Europese en ook Belgische wapens voor al Qaeda

De Britse regering gaat stoppen met haar hulpprogramma aan de Syrische provincie Idlib die via het Department for International Development liep, de overheidsdienst voor ontwikkelingshulp van de Britse regering. Voor dit jaar voorzag de Britse regering hiervoor 152 miljoen pond, een 177 miljoen euro.

Idlib

De officiële reden waarom men stopt is om te verhinderen dat via dit kanaal geld naar ISIS zou vloeien. Een merkwaardige redenering die komt na de herrie in de Britse media over een zekere Begum Shamima, een extreem fanatieke salafiste en nog steeds een grote fan van ISIS. Deze wil naar het Verenigd Koninkrijk terugkeren maar de Britse regering besloot haar de Britse nationaliteit af te nemen. Sensatievoer dus voor de roddelpers.

Wat echter de herrie rond Begum Shamima en ISIS te maken heeft met de toestand in Idlib en de Britse regeringsbeslissing is echter totaal onduidelijk. Behoudens enkele geheime cellen van ISIS die er actief zijn is er van ISIS in deze provincie niet echt sprake.

Die geheime cellen bestaan vermoedelijk uit leden van de terreurgroep Jund al Aqsa die in Idlib zijn achtergebleven nadat al Qaeda begin 2014 in twee fracties uiteenviel, Jabhat al Nusra en ISIS. Waarbij Jund al Aqsa na lang aarzelen de kant van ISIS koos en dan plots leek verdwenen te zijn.

De ware reden voor deze Britse beslissing is echter publiek niet geweten. Met ISIS kan het nu eenmaal moeilijk te maken hebben. Wil de Britse regering dan toch stoppen met het financieren van de jihadistische oorlog tegen het land? Of speelt er iets anders? (1)

Charlie Hebdo - Betoging wereldleiders - Zonder vrouwen

Dat was de indruk die de media gaven van de solidariteitsbetoging ten voordele van de redactie van Charlie Hebdo. Diezelfde heren en dames die al Qaeda bewapenen kwamen nu hun solidariteit met hun slachtoffers tonen. Voor niets is men beschaamd.

Maar met het publiek maken van die regeringsbeslissing bewijst de regering in London wel officieel dat ze al Qaeda financieel steunt. Eerder met goederen en sinds een tijd met pure financiële steun. Geld komende dus van de Britse belastingbetaler.

Charlie Hebdo - Betoging wereldleiders

Een ander beeld van die fameuze mars voor Charlie Hebdo met hier vooraan het solidariteitscomité voor al Qaeda. Een tweehonderd meter daarachter de echte betoging van mensen die feitelijk bedrogen werden.

Immers om in Idlib actief te zijn moet men aan de grensovergang met Turkije en de serie controleposten onderweg aan al Qaeda (nu genaamd Hayat Tahrir al Sham) geld of goederen afdokken. Soms tot meer dan 50%. Sinds kort is er nu wel een grensovergang van Turkije naar de door de regering gecontroleerde zone. Maar zo geraakt men niet direct in Idlib.

Al Qaeda

Terwijl die Britse ‘regeringshulp’ vroeger in essentie goederen betroffen was men sinds een tijd overgestapt op het geven van geld. Dit jaar normaal goed voor 177 miljoen euro. Waarvan dus een aanzienlijk deel de koffers van al Qaeda ging vullen. Met als vraag hoeveel geld er zo sinds 2011 vanuit Londen naar al Qaeda vloeide.

Natuurlijk is dit qua steun aan de terreur maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Zo is er natuurlijk de militaire hulp die vermoedelijk via de geheime diensten liep, de hulp aan de door de Britten opgerichte Witte Helmen, de Mayday Rescue Stichting, en de steun aan projecten van allerlei hulporganisaties. En ook hier verdween dus een aanzienlijk deel richting al Qaeda.

Typerend voor de Britse attitude is dat men al Qaeda in Syrië, waaronder in Idlib, en desnoods ook elders kan bevoorraden, desnoods zelfs gasmaskers. Dit via de vzw One Nation een ngo met burelen in onder meer Leicester. En alhoewel de leiding ervan al meerdere malen met de overheid problemen had blijft One Nation officieel geregistreerd als een liefdadigheidsinstelling en laat de overheid betijen.

