Iemand een gasturbine?

Het wordt komisch met de EU en haar sanctiebeleid. In onderlinge gesprekken hadden de vorige Amerikaanse centrale bankier en minister van Financiën onder Biden Janet Yellen, Cynthia Freeland vicepremier en supporter van het Oekraïense fascisme, Mario Draghi de Italiaanse ontslagnemende premier en ex-voorzitter van de Europese Centrale Bank en Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie nog voor de Russische inval klaarblijkelijk al een plan klaar voor sancties tegen Rusland.

Op de knieën en smeken

Eindelijk ging men Rusland op de knieën krijgen. Eerst had men via provocaties een aanval op Oekraïne door Rusland uitgelokt en dan kwam de EU met de meest draconische maatregelen tegen Rusland ooit. Behalve misschien tegen Syrië en Jemen waar men de mensen letterlijk poogt te verhongeren.

Al decennia, feitelijk sinds 1917, wil men het land vernielen en nu, dacht men, zou het lukken. Na het falen in 1990 en de opkomst van Vladimir Poetin die de westerse parasieten buiten gooide en alleen op voet van gelijkheid nog wou spreken. Gedaan met de zatlap genaamd Boris Jeltsin die uit de Amerikaanse hand at en vooral dronk.

Nu ging het komen en, stelde men intern, zou Rusland op zijn knieën komen smeken om braaf mee aan tafel te zitten met Uncle Sam om wat kruimeltjes toegeworpen te krijgen. Het draaide echter geheel verkeerd uit. Het Oekraïense leger en het staatsapparaat klapte al snel in elkaar. In totaal bijna vier provincies en economische zwaargewichten zijn nu grotendeels onder Russische controle.

Een groot deel van de economische macht is nu Russisch en als Odessa valt is het helemaal gedaan. Dan moet Zelenski of zijn opvolger in Moskou smeken om het Oekraïense graan te kunnen uitvoeren. Van vernedering gesproken. En de val van Odessa is geen utopie als men ziet dat men nu ook al zeventigjarigen en zelfs kinderen mobiliseert. Verder rekenend op de Wunderwaffen. Hitler achterna.

Oeps vergeten 

Krankzinnig is het ook met de Russische export van olie. Die gaat nu naar vooral Indië die ze dan raffineert en tegen een hoge prijs uitvoert naar…. Europa. Het Europese schaamrood op de wangen. Met de VS die zijn strategische reserves zonder enig resultaat op de markt gooide en tevergeefs ging smeken bij de aartsvijand geworden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Kindsoldaten UPA - De Morgen - 26-07-2022

Als het een blad als De Morgen – Hier de voorpagina van 26 juli – past ageren zij paginalang tegen kindsoldaten en fascistische groepen. Hier plaatsen zij een foto met de rood-zwarte vlag van de UPA, het hulpleger uit W.O. II van de Duitse Einsatzgruppen van de SS gekend van de holocaust. Met daarbij kinderen van 11 jaar. Met verder als boodschap: “Wij boeken vooruitgang”. Vraag: Waar? In een bar?

En helemaal zot is het gesteld met de Europese sancties tegen Rusland. Zo tikte men eerder al Litouwen op de vingers in verband met de spoorverbinding naar de geografisch van Rusland gescheiden streek rond Kaliningrad. Litouwen verbood de doorgang per trein naar Kaliningrad van o.m. staalproducten. Litouwen moest onder Brusselse druk inbinden. Hetzelfde met de export van granen en meststoffen.

De EU dacht via financiële sancties ook hier Rusland kapot te maken. De slimmeriken van de EU en de VS hadden echter iets cruciaals vergeten. Door de uitgelokte oorlog kon ook Oekraïne geen graan meer uitvoeren. En samen met Rusland betekende dat op termijn een grote hongersnood in veel landen en daarbij politieke instabiliteit. Oeps vergeten.

Vandaar dat de huidige voorzitter van de Afrikaanse unie op bezoek trok naar Moskou, en niet naar Brussel, Washington of Kiev, om het probleem te bespreken. En zie, Turkije en de VN, niet de EU of de VS, gingen samen met Rusland met Oekraïne praten en kijk ook hier klapten de sancties tegen Rusland in elkaar. Want zonder meststoffen geen graan.

Siemens

In alle stilte werden de westerse obstakels tegen de Russische uitvoer van granen en meststoffen opgeborgen. Helemaal grappig is het echter met de gasbevoorrading van West-Europa. Deze loopt grotendeels via Nordstream I en aangezien deze werkt met enorme turbines van Siemens dienden die ook wel eens een onderhoudsbeurt te krijgen en bij Siemens bekeken te worden. Maar? Oeps die sancties toch.

Chrystia Freeland en Oekraïne met spandoek UPA - Maart 2022

De Canadese vicepremier Cynthia Freeland (midden in de foto) tijdens een Canadese betoging. Stop war zegt een van de borden. Maar het UPA wil niets liever dan oorlog. Ondertussen heeft zij omwille van die gasturbine een stroom van scheldwoorden uit Kiev naar haar kop gekregen. Dankzij haar beleid sneuvelden er al duizenden Oekraïners en is haar “geliefde” land failliet. Proficiat.

Die turbines dienden naar Canada bij een dochter van Siemens te gaan en waren daar al toen de oorlog uitbrak. Het Canada van UPA-fan, Cynthia Freeland. En dan begonnen ook hier de problemen. Rusland stelde heel simpel: geen gasturbine is geen of zeer weinig gas. Zonder die turbine lukt het niet.

Waarna achter de schermen in het Westen overal paniek uitbrak. Waarop het Canada van Cynthia Freeland onder Europese druk niet veel meer kon doen dan toegeven. Waarop in Kiev tegen haar een grote scheldpartij uitbrak. Extremisten onder elkaar.

Zonder gas is er immers geen BASF en andere chemiereuzen en ook bijvoorbeeld geen plastics om maar iets te noemen. Oeps door Brussel vergeten. En nu zegt Rusland we nemen die turbine pas terug maar alleen als officieel de sancties worden gestopt. Waarop men in Berlijn smekend stelt: “Maar neem die turbine toch.”

Enkele grote lichten binnen de Europese intelligentsia zoals een Guy Verhofstadt en Geert Mak riepen meerdere weken geleden al op om de invoer van Russisch gas geheel te verbieden. Gelukkig voor hen deed men dat in Brussel niet. Het leven voor die geniën zou immers een groot stuk moeilijker geweest zijn.

Zelfs aan de Russen

Het enige resultaat is dat massa’s mensen hier naar de bedelstaf worden gedreven om hun energierekening te betalen en duizenden Oekraïners worden afgeslacht en het land bankroet is. Maar gelukkig kregen ze veel westerse wapens die ze in bepaalde gevallen dan elders verkopen. Zelfs aan de Russen.

En misschien begint men bij de EU nu eindelijk te beseffen dat de wereldeconomie onlosmakelijk met elkaar verbonden is. En dat haal je ongestraft niet uit elkaar. En dit allemaal om Rusland op de knieën te krijgen. En wat heeft Rusland de EU misdaan? Te goedkoop gas verkocht misschien?

En kijk wie smeekt nu bij Rusland? Ja, de Duitse kanselier die zich op foto voor die turbine stelt als het ware smekend: “Maar neem hem dan toch alstublieft”. Gelukkig weet onze pers die ultieme vernedering nog te verbergen. Voor hoelang?

Olaf Scholz - Turbine Siemens Nordstream 1

De Duitse kanselier Olaf Scholz met de nu al wereldberoemde gasturbine van Siemens. Iemand een idee wat er mee te doen? Als versiering voor de tuin? Of op eBay zetten misschien? Wat een clown.

Van een farce gesproken. En die herhaalt zich nu in China. Wat als China Volkswagen buiten gooit uit wat voor de wagenbouwer en Duitse trots haar grootste markt is? Misschien dat de Duitse bondskanselier dan richting Beijing kan toeren met een Volkswagen. Succes? Maar intussen slagen veel Europeanen er niet meer in hun energierekeningen te betalen. Sturen naar Ursula von der Leyen?

Willy Van Damme

18 gedachten over “Iemand een gasturbine?

 1. Willy, dit is een goeie samenvatting van wat er gebeurd is.
  En Ursula von der Liar, zoals een Roemeense politieker haar noemt, is de slechts mogelijke leider van de EU. Als minister in Duitsland was zo ook al niet veel soeps.
  arQiRIek

  Antwoord:

  Dit is zeer erg en bangelijk. Het zijn gewoon nullen met een grote mond. Alhoewel die nu wel al veel kleiner zal zijn geworden. De vraag die ik mij stel is hoelang dat nog gaat duren. Je opmerking over von der Leyen heb ik ook al elders gehoord. Het is nu ook bewezen. Maar hoe gaan zij terugkrabbelen?

  Zie ook vandaag op het internet in De Morgen: “Waarom de reputatie van ‘rockster’ Zelensky plots tanende is”. Zie verder ook het rapport van Amnesty International. Is de afbraak begonnen? Het dient goed in de gaten te worden gehouden.

  Willy Van Damme

 2. Kan het nog belachelijker dan de kolder over die gasturbine? Ze hoeven in Duitsland maar aan het kraantje te draaien van NS2. Een jaar geleden was die eindelijk operationeel, ondanks de sabotage van de VS. Decennia lang had Duitsland geduldig een pan-Europese samenwerking met Rusland ontwikkeld die iedereen ten goede zou komen maar de Amerikaans-Britse positie zou verzwakken.
  Toen schalden de alarmbellen in Washington; de troepen werden in een ijltempo uit Afghanistan weg getrokken, adepten van Obama, Clinton en c° zoals Barenbock kwamen in Duitsland aan de macht en begonnen vertragingspelletjes voor NS2 met administratieve onzin, in Oekraïne werd met de steun van de Navo een grootscheepse vernietingsaanval op Donetsk en Loegansk voorbereid, de Russische diplomatie werd in München getorpedeerd. Ondertussen weten de mensen dat Rusland meer is dan louter een gasstation met een economie kleiner dan de Benelux en Poetin volgens de media “gas als wapen gebruikt”.
  Toon mij aub de tentakels die zo’n Scholz en de bende bange koorknapen bij het bezoek van de bejaarde Bidden aan de Europese commissie hun mond snoeren. Orban is een voorbeeld dat een dissidente houding toch mogelijk is. Denkt Europa, dat te weinig voedsel heeft, dat te weinig energie heeft, dat geen grondstoffen heeft, aan zijn toekomstige houding tegenover China als de wanhopige pogingen van de VS om zijn wereldhegemonie te behouden, mislukken?

  Onze media worden gecensureerd, misschien moeten we eens een dissidenten-festival organiseren op een weide, onze politici hebben toch geen ballen voor een wederwoord. Mijn naam staat toch al onderstreept bij de staatsveiligheid.
  Luc Lepoudre

  Antwoord:

  Ik moet zeggen dat wat ik nu meemaak nooit in de verste verten maar zelfs kunnen denken. Dit is niet waanzinnig meer een toestand die veel veel erger is. Vandaag kopte The Financial Times: “German factories halt output after alamring squeeze on gas”.

  Met andere woorden men is in Duitsland begonnen met het sluiten van series bedrijven wegens de energiecrisis. En men kan er gifgas op nemen dat dit ook elders het geval is. Zo ging Alexander De Croo in Noorwegen smeken om hulp en hij kreeg er een hondsbrutaal njet als antwoord.

  Dit terwijl het al schatrijke land op dit ogenblik de miljarden euro binnenrijft. Ook heeft Noorwegen hierover al ruzie met Denemarken. Zo groot is de solidariteit binnen de NAVO en in West-Europa. Gewoon om Rusland pogen te vernielen vernielen we alleen onszelf. Kan het nog waanzinniger? NEEN.

  De Standaard publiceerde vandaag de inflatiecijfers van Eurostat voor de maand augustus en die tonen in wezen een zelfde krankzinnig verhaal. Terwijl de inflatie in Rusland van 17,8% in maart daalde naar de 15,1% in juli is dit in Europa snel klimmend met België 10,5 % en Nederland 13,6 %.

  Maar in de Baltische staten is het helemaal te gek met Litouwen op 21,6%, Letland 20,8% en recordhouder Estland met 25,2%. Met Polen snel klimmend naar 15,5%. En zonder loonindexering zoals in België.

  Toen men in de EU tegen Rusland monsterlijke sancties nam (men confisqueerde zomaar eventjes 300 miljard dollar. Wat de grootste hold-up uit de geschiedenis kan zijn) zei onze premier Alexander De Croo dat we ons zo weinig mogelijk pijn mogen doen en vooral Rusland (dus de bevolking) treffen.

  Dat is er duidelijk aan te zien als men bakkers in het televisiejournaal hoort zeggen dat ze zullen moeten sluiten. Men drijft de bevolking gewoon massaal naar de bedelstaf. En verder lult en ruziet men er onder politici op los. Wat een wereld.

  Willy Van Damme

 3. zeer goede tekst!
  Daarbij:
  Ik informeer ook dat België onderdak geeft aan militaire organisatie NAVO waar de leden wel de territoriale integriteit van ongeveer 40 landen/volkeren sinds lang schenden !!!(annexatie/kolonies)
  Ik ben van mening dat Belgische politici en media partijdig zijn en woordvoerders van wrede wereldoverheersers koloniaal Europa/NAVO)!
  De gedeporteerde bevolking (sinds 1967…) van eiland Diego Garcia(Chagos eilanden) door U.K. en nu een militaire basis van U.S. empire wachten nog steeds op rechtvaardigheid en terugkeren naar homeland!! ze wachten nog steeds op vrijheid en onafhankelijkheid!! ze wachten nog steeds op respect voor hun territoriale integriteit! !! https://www.dewereldmorgen.be/community/deportatie-van-de-inwoners-van-diego-garcia-door-de-britse-koloniale-overheersers/ – Ook Polynesische koninkrijk Hawaii op 6000km van V.S. wachten nog steeds op vrijheid en onafhankelijkheid. !!! ze wachten nog steeds op respect voor hun territoriale integriteit!!

  https://www.dewereldmorgen.be/community/hawaii-bezet-door-de-amerikaanse-overheerser/ –Er zijn ook veel misdaden door koloniaal Frankrijk tegen Kanaken,inheemse bevolking in Nouvelle Caledonia, nooit vervolgd! Frankrijk heeft nog steeds kolonies in polynesie (Tahiti) , Caraïbe en Afrika!!,ook U.K. en Nederland hebben nog steeds kolonies in de Caraïbe en zelfs in zelfs zuid-Amerika (falklands islands) … De inheemse bevolking wachten nog steeds op vrijheid en onafhankelijkheid!
  https://www.dewereldmorgen.be/community/les-crimes-colonialistes-de-la-france-en-nouvelle-caledonie/ -Ik vind dat de 40 kolonies/Anschluus van ware superieur volk ‘Europese volk’ en veroveraars in andere continenten’ moeten de kans krijgen om te kiezen voor vrijheid en onafhankelijkheid.!!
  ik vraag een onderzoek en vrijheid en rechtvaardigheid voor de nog steeds bezet en onderdrukte volkeren door koloniaal Europa en imperiaal V.S!

  -Ik informeer ook dat de baas van NAVO , de V.S. sinds 2001 beheren een nazi-achtig concentratiekamp in Anschluss Bahia de Guantanamo, bezet Cuba sinds 1903!!!
  Ook Oeigoeren worden daar gevangengenomen wat wordt stilgezwegen door westerse politici en media!
  Daarbij alleen de wrede wereldoverheerser V.S. en bondgenoten kunnen bepaalde bevolkingen groepen b.v. moslims verklaren als ‘terroristen’,als echte Untermenschen en ze buitengerechtelijk uitmoorden met drones en massavernietigingswapens! China heeft dat recht niet en de Russen ook niet.

  V.S. is schuldig aan mensenhandel en martelingen sinds lang. Met misbruik van macht en misbruik van vertrouwen bezet U.S. (Anschluss) sinds 1903 Bahia de Guantanamo, Cuba met een Nazi-achtig concentratiekamp waar sinds ongeveer eind 2001 ! moslim strijders uit Afghanistan worden gedeporteerden naar Anschluss Guantanamo, die V.S. beschouwen als echte Untermenschen, met een zak over hun hoofd, in boeien als vee!. ze leven in kooien als dieren in een dierentuin, worden wreed gemarteld, waterboarding, zeer pijnlijke houdingen, breken/snijden/afbreken van vingers ook zonder mensenrechten…!!!met de goedkeuring van de Belgische regering en Europese Unie!
  Wrede dictatuur van bondgenoten van België!
  V.S. deporteren moslim strijders naar Anschluss Guantanamo om de wetten van hun eigen rechtsstaat niet te hoeven toepassen .!!! Een grote schurkenstaat beschermd door ICC en België.!!!
  De Amerikaanse regering is medeplichtig aan oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid. ! Hier vraag ik een onderzoek en vraag om de mensenrechten toe te passen en de slaven en de inheemse bevolking van andere continenten die ze beschouwen als echte minderwaardige mensen te bevrijden!!
  Het is een schande voor België en andere Europese landen , ICC, te tolereren deze schending van territoriale integriteit van zwakkeren volkeren van andere continenten en sinds 2001 een nazi-achtig concentratiekamp van echte Untermenschen in Anschluss Guantanamo !!
  Het is een schande dat de Verenigde Naties gevestigd zijn in een land dat nog steeds 15 Anschluss/kolonies hebben !! en een naziachtige concentratie onderhouden en de marteling van mensen die ze zien als echt minderwaardige mensen !
  Onwetendheid is geen excuus, ik ben van mening dat Belgische regering zich medeplichtig maken aan schending van mensenrechten ,medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden , zeer teleurgesteld,
  FREE GUANTANAMO, illegale gevangenis in bezet gebied – DeWereldMorgen.beDeWereldMorgen.be
  Janu

  Antwoord:

  Een opmerking betreffende de Falklands. Toen Europa begon aan zijn kolonisaties woonden daar volgens mijn informatie alleen pinguïns en zeevogels. Nadien kwamen er o.m. de Fransen en poogde de Argentijnse regering er ook kolonisten op los te laten. Nu zijn dat Britten die daar wonen.

  De Franse president Emanuel Macron wil nu met de Algerijnse regering een afspraak maken over het herschrijven van de geschiedenis. Dat zal dan wel een zijn met een pen gedrenkt in heel veel bloed. En dan spreekt men in de EU schande dat die Afrikaanse landen steun zoeken bij Rusland en China.

  Willy Van Damme

 4. En nu, met mondjesmaat komt de waarheid naar boven over *heilige *Zelensky!!Zelfs Amnesty International begint al opmerkingen te maken over zijn gedrag!!!Wil enkel raketten!!
  Hoelang neemt de EU elite al sancties tegen Rusland?
  Wanneer gaan de EU elite en de VS eindelijk eens over vrede praten i.p.v. oorlogsretoriek uit te slaan?
  Hoeveel EU burgers staan er eigenlijk nog achter deze sancties en oorlog??
  Emile De Roy

  Antwoord:

  De reactie op het rapport van AI over Oekraïne is typerend. Wie zelfs maar vage kritiek op de regering in Kiev durft geven krijgt tonnen laster over zich heen. Ik ben benieuwd wanneer men in de EU de witte vlag zal eisen. Of moet Oekraïne eerst geheel vernield worden? Wat een tragiek.

  Willy Van Damme

 5. Siemens in Duitsland kan door dit gedoe een hoop klanditie kwijtraken. Dit bestelde Rusland in Iran. Weliswaar niet dezelfde turbines, maar toch! https://twitter.com/Haman_Ten/status/1553464681075023873
  Gerrit Zeilemaker

  Antwoord:

  Interessante informatie die alleen maar een bevestiging toont van mijn vermoedens. Het computervirus Stuxnet dat in Iran voor zware schade zorgde werd op het net geplaatst via technologie van Siemens.

  Een topman van Siemens vertelde mij ooit dat dit ’s nachts gebeurde door een van hun mannetjes die onwetend via computerspelletjes dat virus plaatste. Dit in en papierfabriek in Groningen.

  De theorie van het Westen is dat men door sancties te nemen men een particulier land zwaar kan treffen. Het bleek zoals nu met die Iraanse drones onzin. Dertig jaar geleden zou dit gelukt hebben maar nu niet meer. Veel toptechnologie zit wereldwijd en wordt indien nodig nagemaakt. Zie chips en China.

  Willy Van Damme

 6. Alweer de (scherpzinnige) nagel op de kop. Dank hiervoor!
  Philip Vermoortel

  Antwoord:
  En U bent ook bedankt.

  Willy Van Damme

 7. Puik stuk Willy!
  Iedereen die de berichtgeving van onze propaganda pers niet volgt, wist al vanaf dag één hoe de vork aan de steel zat.
  Maar de lege Europese kostuums/jurken die zich ‘leiders’ durven noemen hebben vijf maand nodig gehad om uit hun parallel universum – waarin Poetin op zijn blote knieën komt smeken om de sancties op te heffen – wakker te schieten. En Duitsland en Spanje, landen waar een zogezegde ‘progressieve coalitie’ aan de macht is, bakken het wel heel erg bruin. Het fascisme dat in Germania en España zo populair was, heeft blijkbaar ineens een hele hoop nieuwe scheuten gekregen.
  En de Duitse groenen!
  Het woord ‘idioten’ verliest volledig zijn relevantie als je het betrekt op deze nullen, zelfbevlekkers en belegen wereldverbeteraars. Mensen die op deze partij stemmen, zijn regelrechte criminelen, want kleptocraat en fotomodel Zelenski, had voor de oorlog uitbrak, al 28 procent van de Oekraïense landbouwgrond, (van de graanschuur van Europa dus), verkocht aan de Amerikaanse multinationals Monsanto, BlackRock en Vanguard. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het verbouwen van genetisch gemanipuleerde kankerbrol! En dan spreken we nog niet over de tientallen door het Pentagon gesubsidieerde militaire labo’s waar levensgevaarlijk biologisch oorlogspul wordt getest en geproduceerd.

  En wat kletskous Geert Mak betreft, deze heel middelmatige schrijver en historicus, is op de keper beschouwd niet meer dan een venter in tweedehands ideeën en tot op de draad versleten meningen. Een typisch middenklasse product, die er op zijn 75ste nog altijd niet in geslaagd is, de blinderende vlek van zijn Eurocentristische opvoeding van zich af te schudden.
  (En zijn ‘stijl’ is er één van een tergende saaiheid.)
  In één van zijn recentere opiniestukken roemt hij het ‘moedige Oekraïense leger’. Hoezo ‘moedig’, Geert? Als humanist kan hij toch niet de de lafbekken en oorlogscriminelen bedoelen die al sinds de Maidan-putsch de Russisch sprekende bevolking van Oost-Oekraïne met onophoudelijk artilleriegeschut en bombardementen terroriseren en vermoorden? Of de dappere, vaderlandse soldaten, die de eigen burgers als menselijk schild gebruiken, en zich bij voorkeur verschansen in fabrieken, supermarkten, woonblokken, scholen en ziekenhuizen?
  (God, wat een intellectuele en morele dégénéré.)
  Sarsaparilla

  Antwoord:

  Mooi geschreven en een goede analyse. Weet je, ik begrijp onze toppolitici veelal niet. Neem Duitsland en China. Duitse multinationals verdienen jaarlijks miljarden in China. Met de VW groep die er de grootste verkoper is in ’s werelds grootste markt.

  Het tellen van de Chinese centen moet er in Duisburg veel tijd vergen. En wat doet Berlijn? Onderdak bieden aan Oeigoerse salafistische terreurgroepen die van Syrië tot in China massa’s doden op hun geweten hebben.

  Wat gaat Duitsland doen als China zegt dat dit onaanvaardbaar is (wat het ook zelfs wettelijk is) en Volkswagen buiten gooit? Schande spreken? En wat hebben die terroristen al aan Duitsland bijgebracht? Wat centen voor de horeca in hun thuisbasis van München? Of wat propagandamateriaal?

  Bovendien worden de Chinese kopers bozer op het Westen. Wat op termijn desastreuze gevolgen zal hebben voor westerse ondernemingen ginds. Typerend is bijvoorbeeld dat alle moslimlanden hen hebben laten vallen en alleen het Westen overblijft als financiers van deze salafistische terreurgroepen.

  Hetzelfde met Rusland? Wie treft men? Toch alleen maar die westerse bedrijven die een lucratieve markt verliezen. Zie het verhaal van Renault. En in plaats van de daar gemaakte winsten naar het Westen te kunnen overhevelen zijn er nu alleen maar miljarden aan afschrijvingen te boeken. Hoe zot kan mijn zijn?

  Wat betreft de Grünen is het simpel. De eerste Duitser die na 1945 Belgrado liet bombarderen was Joska Fischer, hun minister van Buitenlandse Zaken. En als je ziet dat topfiguren binnen de Grünen zelfs lid zijn van zionistische groepen of openlijk verbonden met de CIA dan weet je het wel.

  En die Geert Mak maakte in zijn eerste documentairereeks een stuk over de Frans-Algerijnse oorlog zonder dat zelfs maar één Algerijn aan het woord kwam. Het was in essentie oppervlakkig gewauwel van de allerbovenste plank. Geen wonder dat Guy Verhofstadt dat een zeer interessante man acht.

  Willy Van Damme

  • Over Monsanto, ik moet hier even aanvullen. De glyfosaat bestendige sojabonen zijn in bezit van Bayer. En alle soja, je moet er de ingrediëntenlijst van je winkelkar maar op nalezen komt van Bayer en is dezelfde gemanipuleerde soja van Monsanto. Je eet er waarschijnlijk dagelijks van zonder te weten!.!
   Deze info las ik een vier jaar terug ergens, hier ben ik lang mee bezig geweest.
   Dit was een van de schijnprocessen in Brazilië. Weet u;, de conclusie van het onderzoek toen, ik heb het gelezen. ‘Glyfosaat is kankerverwekkend, zo is gebleken uit ons labo onderzoek en staalanalyses. Want er zijn meer kankers in Brazilië. Er is een sterke stijging van gevallen en er is in het grondwater glyfosaat aangetroffen, samen met nog vele andere chemicaliën.’
   Zo stond het, letterlijk te lezen. Hoe is bepaald dat Glyfosaat de kankers veroorzaakt in Brazilië, hoe heeft men al die andere chemicaliën uitgesloten. En vooral …
   Hoe haalt men het in z’n hoofd om dezelfde soja massaal te telen en exporteren over de wereld wanneer deze afkomstig is van Bayer die ook het herbicide round-up met glyfosaat in bezit heeft?
   Als er de naam van Bayer op staat is het product plots niet meer kankerverwekkend?

