer en behoeftiger. Het volk begint echt honger en kou te lijden in zijn land dat een overvloed heeft aan olie, gas en voedsel. Voordat de “vrienden van Syrië” zich met het land kwamen bemoeien, bracht Syrië 20 % voedsel meer voort dan het zelf nodig had en leefde in een grote welvaart, waarvan we nog volop genoten hebben toen wij twaalf jaar geleden hier kwamen. Nu aarzelt de internationale gemeenschap om juist dit volk, dat in grote nood is wegens de huidige aardbeving, te helpen. Het westen wil zijn leugens blijven verspreiden om daardoor zijn eigen misdaden in dit land te bedekken. Misschien komt er hulp vanuit westerse landen zoals voorheen. Het zal hulp zijn aan de ‘Witte Helmen’, die inmiddels ontmaskerd werden als de helpers van de terroristen. Of er komt hulp langs de illegale grensovergangen in het Noorden, buiten iedere controle van de Syrische regering, waardoor niet het volk maar nogmaals de terroristen kunnen geholpen worden. Onze media blijven handig alle schuld geven aan Assad of het leger! Het volk weet wel beter. Een goed overzicht van de tragische situatie in Syrië dat meer de werkelijkheid weergeeft vind je hier: https://www.golfbrekers.be/quo-vadis-syria-154/. En nog een Quo vadis met een video: https://www.golfbrekers.be/quo-vadis-syria-155/.

    Wie wil de politiek correcte discussies nu terzijde laten en het Syrische volk in nood helpen? Er zijn wel een aantal landen en organisaties die zich oprecht inzetten. Zelf hebben we nog 2 vrachtwagens met prima wollen kleding kunnen verzamelen: “Hoe meer we uitdelen, hoe meer we binnen krijgen”. De medische teams en de reddingsploegen van het klooster Mar Yakub waren, zoals steeds, meteen ter plaatse. In de stad Jableh, in de provincie Lattakia zijn 60.000 mensen in nood. In de stad Aleppo (provincie Aleppo) zijn er 80.000 getroffen. Drie projecten werden in werking gezet. De “medische hulp” omvat een medische ploeg in Jableh met een ambulance en een “hospitainer” (een rijdend hospitaal met de modernste mogelijkheden voor operaties); een medische ploeg met ambulance in Aleppo; het uitdelen van medicijnen en overlevingspakketten aan de meest behoeftigen. De “voedselvoorziening” begon met het uitdelen van voedselpakketten in Jableh en Aleppo. Het project “onderdak en verwarming” voorziet in mazout voor vluchtelingencentra en geeft bedden. Voor al deze projecten dienen we te onderlijnen dat er een goede samenwerking is met andere organisaties en hulpverleners. Moeder Agnes-Maria zal nu twee grote noodkeukens openen in Aleppo en Lattakiah. (Meer uitleg en foto’s in ons bijgevoegd bericht)

    Wij danken iedereen die ons financieel wil helpen om deze projecten verder te zetten.

    Hierover hebben we een kleine video met een oproep verspreid. De ingewikkelde bankgegevens vanuit Libanon zijn voor het Midden-Oosten bedoeld en kunnen voor ons publiek beter vervangen worden door het volgende nummer: IBAN BE32 0682 0832 4402 / BIC: GKCC BEBB (op mijn naam en adres: Herman Maes, Abdijlaan 16, 2400 Mol-Postel): https://youtu.be/-dkm2oc8U6k

    Een hulpoproep van onze parochiepriester Georges Louis naar aanleiding van de Grieks-Melchitische priester Imad Daher, die door de aardbeving in Aleppo gedood werd: https://youtu.be/ClCrmjBfM_E

    Antwoord:

    Ik plaats het vandaag online bij de andere artikels. Ik heb ook nog een ander adres voor hulpverlening. Maar het blijft walgelijk hoe de media hier te werk gaat. Alle morele grenzen zijn overtreden. En hebben wij het nog niet over journalistieke. Zelfs van de lijken van de Syrische slachtoffers maken zij gebruik.

    Neem Jorn De Cock die in De Standaard met modder gooit naar de Syrische regering door te stellen dat men daar eist dat alle hulp via de regering moet passeren. Een schande volgens de man. Nou, dat is zo altijd al geweest voor alle landen in alle gelijkaardige toestanden. Ook nu in Turkije.

    Maar de man zijn echtgenote was voorheen hoofdredactrice van de enige Engelstalige krant in Syrië en ging nadien vanuit Qatar propaganda maken voor de jihadisten van al Qaeda die met steun van de NAVO Libië, haar geboorteland, vernielden. Het ligt er 12 jaar later nog steeds als puin bij. De Standaard.

    Willy Van Damme

  4. Dank en proficiat voor jouw bijdrage aan “brieven van lezers”, Mijnheer Willy. Natuurlijk ben ik blij als uw brief in die krant verschijnt, maar deze rubrieken zijn geraffineerd boerenbedrog. Door het publiceren van tientallen lezersreacties creëert de pers de illusie de mening van “het volk” weer te geven en te peilen. Doorgaans zijn de gepubliceerde brieven een goedkeurende echo van de trend en mening waarmee de journalist van het artikel tegen het onderwerp aan kijkt. Natuurlijk is er altijd wel ergens een weinige tegenstem waaruit blijkt dat die persoon de zaak niet helemaal ziet. Globaal versterkt men alzo nogmaals de stellingname van de krant. Daarbij creëert men de illusie een democratisch open debatforum aan te bieden, leuk toch? Helaas is de werkelijkheid ontnuchterend. Mijnheer Van Damme zal men, gezien zijn status, niet kunnen weigeren, maar waarschijnlijk worden bijna alle reacties, zoals de mijne bijna altijd, die ingaan tegen het algemeen narratief gecensureerd. Van een open, vrije pers is al lang geen sprake meer. Waarom? De concentratie in de mediawereld en organisaties zoals bijvb. European Publisher Council die het aanleggen met de machtspolitiekers maken van het volk volgzame schapen. Ik ben blij met uw blog; “de stem van een roepende in de woestijn”.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Er was een tijd dat Humo, De Standaard , Knack en De Morgen relatief veel lezersbrieven publiceerden maar dat is sterk gedaald. Bovendien worden brieven over wat je kan zien als delicaat niet geplaatst.

    Ik zag onlangs tijdens het bezoek van Zelenski aan Londen hoe hij op een persconferentie een aanwezige journaliste omhelsde. Ik heb hier al veel details gegeven zoals het contract van Reuters met de Britse regering om te weten dat zoiets als een professionele en objectieve pers een droom is. Geen realiteit.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie