Iemand een gasturbine?

Het wordt komisch met de EU en haar sanctiebeleid. In onderlinge gesprekken hadden de vorige Amerikaanse centrale bankier en minister van Financiën onder Biden Janet Yellen, Cynthia Freeland vicepremier en supporter van het Oekraïense fascisme, Mario Draghi de Italiaanse ontslagnemende premier en ex-voorzitter van de Europese Centrale Bank en Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie nog voor de Russische inval klaarblijkelijk al een plan klaar voor sancties tegen Rusland.

Op de knieën en smeken

Eindelijk ging men Rusland op de knieën krijgen. Eerst had men via provocaties een aanval op Oekraïne door Rusland uitgelokt en dan kwam de EU met de meest draconische maatregelen tegen Rusland ooit. Behalve misschien tegen Syrië en Jemen waar men de mensen letterlijk poogt te verhongeren.

Al decennia, feitelijk sinds 1917, wil men het land vernielen en nu, dacht men, zou het lukken. Na het falen in 1990 en de opkomst van Vladimir Poetin die de westerse parasieten buiten gooide en alleen op voet van gelijkheid nog wou spreken. Gedaan met de zatlap genaamd Boris Jeltsin die uit de Amerikaanse hand at en vooral dronk.

Nu ging het komen en, stelde men intern, zou Rusland op zijn knieën komen smeken om braaf mee aan tafel te zitten met Uncle Sam om wat kruimeltjes toegeworpen te krijgen. Het draaide echter geheel verkeerd uit. Het Oekraïense leger en het staatsapparaat klapte al snel in elkaar. In totaal bijna vier provincies en economische zwaargewichten zijn nu grotendeels onder Russische controle.

Een groot deel van de economische macht is nu Russisch en als Odessa valt is het helemaal gedaan. Dan moet Zelenski of zijn opvolger in Moskou smeken om het Oekraïense graan te kunnen uitvoeren. Van vernedering gesproken. En de val van Odessa is geen utopie als men ziet dat men nu ook al zeventigjarigen en zelfs kinderen mobiliseert. Verder rekenend op de Wunderwaffen. Hitler achterna.

Oeps vergeten 

Krankzinnig is het ook met de Russische export van olie. Die gaat nu naar vooral Indië die ze dan raffineert en tegen een hoge prijs uitvoert naar…. Europa. Het Europese schaamrood op de wangen. Met de VS die zijn strategische reserves zonder enig resultaat op de markt gooide en tevergeefs ging smeken bij de aartsvijand geworden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Kindsoldaten UPA - De Morgen - 26-07-2022

Als het een blad als De Morgen – Hier de voorpagina van 26 juli – past ageren zij paginalang tegen kindsoldaten en fascistische groepen. Hier plaatsen zij een foto met de rood-zwarte vlag van de UPA, het hulpleger uit W.O. II van de Duitse Einsatzgruppen van de SS gekend van de holocaust. Met daarbij kinderen van 11 jaar. Met verder als boodschap: “Wij boeken vooruitgang”. Vraag: Waar? In een bar?

En helemaal zot is het gesteld met de Europese sancties tegen Rusland. Zo tikte men eerder al Litouwen op de vingers in verband met de spoorverbinding naar de geografisch van Rusland gescheiden streek rond Kaliningrad. Litouwen verbood de doorgang per trein naar Kaliningrad van o.m. staalproducten. Litouwen moest onder Brusselse druk inbinden. Hetzelfde met de export van granen en meststoffen.

De EU dacht via financiële sancties ook hier Rusland kapot te maken. De slimmeriken van de EU en de VS hadden echter iets cruciaals vergeten. Door de uitgelokte oorlog kon ook Oekraïne geen graan meer uitvoeren. En samen met Rusland betekende dat op termijn een grote hongersnood in veel landen en daarbij politieke instabiliteit. Oeps vergeten.

Vandaar dat de huidige voorzitter van de Afrikaanse unie op bezoek trok naar Moskou, en niet naar Brussel, Washington of Kiev, om het probleem te bespreken. En zie, Turkije en de VN, niet de EU of de VS, gingen samen met Rusland met Oekraïne praten en kijk ook hier klapten de sancties tegen Rusland in elkaar. Want zonder meststoffen geen graan.

Siemens

In alle stilte werden de westerse obstakels tegen de Russische uitvoer van granen en meststoffen opgeborgen. Helemaal grappig is het echter met de gasbevoorrading van West-Europa. Deze loopt grotendeels via Nordstream I en aangezien deze werkt met enorme turbines van Siemens dienden die ook wel eens een onderhoudsbeurt te krijgen en bij Siemens bekeken te worden. Maar? Oeps die sancties toch.

Chrystia Freeland en Oekraïne met spandoek UPA - Maart 2022

De Canadese vicepremier Cynthia Freeland (midden in de foto) tijdens een Canadese betoging. Stop war zegt een van de borden. Maar het UPA wil niets liever dan oorlog. Ondertussen heeft zij omwille van die gasturbine een stroom van scheldwoorden uit Kiev naar haar kop gekregen. Dankzij haar beleid sneuvelden er al duizenden Oekraïners en is haar “geliefde” land failliet. Proficiat.

Die turbines dienden naar Canada bij een dochter van Siemens te gaan en waren daar al toen de oorlog uitbrak. Het Canada van UPA-fan, Cynthia Freeland. En dan begonnen ook hier de problemen. Rusland stelde heel simpel: geen gasturbine is geen of zeer weinig gas. Zonder die turbine lukt het niet.

Waarna achter de schermen in het Westen overal paniek uitbrak. Waarop het Canada van Cynthia Freeland onder Europese druk niet veel meer kon doen dan toegeven. Waarop in Kiev tegen haar een grote scheldpartij uitbrak. Extremisten onder elkaar.

Zonder gas is er immers geen BASF en andere chemiereuzen en ook bijvoorbeeld geen plastics om maar iets te noemen. Oeps door Brussel vergeten. En nu zegt Rusland we nemen die turbine pas terug maar alleen als officieel de sancties worden gestopt. Waarop men in Berlijn smekend stelt: “Maar neem die turbine toch.”

Enkele grote lichten binnen de Europese intelligentsia zoals een Guy Verhofstadt en Geert Mak riepen meerdere weken geleden al op om de invoer van Russisch gas geheel te verbieden. Gelukkig voor hen deed men dat in Brussel niet. Het leven voor die geniën zou immers een groot stuk moeilijker geweest zijn.

Zelfs aan de Russen

Het enige resultaat is dat massa’s mensen hier naar de bedelstaf worden gedreven om hun energierekening te betalen en duizenden Oekraïners worden afgeslacht en het land bankroet is. Maar gelukkig kregen ze veel westerse wapens die ze in bepaalde gevallen dan elders verkopen. Zelfs aan de Russen.

En misschien begint men bij de EU nu eindelijk te beseffen dat de wereldeconomie onlosmakelijk met elkaar verbonden is. En dat haal je ongestraft niet uit elkaar. En dit allemaal om Rusland op de knieën te krijgen. En wat heeft Rusland de EU misdaan? Te goedkoop gas verkocht misschien?

En kijk wie smeekt nu bij Rusland? Ja, de Duitse kanselier die zich op foto voor die turbine stelt als het ware smekend: “Maar neem hem dan toch alstublieft”. Gelukkig weet onze pers die ultieme vernedering nog te verbergen. Voor hoelang?

Olaf Scholz - Turbine Siemens Nordstream 1

De Duitse kanselier Olaf Scholz met de nu al wereldberoemde gasturbine van Siemens. Iemand een idee wat er mee te doen? Als versiering voor de tuin? Of op eBay zetten misschien? Wat een clown.

Van een farce gesproken. En die herhaalt zich nu in China. Wat als China Volkswagen buiten gooit uit wat voor de wagenbouwer en Duitse trots haar grootste markt is? Misschien dat de Duitse bondskanselier dan richting Beijing kan toeren met een Volkswagen. Succes? Maar intussen slagen veel Europeanen er niet meer in hun energierekeningen te betalen. Sturen naar Ursula von der Leyen?

Willy Van Damme

Een gedachte over “Iemand een gasturbine?

 1. Willy, dit is een goeie samenvatting van wat er gebeurd is.
  En Ursula von der Liar, zoals een Roemeense politieker haar noemt, is de slechts mogelijke leider van de EU. Als minister in Duitsland was zo ook al niet veel soeps.
  arQiRIek

  Antwoord:

  Dit is zeer erg en bangelijk. Het zijn gewoon nullen met een grote mond. Alhoewel die nu wel al veel kleiner zal zijn geworden. De vraag die ik mij stel is hoelang dat nog gaat duren. Je opmerking over von der Leyen heb ik ook al elders gehoord. Het is nu ook bewezen. Maar hoe gaan zij terugkrabbelen?

  Zie ook vandaag op het internet in De Morgen: “Waarom de reputatie van ‘rockster’ Zelensky plots tanende is”. Zie verder ook het rapport van Amnesty International. Is de afbraak begonnen? Het dient goed in de gaten te worden gehouden.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s