   Idem met het dodelijke coronavirus. In maart 2020 werd ik er ziek van, want essentiële diensten moesten blijven draaien. Geen mondmaskers, handgel, vergeet alle regels die je vandaag kent. Er was niets. Ben ik twee jaar terug veroordeeld geweest tot de doodstraf toen onze regering deze beslissing nam, of was dat virus helemaal niet zo gevaarlijk?
   En dan een jaar later komen ze af men vaccinatieplicht, jaja want zij waren in 2020 thuis in hun veilige bubbel aan het bubbelen. En wanneer de economie terug moest opstarten durfden de stokstaartjes niet meer buiten komen omdat ze er van overtuigd waren tot op dat moment gelukkig het virus nog niet opgelopen te hebben. Guess what?, toen heb ik, een overlever van de gevaarlijke Wuhan variant die de doodstraf kreeg besloten de wereld te veroordelen tot het wakker worden met de ‘vermoedelijk mildere’ mutaties van het virus. Toen werd ik een vaccinweigeraar.
   Mijn wantrouwen is veel en veel ouder, sinds de klimaatzever waartegen ik ook 15 jaar vecht.
   Geert VB

   Antwoord:

   Excuses voor de late plaatsing. De reden waarom Bayer kost wat kost Monsanto wou kopen was omwille van haar zadenbank die haar volgens sommigen een algehele controle over de voedselindustrie kan geven. Of dat echter lukt betwijfel ik. Het is wel een groot gevaar voor onze voedselveiligheid.

   Maar het vermoedelijk kankerverwekkende glyfosaat staat daar los van. Het is me wat glyfosaat en dan die PFOS van 3M. Dergelijke bedrijven zijn een gevaar voor de samenleving. Als men ze goed bestuurt kan het een zegen zijn, anders een grote ramp.

   Covid19 is gewoon een zoveelste de luchtwegen aantastend virus dat is ontstaan uit contact tussen mens en dier. En covid19 zal niet het laatste zijn. Alleen was dit veel dodelijker en besmettelijker virus dan de vorige. in dat genre Men was daarom ook totaal verrast met alle gevolgen van dien.

   Willy Van Damme

   • Geert, heel juist benadering, en het antwoord van Willy, specifiek over virussen is uiteraard niet juist. Virussen bestaan niet, vanaf Louis Pasteur hebben ze ons iets wijs gemaakt om massa’s geld mee te verdienen, Antoine Béchamp wist al dat het leugens waren. Maar de waarheid komt bloot, dat is de reden waarom ze nog steeds goedgelovigen willen inspuiten. Bij elke spuit ben je dichter bij volledige onderworpenheid aan de WEF.
    arQiRIek

    Antwoord:

    Dat is een discussie die teruggaat tot de negentiende eeuw in Frankrijk tussen Louis Pasteur en die Antoine Béchamp. Ook Béchamp had het trouwens over virussen. Ik ben geen wetenschapper en bioloog en ga mij hierin niet moeien. Béchamp is trouwens bijna geheel vergeten.

    Critici van Pasteur zegt dat hij het debat won wegens de welvaart van zijn familie en de politieke steun. Zoiets is zeker mogelijk maar zoals eerder geschreven ga ik mij hier niet mee moeien.

    Willy Van Damme

 8. Het Westen begint haar hegemonie te verliezen, het is pijnlijk. Bijna grappig is, dat dat zonder al teveel wapengekletter van de andere kant gaat. Daar heeft veel voorbereiding voor plaats gevonden, waarschijnlijk tussen China en Rusland is er diep overleg geweest.
  Men mag Poetin haten, maar toegegeven moet worden, dat het een topstrateeg is.
  Johan den Haag

  Antwoord:

  Het Westen is haar hegemonie kwijt. Recent zag ik een artikel over een bedrijf uit Ivoorkust die haar eigen IPhone maakte. En vandaag op de website van het Amerikaanse blad Foreign Policy dat bijna alle landen in Zuidoost-Azië als gevolg van de provocaties van de VS met Taiwan de kant van China kiezen.

  Willy Van Damme

 9. Er bestaat een Frans woord voor die politici :
  L’inaptocratie (ou “ineptocratie”) est le gouvernement des incapables.
  Met hartelijke groet
  De Muur

  Antwoord:

  Na de verovering en vernieling van Libië vroeg ik aan Björn Rzoska, toen fractieleider van Groen in het Vlaams parlement, en Steven Vanackere, toen voor CD&V minister van Buitenlandse Zaken, of ze met het goedkeuren van de aanval op Libië geen fout hadden gemaakt.

  Beiden gaven dat ook onmiddellijk toe met Steven Vanackere die wel stelde dat ze zo de mensen van Benghazi wel hadden gered. Een verzameling aanhangers van al Qaeda en de Moslimbroeders die o.m. werkten voor de Fransen. Commentaar verder overbodig.

