De Standaard–Poetin als de nieuwe Hitler

Mooi toch dat opiniestuk van Jonathan Jones van The Guardian ‘Onderschat Vladimir de duiker niet’ in de krant van vandaag 21 augustus. Nog maar eens haalt hij de vergelijking tussen Hitler en Poetin boven water. Kwestie van het zo zwart mogelijk maken van de Russische president. De man kan voor de westerse media duidelijk niets goed doen.

De vergelijking met Hitler is hier natuurlijk merkwaardig. Jonathan Jones vergeet dan maar gemakshalve dat de EU en de VS in Oekraïne groepen als Pravy Sektor aan de macht brachten, de ware erfgenamen van de OUN B en de SS Divisie Galicia die verantwoordelijk waren voor ontelbare slachtpartijen tegen joden, Polen, Zigeuners en al wie ze niet lusten. Waarbij zij duchtig meededen aan de holocaust. Honderdduizenden doden hebben ze op hun kerfstok. Maar dat vergeten Jones en De Standaard aan hun lezers te vertellen.

Intussen is in zijn nieuw favoriet land Oekraïne het verboden kritiek te leveren op de SS Divisie Galicia en hun slachtpartijen en zijn films met Gerard Depardieu er verboden. Dus geen Asterix films meer voor de Oekraïners. Mooie vrijheid, mooie democratie, mooie mensenrechten.

Maar bij al die tonnen papier die onze pers over Oekraïne en Rusland al geschreven heeft vergeet men dan maar steeds te vertellen dat er in februari 2014 in Oekraïne een gewelddadige staatsgreep plaats had, geleid door de VS, de EU en fascistische groepen als Pravy Sektor en Svoboda. Waarna de boel in brand vloog.

Het land evolueerde sindsdien naar een gefaalde staat (failed state) juist zoals Libië en men nu poogt te realiseren in Syrië. Nog een bittere vrucht van de westerse agressie. Met de volle steun van De Standaard.

Om beschaamd over te zijn. Maar dat gevoel kent men bij De Standaard duidelijk niet. Informeren, bah, misleiden: ja!

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van een opiniestuk in De Standaard van een zekere Jonathan Jones, redacteur bij de Britse krant The Guardian met als titel ‘Onderschat Vladimir de Duiker niet’.

Dit toont dat deze krant niet is als ze zich soms voordoet. Via o.a. verhalen rond Snowden poogt de krant zich een degelijk kritisch imago aan te meten. Dit artikel toont echter de ware aard van de krant, zijnde de spreekbuis van het Amerikaans en Britse imperialisme.

Een beleid dat ons de voorbije decennia alleen maar van de ene oorlog naar de andere gefaalde staat leidde en zorgde voor de grootste volksverhuizingen uit de geschiedenis – toch in getallen – en een toenemend aantal salafistische terreuraanslagen. De Standaard en The Guardian met Jonathan Jones tekenden mee voor dit monsterachtig beleid.

Advertenties

8 thoughts on “De Standaard–Poetin als de nieuwe Hitler

 1. http://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAAahUKEwi6lJaA3LrHAhXFaxQKHVl7AN4&url=http%3A%2F%2Fwww.dewereldmorgen.be%2Fartikel%2F2015%2F01%2F18%2Fmonsanto-koloniseert-oekraine-met-steun-van-de-eu&ei=UmLXVbqjF8XXUdn2gfAN&usg=AFQjCNE_tsOZ6I2pjpA175NsZ_N00EJllA&sig2=PXXhPomLkYU4hNn3Vw1ORA
  An Cabes
  Antwoord:
  Bedankt voor de link naar dat verhaal van De Wereld Morgen. Monsanto is dan ook berucht en wat men hier schrijft zou niemand mogen verbazen. Oekraïne is een kolonie/vazalstaat van de VS.
  Willy Van Damme

 2. Ik wa nogal een liefhebber van de Guardian. No more. Vooral omwille van de manier waarop journalisten uit de Blair-strekking er Jeremy Corbyn hebben aangepakt. De hele Guardian-campagne tegen Corbyn is echt een dieptepunt.
  Dim Knudde
  Antwoord:
  Inderdaad de wijze waarop The Guardian hierover schrijft heeft niets met journalistiek te maken maar met het organiseren van de politieke hetze die doet denken aan de methoden van The Sun en The Times, de vodden die Rupert Murdoch in het Verenigd Koninkrijk bezit.

  Het is trouwens niet het enige. Onlangs verscheen er een uitgebreid stuk rond de heropening van de Britse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran.
  De journaliste schreef daarin letterlijk dat Iran het enige land ter wereld is waar men het Verenigd Koninkrijk ziet als de poedel van de VS.

