Een andere kijk op het Midden-Oosten en het Westen

Mede onder impuls van de makers van de hier eerder besproken film ‘Whose peace will it be? organiseert men volgende maand in De Markten in Brussel een internationaal cartoonfestival en een serie lezingen en filmvoorstellingen rond de problematiek van het Midden-Oosten en de gevolgen hier.

Uit een duizend ingezonden cartoons selecteerde men er 120 die ieder hun eigen visie geven op de oorlogen daar, de vluchtelingen, de cultuur en het samenleven ginds en hier. De tentoonstelling loopt van 2 mei tot 31 mei in De Markten, Oude Graanmarkt 5 in het centrum van Brussel. De expositie is elke dag toegankelijk van 12 tot 18 uur, behalve op maandag. Op donderdag is ze open tot 20 uur.

Daarnaast zijn er ook twee filmvoorstellingen in het RITCS aan de Brusselse Dansaertstraat met inleidingen door Luc Pien en Lieven De Cauter. Ook zijn er een serie panelgesprekken met vooral mensen die origineel uit het Midden-Oosten komen. Dit rond thema als de geostrategie achter die oorlogen, de zoektocht naar de waarheid en de groeiende islamofobie.

Meer info met details op http://www.lightintimetocome.org/home/Cartoon.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Een andere kijk op het Midden-Oosten en het Westen

  1. Geweldig stuk, maar ik denk dat zo langzamerhand niemand er iets meer van snapt.
    Een buurman zei vroeger, als je er niets meer van snapt denk er dan maar een € teken bij, dan wordt het wel duidelijk.
    Peter Cabri
    Antwoord:
    Het is inderdaad complex maar dit optreden van het Westen met zijn massamedia, academici en politici gaat hem niet om idealen maar om macht en geld. Je denkt toch niet dat een Obama, Trump, Reynders, Hollande, Johnson of Timmermans het doen voor allerlei hoogstaande idealen of de mooie ogen van de Syriërs? Poen dat is het.
    Willy Van Damme

Plaats een reactie