Joan Cox, het door een Brits ultranationalist doodgeschoten parlementslid voor Labour en gewezen medewerkster van Oxfam UK, stuurde de mensen van One Nation via Tweeter zelfs felicitaties toen de leiding ervan op missie naar de broeders in Syrië ging.

Amnesty International manipuleert

Het is dan ook merkwaardig dat de klassieke media al meer dan 8 jaar blijven zwijgen over de Britse en Europese directe en indirecte steun aan al Qaeda. Je krijgt uit de verhalen van dagbladen als The Guardian, NRC, De Standaard en The Financial Times soms zelfs de indruk dat al Qaeda in Syrië niet eens bestaat.

Typerend is dat toen Amnesty International eerder dit jaar een persbericht uitgaf over Jemen en de westerse wapenleveringen ze het had over steun aan wat ze noemde ‘extremistische groepen’. Het woord al Qaeda kreeg ze niet over de lippen alhoewel dit haar boodschap naar de buitenwereld veel krachtiger had gemaakt.

FN Herstal Minimi

De minimi van FN Herstal. Met plezier door België verkocht aan de Verenigde Arabische Emiraten die het met evenveel plezier cadeau doet aan Al Qaeda van het Arabisch Schiereiland, de slachters van de redactie van Charlie Hebdo. Al Qaeda is vooral actief rond de Jemenitisch stad Taiz, de derde stad van het land en gezien als de culturele hoofdstad van Jemen,  wiens belegering al jaren aansleept.

“We hebben geen weet van wapens die daar naar al Qaeda gaan”, was de reactie van de woordvoerster van Amnesty Vlaanderen op de vraag waarom men in dat persbericht over al Qaeda zweeg. (2) Dit ondanks de massa bewijzen dat al Qaeda ginds zelfs de minimi van FN Herstal gebruikt, naast dan schiettuig uit een ganse serie andere Europese landen. Geleverd via de Verenigde Arabische Emiraten.

Wat echter crimineel is daar die wapens aan de Emiraten worden verkocht met een eindverbruikerscertificaat. Men mag ze niet zomaar doorverkopen of weggeven. Maar geen zorg: De Emiraten zijn onze vriend. En zowel de PS, de MR als de rest van onze politieke partijen laten begaan. Zelfs in zogenaamd extreem linkse kringen doet men alsof er niets aan de hand is.

Zo verdedigde Nico Cué tijdens een debat op de RTBF, de Franstalige radiozender, die indirecte leveringen aan al Qaeda. (3) Dit met als argument de tewerkstelling. De man is de Franstalig secretaris-generaal van de Metaalvakbond van het ABVV en een van de twee zogenaamde spitzenkandidaten voor de Europese verkiezingen van 26 mei van de Europese linkerzijde. Een groepering waartoe de Duitse Linke, de Franse CP en hier de PVDA/PTB behoort.

Voor hem moest er eerst hierover een akkoord binnen de EU zijn. Een recept om niets te doen want in de EU krijgt men, zoals hij vermoedelijk wel goed weet, hierover nooit een akkoord. Zie maar hoe de Fransen en onze regering(en) die leveranties blijven steunen en ook stelselmatig verzwijgen.

Maxime Chaix - Boek over Syrië - La guerre de l’ombre en Syria, CIA, petrodollars et djihad’

Maxime Chaix focust zich in zijn boek sterk op de figuur van Laurent Fabius, toenmalig minister van Buitenlandse Zaken onder François Hollande en een notoir zionist. Volgens hem was hij de echte Franse strateeg achter de Franse oorlog tegen Syrië. Hollande was misschien te druk bezig met zijn scooter. Onthullend is wel de passage over dat Syrische cementfabriek van Lafarge, nu Lafarge Holcim.

Toen Duitsland een wapenembargo tegen Saoedi-Arabië afkondigde was er onmiddellijk zwaar protest van onder meer de Franse en Britse regeringen want dat belemmerde de leveringen van Europese bombardementsvliegtuigen aan de Saoedi’s. Maar dankzij de media en dubieuze ngo’s zoals Amnesty International blijven die wapenleveringen aan al Qaeda netjes verborgen.

