Palmyra Syrië – De schuld van het westen

Toch mooi dat geschreeuw en die tranen in onze media, bij de ngo’s en de westerse politici over het verlies van de stad Tadmur (Palmyra) aan ISIS, de Islamitische Staat van Irak en al Sham (Levant). “Dit historisch zo voornaam erfgoed dreigt definitief verloren te raken aan die barbaren”, is de kreet die men zowat overal in onze media kan horen. Inderdaad, die barbaren verkleed als vrome moslims zullen dat zodra het hun past vernielen. Geen twijfel.

Een vriend

Maar dat komt allemaal niet geheel onverwacht. Dat dit kon gebeuren had men al in 2011 kunnen zien. Maar men sloot bewust de ogen en maakte dit dus mogelijk mede door die jihadisten te zien als een soort van idealisten vol goede bedoelingen zoals politicoloog professor Rik Coolsaet dat op TV stelde.

Rudi Vranckx - De vloek van Osama

Drie jaar lang hield Rudi Vranckx en de rest van de massamedia ons voor dat er geen sprake was van een al Qaeda in Syrië. Dat waren leugens van de regering Assad. Neen, volgens hen waren dat gewoon strijders voor de mensenrechten. Het recht om te onthoofden dan!

Neem een journalist als Jorn De Cock, correspondent voor het Midden-Oosten van De Standaard, wiens echtgenote tot 2011 werkte voor de Engelstalige krant van de regering Assad. Geen probleem voor het echtpaar zo te zien.

Tot dan plots de zogenaamde Arabische Lente (sorry winter) uitbreekt. Had men tot dan geen problemen om voor Assad te werken dan werd die man voor het echtpaar De Cock van de ene op de andere dag plots… een enorm monster.

Hetzelfde voor de VS en de EU. Zo stuurde de VS enkele van haar door de CIA ontvoerde geheime gevangenen niet naar Guantanamo maar naar Syrië om daar ‘ondervraagd’ te worden. Geen vuiltje aan de lucht voor Washington en de haar gehoorzamende pers.

Een gelijkaardig verhaal bij de Nederlandse ex-minister Rita Verdonck (ex-VVD en nadien Trots op Nederland). Zij stuurde mensen die politiek asiel hadden gevraagd terug naar Syrië, samen met het dossier van hun aanvraag.

507356277939319953_438052252

Tot maart 2011 hadden Jorn De Cock en zijn echtgenote geen enkel probleem gemaakt over hun werk voor de Engelstalige Syrische staatskrant, de spreekbuis van Assad (links op de foto). Tot plots men van hem het grootste monster op aarde maakte. Geloofwaardig zijn is wel iets anders.

Kwestie dat de Syrische veiligheidsdiensten goed zouden weten waarom iemand naar zijn land terugkeerde. Maar dat was voor deze asociale demagoog toen geen probleem. Assad, dat was een toffe jongen… tot maart 2011.

Vriend wordt monster

Dan maakte men plots van die man-met-wie-best-te-praten-viel de grootste misdadiger op aarde. De vleesgeworden duivel tegen wie de ganse bevolking in opstand was gekomen, snakkend naar (sic) vrijheid, mensenrechten en democratie.

Toch als men de bedriegers van Pax Christi & Co moest geloven. De goeden dat waren de opstandelingen, de slechteriken de andere kant. Poepsimpel. Lees er het boek van Rudi Vranckx ‘De vloek van Osama’ (1) maar op na. Schandelijk.

En dus dompelde het westen het land onder in een nooit geziene burgeroorlog met vele miljoenen slachtoffers tot gevolg. Het land is grotendeels een ruïne waar men de bevolking overleverde aan het grootste crapuul die deze aarde in eeuwen niet gezien had. De criminaliteit van Hitler en zijn SS is er niets tegen.

Al sinds 2011 is het er een feest voor de koppensnellers, de plunderaars en de moorddadige psychopaten. Maar neen, lees er De Cock, Vranckx en The New York Times op na. Jarenlang hielden zij deze bendes de handen boven het hoofd. Tot ongeveer oktober 2013 was er over dat sadistisch tuig in onze massamedia geen enkel kwaad woord te horen.

Steun voor ISIS

Op 23 mei 2013 hief de EU het door hen eerder ingestelde het embargo voor Syrië zelfs deels op. Wat alleen maar met unanimiteit van de 28 lidstaten en hun ministers van Buitenlandse Zaken kan gebeuren. Voortaan mocht men uit dat land terug olieproducten invoeren. Waarom?