  Zelfs in Whitehall, het Britse regeringscentrum, zegt iedereen dat, zij het uiteraard en vooral uit schaamte veelal privaat. En met dat soort prietpraat wil die krant zich dan verkopen als een kritisch dagblad. Kom nou.
  Willy Van Damme

 3. Meer ‘boeiende’ lektuur :
  ‘Flashpoint in Ukraine’ by Stephen Lendman (ISBN 978-0-9860731-4-4)
  ‘Neonazis & Euromaidan’ (ISBN 978-5-8041-0709-4)
  Ronald D’Haeze
  Antwoord:
  Stephen Lendman brengt wel interessant materiaal maar ik ben het niet altijd eens met hem. Hij lijkt mij soms te dogmatisch. Bedankt echter voor die tip.
  Willy Van Damme

 4. Het blijkt er nogal hard aan toe te gaan binnen Labour: http://newint.org/blog/2015/08/21/labour-purge-is-underway/

  Mvg,
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik volg de zaak maar vanop afstand maar het is merkwaardig met welk fanatisme bepaalde Britse kringen tegen die Corbyn te keer gaan. Hij lijkt wel uit te groeien tot een soort mix van Robert Mugabe, Vladimir Poetin en Bashar al Assad.

  Het Verenigd Koninkrijk noemt zich wel eens graag de bakermat van de democratie maar dat is simpel keepin’ up appearances (schone schijn). Het bestel is zo rot als maar kan zijn. Het land hangt elkaar van de schandalen, het ene al erger dan het andere.

  Met parlementsleden die stelen als raven en bergen pedofilieschandalen. Waarbij een buitenlander (Rupert Murdoch) sinds 1979 bepaalde wie premier zou worden.

  Zou men soms schrik hebben dat die Corbyn deze augiasstal zou willen uitmesten? Ik krijg de indruk. Niet dat men het zou toelaten. Desnoods zijn er nog drastischer maatregelen die men kan nemen.
  Willy Van Damme

  • Het is eigenlijk heel simpel. Labour is al Jaren lang in handen van de Blair-kliek. Weten jullie dat de man zo’n 70 miljoen pond heeft vergaard tijdens en na zijn premierschap. Waarvan 25 miljoen aan onroerend goed. Die man zou Labour als socialistische partij toen hebben moeten verdedigen? Kom nou.
   Het laatste gevecht om het leiderschap ging tussen de twee broers Milliband, David was een rechtsteekse stro-pop van Blair. Maar ook toen al werd duidelijk dat de leden het niet meer pikten. Zijn iets progresievere broer Ed won de strijd. Maar laten we niet vergeten dat beide broers eveneens miljonair zijn.
   De kiezers waren duidelijk, Labour kreeg een enorme klap. Nu is eindelijk een echte linkse leider opgestaan Jeremy Corbyn. Jeremy verkondigd de dingen die wij, als Labourleden willen horen. En we geloven en vertrouwen hem ook. Ook zegt hij openlijk dat Blair voor het oorlogstribunaal moet komen wegens oorlogsmisdaden gepleegd in Irak. Je begrijpt dat dit helemaal tegen het zere been is.
   Duizenden zijn (opnieuw, zoals ik) lid en/of zijn supporter geworden om op Jeremy te kunnen stemmen. Uit de laatste peiling blijkt dan ook dat hij in de eerste ronde al de absolute meerderheid zou halen.
   Maar, let op, het Blair-kamp grijpt alle middelen aan om de verkiezing ten nadele van Jeremy te laten verlopen. De meeste nieuw(en oud)komers hebben nog steeds niet hun stemkaart ontvangen, terwijl die afgelopen week binnen had moeten zijn. Leden die 10 of 20 jaar lid zijn krijgen een schrijven dat ze niet mogen stemmen omdat… de partijleiding vermoed dat ze het niet goed voor hebben met de partij.
   Dit is nu de situatie binnen Labour. Onvoorstelbaar maar waar.
   Gerrit
   Antwoord:
   Ik heb Tony Blair in het verleden wel eens Tony Grijpgraag Blair genoemd. En zijn echtgenote is nog hebzuchtiger.

   Dit lijkt mij wel een heel straf verhaal aan het worden. Ben benieuwd, maar dit eindigt zeker voor de rechtbanken. Wat een schande. En daar zal The Guardian wel niet over schrijven. Laat staan The Times of The Financial Times.
   Willy Van Damme

   • Ik kom altijd achteraf nog eens kijken naar de reacties. Die zijn vaak bijna evenveel de moeite als de oorspronkelijke stukken zelf.
    Edith Legrand
    Antwoord:
    Inderdaad. Het is aangeraden ook de reacties te lezen. Soms zijn die zelfs heel vermakelijk zoals toen die opperclown van een Benno Barnard hier passeerde.
    Willy Van Damme

 5. dewereldmorgen.be heeft 2 best goede artikelen geschreven over Jeremy Corbyn en waar hij voor staat.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/08/18/jeremy-corbyn-toont-wat-links-en-democratie-voor-de-media-betekent
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/08/26/41-britse-economen-jeremy-corbyn-is-mainstream-austerity-is-extremism.
  Misschien is het wel aardig om te lezen welke programpunten door zijn groep is opgesteld.