Het is nochtans diezelfde tak van al Qaeda die op 7 januari 2015 de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo grotendeels afslachtte. Waarop de grote leiders van het Westen met president François Hollande voorop een grote steunbetoging voor Charlie Hebdo organiseerde. Maar geen probleem, jaren later leveren diezelfde politici nog steeds oorlogstuig, dus ook België, in Jemen en al Qaeda. Hoe hypocriet kan men zijn?

Maar op de VRT bijvoorbeeld zal je dat niet horen. Reportages van bijvoorbeeld Rudi Vranckx of die van Majd Khalifeh gemaakt tijdens het bezoek van de paus aan de Verenigde Arabische Emiraten zwijgen netjes over die steun. Die van Majd Khalifeh was gewoon zelfs een grote reclameadvertentie voor de dictators van die Emiraten.

Hongersnood - Stervend kind

Jemen, een natie van ongeveer 28 miljoen inwoners, sterft aan honger, cholera en de kogels komende van o.m. de minimi’s van FN Herstal. Geen probleem zelfs voor figuren als Nico Cué, topkandidaat bij de komende Europese verkiezingen voor Europees Links met o.m. de PVDA, die Linke en de Franse KP. Ondertussen in Jemen…..

Maar geen enkele verbazing natuurlijk. Zo bleek uit onderzoek rond de Syrische cementfabriek van multinational Lafarge van onder meer auteur Maxim Chaix (4) dat de Franse militaire veiligheidsdienst toezicht hield op de via Syrische cementfabriek in Jalabaya lopende financiering van ISIS en andere terreurgroepen. Deze ligt in het nu door de VS en de YPG/PKK bezette noordoosten van Syrië, voorheen het kernland van ISIS.

En om die te laten draaien betaalde men dan maar die terreurgroepen. De Franse regering liet dus gewoon begaan en was door niet op te treden dus medeplichtig. De serie terreuraanslagen in Frankrijk veranderden aan dit beleid niets. Maar Lafarge moet zich hiervoor nu in Parijs wel voor de rechter verantwoorden. De schaamte reeds lang voorbij.

Maar natuurlijk maakt dit zwijgen over de ware relatie van het Westen met al Qaeda en ISIS het mogelijk om hoog van de toren te blazen en zich nog steeds het imago van de goeden, de verdedigers van de mensenrechten, de democratie en de vrede aan te meten. Dit terwijl dagelijks blijkt dat men juist het tegenovergestelde doet en dat is oorlog voeren, honderdduizenden mensen laten afslachten en, zoals in Jemen, ganse naties doen verhongeren.

Willy Van Damme

1) Het Qatarese tijdschrift Middle East Eye schreef recent een stuk waaruit blijkt dat de Britse Charity Commission de Brits ngo’s waarschuwde dat het leveren van hulp aan de provincie Idlib in wezen hulp aan al Qaeda betekent. Acht jaar nadat de Syrische oorlog begon ontdekt men nu plots dit probleem. De indruk is ook dat de bevrijding van Idlib door het Syrische leger van die jihadistische kanker elke week kan starten. Past het Britse beleid hierin?

Middle East Eye, 8 december 2018, Simon Hooper,‘Charities warned that sending aid to Syria’s Idlib could be a ‘terror offence’. ‘’https://www.middleeasteye.net/news/charities-warned-sending-aid-syrias-idlib-could-be-terror-offence

2) Een goed overzicht van de wapenleveranties van onder meer FN Herstal aan al Qaeda in Jemen geeft Deutsche Welle, de Duitse wereldomroep. Maar bij Amnesty International heeft men geen weet van Belgische wapens bij al Qaeda in Jemen.

Deutsche Welle, Kersten Knipp, 29/11/2018, ‘Yemen: The devastating war waged with European weapons’.  https://www.dw.com/en/yemen-the-devastating-war-waged-with-european-weapons/a-46515199?fbclid=IwAR1UF3Mdn8n30UHn1CXZcZWvob8CK-C5ehcXq4dQE3wdoqFoUs3DjT3haiU.

3) RTBF, https://www.rtbf.be/auvio/detail_faut-il-stopper-la-vente-d-armes-a-l-arabie-saoudite?id=2412836. Debat tussen Nico Cué en Philippe Hensmans, directeur van de Franstalige sectie van Amnesty International over de levering van wapens aan Saoedi-Arabië. De afslachting van een natie is voor een Nico Cué zo te zien geen probleem. Zolang men maar bommen en machinegeweren kan maken voor al Qaeda. De moraal van het verhaal: Er is er geen.

