De durf van Karel De Gucht & Co

Je moet maar durven. Dat lijkt het motto van een aantal gewezen topleiders van de EU en de NAVO in hun open brief over de kwestie van Palestina en het Amerikaanse beleid onder president Donald Trump.

In een opiniestuk dat vandaag in een serie westerse kranten waaronder De Standaard verscheen stellen onder meer Willy Claes, Javier Solana – beiden sociaal-democraten en gewezen bazen van de NAVO – Louis Michel, Guy Verhofstadt en Karel De Gucht dat het Amerikaanse beleid ten aanzien van Israël en Palestina totaal fout is.

Zij wijzen daarbij op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, het aanvaarden van de door Israël bezette Golan hoogvlakte als Israëlisch grondgebied en het stoppen van de financiering door Washington van de UNRWA, de United Nations Relief and Works Agency, het VN-agentschap dat instaat voor de hulp aan de in 1948 door zionisten van hun land en huis verdreven en in kampen levende Palestijnen.

DSCN7855

Karel De Gucht (Open VLD), gewezen minister van Buitenlandse Zaken, stelt dat de EU de internationale rechtsregels moet respecteren. Iets wat hij toen hij minister was gewoon aan zijn laars lapte.

Dat dit Amerikaans beleid gewoon crimineel is hoeft men niet te bewijzen. Alleen getuigt hun open brief van eenzelfde arrogantie – zij het wat netter verpakt – dan die van Trump en de VS. Zo stelt men in de aanhef: “De EU hecht veel belang aan de multilaterale internationale orde die op regels gebaseerd is…. Wij vinden dat Europa een plan moet omarmen en promoten dat de basisregels van het internationaal recht respecteert,…”

Je moet maar durven natuurlijk. In een opiniestuk beweren dat een internationale op rechtsregels gebaseerde orde essentieel is en die, toen ze aan het bewind waren, die regels gewoon aan hun laars lapten. Waarbij hun daden zorgden voor de ene massamoord na de andere en daarbij zelfs de veiligheid van de EU in gevaar brengen. Zie Libië, Irak, Libanon en Syrië

Vooreerst is hun pleidooi voor twee aparte staten, zijnde Israël en Palestina, reeds in tegenstrijd met de meest elementaire rechtsregels en die van de mensenrechten die ze beweren te verdedigen. Israël is immers een apartheidsstaat, goed voor joden en niet voor anderen.

Jihadist met onthoofde kop

Jarenlang steunde de EU, met o.m. Guy Verhofstadt (Open VLD), dit soort lieden in Syrië. Men noemde hen zelfs vrijheidsstrijders, idealisten, die vochten tegen dat brutale regime ginds. En dan maar lullen over de internationale rechtsregels. Nadien pleegden diezelfde (sic) vrijheidsstrijders dan aanslagen in Europa. Wanneer gaan Guy Verhofstadt en co zich hiervoor verontschuldigen? Met Sint-Juttemis?

Waar zijn de rechten van de daar wonende niet-joden? Nergens toch. Bovendien zijn de zionisten kolonisatoren, misdadigers die hun staat stichten via massamoord, terreur en diefstal. Wie pleit voor een Israël kan niet beweren de mensenrechten in zijn hart te dragen. Integendeel met steunt zo slachtpartijen en plunderingen.

En dan de internationale rechtsorde en die politici of gewezen politici? Zijn zij hun brutale oorlog in Joegoslavië vergeten? Zijn zij de illegale oorlog tegen Libië vergeten? Zijn zij de steun voor dat salafistisch tuig in Irak, Libanon en Syrië vergeten? Of hun steun aan de Amerikaanse bezetting van Irak vergeten en de gewelddadige coup in Oekraïne van 2014? En ga zo maar door met nu Venezuela en de poging tot staatsgreep.

De Antwerpse haven waarover Louis Michel, Karel De Gucht en Guy Verhofstadt toen regeerden was toch een der grootste draaischijven via welke de VS hun oorlogsmateriaal naar Irak verscheepten.

En dan was er de massaslachting in Gaza genaamd Cast Lead van nota bene de kerstdagen van 2008 waarbij een 300 kinderen omkwamen. Nadien gingen de Europese topleiders zoals Angela Merkel er de Israëlische regering zelfs hun steun betuigen. Steun voor massale kindermoord dus.