  1.Groei, geen besparingen: oprichting van een nationale investeringsbank voor jobcreatie en vermindering van het overheidsdeficit, en een fair fiscaal systeem; dat houdt onder meer in de afschaffing van de recente belastingsverminderingen voor de 4 procent hoogste inkomens en zware besparingen in de 93 miljard Britse pond (127 miljard euro) die nu jaarlijks als subsidies en belastingverminderingen naar de grote bedrijven gaan; strengere controle op belastingontwijking en belastingontduiking door de grote bedrijven; fiscale steun aan kleine onafhankelijke ondernemers; lagere belastingen op essentiële consumptiegoederen.
  2.Geen overheidsbesparingen ten koste van de laagste inkomens, geen besparingen op kinderbijslag.
  3.Meer investeringen tegen de opwarming van het klimaat in plaats van kortetermijnwinsten voor de grote bedrijven.
  4.Openbaar bezit van spoor en energie; onder andere door geleidelijke hernationalisering van de verschillende privé-spoormaatschappijen en vervanging door een nationaal bedrijf dat het hele netwerk integreert (dat wordt bestuurd door een co-operatief model dat de burger-gebruiker rechtstreeks inspraak geeft) en afschaffing van de peperdure ROSCO’s (de bedrijven die al het rollend materiaal bezitten en nu ‘verhuren’ aan de spoormaatschappijen).
  5.Waardige woonsten voor iedereen, gebouwd door publieke sector en privé en controle van de huurprijzen; o.a. door privé-huurprijzen te verbinden met he gemiddelde loon per regio, langere huurcontracten; huurprijzen verbinden met kwaliteit van de woning en met inspanningen om woningen te vernieuwen.
  6.Een einde aan illegale oorlogen en een buitenlands beleid dat rechtvaardigheid en hulpverlening centraal plaats; geen vervanging van Trident (de Britse kernduikboten, ook als die wordt goedgekeurd door de huidige regering in 2016); subsidies voor de omschakeling van de militaire industrie naar civiele productie.
  7.Volledig openbaar gefinancierde openbare gezondheidsdienst NHS en de beëindiging van alle ander vormen van geprivatiseerde gezondheidszorg; met een specifiek programma voor mentale gezondheidszorg.
  8.Sociale bescherming, geen nuluurcontracten, sterke collectieve onderhandelingen tegen onrecht op het werk; een minimumloon van 10 Britse pond per uur (13,6 euro) en de afschaffing van het beginloon van 2,73 Britse pond (3,7 euro) voor eerstejaarsstagiairs; bedrijfssubsidies voor het aanwerven van beginners op de arbeidsmarkt en pro-actieve maatregelen voor het tegenwerken van genderdiscriminatie op het werk en het stimuleren van vrouwen om in de arbeidsmarkt te stappen.
  9.Gelijkheid voor iedereen; een einde aan het beschimpen (scapegoating) van migranten.
  10.Een levenslange garantie op degelijk openbaar onderwijs: algemene kinderzorg, afschaffing van studiegeld, heroprichting van studiebeurzen en financieren van training tijdens de hele loopbaan; dat betekent volledig gratis openbaar onderwijs tot de leeftijd van 18 jaar, uitbreiding van studiebeurzen, woonsubsidies voor studenten onder 21 jaar (universiteiten klagen al jaren dat studenten afhaken omdat de kost voor het wonen rond campussen op de privé-markt te duur is).

  Als hij gekozen wordt, is het knokken om zoveel mogelijk van deze punten tot partijbeleid te maken.
  Mogelijk geven de 600.000 ! nieuwe leden en supporters, die speciaal voor Jeremy lid zijn geworden, de doorslag.
  Gerrit
  Antwoord:
  Hij is nu verkozen en hou rekening met enkele zaken. De campagne om hem in diskrediet te brengen zal grote proporties aannemen. Tweedes moet je ook beseffen dat er een verschil zal zijn tussen woord en daad.

  Maar de man is gewoon de vertegenwoordiger van een enorme groep mensen die moeten kotsen als ze de brede glimlach van een Tony Blair in hun krant zien verschijnen. Je kan het hen zeker niet kwalijk nemen.

  Maar de modder gooiende Britse media zullen al hun registers opentrekken en ik zie nu al vliegtuigladingen vol modder toekomen bij de Britse media.

