De Standaard en de schande over dat schooltje in het Syrische Idlib

Deze ochtend jullie verhaal (Woede over ‘schande van onze generatie’, DS 28 oktober) over dat schooltje in de Syrische provincie Idlib gezien dat volgens lokale getuigen het slachtoffer was van bombardementen door het Syrische of Russische leger. Jullie plaatsen daarbij de door die getuigen geleverde foto van een klaslokaal van dat getroffen schooltje.

Stoel

Wie echter slechts enkele minuten naar die foto kijkt ziet dat het erbij horende verhaal niet kan kloppen. Er is volgens die verhalen een grote bom neergevallen die zware schade veroorzaakte. En we zien op de foto een ingestorte muur.

Eigenaardig is echter dat een pal ernaast staande stoel is blijven rechtstaan, evenals de schoolbanken waarop zelfs het stof te zien is, vermoedelijk veroorzaakt door die ingestorte muur. Zelfs een klein stapeltje papier bleef liggen. Maar bij zo’n bomontploffing ontstaat er steeds een enorme zware luchtverplaatsing die het onmogelijk maakt dat zoiets fragiel als een stoel, schrift of bank kan blijven liggen of rechtstaan.

Hetzelfde trouwens voor de vlakbij staande muur die eveneens geen schaden lijkt te hebben opgelopen. Conclusie: deze foto geeft niet de scene weer waarbij een zware bom neerviel. Wat er juist gebeurde weten wij niet, maar het is geweten dat het hier oorlog is en dat het leugen en bedriegen dan schering en inslag is.

Het vertellen van leugens en het trukeren van foto’s is dan de dagelijkse praktijk. Het is ook gemakkelijk daar geen onafhankelijke bron dat gebied durft te betreden. Reden: Het is in handen van al Qaeda en haar bondgenoten voor wie moord en ontvoeringen dagelijkse praktijk zijn.

Idlib - Schooltje en bombardement - 26-10-2016

De door De Standaard en anderen gebruikte foto van het zogenaamd gebombardeerde schooltje in de Syrische provincie Idlib. Deze provincie is praktisch geheel in handen van een coalitie van de terreurgroepen Ahrar al Sham en Jabhat Fatah al Sham (al Qaeda) (1). Experten zouden dit voorval best onderzoeken. Het zal vermoedelijk de eerste maal in de geschiedenis zijn dat bij een zwaar bombardement alleen de muur instort en al de rest blijft rechtstaan, incluis iets fragiel als die stoel. Ook de banken staan, met stof bedekt, netjes op hun plaats. Straffe kost. De bijna zeker getrukeerde beelden zijn te zien op de website van Orient TV, een vanuit de Verenigde Arabische Emiraten opererende nieuwssite die al Qaeda voluit steunt. Zie: http://orient-news.net/en/news_show/125905/0/Schoolchildren-massacred-by-Russian-jets-in-Idlibs-Hass

Al Qaeda wordt meer en meer in het nauw gedreven en brengt daarom dus steeds nieuwe verhalen die een gewapende interventie van de VS en de EU moet uitlokken. Met andere woorden: Er komen in de toekomst nog meer van dergelijke verhalen die dan gretig worden overgenomen door diegenen die al Qaeda steunen zoals het westen en haar media. Desnoods maakt men in Washington zelf wat beelden. Het zou alleen de dommeriken verbazen.

Stephen O’Brien

Maar jullie verhaal wekt natuurlijk geen verbazing. Al meer dan vijf jaar lang is De Standaard in deze kwestie gewoon de spreekbuis van al Qaeda & Co die feitelijk de ‘getuigen’ zijn van dat bombardement.

Verder zou voor een degelijk begrip goed zijn om te zeggen wie die hier uitvoerig geciteerde VN-topman Stephen O’Brien, verantwoordelijke voor humanitaire hulp, juist is. Hij was voordien minister voor Ontwikkelingshulp in de regering van de Britse conservatief David Cameron. Een man die dus meehielp bij de oorlog tegen de Syrische regering. Het verklaart alles over zijn huidige houding in dit conflict.

Willy Van Damme

 1. Op dit ogenblik is de provincie Idlib het toneel van een ware burgeroorlog tussen vooral Ahrar al Sham, de groep van de Molenbeekse sjeik Bassam Ayachi, en terreurgroep Jund al Aqsa. Een strijd die erg bloedig is en waarbij er sprake zou zijn van een samengaan tussen Jund al Aqsa en Jabhat  Fatah al Sham (al Qaeda).
Advertenties

2 thoughts on “De Standaard en de schande over dat schooltje in het Syrische Idlib

 1. http://reseauinternational.net/defense-russe-des-photos-de-drone-montrent-que-lecole-syrienne-na-pas-ete-bombardee/
  Luc Devincke
  Antwoord:
  Ik heb vaag kennis van wat de Russen hierover zeggen. Zij ontkennen betrokkenheid en vragen alleszins een grondig onderzoek en stellen dat in de buurt toen een bewapende Amerikaanse drone vloog. Zij hebben het als ik het goed begreep over in elkaar gestoken beelden en verwijzen daarbij naar de lichtinval die zou wijzen op fabricatie.

  Maar een oppervlakkige blik leert al voldoende. Maar bij de Standaard zijn ze duidelijk tot alles bereid om hun vrienden van al Qaeda te redden. Ziekelijke mentaliteit en een schande.
  Willy Van Damme

 2. De neocons zijn desperaat op zoek naar een smoes om Syrië aan te vallen.
  Mario8282
  Antwoord:
  Het is paniek in die gelederen en men is ten einde raad op zoek naar toch nog een smoes om het land dan maar zelf aan te vallen nu die jihadisten van al Qaeda het laten afweten. Sommigen zoals een Charles Lister en Michael Weiss zijn zelfs bereid daarvoor een nucleaire oorlog te riskeren. De psychopathie tiert welig dezer dagen.

  Ik kan je verzekeren dat ik elk uur van de dag angstvallig het nieuws in de gaten poog te houden. Het zijn spannende tijden en het is een spanning van het soort welke ik hartsgrondig haat.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s