Griekenland–Het bochtenwerk van Herman Van Rompuy

Deze ochtend was de vorige Europese president Herman Van Rompuy (CD&V) te gast bij Radio 1 De Ochtend. Centraal onderwerp van het vragenspel was natuurlijk de Griekse crisis en zijn relatie met de Eurozone en de Europese Unie.

Rond fietsen

Gezien de brandende actualiteit natuurlijk erg logische vragen. Uiteindelijk was het onder zijn voorzitterschap dat Griekenland nu met 1,5 miljoen mensen zit die zelfs geen sociale zekerheid meer hebben, en dat bedelen voor vele gezinnen de hoofdtaak is geworden. Geen werk… dan kan men nog altijd gaan schooien.

En zoals dat gaat vroeg de journalist hem dan erg braafjes of men dat land dan geen te zware besparingen had zitten opleggen. Wat zelfs het IMF zegt! Waarbij Van Rompuy als een volleerd acrobaat eigen aan toppolitici er handig rondfietste. Waarop de journalist nog eventjes een tweede nog bravere poging waagde. Met Van Rompuy die opnieuw in een wijde bocht er van weg wandelde.

Herman Van Rompuy - 5

Herman Van Rompuy wou niet antwoorden toen men hem de vraag stelde of het tegenover Griekenland gevoerde beleid niet te hard was. Enig sociaal gevoel lijkt hem vreemd.

Het toont dat Van Rompuy nog steeds een meester van het woord is, dat men als radiojournalist bij de VRT blijkbaar alleen maar poeslief mag zijn voor de gast en vooral dat hij niet inzat met de door het Europees beleid veroorzaakte schrijnende Griekse armoede.

Van Rompuy die theoretisch gedoopt zou moeten zijn in de christelijke caritas wou over die armoede duidelijk niet praten. Te gênant. En de journalist wou geen gedonder met de bazen en boze telefoons van wie weet een Wouter Beke, grand chef van CD&V en een van de architecten van de huidige antivakbondsregering Charles Michel.

Caritas

Maar verrassend is dat niet. Onder Van Rompuy steunde de EU ISIS en al Qaeda in Syrië en in Irak evenals de fascistische knokploegen van o.m. Pravy Sektor in Oekraïne. En in plaats van te streven naar harmonie en de daaruit voortvloeiende economische groei en stijgende welvaart moest hij zo nodig oorlog gaan stoken tegen Rusland.

Caritas zegt U? Een intelligent beleid? Nog in geen 1000 jaren. Het eigen ik, dat telt. Al vernielt men daarvoor onderweg dan maar landen als Griekenland, Syrië, Libië, Oekraïne en Irak. De mensen daar zijn voor een Van Rompuy en consoorten zo te zien toch maar wegwerpproducten.

Ondertussen is op Twitter, mede onder impuls van de Amerikaanse economist Paul Krugman, een grote campagne begonnen onder de titel  #ThisIsACoup tegen de arrogantie van Schäuble. Duitse toeristen hadden in het verleden wel eens regelmatig last van onvriendelijke Serviërs met een geheugen. Hetzelfde zal zich ongetwijfeld nu ook gaan voordoen in Griekenland. Dank U Wolfgang Schäuble.

Willy Van Damme

Advertenties

8 thoughts on “Griekenland–Het bochtenwerk van Herman Van Rompuy

 1. Geachte,
  Ik weet niet of de Prof Schachtschneider U iets zegt maar heb een artikel gelezen van deze persoon met als titel:
  “Grieken hebben geen plicht tot terugbetaling, maar ook geen recht op financiële hulp’ – ‘Waarschuwingen voor ernstige gevolgen van een Grexit zijn theater en paniekzaaierij ”
  Victor Theunis
  Antwoord:
  De naam zegt mij niets maar normaal is men wel verplicht een aangegaan krediet terug te betalen. Ik zeg wel normaal.
  Willy Van Damme

 2. Herman Van Rompuy is een uitermate kille kikker en egoïst eerste klas voor wie het CD&V banner slechts een middel is om zijn zelfzucht te dienen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De man is hoogst intelligent maar ontbreekt het aan elk sociaal gevoel voor zijn medemens. Het eigen ik primeert. Ik kan je alleen maar gelijk geven.
  Willy Van Damme

 3. “Dank U Wolfgang Schäuble.”