  Het zal erg smerig worden en een TV-serie als ‘House of Cards’ zal er een waterachtig aftreksel van zijn.
  Ik hoop dat Jeremy Corbyn een sterke rug heeft.
  Willy Van Damme

 6. Als kenner van Rusland met een Russische vrouw en dochter kan ik formeel doch met grote overtuiging stellen dat al die anti Rusland en anti Putin propaganda mij al sinds de MH17 historie danig de keel uithangen. Al wat men schrijft over Putin, over de onvrijheid in Rusland, over de dictatuur lijken wel Freudiaanse spiegelpsychologie in het kwadraat. Beschuldig de andere van je eigen fouten. En laat het verdwaasde gepeupel dit geloven. Goebbels en Hitler zeiden het zelf al hoe makkelijk het was de domme massa te beïnvloeden. Het Westen heeft hun kennis dus duidelijk overgenomen. Rusland is veel vrijer dan hier in deze schijndemocratie ‘vrije Westen’ genaamd, waar een van realisme getuigende opmerking op de sociale media over de islam reeds met zware bestraffing kan gesanctioneerd worden, en waar in Antwerpen, een vreedzame Pegidabetoging met GAS boetes werd bedacht.
  Terwijl hier de eigen burgers kapot worden belast en de sociale voorzieningen worden beknot, terwijl de massaal instromende economische migranten (ik noem ze economische migranten van zodra ze – de oorlogsvluchtelingen- de veilige grond in Afrika of het Midden-Oosten (Turkije- Libanon) verlaten en zich begeven naar de alles gratis bufetten in Europa) alles zomaar in de schoot geworpen krijgen, doet Putin net het omgekeerde. Hij heeft een jaar geleden gesteld dat Rusland geen islam nodig heeft. Hij heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de modale Rus het beter dan ooit heeft. Mijn schoonzuster heeft bv met de door Putin ingestelde geboortepremie voor een tweede kind een appartement kunnen kopen. Jaja. Putin is toch ooo zo slecht voor zijn burgers.
  Het is al lang duidelijk dat leiders die het goed voorhebben met hun bevolking (net als Khadaffi) en niet willen plooien voor de Nieuwe Wereldorde van de Amerikanen, per sé zwart gemaakt moeten worden en als het even kan, een Maidannetje aan hun broek gelapt krijgen. De zogenaamde kleurenrevoluties waarvan we de zegenrijke gevolgen dag in dag uit kunnen lezen en zien in de media. Ook in Rusland zijn de agitatoren, vermomd als NGO’s, al danig actief en spuwen ze moord en brand als er weer eens een corrupte oligarch of buitenlandse spion achter de tralies vliegt. Gelukkig zal de VS van een kale reis terugkomen want de mensen aldaar in Rusland hebben maar al te goed door dat de VS en de vuile meelopers van de EU achter de destabilisatiepogingen à la de affaire Nemtsov zitten om hun moederland te kunnen annexeren zoals het met Oekraiëne is gebeurd. Ik hoop van harte dat Putin streng optreedt tegen alle vijfde kolonne provocateurs van welke nationaliteit dan ook.
  Benesha
  Antwoord:
  Hoe de media al een paar jaar over Poetin en Rusland schrijven is gewoon onvoorstelbaar. Poetin is geen heilige en Rusland is het paradijs niet, maar er is wel een hemelsbreed verschil tussen wat Rusland en Poetin is en wat onze media er van maken. Onze media hebben duidelijk veel geleerd van Joseph Goebels.

  Eerst begint men maandelang een moddercampagne en na een jaar kan men dan schrijven dat de bevolking Rusland als een bedreiging ziet. Wat dacht je.

  Wel niet akkoord met twee zaken, Vooreerst zijn er wel veel moslims in Rusland die gewoon hun leven leiden zoals Ivan en Boris. En goed zo.

  Verder zijn die vluchtelingen die hier toestromen wel oorlogsvluchtelingen. Het is niet omdat zij hun kampen in Turkije verlaten dat zij plots economische vluchtelingen worden.

  Een probleem is bijvoorbeeld dat die kampen ook rekruteringsplaatsen zijn voor die terreurgroepen. Met werft zelfs onder het oog van de VN kinderen aan. Moest ik als Syriër in zo’n kamp zitten dan zou ik er ook niet blijven.

  De kwestie is dat ze zo snel mogelijk terug naar huis moeten en men ginds moet stoppen met vanuit het westen oorlog te voeren. Dus geen integratie maar ginds vrede maken en terugkeer.

  Zij moeten (en willen bijna allen ook) hun land mee heropbouwen. Een land waar men fier op is. En terecht. Maar we moeten ze nu wel humaan maar tijdelijk opvangen. En dat kan zonder problemen hoor.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s