De VS met ISIS en al Qaeda

Veel vragen blijven er op dit ogenblik over de rol van de VS in de oorlog tegen Syrië en Irak. Dat de VS echter Jabhat al Nusra en ook ISIS in het verleden steunden staat vast. Ook Joshua Landis, directeur van de Studiedienst voor het Midden-Oosten van de Universiteit van Oklahoma en een van de betere Amerikaanse kenners van het dossier Syrië, plaatste al een YouTube filmpje op zijn Twitter account die dit perfect aantonen.

Het betreft de relatie van Robert Ford, tot vorig jaar ambassadeur van de VS voor Syrië en de echte leider van de oorlog tegen dat land, met kolonel Aboe Jabbar al Okaidi, een topman van het zogenaamde Vrij Syrische Leger en een overloper van het Syrische leger. Beiden poseren hier mooi samen als partners in crime.

Een mooie scene is te zien na de verovering van de luchtmachtbasis van Menagh in de provincie Idlib tegen Turkije. Vooral het optreden van een zekere Aboe Jandal van ISIS is boeiend. De man is duidelijk een psychopaat van het zuiverste water. In het filmpje is sprake van het ontslag van Okaidi uit het Vrij Syrische Leger. Dat was een gevolg van een van de vele interne ruzies onder die bendes. Zijn ontslag was echter van korte duur. Rebellenleider spelen is nu eenmaal een erg lucratieve job.

In het filmpje is te zien is hoe Okaidi zoete broodjes bakt met een leider van ISIS die in het filmpje Aboe Bakr al Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van ISIS (Daesh) in de hemel prijst. Men kan hem in een interview ook de lof horen zingen van zowel ISIS als Jabhat al Nusra (al Qaeda in Syrië).

Bewegingen waarmee deze vriend van Robert Ford stelt nauw mee samen te werken. Wat door de VS nochtans verboden is. Trouwens, volgens recente vrijgegeven Amerikaanse documenten van de Militaire Veiligheidsdiensten (DIA) was het oprichten van een kalifaat in Oost-Syrië een uit 2012 daterend plan van de DIA. (1)

Ook de Syrische jihadistenleider Salim Idriss, het vriendje dat Guy Verhofstadt aan het Europees parlement voorstelde, steunt al Qaeda in Syrië voluit. Dat Kurt Debeuf, ex-woordvoerder van Verhofstadt, dat salafistisch tuig ginds blijft verdedigen – wat bleek uit een interview vorige week met deze man in De Morgen – hoeft dus ook niet te verbazen.

Ooit schreef topjournalist Jean Vanempten in het dagblad De Tijd dat de VS niets doet voor die rebellen in Syrië. Hoe groot kan de leugen zijn? En dat de VS zowel al Qaeda als ISIS zeker de eerste jaren bewapenden is iets waar de klassieke massamedia al jaren als een angsthaas rondfietsen.

Maar ja, tot eind 2013 was volgens die massamedia dat verhaal over al Qaeda in Syrië niets anders dan ‘platte propaganda van een moorddadig regime’.

Willy Van Damme

1) zie Levant Report, Brad Hoff, 25 mei 2015, ‘Will the DIA document on Syria be reported in the mainstream U.S. media?’ http://levantreport.com/2015/05/25/will-the-dia-document-on-syria-be-reported-in-the-mainstream-u-s-media/

Advertenties

2 thoughts on “De VS met ISIS en al Qaeda

 1. Misschien dat de psychopaten in DC en Wall Street nu toch terugdeinzen voor de A-oorlog de zij willen uitlokken. Niet om ’t een of ander, vooral dat hun dure appartementen op ‘Palm Island’, waar iedere multimiljonair die een beetje wil meetellen inmiddels een perceel heeft.
  De gewenste A-oorlog wil maar niet een acute kans worden geboden. Putin laat zich niet uit de tent lokken, Assad niet, en zelfs de Iraanse leiders niet. Om razend van te worden!

