Syrië en De Morgen–Robert Ford zegt wat moet gebeuren

Als iemand die al jaren de oorlog tegen Syrië in detail volgt val ik bij het lezen van De Morgen en andere kranten al die tijd om de haverklap van de ene verbazing in de andere. De bijdragen over Syrië in de krant van vandaag 25 augustus kunnen echter als een totaal dieptepunt gezien worden.

Drie pagina’s vullen over die kwestie en niet eens het woord al Qaeda laten vallen. Het is alsof men de tweede wereldoorlog zou bespreken zonder Roosevelt, Hitler, Stalin of Churchill te vermelden. Want al Qaeda, in de vorm van Jabhat Fatah al Sham, Jabhat al Nusra of ISIS speelt hier al sinds maart 2011 een hoofdrol. Met andere woorden: Deze drie pagina’s zijn een staaltje intellectuele acrobatie van een topniveau. Gezwets bijna zonder voorgaande.

Door de rol van al Qaeda te verzwijgen en het behoudens ISIS alleen over ‘rebellen’ te hebben geven jullie natuurlijk hulp aan al Qaeda. Het maakt het hen ondersteunen politiek immers aanvaardbaar. Herinner U de aanslag op 8 januari 2015 op de redactie van Charlie Hebdo.

Robert Ford met kolonel Abdul Jabbar al Akidi

De vroegere Amerikaanse ambassadeur voor Syrië Robert Ford met Abdoel Jabbar al Akidi, een van de leiders van die koppensnellersbendes. Vandaag te gast in De Morgen om het de lezers van de krant duidelijk te maken wat er in Syrië nu dringend moet gebeuren. Meer onthoofden? Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto.

Bovendien laten jullie ongestoord zonder enige kritische vraag of opmerking de neoconservatief Robert Ford aan het woord, de vroegere Amerikaanse ambassadeur in Syrië. Een man die mee hielp om al Qaeda in Irak, haar toenmalige naam, en de Syrische Moslimbroeders te bewapenen. Alsof de vernieling van Afghanistan, Irak en Libië nog niet genoeg is.

En uiteraard is het niet zijn schuld of die van zijn neoconservatieve broeders dat ISIS en al Qaeda nu overal in de wereld aanslagen pleegt. Neen, dat zijn de anderen, de ‘misdadige’ Syrische president Assad en de ‘onbekwame’ Obama. Het is hetzelfde neoconservatieve verhaal welke figuren als Dick Cheney vertellen rond Irak. Neen, zij zijn niet verantwoordelijk voor de huidige grote problemen van Irak, het zijn de anderen.

Van een krant als De Morgen zou men toch een beetje diepgang en kritische zin mogen verwachten. Vergeet het. Dit is gewoon drie pagina’s vol debiele prietpraat en propaganda voor terreurgroepen als al Qaeda. Moet al Qaeda misschien ook eens bij jullie toeslagen?

Willy Van Damme

Lezersbrief naar de Morgen over de drie pagina’s leugens die de krant vandaag 25 augustus over Syrië publiceerde. Robert Ford liep vooraan bij de door de Syrische moslimbroeders en al Qaeda in maart en april 2011 georganiseerde betogingen tegen de regering in Damascus. De Amerikaanse ‘diplomatie’ voluit.

Advertenties

One thought on “Syrië en De Morgen–Robert Ford zegt wat moet gebeuren

 1. Where is the suicide bomber when you him need the most?

  Willy als ge eens veel tijd en goesting hebt is dit boek echt de moeite waard:

  http://www.pdfarchive.info/pdf/P/Pi/Piper_Michael_Collins_-_The_New_Babylon.pdf
  Gilbert
  Antwoord:
  Er zijn grenzen aan wat aanvaardbaar is. Maar Uw korte reactie bij de link naar dat filmpje is totaal onaanvaardbaar. Zoals trouwens ook meerdere commentaren bij dat filmpje op You Tube waarvan U de link meegeeft. De amish, een christelijke secte uit de VS, lopen ook raar gekleed maar ze verdienen, zoals dezen respect.

  Dit getuigt van een jodenhaat die regelrecht uit de propagandaliteratuur van de Duitse NSDAP komt. Blijkbaar durfde men (uit schaamte?) de woorden zyklon B of gaskamers niet gebruiken. Het Judaïsme is een zeer bizarre godsdienst maar dat kan men van feitelijk alle godsdiensten zeggen. Het kan echter geen excuus zijn voor zo’n taalgebruik en visie.

  Ik plaats dit bij uitzondering toch – racisme wordt bij regel geweerd – om de lezers duidelijk te maken hoever racisme en jodenhaat ook tegenwoordig kunnen gaan. En inderdaad vele aanhangers van het judaïsme zijn ook racistisch, kijken neer op de anderen en zien ons als untermenschen, maar dat is geen reden voor zo’n houding en het spuiten van dergelijke drek.

  Het boek ga ik niet lezen wegens een gebrek aan tijd.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s