4) Global GeoNews.com, Maxime Chaix, ‘La guerre de l’ombre en Syria, CIA, petrodollars et djihad’, Editions Erick Bonnier.http://maximechaix.info/?p=3821. Ook de Franse schrijvers Christian Chesnot en Georges Malbrunot kwamen eerder al tot ongeveer diezelfde conclusie over de collusie van de Franse regering met al Qaeda.

8 gedachten over “Europese en ook Belgische wapens voor al Qaeda

 1. Wat me opvalt is dat je zeer vaak wazige foto’s gebruikt. Ik weet niet wat de oorzaak is maar ik wil er op wijzen dat de kans op manipulatie bij slechte foto’s substantieel toeneemt.

  Hele episodes uit de geschiedenis kun je zelfs in twijfel trekken omdat er alleen maar zeer slechte of aantoonbaar vervalste foto’s bestaan. Miles Mathis heeft veel daarvan gevonden. Zelf zie ik veel vervalsingen bij Isis en verwante propaganda, zoals Charlie Hebdo.
  Nils

  Antwoord:

  Je kunt nooit zomaar foto’s als bewijs gebruiken. Al sinds begin vorige eeuw was het vervalsen van foto’s schering en inslag. Ook het ensceneren ervan is altijd zeer populair geweest. Een foto’s zijn ook maar een momentopname van één specifieke plaats en om die reden ook onbetrouwbaar.

  Pas als er ander en betrouwbaar bewijsmateriaal kun je foto’s gebruiken. Zeker in oorlog krioelt het van vervalste foto’s en dit door beide partijen in een conflict zoals nu in Syrië.

  Zelfs zogenaamd ‘betrouwbare’ ngo’s zoals Human Rights Watch doen hieraan mee. En of die vaag of niet zijn doet er niet toe. Veel heeft ook te maken met het gebruik van gsm’s.

  Willy Van Damme

  • Het meeste geknoei dat ik tegenkom met fotos is dat de foto authentiek is maar dat ze iets anders toont dan wat de beschrijving zegt. Selectiviteit, misrepresentatie en eventueel aanpassing van cadrage om het beter te laten kloppen. De motivatie zit dan ook op een glijdende schaal waarbij de foto uitgezocht wordt om de tekst te illustreren en er dus nogal wat editoriale vrijheid genomen wordt.
   Het fotoshoppen kom ik minder tegen, maar dat zal wel liggen aan waar ik zoek. In mode bv … 🙂
   https://www.rt.com/op-ed/389125-time-white-house-kremlin/
   Tuyzentfloot

   Antwoord:

   Inderdaad, de meeste ‘vervalsingen’ gebeuren met foto’s die in een gans andere context gebruikt worden. Typerend voorbeeld was Kenneth Roth, grote baas van Human Rights Watch, die een foto via een tweet verspreidde van wat hij omschreef als de vernielingen door de Syrische regering.

   Alleen was het een foto van het stadje Kobani/Ayn al Arab dat kapot geschoten werd tijdens de gevechten tussen ISIS en de alliantie van de VS met de YPG/PKK. Het zou mij sterk verbazen moest Kenneth Roth dit niet geweten hebben. Maar uiteraard is photoshop ook erg populair.

   Wat mij wel al is opgevallen is het feit dat de fotovervalsingen door de Iraanse of Syrische regeringen van een barslechte kwaliteit en redelijk zeldzaam zijn. Dit in tegenstelling tot die van de VS en haar bondgenoten. Maar die beschikken dan ook voor dit soort werk over de beste PR-bureaus ter wereld.

   Willy Van Damme

 2. De ‘one level away'(proxy) regel wordt toch nog veel gehanteerd. De rechtstreekse interactie tussen de VS en Al Qaeda blijft beperkt. De meeste interactie is via een tussenpersoon. Die tussenpersoon geeft ontkenbaarheid maar tegelijk gebrekkige controle over wat er uiteindelijk gebeurt. De tussenpersoon kan een onafhankelijke speler zijn, en kan een afhankelijke speler zijn, een front voor zowel onze kant als de andere kant.
  Die one-level-away regel is zowel onvermijdelijk als gewenst. De relaties van uw relaties, dat zijn veel mensen, als gewenst.
  Ge kunt dus tegelijk hebben dat de VS via speler X interageert met Al Qaeda groep Y en het Pentagon is daar ontevreden over terwijl de CIA vooral de ontkenbaarheid handig vindt.