  Dus dan toch maar het ambachtelijker slachtwerk opvoeren.

  De psychopaten aan weerszijden van de Atlantisch oceaan steken steeds meer lonten in het kruidvat. Het Business Model van de VN/NATO is VOC-mentaliteit.:
  Grand Area Principle: ieder soeverein land is een vijand. Vrije toegang tot rijkdommen, grondstoffen, natuurlijke hulpbronnen is geen verzoek, noch wens, doch verplicht – op straffe van militaire ingrijpen en overlopen.
  TTIP is moderne oorlogsvoering. Dat heet Asymmetrische oorlogsvoering. Het geeft aan bezetting, kolonialisering, uitbuiting en roof legitimiteit.
  In het geheim sluizen onze psychopaten astronomische bedragen richting biologische wapens. Fijne keuze, of het A-wapen, of het B-wapen. In beide gevallen niet dat er een vijand is, louter om de rijkdommen en macht te monopoliseren en het eigen sadisme bot te vieren.

  Steeds meer lonten in het kruidvat. Hier het subversieve werk in de Caucasus:
  “In other words, in order for US hegemony to survive Washington needs conflict to persist and to be continually stoked between Europe and Russia. ”
  http://thisisyourwake-upcall.blogspot.nl/2014/04/this-is-why-washington-has-sought-to.html
  “beoogt door te gaan met het samenvoegen van de VS en de EU” Georgië was de 2de stop op Nuland’s Caucasus tour.
  Eind feb. j.l. bezocht de beruchte VS diplomaat Azerbaijan, en zij was niet alleen
  Zij besloot haar Zuid Caucasus tour met Armenia.
  Nuland is niet de enige color revolution expert actief touring the South Caucasus:

  U.S. Agency for International Development (USAID) Acting Assistant Administrator for Europe and Eurasia Susan Fritz will travel to Armenia, Azerbaijan, and Georgia from Feb.20-March 5. –

  Uyghur Terrorists Making Headlines in Turkey, China & Indonesia As Victoria Nuland and USAID visit the South Caucasus,
  the Russian authorities have every reason to be alarmed –

  Christoph Germann is an independent analyst and researcher based in Germany, where he is currently studying political science.
  His work focuses on the New Great Game in Central Asia and the Caucasus region.
  You can visit his website here –
  See more at: http://www.boilingfrogspost.com/2015/02/23/the-new-great-game-round-up-february-23-2015/#sthash.kfHU5xcj.dpuf

  Als je zelf veelvoudig bankroet bent, en 75% van de wapenhandel belevert – dan is het oorlogsbedrijf je core business. De kurk waar je op drijft.
  Dat wordt nu middels monopolie op (alle) eigendomsrechten geconsolideerd.
  De EU moet kappen met TTIP. Helemaal. Nu. (Indien de EC niet zou werken voor de vijand).
  In m.n. Australie, de VS, Japan, Canada voeren burgers om deze redenen dan ook rechtzaken en afzettingsprocedures tegen hun eigen leiders cq. dictators.

  In de EU is kennelijk de lappendeken van talen een element waarom alternatieve media niet weten op te boksen tegen het mediakartel.
  http://www.counterpunch.org/2015/02/06/how-obama-is-making-the-world-more-dangerous/
  Karin Polderman
  Antwoord:
  Ik kan inderdaad alleen maar constateren dat de VS overal zoveel mogelijk chaos lijkt te willen veroorzaken. In Georgië, Oekraïne, China en gans het Midden-Oosten.
  Of dat zuiver met wapenhandel te maken heeft denk ik niet. Het is er wel een voor sommigen interessant bijproduct van.
  De VS lijkt echter via verdeel en heers zoveel mogelijk landen tegen elkaar te willen opzetten. Reden waarom het mij niet zo verbazen moesten zij ook Saoedi Arabië aanpakken. Ik krijg het gevoel dat de eerste tekenen hiervan al merkbaar zijn.
  Willy Van Damme

 2. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » De VS met ISIS en al Qaeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s