Hoeft het dan ook te verwonderen dat men in dat opiniestuk in wezen alleen maar vrijblijvende praatjes zit te verkopen? Wat kappen op Donald Trump, niet meer. Men zegt wel dat Israël sommige dingen niet mag doen maar verder gaat men niet. Sancties tegen Syrië of Rusland dat is voor hen nooit een probleem geweest.

Maar maatregelen tegen een racistisch op gebiedsroof gebaseerd Israël dan kan niet. Zelfs al voert die staat continu agressie, zorgt de Mossad voor moordaanslagen, waaronder in Europa, steunt het ook met wapens al Qaeda en voert het oorlog tegen Syrië.

Daarvoor sluiten Verhofstadt en Co netjes de ogen. Feitelijk kakken ze gewoon op het internationaal recht en de mensen die als gevolg daarvan het slachtoffer zijn. Incluis die in Europa.

Willy Van Damme

3 gedachten over “De durf van Karel De Gucht & Co

 1. Volledig akkoord met dit moedige artikel van de moedige journalist Willy Van Damme. Is hij de roepende in de woestijn? Of zijn alle andere beroepsjournalisten gekneveld?
  Mark Waterinckx

  Antwoord:

  Die zijn er maar bij De Standaard of De Morgen zo te zien alleszins niet. Er was bij DS een goedkeurend artikel, dus zonder welke serieuze kritische blik ook, en in De Morgen had men het over een nieuwe rage: weg baard, leve de snor. Wanneer krijgen we een verhaal over een andere nieuwe rage: vrouw met baard en man zonder schaamhaar? Topjournalistiek dus.

  Willy Van Damme

 2. Willy, een zeer juist en moedig artikel en spijtig genoeg zijn de mensen gehersenspoeld door de main stream media. Deze word volledig gecontroleerd door de zionistische <<<<<<joden, ook alle "democratische" regeringen in de wereld zitten in de Zionistische tang..
  Ze zijn immers meester over alle banken en de regeringen moeten mooi aan hun hand lopen want anders worden ze gebombardeerd met humanitaire bommen of uitgehongerd zoals Venezuela.

  De bedriegers van de NVA hebben zelfs een prominente Antwerpse Jood op hun lijst gezet, Michael Freilich… .Ik denk zelfs dat de slimste mens van Vlaanderen ook Joodse roots heeft want in Antwerpen lopen nog elke dag gewapende militairen rond in de Jodenbuurten.

  Het is hemeltergend dat gans de media in handen is van de Khazar maffia, TV kun je niet meer opzetten want als ze mekaar niet zitten uitlachen geven ze smerige verdorven films uit.

  Willy toch nog wil ik u nog een zalig Paasfeest wensen maar pas op met uw kritiek op de Joodse maffia en hun gewillige handlangers want vandaag of morgen staan "ze" aan uw deur.  Gilbert Van Bogaert

  Antwoord:

  Het verhaal dat de familie Saoed joods zou zijn is een verhaal dat reeds lang rond gaat zonder echter dat er daar tot heden zelfs maar het minste bewijs voor is geleverd. Dat die familie al lang met Israël samenwerkt is zeker maar daar blijft het bij.

  In de VS is er trouwens een grote politieke stroming om de banden met dat land te verbreken en hen in diezelfde zak te steken als bijvoorbeeld een Maduro. Het Amerikaanse parlement heeft toch een resolutie gestemd tegen de oorlog in Jemen.

  Bovendien is het toch duidelijk dat de zaak Khashoggi in de westerse pers buiten alle proporties werd opgeblazen als de Saoedische moord van de eeuw. Belachelijk daar die familie van moorden een tijdverdrijf maakten. Waarom dan nu en waarom die ene moord? Kom nou.

  De VS heeft nu genoeg olie en kan die zelfs uitvoeren. Vroeger had Washington dat land nodig nu veel minder. En de Saoedi’s weten dat en werken nu hun diplomatiek plan B uit.

  Verder is de bewering dat alle banken in joodse handen zijn totaal van de pot gerukt. Ja, ze hebben in verhouding tot hun aantal enorm veel macht in de financiële wereld, de politiek en de media. Ze zijn echter niet almachtig. Anders hadden ze reeds lang geleden aan de Eufraat vis zitten vangen.

  Recent stelde Michael Freilich in een gesprek dat hij mij volgt. Hoe ik dit dan moest zien – een bedreiging of een gewone mededeling – was mij onduidelijk maar ik heb niet de gewoonte mijn pen te verkopen.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s