  Dat zijn ware woorden.

  Wij laten de voormalig Griekse minister van financiën, Yanis Varoufakis, aan het woord.

  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/11/behind-germanys-refusal-to-grant-greece-debt-relief-op-ed-in-the-guardian/
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/13/dr-schaubles-plan-for-europe-do-europeans-approve-article-to-appear-in-die-zeit-on-thursday-16th-july-2015/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Bedankt voor die overpeinzingen van Varoufakis, een verstandig man lijkt mij. Behalve dat hij de meezit op zijn moto toch ook best een helm zou moeten laten dragen. Schijnt veiliger te zijn.

  Zoals ik al schreef ben ik geen specialist van de Griekse-Europese crisis, maar het is mij al wel een tijdje duidelijk dat Schäuble sinds ergens in 2012 kost wat kost Griekenland uit de Eurozone en desnoods zelfs uit de EU wou gooien.

  In wezen is dit wel nog voorlopig akkoord dan ook een nederlaag voor hem en zijn volgelingen. Griekenland kan in de Eurozone blijven en krijgt normaal ook een schuldherschikking, iets wat hij voorheen steeds weigerde.

  Het buitengooien van Griekenland was als een geloofsbelijdenis voor hem en wat ik noem zijn sektegenoten. Ik zag vorige week een mooie foto van hem in de kranten met rond hem nog een aantal ministers van Financiën die als volgelingen vol bewondering naar hem keken en luisterden. Jezus en zijn apostelen!

  Mijn vermoeden was dat hij de voorwaarden zaterdag plots onverwacht sterk verhoogde met als enige bedoeling zo Griekenland de deur te kunnen wijzen. Kijk, als je ziet dat het IMF, de ECB en de Europese Commissie dat wat Griekenland voorstelde goed vonden en dan zie je plots de reactie van Schäuble dan lijkt het mij wel duidelijk.

  Enfin Jeroen Dijselbloem mag zoals ik las voorzitter van de Eurogroep blijven spelen, zijn Spaanse rivaal haalde het zo te zien niet. Gelukwensen van mij zal hij echter niet krijgen.

  Ik kan alleen maar die Grieken die deze terreur moeten ondergaan het beste wensen. Maar Dijselbloem zal zeker fier zijn. Hij mag in dienst van de Duitsers bijltjesman blijven spelen.

  Schäuble en zijn fans zouden eens moeten leren aanvaarden dat de EU een beetje is als een huwelijk en daar hou je steeds rekening met het karakter en de wensen van de partner(s).

  Maar dat lijkt voor hem en voor een Mark Rutte een onmogelijke zaak. Rutte lijkt wel als op Atjeh te zitten tijdens de zoveelste oorlog daar om die ‘inboorlingen’ de goede manieren van Shell en de heren van de VOC te leren.
  Willy Van Damme

 4. Nou, dan heb ik hier toch (bevestiging van) heel andere waarheden over dat huwelijk van u, zoals u de EU noemt. ‘Dwangbuis’ komt dichterbij de realiteit. Serieuze kost, niet om mee te lachten!

  ‘Het Europese Project”:
  “Joseph Retinger, ex-fascist die een Britse agent werd. Op verzoek van MI6 {Britse geheime dienst}, stichtte hij de European League for Economic Cooperation waar hij secretaris-generaal van werd. Uit dien hoofde is hij de vader van de euro.
  Nadien animeerde hij de Europese beweging en creëerde de Bilderberg Club.”

  “De archieven zijn echter voortaan voor iedereen toegankelijk.
  Ze tonen dat in 1946 Winston Churchill en Harry Truman besloten het Europese continent in tweeën te delen: aan de ene kant hun vazallen, en aan de andere de USSR met de hunne”

  “Aan de Britse MI6 en de Amerikaanse CIA werd toen opgedragen
  het eerste « Europese Congres » te organiseren in Den Haag in mei 1948
  Het ging er niets meer of minder om het « project van een federaal Europa » (opgesteld voor de Kanselier Adolf Hitler door Walter Hallstein —toekomstige president van de Europese commissie— ) te doen herrijzen zich daarbij baserend op de retoriek van Coudenhove-Kalergi.”

  “de « federalisten » die het nazi project van een federale Staat wensten te realiseren onder de autoriteit van een ongekozen administratie.”