Simpel, kort ervoor hadden de toen nog nauw samenwerkende Jabhat al Nusra (al Qaeda) en ISIS die Syrische olievelden in handen gekregen en dat leek financieel interessant. En dus wou de EU dit crapuul een financieel steuntje in de rug geven. Dank U Didier Reynders (MR), onze minister van Buitenlandse Zaken.

ISIS - - Rebel - 15-06-2014

ISIS krijgt zeker indirect nog steeds hulp vanuit het westen. Turkije, lid van de NAVO, steunt hen immers nog steeds voluit zonder dat iemand in de EU of de NAVO Turkije daarvoor aanklaagt en maatregelen voorstelt.

Dit is hier geen slogan, geen fantasie of leugen maar de keiharde realiteit die onze laffe media gewoon niet durven schrijven. Neen, onze minister voor Buitenlandse Zaken wou ISIS vooruit helpen. Toen een jihadist daarna in Brussel aan het Joodse Museum een dodelijk aanslag pleegde stond hij er dan wel tranen te plegen.

Maar VN-resoluties verbieden het steunen van al Qaeda en dus zouden al die 28 ministers gewoon naar het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten verwezen worden wegens het steunen van al Qaeda en de terreur. De wet is toch de wet voor iedereen! En al Qaeda steunen is toch geen klein bier. Een akkefietje kan men dit zeker niet noemen!

Hetzelfde trouwens voor de media en ngo’s zoals Pax Christi, Amnesty International en Human Rights Watch. Allen steunden jarenlang al Qaeda en gelijkgezinde bendes in Syrië. En sommigen blijven trouwens zelfs ook nu nog volharden in die criminele waanzin. Ook nu hebben zij het nog regelmatig over de gematigde rebellen versus ISIS. Waarbij zij dan de lef hebben om al Qaeda (Jabhat al Nusra) een gematigde groep te noemen.

Krokodillentranen

En kijk, nu Palmyra in handen van ISIS viel halen al die journalisten, ngo’s en politici hun allergrootste zakdoek boven en is het klassieke medialandschap een enorm tranendal geworden. Een plas groot genoeg om in te verdrinken.

Didier Reynders - 5

Didier Reynders, onze minister van Buitenlandse Zaken, besliste in mei 2013 om het mogelijk te maken om ISIS vanuit de EU te financieren. Waarna die terroristen ook hier in Verviers, Brussel, Parijs en Toulouse toesloegen. En niemand die hierover hem in het parlement aan de tand voelde.

Nou, zij die nu tranen plegen en verontwaardigd roepen zijn voor de volle 100% medeschuldig aan dit gebeuren, dit drama. Elke zuil in Palmyra die ISIS met de bulldozer zal neerknallen is mede hun werk.

Immers het Syrische leger vecht op dit ogenblik keihard op een ganse serie fronten zoals Qoeneitra, Daraa, Idlib, Aleppo, Oost-Goeta, Qalamoen, Deir Ezzor, Hassakah en Palmyra. Het merendeel van die gevechten zijn tegen Jabhat al Nusra dat de steun geniet van Qatar, Saoedi Arabië, Turkije en Frankrijk. En mogelijks ook nog steeds van de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Had het leger alleen moeten vechten tegen ISIS dan zaten die jihadisten nu allen in hun hemel met zijn 70 of zo maagden continu geil te worden. Maar dankzij de westerse steun voor wat men dan gematigde rebellen noemt moet dat leger zijn krachten verspreiden en kan dit gebeuren. (2) Simpele logica.

Maar men weigert op te treden en blijft al Qaeda & Co verder steunen. Met als absoluut dieptepunt de hoererij van de Franse president François Hollande toen hij onlangs op bezoek ging bij de door Saoedi Arabië gecontroleerde Samenwerkingsraad voor de Golf, samen met Turkije de kracht achter die bendes.

Belgische wapens

Ook voor de regering De Wever-Michel is er geen enkel probleem als het gaat over wapenleveringen aan Saoedi Arabië, Turkije en Qatar. Saoedi Arabië is zelfs onze grootste wapenmarkt. Maar in Herstal bij wapenmaker FN kan men ook op De Wever rekenen. Flamingant of niet. Dat is duidelijk.

Dat die wapens nadien bij ISIS en Jabhat al Nusra raken zal de regering De Wever-Michel duidelijk geen zorg wezen. Had het voor De Wever-Michel wel een zorg geweest dan hadden zij zoals Zweden en Duitsland de wapenuitvoer naar Saoedi Arabië gestopt. Maar als show wat militairen voor een synagoge zetten is voor onze Bart De Wever al meer dan goed genoeg. Imago, daar komt het op aan.

