Nice–Eigen schuld dikke bult

Zoals verwacht heeft de salafistische terreur nog maar eens toegeslagen in Europa. Ditmaal was Nice het doelwit. Met mensen, veel kinderen incluis, die naar het vuurwerk zaten te kijken en plots geconfronteerd werden met een kamikaze met vrachtwagen die door de massa rijdend meer dan 80 doden maakte. De Franse nationale feestdag passend gevierd zal men bij salafisten zeggen.

Zij aan zij met al Qaeda

Maar dit is natuurlijk allemaal geen verrassing. Salafistische terreurgroepen zullen nog een tijd hier blijven toeslaan en het bloed veelvuldig doen stromen. Maar waar komt dit geweld vandaan? Hoe kon dit zo groeien en zo geraffineerd werken? Het antwoord is doodsimpel. Het westen leerde hen de trucs,hielp met diplomatieke steun en gaf hen zelfs de wapens om ermee toe te slaan.

Neem het Parijse satirische tijdschrift Charlie Hebdo dat begin 2015 werd aangevallen en de redactie gedecimeerd. Het was al Qaeda, niet rivaal ISIS, die had toegeslagen. Maar nog steeds wordt datzelfde al Qaeda in o.m. Syrië en Jemen de hand boven het hoofd gehouden.

Ansar al Sharia bij Taiz - Februari 2016

Het aan al Qaeda gelieerde Ansar al Sharia zij aan zij met het leger van de Verenigde Arabische Emiraten bij de Jemenitische stad Taiz. De foto is genomen in februari 2016. Een oorlog die de steun heeft van François Hollande, de Britten en de VS.

Kijk naar Jemen waar al Qaeda en ISIS dankzij de Saoedische interventie exponentieel konden groeien. Al Qaeda vecht zelfs aan de zijde van de Saoedische interventiemacht. En die krijgt volop steun van de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De Franse president François Hollande – die de lef heeft om zich socialist te noemen – steunt dus nog steeds die groep die bij Charlie Hebdo dat bloedbad veroorzaakte. De man zou dan ook best nu ontslag nemen en voor de rechtbank gesleurd worden wegens medeplichtigheid aan terreur en landverraad. Dit is toch heulen met de vijand.

Typerend is dat men nu in Europa overal een minuutje stilte gaat houden. Mooi gebaar. Maar toen Charlie Hebdo werd aangevallen betuigde de Syrische regering haar condoleances. Als diezelfde terreurgroepen in Syrië toeslaan was er jarenlang zelfs applaus in de salons van Londen, Parijs en Washington. Onze kranten hadden het over een ‘succesvolle bevrijdingsstrijd’. Om van te kotsen.

De Standaard

Kijk naar een invloedrijke krant als De Standaard. Wie in Vlaanderen wil weten wat er allemaal in de wereld gebeurt leest die krant. Maar zie, recent riep men in die krant nog op om aan die Syrische jihadisten modern luchtafweergeschut te bezorgen.

En hun correspondent in het Midden-Oosten, Jorn De Cock, gaf zelfs mediatraining aan die opstandelingen die hij nadien in zijn krantenartikels dan omschreef als de toekomst voor het land, de helden van de (sic) revolutie. En intussen hielp zijn deels Libische vrouw vanuit jihadistenland Qatar mee zodat al Qaeda & Co Libië kort en klein konden slagen. Wat haar vader als premier ooit hielp opbouwen.

Of neem hun andere journaliste, Corry Hancké die zich voor haar berichtgeving over de Krim baseerde op de propaganda van Hizb ut Tahrir, na de Moslimbroeders de belangrijkste internationaal georganiseerde salafistische terreurgroep. En zo gaat die krant onverstoord verder. Excuses? Koerswijziging? Vergeet het.

François Hollande met top Samenwerkingsraad voor de Golf - 5 mei 2015

De Franse president François Hollande met zijn vrienden uit de Arabische woestijnstaten. Rechts van hem de Saoedische koning Salman de Hakbijl. En die president moet dan de salafistische terreur gaan bestrijden. Hoe zot moet men zijn om dat te geloven? Nu nog ook zo’n kleed en Hollande is klaar voor de strijd. Wat een smeerlap, wat een clown.