  Al Nusra hield veel ‘gematigde’ groepen rond zich in stand die relatief zwak waren maar wel wapens kregen die ze dan braaf doorgaven omdat ze weinig keus hadden.
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  Inderdaad. De VS heeft gewoonlijk meer ijzers in het vuur liggen om dan ten gepaste tijden te gebruiken. De wijze waarop al Qaeda en ISIS samenwerken met bijvoorbeeld de VS, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk is natuurlijk een topgeheim.

  Men moet dat ook niet altijd zien alsof er een vergaderruimte is waar Amerikaanse of Franse generaals elkaar ontmoeten en de strategie voor de komende oorlog plannen.

  Veel dergelijke zaken zijn het resultaat van infiltratie en manipulatie. Men stuurt hun mannetje/vrouwtje naar een bepaalde groep om lid te worden en dan binnen die organisatie omhoog te kruipen en zo het beleid te bepalen. Het verhaal van de Belgische Marokkaan Abdel Kader Belliraj is hiervan een mooi voorbeeld.

  Hij nam het initiatief en was de wapenleverancier voor een Marokkaanse salafistische terreurgroep. Gelijktijdig werkte hij ook voor de Mossad. Interessant zou echter te weten wie de Marokkaanse veiligheidsdiensten hierover tipte. Ook een eigen infiltrant of een andere buitenlandse veiligheidsdienst die Marokko wou steunen?

  Wel is het zo dat in de zaak van Syrië er een duidelijk gestructureerd overlegorgaan, de Operatiekamers in Jordanië en Turkije, waren waarbij die jihadistische groepen op zeer regelmatige wijze overlegden met militairen, spionagediensten en diplomaten van de hen steunende landen zoals Saoedi-Arabië, Frankrijk en de VS.

  Met andere woorden: Al Qaeda wist met absolute zekerheid dat zij westerse steun kregen. Ook bij ISIS moet dat met grote zekerheid geweten geweest zijn. Het spoor van de wapenleveranties lijkt dat aan te tonen.

  Willy Van Damme

 3. Willy ik herinner mij nog hoe bij een stemming in het parlement ten tijde van guy verafstoot de groene magda aalvoet deed alsof ze er niet bij hoorde, dank zij haar groen gedrag werd de wapen levering goedgekeurd… .

  Louis Michel (jood) was eerst baas van de wapenfabriek van FN, schopte het tot minister president en reisde heel de wereld rond om de FN wapens aan de man te brengen. Hij had naar eigen zeggen ook een zeer goede vriend, George Forrest, de mijnkoning van de Congo.

  In 2014 ontstond er commotie toen koning Filip George Forrest de eretitel ‘Grootofficier in de Kroonorde’ toekende. Volgens sommige bronnen zou Forrest, toen hij actief was in de Congolese mijnbouw, hebben samengewerkt met corrupte regimes en Congolezen hebben uitgebuit. Hij werd al eerder op het matje geroepen door de Verenigde Naties voor zijn manier van werken met Congo. Volgens hen zou de mijnbouw in Congo voor ernstige problemen hebben gezorgd. Er werd zelf beweerd dat hij met een deel van de opbrengsten de oorlog in Oost-Congo zou mee financieren.

  We bewonderden Louis ook voor de uitmuntende manier waarmee hij buitenlandse stemmen ronselde voor zijn Vlaming hatende partij MR. Voor elke verkiezing vertrok hij naar de Congo en israhel met volle valiezen stem biljetten om van sommige (veel) bewoners met een dubbele pas stemmen te ronselen. Zo is zijn zoontje uiteindelijk “premier” kunnen worden. ( Is ook altijd op reis… )

  Reeds meer dan vijftig jaar zijn de Congolezen en andere Afrikanen mekaar aan het bevechten met FN wapens, ondertussen gaan de uitbuiters en dieven met al hun grondstoffen lopen.