  “Walter Hallstein, hoge Duitse functionaris, stelde Hitlers’ project op voor een federaal Europa. Het ging hier om het liquideren van de Europese Staten, en de bevolkingen te federeren naar etniciteit, rondom het arische Reich. Het geheel zou worden onderworpen aan een ongekozen autoriteit, onder toezicht van Berlijn. Bij de bevrijding voerde hij zijn project met de hulp van de Angelsaksen uit en werd in 1958 de 1e president van de Europese commissie.”

  Het Griekse referendum heeft een scheidingslijn doen verschijnen tussen aan de ene kant de Europese elites die hun leven steeds gemakkelijker vinden en zonder voorbehoud het « Europese project » ondersteunen en, aan de andere kant de werkende klassen die er onder lijden en het verwerpen;

  Mario Draghi, president van de Europese centrale bank, is de voormalige vice-president van de bank Goldman-Sachs.
  Hij heeft de door die bank voor de Griekse regering gepleegde malversaties t.o.v. het Europese parlement gemaskeerd, welke echter in de bank’s eigen documenten aantoonbaar zijn.

  Maar hoe dan ook, « de appel valt niet ver van de boom ».
  De Unie werd ontworpen door Angelsaksen, met vroegere Nazi’s, tegen de USSR.
  Vandaag ondersteunt ze de Oekraïense regering, de nazi’s inbegrepen, en heeft de economische oorlog aan Rusland verklaard, onder de naam van « sancties ».
  Zoals zijn naam niet aangeeft is de Unie niet gecreëerd om het Europese continent te verenigen, maar om het te verdelen,

  Jean-Claude Juncker, was verontwaardigd over het Griekse referendum wat hij als « verraad » heeft bestempeld.
  M. Juncker was gedwongen ontslag van zijn functies als Eerste minister van Luxemburg te nemen, nadat zijn lidmaatschap van het spionnen netwerk Gladio van de Atlantische alliantie was komen vast te staan.
  Een jaar later werd hij president van de Europese commissie.
  http://www.voltairenet.org/article188082.html

  Sorry, dat ik nog even doorga. De propaganda van de massa-media is zo massief; het is een gegeven dat de meeste mensen alleen het officiele narratief van de gebeurtenissen kent. Dus hoe kom je tot een discours tussen mensen die ten minste enigszins geinformeerd zijn?

  Domme, dat wil zeggen, ongeinformeerde mensen zijn een gevaar voor onze veiligheid, vrede, toekomst en beschaving. Dat kunnen we toch niet toelaten?
  Vandaar nog een paar dingen. Die weinigen kennen.

  Het vehikel de EU geeft juist nu gas, qua massieve uitbreiding van de EU.
  Jawel, met (nog veel) armlastige(r) landen. De ellende is niet te overzien. Wij zouden dit moeten afkappen. Temeer daar deze waanzin wordt gedaan op verzoek van ‘denktenkers’ in de VS.
  Zoals eigenlijk niks aan de EU echt eigen is, echt Europees, dwz.van, door en voor het Europese volk.
  “the EU Commissioner for European Neighborhood Policy and Enlargement Negotiations, Johannes Hahn, http://sputniknews.com/europe/20150604/1022931574.html#ixzz3fm5M7z7E

  ‘The Delphi Declaration’
  is een mooi voorbeeld, van mensen met hersens én een hart in hun lijf.
  “We roepen iedereen in de EU op de waarheid onder ogen te zien, dat dit niet alleen een humanitaire ramp voor de Grieken is, maar dat de Troika dit ook in gedachten heeft voor de rest van de EU. De burgers van Europa kunnen zichzelf deze dwangbuis besparen door dit ‘Faustiaans’ (duivels) verbond tussen de Duitse elite en de kapitaalmarkten te ontmantelen.” Delphi, 21 June 2015

  Wat volgde op de fraude door Mario Draghi, en voorafging aan de ‘redding’ van Griekenland.
  De stil gehouden militaire coup op 31 oktober 2011:
  “Each international aid plan has coincided with
  useless and expensive weapons ordered by the Greek army from
  Germany, France or the United States.”