Hoeft het dan te verbazen dat het politiek debat in onze politiek over die terreur en het Midden-Oosten van een onvoorstelbaar laag niveau is. Een man zijn broek zakt er van af. Maar ja, al die parlementsleden lezen De Standaard en denken dan dat ze aan de hand van de verhalen van een Corry Hancké en Jorn De Cock echt weten wat er ginds aan het gebeuren, is.

Joegoslavië

Neem bijvoorbeeld ook de Joegoslavische oorlog uit de jaren negentig van vorige eeuw. Tonnen papier verspilden diezelfde kranten aan de Servische president Slobodan Milosevic – het ‘monster’ – en die voor hen bloeddorstige Serviërs. Maar dat ginds Bin Laden en al Qaeda volop actief waren las men er NOOIT. Men hield het voor de buitenwereld verborgen.

Het resultaat is nu gekend. Niet België is per hoofd van de bevolking in Europa de grootste leverancier van Syriëstrijders zoals onze kranten verkeerdelijk schrijven. Neen, dat zijn Albanië, Kosovo en Bosnië. Landen die volop de steun van de VS genoten, zelfs hun creaties zijn en een bekeringsgebied bij uitstek bleken voor Saoedi Arabië. Het krioelt er tegenwoordig van de minaretten en hoofddoeken.

Daar ligt het probleem. De VS zegt nu toch al Qaeda en haar bondgenoten in Syrië eindelijk te willen gaan aanvallen. Afwachten maar. Met dubbele tong spreken was een uitdrukking van de inheemse bevolking in Noord-Amerika over de regering in Washington. En ze kenden de praktijk van die regering. Luister niet naar hun woorden dus maar kijk naar hun daden. Liefst die achter de schermen.

Jihadisten tesamen met vlaggen

Drie Syrische rebellengroepen netjes bij elkaar. Links Ahrar al Sham, waartoe onze Molenbeekse sjeik Bassam Ayachi behoort, het Vrij Syrische leger, waarvan Didier Reynders stelt dat hij die steunt, en rechts Jabhat al Nusra, de Syrische tak van al Qaeda. En dan beweert onze regering dat ze strijd tegen de terreur. Leugenaars!!

Neen, zolang men de salafistische bekeringsijver van die Arabische woestijnstaten blijft tolereren en zich door hen laat omkopen zal de strijd tegen de terreur alleen maar een lege doos blijven, een slogan zonder inhoud. Maar of we van figuren als Didier Reynders, Hollande, Nicolas Sarkozy of Barack Obama een echte koerswijzing gaan krijgen is zeer twijfelachtig. Eerst zien en dan geloven.

Willy Van Damme

PS: Wie een uitstekend stuk wil lezen over wat de VS in Syrië moet doen kan dit eens lezen. Het is geschreven door twee voormalige Amerikaanse toplui die vroeger onder Obama betrokken waren bij het beleid tegenover het Midden-Oosten. De neo-conservatieven en ‘progressieve’ haviken zoals die van Human Rights Watch zullen het niet graag lezen.

The New York Times, 15 juli 2016, ‘Why the U.S. military can’t fix Syria’, Simon Stevin en Jonathan Stevens. http://www.nytimes.com/2016/07/14/opinion/why-the-us-military-cant-fix-syria.html?nlid=67751936&src=recpb&_r=0.

Advertenties

5 thoughts on “Nice–Eigen schuld dikke bult

 1. Monsieur le Président is er helemaal klaar voor:


  Herstel de republiek
  Antwoord:
  Die zeer leuke foto kende ik nog niet. Ze moesten hem overal in Frankrijk aan de bushaltes uithangen. François Chop Chop Hollande. Maar wie lacht hier het hardst?
  Willy Van Damme

