Rusland en de leugens van De Standaard

In het stuk “Poetin test Zelenski met Russische paspoorten” van Roeland Termote in De Standaard van vandaag 2 mei staat “…. op wat in de afvallige Georgische regio’s Zuid-Ossetië en Abchazië gebeurde. Ook daar verstrekte Rusland paspoorten, om vervolgens in 2008 de aanwezigheid van zijn staatsburgers aan te grijpen als motief voor een militaire inval.”

Wat uw medewerker hier schrijft is een flagrante leugen en typerend voor de wijze waarop De Standaard over Rusland bericht. Vooreerst ontstond het probleem toen Georgië zich met westerse steun afscheidde van Rusland en die twee deelrepublieken van Georgië zich dan op hun beurt afscheurden van Georgië. En als de ene deelstaat zich mag afscheuren dan logischer wijze mag ook de andere dat doen. Maar ja, de ene had de steun van de EU en de VS, de twee anderen niet.

Toen daaruit een gewapend conflict ontstond werd er tussen Rusland, Georgië, de Verenigde Staten en landen van de EU een vredesakkoord getekend waarbij Rusland in Zuid-Ossetië en Abchazië een gewapende vredesmacht mocht stationeren.

Het Georgische leger, geleid door een generaal met Israëlische en Georgische nationaliteit en gesteund door de VS, heeft na een serie incidenten dan Zuid-Ossetië aangevallen. Dit exact de dag dat in China de Olympische Spelen begonnen en Poetin in Beijing was. Een aanval die vermoedelijk dus niet toevallig was.

Daarbij vuurden Georgische troepen zelfs op het hospitaal in de Zuid-Ossetische hoofdstad. Een oorlogsmisdaad. Ook beschoot men uiteraard de Russische vredesmacht die dan terugvuurden en de Georgische troepen verjoegen.

515778697087890534_438052252

Voor De Standaard is het berichtgeven simpel. Is iemand de vijand van de VS dan is dat ook zo voor die krant. Jarenlang bijvoorbeeld beweerde Jorn De Cock, hun correspondent in Libanon, dat de verhalen over de aanwezigheid van al Qaeda in Syrië door de Syrische president Bashar al Assad (foto) verspreidde leugens waren. De vrouw van Jorn De Cock werkte toen bij het uitbreken van die oorlog in Syrië voor de regering van de Qatarese dictatuur. Diezelfde regering die al Qaeda en de Moslimbroeders in Syrië bewapende. Of hoe De Standaard die terroristen die nadien in België en elders toe sloegen steunde. Als dat geen (sic) kwaliteitskrant is.

Rusland volgde hierbij exact de regels van het internationaal recht en viel bij die actie maar enkele kilometers dat land binnen om zich daarna, eens de zaak gestabiliseerd, terugtrok. Deze versie van de feiten wordt officieel door niemand betwist. Ook niet door de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy die poogde te bemiddelen.

Maar ja, Rusland is tegenwoordig de vijand van Washington en dus is Rusland de vijand, de slechterik, voor De Standaard. Juist zoals dat met de Venezolaanse president Maduro is die recent in de krant voor dictator werd uitgescholden.

Hetzelfde met Syrië waar De Standaard jarenlang de aanwezigheid van al Qaeda in Syrië als een leugen van president Bashar al Assad beschreef. Nog zo’n slechterik. De vernielingen in Syrië door die jihadisten – de ‘vrijheidsstrijders’ – kregen dan ook de steun van deze krant. En zonder die jihadisten waren er hier in België vermoedelijk geen aanslagen gepleegd. Om over na te denken.

Het is simpel: Is de VS kwaad op een regering en poogt deze die omver te werpen dan komt De Standaard af met moddergooien, leugens, halve waarheden en verdraaiingen richting dat land. De voorbeelden zijn legio. Zich een kwaliteitskrant noemen is poepsimpel, dat ook zijn is echter een gans ander verhaal.

Willy Van Damme

6 gedachten over “Rusland en de leugens van De Standaard

 1. poepsimpel, de Standaard is vazal van de Amerikaans -joodse Mediagiganten.
  Leugens en fake news scheering en inslag.
  van der Weeen Jos

  Antwoord:

  Typerend is dat je over de steun van Israël aan bijvoorbeeld al Qaeda wel wat kan vinden in de klassieke Israëlische media maar nergens in de rest van de Westerse pers. De omerta.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,
  alweer een goed, en op feiten gebaseerd artikel. Dank voor je moed en eerlijke analyses.
  Jammer genoeg zijn er heel, heel weinig mensen die hun laf en soms verstandig kopje uit het schelpje durven steken. Die, in zichzelf gekeerde, dikwijls ostentatief sociale stars van het zogezegde verstandige leven, zijn de waardevolle basis voor een nieuwe, grotere oorlog die hun belangen moet veilig stellen. Tegen de Russen en China en Venezuela enz…
  Belangen? Welke belangen? De nucleaire oorlogen die hun kinderen en kleinkinderen naar de
  oerstof zullen zenden? God verwacht hen in de heerlijke hemel van de laffe dwazen.
  God save America ! Let’s all make America great … again and again.
  Dat de anderen creperen … daar kunnen wij toch niets aan doen.
  Hilaire Bodein 02.05/2019

  Antwoord:
  Dat Rusland toen aan de mensen van Abchazië en Zuid-Ossetië Russische paspoorten gaf was dat maar best. Als gevolg van de toestand daar zaten die mensen er zonder reispas en dus gevangen in hun eigen land.

  Dankzij die Russische paspoorten konden die mensen terug in het buitenland reizen en er bijvoorbeeld zaken doen of hun familie bezoeken. Voor De Standaard blijkbaar een schande.

  Men noemt in onze media The New York Times dikwijls de beste krant ter wereld. Nou, ze heeft ook al elke oorlog die de VS in het verleden voerde dan ook zitten toejuichen. En de VS voerde al veel oorlogen, met of zonder wapens zoals nu tegen China en Venezuela.

  Willy Van Damme

 3. Willy, jaren geleden kocht ik de ene week het weekblad homo en de andere week kwak, als ik nu zoiets zie liggen in de ene of andere wachtkamer steek ik dien bucht altijd van onder in de stapel, ben internetslim geworden.

  Ik herinner mij een artikel in de knak in verband met de genocide in Rwanda. In dat verslag werd gezegd dat de toenmalige buitenland minister, de klucht, samen met zijn vrouw Mireille en konijnentand verafstoot op bezoek waren geweest naar de witte pater Guy Theunis, stichter van de HAAT RADIO MILES COLINES, dus VOOR de massamoord.
  Hadden ze een haatmissie?

  De witte pater werd in 2005 in Rwanda gearresteerd en beschuldigd van aanzetten tot genocide en riskeerde de doodstraf, maar op AANDRINGEN van de klucht aan België uitgeleverd, hier onder hoge bescherming werd die beschuldiging zonder gevolg geseponeerd. Kreeg zelfs in 2008 een vredesprijs.
  Guy Theunis Theunis werd door Pax Christi rond 2007 naar Jeruzalem gestuurd, lagen daar zijn roots???

  Nu iets over Rusland, de grote boeman:
  Willy, de volgende historische documentaire legt duidelijk uit dat het zionisme geboren is in Khazaria. Dat was een groot land en vocht voortdurend tegen zijn buurlanden, in het jaar 838 nam hun leider het joods geloof aan en het werd een joods koninkrijk. De ruzie met de buren werd nog erger totdat de buurlanden hen beu waren en het Khazaar koninkrijk vernietigden.
  Honderd duizenden joden zwierven uit naar het westen, daarom de bewoners van israehel een lichtere huidskleur dan de oorspronkelijke bewoners van Palestina.
  Willy, de video duurt wel een uur maar is wel de moeite waard tenminste als je er de tijd voor hebt?

  Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie hebben de zionistische joden zowat alles gestolen in Rusland maar belangrijker ze hebben Kazakhstan onafhankelijk gemaakt, eigenlijk heel eigenaardig in de media is het al vele jaren muisstil over Kazakhstan.
  Het is overduidelijk dat de EU, NATO en de Verenigde Staten en de joden staat al jaren alles in het werk stellen om tot een definitieve breuk, misschien wel een oorlog tussen Rusland en Kazakhstan want daar liggen de roots van het zionisme, gaan ze in de toekomst de naam van Kazakhstan veranderen in Khazaria?

  (Na de volgende video is er een jood aan het woord en heeft het over anti semitisme… .)

  De hoofdstad van satan: https://www.youtube.com/watch?v=0Jr9JZsFcW8

  Willy, het moet niet altijd kommer en kwel zijn daarom ga ik soms ook eens op bezoek bij tscheldt:
  https://www.tscheldt.be/het-gilde-van-hilde/

  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Bedankt voor die info. De oorlog over Rwanda was in essentie er een van de VS, met Nederland en het Verenigd Koninkrijk versus Frankrijk. Met België dat daarom niet wist op welk been te dansen. Over pater Theunis kan ik niets serieus zeggen. De naam is mij bekend, maar meer niet.

  Wat betreft het plunderen door het Westen van de voormalige Sovjetunie is hierover geen twijfel meer. Het viel mij daarbij op dat nogal wat mensen die zich plots joden noemden en daarna verhuisden (tijdelijk) naar Israël.