  an order for 400 U.S. M1 Abrams tanks and 20 amphibians AA7VA1.
  This follows a pattern similar to the one witnessed in 2003 when European subsidies for the modernization of Polish agriculture were diverted to buy U.S.-made F-16’s for deployment in the Pentagon’s Iraqi adventure.
  It should be noted that the sale of the F-16’s to Poland had been brokered by a U.S. law firm headed by Christine Lagarde,
  who has since been appointed IMF Managing Director and who, in this capacity and for the current contract, has become the benefactress of both the Greek General Staff and the US military industry.
  http://www.voltairenet.org/article171826.html

  Je moet dit ook zien in verband met de troepensamentrekkingen door de geallieerde terroristen uit naam an het westen, jawel ín de EU. . . . . met 35.000 manschappen, 28 deelnemende landen, 200 vliegtuigen.
  Ook worden systemen in stelling gebracht die atoomwapens kunnen lanceren – onder mom van raketschild. Alsof Rusland gek is; wetende dat Rusland pro-actief moet reageren.
  Dat weet zich tenslotte omsingeld, niet de NAVO.
  28/9 tot 6/11 gaat de NAVO naar eigen zeggen ‘oefenen’, “Trident Juncture 2015,”
  http://www.voltairenet.org/article187924.html

  Tegelijk, volgens insiders, heeft de NAVO plannen binnenkort massief los te gaan op N-Afrika en de Sahel. De Golfstaten+Israel zijn al sinds de operatie op Libie lid van de Navo. Heel toevallig? vond in Duitsland een ongelukje plaats met het biowapen Anthrax. Jawel, de US Army.

  We zouden wel gek zijn als we de EU-psychopaten nog langer met onze brave belastingafdrachten blijven belonen – voor destructie van de EU, onszelf, democratie, vrijheid. Voor de natte droom van de psychopaten, het 4de Rijk, de UNSSR. Niet doen! Maar dat is een persoonlijke mening.

  Sommigen, soms, nemen het mij kwalijk het zo breed te trekken. Neemt u mij niet kwalijk. Ernst en urgentie, de samenhang, worden – voor de massamedia consumenten – alleen goed duidelijk in het hele plaatje.
  U ziet, onze parlementen worden op dagelijkse basis misleid door onze Regeringsleiders cq. mensenhouders.

  Zo zijn er nog heel wat schandalen die (nog) bijna niemand weet, en waarschijnlijk niet meer kúnnen geloven. Hier moet u het voorlopig maar mee doen.
  Richard Groen
  Antwoord:
  De verdeling van Europa in twee invloedsferen gebeurde niet door Harry Truman en Winston Churchill in 1946 maar in Jalta in 1945 tussen Jozef Stalin, Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt om de drie voornaamste figuren te noemen.

  Die verdeling was logisch daar de VS en de Sovjetunie de oorlog hadden gewonnen en de buit dus onder elkaar verdeelden. Stalin wilde voor de Sovjetunie om veiligheidsreden een buffer aan haar westkant (na Napoleon en tweemaal Duitsland wist men het in Moskou wel) terwijl de VS West-Europa, incluis het Verenigd Koninkrijk, onder controle wilde krijgen en houden.

  Juncker heeft moeten ontslag nemen niet omdat hij deel uitmaakte van Gladio maar wegens problemen met de Luxemburgse veiligheidsdienst en de kwestie van de nooit opgehelderde bomaanslagen waarvan de Luxemburgers vermoeden dat, zoals in België met het CCC en de Bende van Nijvel, het de VS was die achter de schermen aan de touwtjes trok.

  Wat Draghi, Juncker, Merkel, Dijselbloem en Schäuble gedaan hebben tegenover Griekenland is van een in de EU nooit geziene schande. De aan de UGent verbonden economist Koen Schoors stelde het vrij duidelijk tijdens een gesprek op de VRT TV.

  Eerst begint men te roepen over het gevaar van een Grexit waardoor steeds meer Griekse mensen in paniek raken en hun geld van de banken halen. Door vanuit de Europese instellingen en Duitsland steeds meer te dreigen met een Grexit groeide de run op de banken en kwamen die in groot gevaar.

  Toen ze dan dreigden om te vallen weigert de ECB plots nog verdere noodsteun te geven en kon men in Athene alleen maar de banken sluiten en kapitaalcontroles instellen zodat buitenlandse overschrijvingen bijvoorbeeld in normale omstandigheden niet meer konden.