Palmyra - 2

Palmyra is bij het belangrijkste en mooiste culturele erfgoed dat de mensheid bezit. Met westerse steun kon ISIS dit vorige week bezetten. De plunderingen en vernielingen kunnen beginnen. En niet te vergeten de slachtpartijen die ISIS aanricht in de ernaast gelegen stad Tadmur.

Natuurlijk is Bashar al Assad geen heilige, natuurlijk was en is er corruptie en waren er wel eens folteringen, maar waar niet. Maar de keuze is doodsimpel, al van in 2011. Het is de keuze voor een normaal land waar er waarborgen zijn – hoe beperkt soms ook – voor de culturele eigenheid en de vrijheden van de bevolking of een land waar terreur en chaos de regel is.

Onze Europese politici, journalisten, ngo’s en intellectuelen hebben de optie, of die moorddadige bendes blijven steunen of een regering helpen die als enige garant kan staan voor wat een staat hoort te zijn.

Geen andere keuze

Wil men een nieuw Libië realiseren, of iets dat zelfs nog veel erger is, dan moet men voortdoen zoals nu, wil men het land bewaren en de bevolking helpen dan moet men nu naar Assad hollen met alle mogelijke steun. Er is geen andere keuze.

En wie als journalist, politieker, intellectueel of ngo’s op het oude pad verder blijft dwalen is medeschuldig aan de vernieling van het cultureel erfgoed van Palmyra en het ganse Midden-Oosten en zelfs daarbuiten.

Palmyra met IS vlag - 24-05-2015

Sinds een paar dagen wappert de zwarte vlag van ISIS boven Palmyra. En in het westen maar tranen plegen.

Trouwens, ook de andere zogenaamd gematigde rebellen plunderen en vernielen eveneens het culturele erfgoed dat ze in hun handen krijgen. Zij richten hiervoor zelfs speciale eenheden op die niets anders moeten doen dan dit erfgoed verslepen naar de Golfstaten, de VS en Israël. Niet toevallig juist die landen.

In zekere zin kan men een president als François Hollande ook gewoon aanklagen voor landverraad. Landen steunen die deze salafistische jihadisten bewapenen is het toebrengen van enorme schade aan Frankrijk en de ganse EU. Kijk naar Charlie Hebdo en zoveel meer!

Willy Van Damme

1) Rudi Vranckx, ‘De vloek van Osama – toen jaar die de wereld hebben verscheurd’, De Bezige Bij/Canvas, 2011, 304 pagina’s, 19,95 euro.

2) De verovering van Tadmur (Palmyra) gebeurde voor zover men kan afleiden van het beetje beschikbare informatie feitelijk in twee golven. Een eerste aanval op het noorden van de stad werd na enkele dagen succesvol afgeslagen waarna het Syrische leger snel oostwaarts oprukte, vermoedelijk om de vele kilometers verder gelegen nabije gasvelden te beschermen of te bevrijden.

Palmyra-Tadmud - Militaire situatie - 4 - 17 mei 2015

De militaire situatie op 17 mei 2015, een drie dagen voor de verovering van Tadmur (Palmyra) door ISIS. Men ziet hier hoe ISIS oostwaarts vluchtte achternagezeten door het leger. Het bleek zo te zien echter een val voor het leger.

Terwijl de hoofdmacht oostwaarts oprukte sloeg ISIS echter terug toe en kon zo de overblijvende eenheden vrij gemakkelijk overrompelen. Opvallend is immers dat ze hier niet gebruik maakten van zelfmoordterroristen die met een vrachtwagen vol dynamiet op een verdedigingslinie afstormen. Het is een techniek die in Syrië niet veel meer helpt, wel nog in Irak.

Advertenties

5 thoughts on “Palmyra Syrië – De schuld van het westen

 1. Schittrend artikel….. IS kan niet zonder de Westerse fondsen ovdrleven, evident…!
  Amerikanen willen IS niet elimineren. als Amerikanen zo’n intentie hadden, was IS binnen een week in de prullenbak van geschiedenis. IS zorgt voor de betrokkenheid van Syrië en Iraq in de oorlog. IS kan geen maand zonder buitenlandse fondsen overleven.
  Erwin
  Antwoord:
  Dat ISIS een creatie is van de door de VS geleide alliantie tegen Syrië dient men niet te betwijfelen.
  Ze bulkten van het geld, hadden spiksplinternieuwe uniformen, massa’s mooie dure wagens, het beste van het beste qua communicatieapparatuur en een overvloed aan wapens waarbij ze hun kanonnenvoer de beste lonen in jihadistan konden betalen. Tot 50% meer dan de andere jihadistengroepen in Syrië.