  “Niemand is echt lastig gevallen, omdat corruptie zo verschanst is, doordringt in het staatsapparaat, de verschillende hiërarchieën, dat het aanklagen van een systeem volledig in staat is om deze aanklachten te integreren en te verteren” (Zelfs K De Klucht niet met zijn belasting fraude)

  De POSITIEVE rol van het “terrorisme” in de SAMENLEVING, (het moet niet altijd slecht zijn, als het goed is zeggen we dat ook)

  Jean Claude Delpière:
  “De staatsveiligheid, vooral gevoed door MR heeft haar diensten als nooit tevoren gericht op radicalisaties en “terrorisme” op 1 september 2015, hierdoor zijn de “aanvallen” belangrijk om de aandacht af te wenden van de sinistere politieke corruptie.”

  De joodse maffia en haar Belgische medewerkers:
  http://www.kairospresse.be/article/bienvenue-en-ploutocratie-kazakhgate-afrique-reseaux-le-mr-tous-les-etages
  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Voor zover mij bekend is Louis Michel geen jood en heeft dat trouwens geen belang. Zijn daden tellen, niet zijn mogelijke religie. Verder heeft hij nooit minister-president geweest maar minister van Buitenlandse Zaken en Eurocommissaris.

  Dat hij lobbyde voor FN zal wel, dat doen ze indien nodig allemaal. Geld stinkt niet. Over Louis Michel en George Forrest gaan veel, maar niet-bewezen, verhalen de ronde. Afrika is door het Westen altijd gezien als een te plunderen continent. Vandaar de woede over de komst van de Chinezen.

  Uw verhalen over valiezen met stembiljetten lijken mij echter vooral fantasie. De verklaring van Delpièrre ken ik niet. De man is een der beste kenners van onze veiligheidsdiensten maar deze tekst is mij onbekend. Hij is een man die ik hoog waardeer. Hebt U een bron?

  Dat men vanaf 2015 aandacht begon te besteden aan het gevaar van het terrorisme heeft in essentie te maken met de werkelijke toestand toen. Of zijn die terreuraanslagen geen realiteit geweest? Voorheen liet men die terroristen ongehinderd naar Syrië en Irak vertrekken.

  Verder laat ik uw bewering over de ‘Vlamingen hatende MR’ voor wat ze is: Het is onzin komende van Vlaams nationalistische ultra’s die perse de spanning in dit land willen hoog willen houden en hun droom van de ‘ideale staat Vlaanderen’ willen nastreven.

  De opvolger van Jean Gol was en is Didier Reynders – Beiden hebben Luikse wortels – alhoewel die tegenwoordig in zijn buitenlands beleid erg voorzichtig is geworden.

  Willy Van Damme

  • Willy, sorry dat ik soms te hard van stapel loop en heb me wel vergist wat betreft de post van Louis M. Niettemin was hij de grootste loopjongen van de wapen industrie, Dat hij een jood is daar doe ik niks vanaf want dat volk is alom tegenwoordig in de Belgische politiek en trouwens ge ziet de afkomst ook aan zijn gezicht, idem zijne zoon?
   Joden hebben zelfs een eigen joods Europees parlement, wat zou daar allemaal beslist worden???
   Wat de wapens betreft kan ik ook wel degelijk mis zijn, de uitspraak van meneer Delpièrre staat te lezen in de link over de corruptie in de Belgische politiek onder mijn vorig betoog.

   Nog iets vreemds, u weet dat jean gol ( jood met keppel) minister was ten tijde van de bende van Nijvel; u weet ook dat de Mossad en de staatsveiligheid deze gruwelijke moorden hebben beraamd en gepleegd; de zionisten waren vragende partij om de rijkswacht en politie te “moderniseren”, natuurlijk met joodse technologie en wapens. De socialisten lagen toen dwars en de regering ondernam geen verdere maatregelen .
   Dat was de reden van de moordpartijen en niks anders. Na dertig jaar van sabotage van de onderzoeken door alle regeringen en rechtbanken hadden ze eindelijk een echte getuige maar die heeft niet lang geleefd, “zelfmoord”.
   Tegen de terreur van de zionisten is niks te beginnen.De familieleden van de slachtoffers zullen nooit de ware moordenaars kennen.