  Willy Van Damme

 10. Het is werkelijk lachwekkend aan het worden!!!
  https://www.golfbrekers.be/hoog-spel-met-de-honger/
  https://www.golfbrekers.be/spookschip-wacht-op-lucratiefste-bod/
  En de EU elite speelt steeds maar meer smerige rol!!!
  Emile De Roy

  Antwoord:

  De voorwaarde voor de uitvoer van graan door Oekraïne was dat ook Rusland dat kon. Allerlei vooral financiële obstakels maakten dat zeer moeilijk. Pas nadat de VS die had opgeheven kon ook Oekraïne beginnen met haar graanexport.

  Maar dit cruciaal element werd steevast in onze media ‘vergeten’. Het is trouwens niet het einde van dit verhaal want er is ook nog de kwestie van de meststoffen die niet opgelost is en in november als men de zaak terug moet onderhandelen ter sprake zal komen. En Rusland is hier exporteur nr. 1.

  Willy Van Damme

  • https://www.hln.be/buitenland/poetin-en-macron-eens-over-niet-politieke-interactie-in-kerncentrale-zaporizja~ab8d334a/

   Net verschenen, maar er stond ook in Rusland te lezen dat er een schip met gratis kunstmest uit Rusland is vertrokken naar Afrika.
   Geert VB

   Antwoord:

   Volgens Rusland is het probleem dat dit voedsel vooral gaat naar de rijke landen in West-Europa. Wat logisch want het zal wel duurder zijn dan normaal en wie geld heeft zal het krijgen. De anderen kunnen er dan naar fluiten.

   Een mij onbekende studie van de VRT zou dat onderschrijven. Wat mij natuurlijk niet verbaasd. Het was opvallend dat Joe Biden in zijn toespraak voor de VN ook dat aankaartte maar de zaak de schuld van Rusland noemde. Het ligt gevoelig in landen van Afrika en Biden poogde die duidelijk te paaien.

   Ik heb de indruk dat dit niet lukte. Vermoedelijk zal die deal in november als het akkoord afloopt dan ook gestopt worden. Dat deze kwestie zelden in onze media op een degelijke manier aan bod komt. wekt ook amper verbazing.

   Willy Van Damme

 11. Alle Russische propaganda is weer eens mooi samengevat. De energiestromen verleggen zich. Het klimaat is niet zo dringend als de oorlog voor de EU. Tegen deze winter zal men verbijsterd zijn hoeveel minder gas er verbruikt wordt in de EU. Typisch voor U om te doen alsof Duitsland smeekt om die turbine te aanvaarden door Rusland. Het was gewoon belangrijk duidelijk te maken wie de schuldige was voor de niet levering van het gas. Rusland gaat definitief zijn beste klant kwijtspelen. China wil energieonafhankelijk zijn, net als de VS. Dus wat rest zijn minder kredietwaardige klanten; Niet dat er capaciteit is voor transport van bijvoorbeeld gas naar die landen. Dus laat ons nog eens praten tegen het eind van het jaar. Dan zullen we wel zien wie in de problemen zit. De driedaagse oorlog (die eerste troepen hadden zelfs hun parade uniform mee) loopt ook nog steeds. Ik hoor op de Russische propagandakanalen al maanden dat het leger van Oekraïne op instorten staat. Maar om te gaan vechten beland je hier op een wachtlijst. Al wat Rusland kent is bruut geweld en het maakt de bevolking alleen maar kwader. Als Rusland hoopt de oorlog te winnen door de instorting van het leger van Oekraïne dan wacht hen nog een koude douche.
  Luc Vancraen

  Antwoord:

  Ach ja, U bent de man die ontkent dat het Russisch als taal er officieel verboden is en dat er in 2014 geen staatsgreep was. Wat nog? Dat de zon niet schijnt? Dat men volgens de Financial Times in Duitsland om reden van het aardgas bedrijven sluit zal dan ook wel Russische propaganda zijn.

  Dat U pal achter het regeringsbeleid in Oekraïne staat typeert U. Hebt U ook tattoos met swastika’s of het teken van de SS op uw armen of borst? Een serieus mens zou beschaamd zijn over dit beleid, U niet. Ga gauw wat bloemen leggen aan een van de standbeelden van Stepan Bandera. Leve de holocaust?

  Uw nieuw moederland is failliet, verloor een 25% van zijn grondgebied en het economisch belangrijkste deel, zag tienduizenden landgenoten sterven en U komt af met de komende overwinning van fraudeur Zelensky. Aan het wachten op het offensief in de provincie Kherson? Ik denk dat U een probleem hebt.

  Willy Van Damme

 12. In de pers zijn er drie turbines vernoemd. Er waren er 2 in dienst, goed voor 40% van de max capaciteit. 1 moet naar Canada, maar je weet het …. Die sanctie’s he.
  In Duitsland blijft er een steken. Goed ja, maar deze 3 turbines a rato van 20% capaciteit vertellen mij dat er nog twee turbines in het spel zijn.
  Wat is het verhaal achter die 2 onbekende geestturbines? Heb je daar enig idee van?
  Geert VB

  Antwoord:

  Neen, geen idee. Rusland gebruikt dat probleem natuurlijk om zo de EU te treffen. Maar Biden beloofde al in februari om die pijpleiding(en) kapot te maken. En kijk het is nu deels gebeurd en wie krijgt in onze media de schuld? Ra ra ra: Poetin natuurlijk.

  En nu kan de VS hier makkelijker peperduur schaliegas verkopen. Met zo’n vriend heeft de EU helemaal geen vijanden meer nodig. Maar zolang Ursula von der Leyen maar kan paraderen in een blauw en geel kostuum is het OK. Haar energierekening zal wel door haar slachtoffers betaald worden.