  Het trio van zogenaamde Kazakse zakenlui en Roman Abramovitsj, eigenaar van Chelsea voetbalclub, zijn maar twee van de vele voorbeelden. Russisch is trouwens na het Hebreeuws, Arabisch en het Engels de vierde of zelfs de derde taal van het land.

  Wat betreft Kazan is er veel nog niet over geweten. Zeker is dat de leiders van dat land zich op zeker ogenblik bekeerden tot het judaïsme, maar hoever die judaïsering ging is nog steeds onduidelijk. Het probleem is dat er weinig bronnen zijn.

  De Israëlische historicus Shlomo Sand in zijn basiswerk ‘The Invention of the Jewish People (Verso, 2009)’ bespreekt die kwestie uitvoerig. Het kerngebied van deze staat lag aan de monding van de Wolga en de Kaspische zee.

  Zij stonden onder druk van het christelijke Byzantium en het oprukkende islamitisch kalifaat van de Omajjaden en bekeerden zich vermoedelijk daarom tot het judaïsme. De eerste joodse staat in de ‘moderniteit’ dus.

  Deze staat was erg succesvol en haar grenzen reikten zelfs tot voorbij Kiev aan de Dnjepr tot Slavische volkeren het veroverden en Kiev Rus stichten, de eerste Russische staat.

  Verder heb je het over Kazakhstan maar die staat is iets anders dan het nu verdwenen Kazan. Kazakhstan heeft dan ook voor zover geweten niets met het zionisme of het jodendom te maken.

  Volgers van het judaïsme leven al duizenden jaren verspreid over de wereld en de joden van Iran zijn gewoon de nazaten uit de periode van het oude Perzië en Babylonië.

  Zoals Egbert Talens in zijn boek uitvoerig aantoont is het zionisme een uit de verlichting voorkomende nationalistische stroming onder seculiere joden uit Centraal en Oost-Europa.

  En er is ook een hemelsbreed verschil tussen jood zijn en zionist zijn. In de VS is er bijvoorbeeld een stroming onder protestantse groepen die zich christen voor het zionisme noemen.

  Willy Van Damme

 4. Willy sorry maar ik was nog een video vergeten te plaatsen over de geschiedenis van Khazaria:

  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Bedankt voor de info.
  Willy Van Damme

 5. Blijkbaar wordt een stroom aan desinformatie over ‘de Russische dreiging voor de democratische instellingen van Europa en Noord Amerika’ georganiseerd door het ‘Integrity Initiative’ waarbij de Vrije Universiteit Brussel nauw betrokken is. UKColumn berichtte hierover begin december 2018. (https://www.ukcolumn.org/article/integrity-initiative-look-deep-state).
  De Standaard publiceerde op 02/01/2019 een artikel: “Comité I waarschuwt voor manipulatie verkiezingen” (http://www.standaard.be/cnt/dmf20190102_04073409)
  Ook Tim Hayward publiceert onderzoek naar ‘Integrity Initiative’ (https://timhayward.wordpress.com/2018/12/15/integrity-grasping-the-initiative/)
  Luc Demeyer

  Antwoord:

  Over dit Britse Integrity Initiative is hier al eerder bericht bij de reacties van Tuyzentfloot. Boeiend materiaal dat nogmaals de verstrengeling van journalistiek, geheime diensten en de regeringen aantoont. Daarom is dit ook een zeer belangrijk verhaal.

  Het moest in eerste instantie blijkbaar de weg naar de macht van Jeremy Corbyn, leider van de Britse Labour partij, afblokken en verder Rusland zwart maken. Twee hoofdthema’s voor de Britse elite.

  Probleem is dat diezelfde Britse ‘deep state’ nu deze Jeremy Corbyn nodig heeft om hen uit het moeras genaamd Brexit te trekken. Om binnenpretjes van te krijgen.

  Het verhaal over Rusland van Corry Hancké heb ik niet gelezen. Ze heeft het ooit aangedurfd om over de toestand op de Krim haar mosterd te gaan halen bij de salafistische terreurgroep Hizb ut Tahrir. Het is alsof een Russische journalist zich alleen bij Faoud Belkacem zou informeren over de toestand van moslims in België.

  Wie dat doet noem ik geen journalist maar een verkoopster van onzin. Het idee is trouwens lachwekkend en over zogenaamde Russische inmenging schrijven is het toppunt van onzin. Mogen Russen ook nog een mening hebben en die via het internet uiten. Blijkbaar niet.

  Maar dat doet zij en haar andere collega’s van de Westerse media toch ook over Rusland. Wat een niveau. Heeft zij ooit al gehoord over Radio Free Europe en de fortuinen de Britten en de VS uitgeven aan desinformatie over Rusland via zenders als die Radio Free Europe?

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s