 2. Eerlijk en moedig artikel met de fantastische foto als vanzelfsprekende bewijslast. Hollande zou kunnen vervangen worden door omzeggens elk van de grote leiders van de mondiale kapitalistische uitbuiting. Bush, Blair, Obama en ook de dienstmeid van Obama, Merkel. Deze vleesklomp verdedigt onder de vlag van de christendemocratie het internationale kapitaal en beschermt harteloos het Duitse bankwezen door Griekenland verder in de afgrond te duwen.
  Schitterend christen was ze toen ze, zogezegd onbeperkt, de arme vluchtelingen in het barmhartige Duitsland een nieuwe toekomst wou schenken. Zó dom is Merkel niet dat ze niet wist dat zoiets onmogelijk is. Ook hier geen vraag naar de redenen van de vluchtelingencrisis maar schouwtoneel van valse democratische publiciteit. Dan maar, via de Europese belastingbetaler de harteloze dictator, sultan Erdogan, betalen om een erg menselijke oplossing: de vluchtelingen in een soort enorm concentratiekamp. De wortels voor de verdere bloei van het verwoestende terrorisme deinen zich ten allen kante verder uit. ‘Onrecht is de eerste reden van terrorisme!” Ja, waarom wordt dat niet overal verklaart?
  Ik raad in dat verband iedereen vurig aan het boek te lezen van Ludo De Brabander, verschenen bij uitgeverij EPO (uitgeverij@epo.be). OORLOG ZONDER GRENZEN. Een vlot leesbaar boek dat teruggrijpt tot aan het Sykes-Pico verdrag van 1916 en steeds verder objectief de manipulaties in, vooral het Midden Oosten in, kaart brengt.
  Hilaire Bodein
  Antwoord:
  Ik vrees dat de EU, en Merkel, toen Turkije massaal vluchtelingen naar Europa stuurde geen alternatief had dan ze op te vangen. Intussen is gebleken dat Erdogan bakzeil haalde en zonder feitelijke toegevingen van de EU die vluchtelingenstroom stopte.
  De zaak toont echter perfect de schuld van Turkije in die kwestie.

  De oorzaak van die vluchtelingencrisis zijn echter de door het westen georkestreerde serie oorlogen die haar nu als een boemerang in het gezicht zijn ontploft. Al mijn sympathie voor de slachtoffers en hun nabestaanden, alleen maar minachting voor onze leiders die als een kip zonder kop zich denken te moeten vergrijpen aan het Midden-Oosten.

  Wel is ondertussen onduidelijkheid ontstaan over het motief voor die aanslag. Dit doet echter niets af aan de waarde van het opiniestuk met analyse.
  Ik neem nu het boek van Ludo De Brabander mee op vakantie.
  Willy Van Damme

 3. Interessante tekst ivm Erdogan… http://www.novini.nl/turkije-its-the-geopolitiek-stupid/
  Guido Clicque
  Antwoord:
  In mijn ogen nogal veel zever. Waar bijvoorbeeld haalt hij het bewijs dat Gülen achter die mislukte staatgreep zat? Een stuk in … De Morgen. Zijn ‘vaststelling’ heeft dezelfde waarde als diegenen die het als een stunt van Erdogan zelf zien.

  Beiden kunnen waar zijn maar om dat, zoals hij hier doet, als een vaststaand feit te zien is zo van de pot gerukt dat ik hem als een fantast moet beschouwen.

  Wel goed gezien en correct is als hij de reacties vanuit de westerse regeringen bekijkt. Zeker de eerste uitlating van Kerry was, heel zacht uitgedrukt, merkwaardig. Geen enkele westerse regering heeft voor zover ik weet de coupplegers zitten veroordelen. Hoogstens kwam men, later vandaag, tot steunbetuigingen. En Erdogan zal dat zeker gezien hebben.
  Willy Van Damme

 4. geachte heer Van Damme,
  is dit u gekend?
  http://antivenin.blogspot.be/2013/09/flashback-het-moslim-broederschap.html?m=1

  Mvg
  De Muur
  Antwoord:
  Ik kende de tekst niet maar het is geweten dat de Moslimbroederschap en gelijkaardige organisaties streven naar een wereldwijde op hun versie van de sharia gebaseerde wereldregering. Je moet wel een onderscheid maken tussen deze organisatie en gelijkaardige zoals al Qaeda en Saoedi-Arabië en de klassieke islam. Het blijkt echter dat men in de EU amper of niet acties neemt tegen de Moslimbroederschap en hen zelfs soms subsidies geeft. Schandelijk en compleet dwaas.
  Willy Van Damme