  Willy Van Damme

  • Nieuws van vandaag, heet van de naald. Maar wakkere mensen weten het al.
   Ter bevestiging van mijn vermoeden over nord stream wil ik graag dit nieuws ook nog even hier delen:

   Op vrijdag bracht Richard Mills, plaatsvervangend Amerikaans ambassadeur bij de VN, een belangrijk deel van zijn toespraak tijdens een bijeenkomst over deze kwestie door, waarin hij de situatie rond Oekraïne beschreef. “En tot slot, vóór de toespraak van onze Amerikaanse collega, hebben we wat er met Nord Stream is gebeurd niet in verband gebracht met de situatie rond Oekraïne, maar nu zien we dat onze westerse collega’s deze sabotage, ongeacht wie het heeft gepleegd, als een soort van wraak voor de acties van Rusland in Oekraïne’, zei Nebenzya.
   Geert Van Boxstael

   Antwoord:

   Je tekst is zoals het geschreven is wat moeilijk te vatten. De Russische ambassadeur bij de VN, Nebezya, zei dus dat Richard Mills, plaatsvervangend Amerikaans ambassadeur bij de VN, zou gezegd hebben dat die sabotage van Nordstream 1 & 2 een wraakoefening was voor de invasie in Oekraïne.

   Kun je mij die tekst bezorgen? Want als dat klopt is dit in wezen bijna het bewijs dat iemand binnen de Westerse alliantie dit heeft gedaan. Wat vrij snel mijn vermoeden was. Het is simpele logica. Kun je dit bevestigen?

   Willy Van Damme

 13. Er is in de pers sprake van ‘de turbine uit Canada die via het VK naar Duitsland is gesukkeld. Er is in de pers spraken van twee turbines in Duitsland waarvan er 1 naar Canada moet voor nazicht. Twee turbines zijn goed voor 40% van het max debiet van deze pijplijn. Een naar Canada sturen, wat niet voor morgen is en de turbine in Duitsland halen dan kan Rusland opnieuw 40% debiet leveren en krijgt Poetin de beschuldiging de gaskraan niet verder te willen open draaien omdat HIJ dan het gas ‘zogezegd’ gebruikt als wapen.
  Er zijn twee turbines waar geen woord over geschreven is tot ik er over begon. Het belang van Limburg heeft hier over een mail ontvangen van mij en zou deze aan de redactie doorgeven zo werd beloofd via mail.
  Als Poetin zegt dat eerst bepaalde sancties moeten verdwijnen zal hij een steengoede reden hebben om dit te eisen. Indien niet dat zal het westen blijven propageren dat Poetin een dwaas is.
  Niet dat ik pro Poetin ben, maar pro Zelenski/Washington/Biden/het westen ben ik nog minder he zeg.
  Het enige wat mij interesseert is waar de waarheid van dit verhaal zich ergens zou kunnen bevinden.
  Geert Van Boxstael

  Antwoord:

  Dat Rusland het aardgas en olie gebruikt als wapen is pure logica. Europa voert oorlog en dus moet men van Rusland geen geschenken meer verwachten. Moskou gebruikt de wapens die het ter beschikking heeft. Juist zoals de NAVO dat doet.

  Rusland weigert die gasturbine te aanvaarden om de simpele reden dat wegens de door de EU ingevoerde sancties die niet aan Rusland mag gegeven worden. Je kan het zien als poets wederom poets. Het toont aan dat de EU op het vlak van de sancties niet serieus is.

  Verder voert ondanks het Europees gebrul de EU massaal veel Russische olie in. Niet direct natuurlijk maar vooral via Indië die de dure Russische olie raffineert en dan naar de EU verscheept.

  Bovendien is het zo dat de nieuwe groeiregio niet Europa is maar Azië en het is dus ook logisch dat men in Rusland zijn karretje daar aanhangt. Dat is zeer nieuw voor Rusland dat zich steeds zag als een Europese macht maar het is de nieuwe wereldorde. Ook in Rusland zal men daaraan moeten wennen.

  Er is trouwens ook een nieuwe barst gekomen in de NAVO. Zo blijken 66 landen in de Algemene Vergadering van de VN opgeroepen te hebben tot onderhandelingen waaronder Indië, Iran, China, Brazilië, Bangladesh, Turkije en Mexico.

  Maar daarnaast ook Hongarije en Portugal. Twee landen van de NAVO. De NAVO wil blijkbaar geen onderhandelingen en sturen dan maar kanonnen. Het debat werd blijkbaar geopend door Macky Sall, de president van Senegal en hij deed dit in zijn functie van huidig voorzitter van de Afrikaanse Unie.

  Willy Van Damme

  • Ik ben pro Putin.

   arQiRIek

   Antwoord:

   Ik ben pro niemand. Het is voor sommigen blijkbaar voldoende om kritiek te hebben voor het Westerse optreden dat ik dan pro de andere kant ben. Onzin. Ik analyseer en poog de feiten te kennen, meer niet. Wat ik wel niet en nooit zal doen is als een papagaai een kant in een conflict naar de mond praten.

   Daarvoor zijn er de klassieke media en die doen dat vanuit hun standpunt gezien zeer goed. Soms geloven ze zelfs hun eigen leugens en fantasieën. Ik kan dan alleen maar lachen.

   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s