  De schade die zo ontstond is enorm en bewust toegebracht door de bovengenoemde heren. En dit maar met een bedoeling: HUN wil op te dringen en de Griekse regering en bevolking voor voldongen feiten te plaatsen. Partijen als Syriza moeten voor hen nu eenmaal manieren leren, ‘goede’ dan.

  Dat hier in België een Patrick Dewael, Vlaams liberaal fractieleider in het parlement, dan de lef heeft om te zeggen dat Syriza schuld heeft aan de toestand waar het land nu inzit is van een onbeschoftheid die geen grenzen kent. Hoe durft die man?

  In plaats van Griekenland te helpen heeft de EU de Griekse economie ettelijke miljarden euro schade toegebracht. Koen Schoors, een steeds braaf klinkend academicus, het over ‘bijna crapuleus’. Ik laat het woord ‘bijna’ wel achterwege.

  Bovendien weten we nu dat nog tijdens het beraad van vorig weekend van de Europese ministers van Financiën ze inzage kregen in een nieuw rapport van het IMF. Dit had de door die ministers en de ECB aan de Griekse economie recent toegebrachte schade in beeld gebracht.

  Hun conclusie was dat alleen een vermindering van de schuld solaas kon brengen en het door de ministers geopperde nieuwe steunbedrag gewoon onvoldoende was.
  Maar de ministers deden alsof alles OK was.

  Toen men onze minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nadien confronteerde met de enorme kritiek op het akkoord met Griekenland van zowat alle bekende economen stelde de man doodleuk dat er nog wel die van het IMF waren die hun mening deelden. Een leugen dus.

  Maar nu al geeft zelfs Schäuble toe dat hun plan feitelijk niet goed is. En ondertussen stort de Griekse samenleving dankzij de EU verder in elkaar. De door Schäuble & Co voorgeschreven medicijnen zijn in wezen niets anders dan puur vergif die de zieke Griekse economie alleen maar verder schade gaat toebrengen.
  Willy Van Damme

 5. De vraag die zich stilaan opdringt is: “Wat is het werkelijke doel van al deze crisissen? Wat is het doel van de EU?” De Griekse crisis is een gevolg van corruptie, clientelisme, totaal wanbeheer en (doelgerichte?) fraude oa door GoldmanSachs (M.Dragi) dat vandaag uitmondt in een crisis die puur financieel relatief eenvoudig zou opgelost kunnen worden, zelfs door een Grexit. Maar toch ondanks alles, resulteert elke stap opnieuw in het verder uithollen van werkelijke democratische controle en reële soevereniteit van landen. Griekenland lijkt net zoals Cyprus een test-case; vandaag rond het opdoeken van de soevereniteit, bij Cyprus voor het gebruik van capital controls en bails-in (confiscatie van spaargeld door banksters). Er is veel aandacht en karikaturale beeldvorming rond de Duitsers (incl. haatdragende oorlogsretoriek), maar de “winnaars” van al deze crississen blijven buiten beeld. Wie kan zich goedkoop financieren? Wie eist leiderschap? Wie eist opheffing van soevereiniteit voor een “economisch leiderschap”? Wie heeft het meest gewonnen bij de vorige Griekse reddingsplannen?
  De waarschuwingen van de Russische dissident Vladimir Bukovski klinken vandaag minder gek dan in de jaren ’90; de EUSSR krijgt vorm.
  Jean Van Besien
  Antwoord:
  Elke toppoliticus heeft zijn eigen drijfveren en bij Schäuble en Duitsland is het gewoon de droom van de Pruisische negentiende eeuwse politicus Otto von Bismarck realiseren door eerst Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk binnen de EU te isoleren om daarna over West-Europa baas te spelen.

  En dit zijn echt geen goede vooruitzichten. Een paar jaar geleden had ik een privaat gesprek in Brussel met een Duits diplomaat en ik hoorde niets anders dan het oude zeer klassieke Duitse machtsstreven met denigrerende opmerkingen over de Europese ‘partners’.