 5. Geachte heer van Damme,
  Is het U inmiddels bekend dat Slobodan Milosevic van alle blaam is gezuiverd ?
  http://www.counterpunch.org/2016/08/01/the-exoneration-of-milosevic-the-icty's surprise-ruling/
  door Andy Wilcoxson.
  of;
  https://www.rt.com/op-edge/354362-slobodan-milosevic-exonerated-us-nato/
  door Neil Clark.
  Wordt doodgezwegen door de MSM.
  Ben de Oude
  Antwoord:
  Ach het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Dat heeft niets te maken met rechtspraak en is niets anders dan een uitzonderingstribunaal, puur politiek. Het is het verder zetten van de oorlog van de winnaar tegen de verliezer. Men legt als een soort vernis een dun laagje legaliteit over een brutale oorlog. Machtsmisbruik van de bovenste plank.

  De VS erkent het niet maar heeft er wel de controle over gekregen. Typisch natuurlijk.
  Dat rechters hieraan deelnemen is een schande voor het beroep. Maar ja wat wil je, het betaalt ZEER goed. En dan zijn principes zoals de nieuwjaarsbrief van kleine kinderen. Wat mooie woorden en daarna de hand uitsteken om van je peter/meter/ouders wat lekkers te krijgen.

  Interessant vonnis natuurlijk die essentiële lectuur is voor wie de oorlog tegen Joegoslavië wil kennen. Ik kende het niet en erg bedankt om het onder de aandacht van mij en de lezers te brengen. Het is nu zoals met Syrië, Assad is het monster en diegenen die hem bestrijden zijn de helden, de activisten, de burgers, etc… die lijden onder die bruut uit Damascus.

  Dat de Kroatische president Franjo Tudjman veel zijn ideeën o.a. over joden over had genomen van de fascistische ustasja’s uit Wereldoorlog II werd verzwegen. Dat salafistische bendes terreur (o.a. al Qaeda) zaaiden in Bosnië werd verzwegen, dat het UCK uit Kosovo mogelijks de gevaarlijkste criminele bende uit Europa was werd eveneens grotendeels verzwegen.

  Pax Christi en Joegoslavië is hetzelfde verhaal als Pax Christi en Syrië. Zo was een zekere Franklin De Vrieze bij Pax Christi verantwoordelijk voor Joegoslavië. Die steunde volop het UCK dat uitgebreide steun van de CIA kreeg. Franklin De Vrieze ging nadien dan voor de OESO, de Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling werken waar de VS en de EU aan de touwtjes trekken.

  En nu roept Brigitte Hermans van Pax Christi op tot steun aan die salafistische opstandelingen, de moordenaars van christenen en vernielers van kerken en kloosters. Juist zoals het UCK. Het geeft een wel heel gruwelijke invulling aan de term Pax Christi.

  Maar dat de westerse massamedia geen interesse hebben voor de zaak wekt natuurlijk geen enkele verbazing. Ze zijn er niet om te informeren maar om te desinformeren. Liegen en bedriegen zoals nu met Syrië is het motto.

  Er is trouwens nog een eigenaardigheid met het verhaal van die oorlog. Dat Slobodan Milosevic (dood 11/03/2006) vermoedelijk vermoord werd dacht ik al. Maar kijk eens naar de data: de Kroatische president Franjo Tudjman (dood: 10/12/1999), de Bosnische president Alija Izetbegovic (dood: 19/10/2003) en de door onze massamedia heilig verklaarde Kosovaarse politicus Ibrahim Rugova (dood: 21/01/2006).
  Merkwaardig hoe snel na het einde van die oorlog de voornaamste protagonisten stierven. Ruikt toch wel verdacht niet.

  En ondertussen zijn Kosovo en Bosnië de favoriete bekeringsgronden voor Saoedi-Arabië en het salafisme. Het zijn in verhouding tot hun bevolking de voornaamste leveranciers van Syriëstrijders. Of hoe ook hier de leiders van de EU als een stel dwazen zonder kop in de val trapten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s