   Gilbert Van Bogaert

   Antwoord;

   Dat U stelt iemand aan zijn gezicht te erkennen dat hij een jood is is gewoon klinkklare onzin en ruikt zelfs naar racisme. Ik heb een vriend met een nogal bruine huidskleur en dus moet dat een immigrant zijn. Klopt niet want hij komt uit een landbouwersgezin uit een erg kleine landelijke gemeente.

   Dat Louis Michel de ‘grootste’ loopjongen was voor de wapenlobby in België is eveneens onzin. Hij was een loopjongen voor die bedrijven maar niet meer of minder dan bijvoorbeeld Elio Di Rupo of Gerard Deprez of Guy Verhofstadt. Bedankt alleszins voor de tip over Delpièrre. Ik zoek het op.

   Uw stellingen betreffende de aanslagen van de Bende van Nijvel lijken eerder fantasistisch en niet gelieerd aan de vaststaande feiten. Het is totaal speculatief en daar hou ik mij niet mee bezig.

   Wel is de kans zeer groot dat bepaalde westerse veiligheidsdiensten hierbij betrokken waren waaronder inderdaad de Mossad. Maar daarover is niet de minste zekerheid. En de reden die U geeft lijkt mij evenzeer pure fantasie. Een raad: Informeer U eerst terdege voor U dergelijke beweringen doet.

   Willy Van Damme

   • “…de rijkswacht en politie te “moderniseren”, natuurlijk met joodse technologie en wapens…” Welke wapens?
    Het Israëlische Uzi machinepistool werd door FN Herstal sinds jaren zestig onder licentie geproduceerd. De Galil dateert uit de jaren vijftig, en sterk gedateerd als je spreekt over jaren tachtig. De Tavor ging in productie in jaren negentig als ik mij niet vergis. In de jaren negentig kwam ook FN Herstal’s P90 in productie. Dus in jaren tachtig moderniseren met welke Israëlische wapens?
    Lijkt me meer complottheorieën doorspekt met een ‘vleugje’ antisemitisme.
    Peter Danssaert

    Antwoord:

    Dat van die wapens klopt natuurlijk. Dat van die technologie voor bijvoorbeeld communicatie ben ik niet zo zeker. Ik herinner mij dat onze regering bij het vernieuwen van het Berlaymontgebouw van de EU voor de telefoonapparatuur gebruik maakte van een Israëlische firma. Er kwam later herrie van.

    Ik denk dat Israël voor afluistertechnologie voorop loopt of zeker over hoogstaande technologie beschikt. Ze leverde bijvoorbeeld ook aan Saoedi-Arabië om communicatie af te tappen en te manipuleren. Je krijgt een mail van een vriend maar dat blijkt de vijand te zijn die de naam van je vriend gebruikt. Erg vernuftig en duivels.

    Verder erger ik me uiteraard ook sterk aan het doorheen halen van termen als zionisme, Israël en het woord jood. Dat zijn drie verschillende begrippen welke men voorzichtig moet gebruiken. Figuren als een Michael Freilich kunnen dan gemakkelijk spreken van jodenhaat of antisemitisme om je zwart te maken. Een gekende techniek.

    Het is de zionistische strategie om te spreken over Israël als de staat van de joden en het zionisme en jodendom over een kam te scheren. Het creëert bewust verwarring en zorgt trouwens voor een groeiende jodenhaat. Wat zij, hen kennende, vermoedelijk willen bekomen en gebruiken.

    Maar heel veel joden haten Israël – Ze mogen er zelfs soms niet eens binnen – en het zionisme even sterk als bijvoorbeeld de Palestijnen die hun land en huis aan hen verloren. Maar ook niet alle Israëli zijn zionisten. Je hebt ginds ook tegenstanders van die ideologie.

    Willy Van Damme

 4. “Reeds meer dan vijftig jaar zijn de Congolezen en andere Afrikanen mekaar aan het bevechten met FN wapens”

  Een oude FN FAL bv. duikt hier en daar nog wel op, maar het wapen bij voorkeur op het Afrikaanse continent is de AK-47 en allerlei varianten hiervan.
  Peter Dansaert

  Antwoord:

  Dat lijkt mij al veel dichter bij de waarheid te liggen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s