  Ik was er niet goed van maar deed verder tegen de man heel vriendelijk. Toen besefte ik ten volle het Duits probleem in de EU. Ik denk dat wat vorig weekend gebeurde een gitzwart weekend was voor Europa. En dit op meerdere vlakken.
  Willy Van Damme

  • Beste mr Van Damme,

   Ik deel je mening niet dat Duitsland, of zelfs enkel Schauble, een nieuw Pruisisch rijk nastreeft. Daarvoor zijn bvb hun militaire investeringen te beperkt.
   Wat er wel sterk leeft doorheen de gehele Duitse samenleving, zeker doorheen de bredere middenklasselagen is een immens gevoel dat m’n opgelicht is.
   Opgelicht via de geforceerde invoering van de Euro als pasmunt voor de eenmaking waarbij vooral Frankrijk massaal gewonnen heeft over de afgelopen periode: direct zeggingschap over Duits economisch beleid, goedkope financiering van hun eigen schuld, directe toegang tot kritische info, een groter platform en macht dan hun eigen slagkracht toelaat etc.
   Het is niet toevallig dat het net Franse toppolitici zijn -inclusief DSK! – die zich sterk beginnen te weren te het “Duitse dictaat” en hierbij de karikaturen absoluut niet schuwen. Terzijde deze gevoelens leven ook in brede lagen bij Nederlandse middenklassers. Ik vermoed ook (op basis van literatuur) ook bij de Scandinavische buren.
   De Euro als eenheidsmunt ligt aan de basis van deze gewilde crisis. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dit te herzie. In het boek Vulture’s picnic (een must read) staat het zo beschreven: “The Euro is inflexible. Once you join the Euro, your nation can not fight recession by using fiscal or monetary policy.That leaves wage reduction, fiscal constraint as the only recourse in crisis … and sell-off of government property.”

   Voorwat diplomaten betreft, dit zijn halve politici, vaak roepen ze ook maar wat. Begin deze maand was ik in een breed gezelschap van EU-diplomaten allerhande; ze omschreven vlotjes een bail-in als iets “normaals”, zijnde “banken die hun schulden afbetalen”. Weinigen wisten echt wat het inhield, toen het werd toegelicht en bevestigd, waren verschillende oprecht (en terecht) verontwaardigd. Dit waren afgevaardigden aan de EU (!!), maar allen zijn ze zo vervat in de politieke taktiek en spelletjes.
   Om maar te zeggen …

   Het is belangrijk om de rol van de Euromunt zelf in de crisis te begrijpen om geen al-te-gemakkelijke anti-Duitse/ -Nederlandse/ -Griekse karikaturen te hanteren.

   Nog veel succes met de blog.
   Jean Van Besien
   Antwoord:
   Uit de tot nu beschikbare gegevens blijkt dat Schauble zelfs al in 2011 Griekenland uit de Eurozone wou gooien om zo een voorbeeld te stellen tegenover anderen die zijn strakke visie op het economische beleid niet deelden.

   Iedereen besefte toen dat hij Frankrijk viseerde dat dan de Duitse eisen, in wezen de zijne, moest volgen. Met andere woorden: de isolatie van Frankrijk.

   Het is niet omdat er geen sterk Duits leger is dat men zijn wil niet kan opleggen. Het heet economische kracht en soft power, naast dan hard poster, zijnde het leger.

   Verder heeft Duitsland even veel baat gehad bij de euro als Frankrijk en andere landen. Ook Duitsland kon voordeliger lenen dankzij de euro.

   Verder deel ik geheel je mening dat men zijn analyse niet mag laten beïnvloeden door simplismen en vooroordelen.
   Willy Van Damme

  • Ik kan maar niet begrijpen wat men met EUSSR bedoeld. Ik zie geen enkel verband tussen die twee systemen. Kan iemand mij dat misschien uitleggen, want loze kreten neerpennen is simpele kretelogie. Deze kreet wordt wel regelmating nagepapagaaid, maar ik zou toch wel eens willen weten door wie dit bedacht is en met welk doel.

 6. Op sommige websites ( je zal ze wel kennen) gaat het gerucht dat Griekeland enorme niet geëxploiteerde bodemschatten zou bezitten o.a. Olie en gas. Fabel of waarheid.
  Annemie Vrints
  Antwoord:
  Het voorbije decennium zijn er bewijzen gewonden voor de aanwezigheid van commercieel winbare olie- en gasvoorraden in het oosten van de Middellandse Zee. Dit voor de kusten van Turkije, Syrië, Cyprus, Israël, Libanon, Gaza en ik vermoed dus ook Griekenland.

  Maar naar mijn vermoeden hebben al die oorlogen en miserie niets met die gas- en oliebronnen te maken. Er zijn zoals ik al uitlegde andere motieven hiervoor.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s