  Men moet al een idioot zijn om hier niet de hand achter te zien van een rijke machtige buitenlandse mogendheid. Recent werden er trouwens documenten openbaar gemaakt die lijken te bewijzen dat het de VS was die in 2012 het idee lanceerde om zo’n kalifaat in het oosten van Syrië op te richten.
  2012 is ook het jaar wanneer ISIS in Syrië in het publiek op het toneel verschijnt.

  Het artikel hierover is te vinden op het Levant Report met als titel ‘2012 Defense Intelligence Agency document: West will facilitate rise of Islamic State “in order to isolate the Syrian regime”.
  Je kan het vinden op de link: http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/

  Onduidelijk is in hoeverre men op dit ogenblik nog ISIS steunt. Is het optreden van de VS hier schijn of realiteit of is het beiden? Zeker lijkt mij dat Turkije, Qatar en Saoedi Arabië en dus eventueel ook Frankrijk ISIS nog steunen.

  De voornaamste aanwijzing hiervoor ligt in Libanon. Daar is er volop ruzie tussen Hezbollah en haar aanhang en de steeds meer geïsoleerde Toekomstbeweging van Saad Hariri & Co.
  Een man die trouwens geboren is in de Saoedische hoofdstad Riaad.

  Op dit ogenblik is Hezbollah en het Syrische leger bezig met een zeer succesvolle operatie om al Nusra (al Qaeda in Syrië) en ISIS in het gebergte aan de grens met Libanon uit te schakelen. Van Nusra in het Syrische deel van dit hooggebergte (het gaat hem hier over bergtoppen van meer dan 2.600 meter) schiet nog amper iets over.

  Ook ISIS die in dit gebergte iets noordelijker zit lijkt de uitroeiing nabij. Ze zitten ook deels in Libanon bij het stadje Arsal verscholen in steengroeven en grotten. Ook hier dreigt voor ISIS en Nusra het einde nabij.

  En kijk plots begint Saad Hariri & co van de Toekomstbeweging te ageren tegen het optreden van Hezbollah tegen die terreurbewegingen. Het Libanese leger heeft zelfs het bevel gekregen hen niet aan te vallen zolang ze Arsal met rust laten. Een stadje dat ze voorheen eventjes bezetten.

  De Libanese Toekomstbeweging van Hariri steunt dus in wezen ISIS en al Nusra (al Qaeda). Maar de Toekomstbeweging is gewoon de Libanese spreekbuis van Saoedi Arabië, niets meer. De enige conclusie kan dan ook alleen maar zijn dat Saoedi Arabië ISIS en al Nusra steunt.

  Niet dat Hezbollah zich hier door gaat laten intimideren. Integendeel, dit maakt hen in Libanon alleen maar populairder.
  Het valt trouwens op dat de westerse massamedia amper of niets schrijven over de strijd in dit gebergte van Qalamoen.

  Enkele duizenden jihadisten worden hier uitgeschakeld door het Syrische leger en Hezbollah maar daarover lees je in onze klassieke pers amper of niets. Nochtans is dit een strijd om U tegen te zeggen. Het is er van bergtop tot bergtop.

  Waarna men dan in pseudo-analyses kan schrijven en zeggen dat het regeringsleger aan het instorten is. Met andere woorden: Men blijft in onze media over Syrië maar liegen.
  Willy Van Damme

 2. Reynders! Euro staten zijn vazalstaten van de Verenigde Staten. Duitsland is steeds bezet door Amerikanen sinds 1945.
  Erwin
  Antwoord:
  De nederlaag van Nazi-Duitsland betekende de kolonisering van West-Europa door de VS en van Oost-Europa door de Sovjetunie (Rusland). Alleen Frankrijk, Roemenië en Joegoslavië met Albanië poogden hiertussen te schipperen.

  De recente onthullingen met de BND, de Duitse spionagedienst, toonden dit perfect aan. Ze mochten de gebouwen van de NSA (Het Nationaal veiligheidsagentschap) in Beieren overnemen maar kregen hun orders verder van die NSA.

  Daarbij moesten ze spioneren op de Fransen, de Oostenrijkers (Sinds Otto von Bismarck toch een halve Duitse deelstaat) en de Europese Commissie. Ook bedrijven vielen daaronder zoals Airbus en dochterbedrijf Eurocopter en Siemens.
  Bedrijven die geheel of deels Duits zijn en behoren tot de top van het Duitse bedrijfsleven met een sterke wapenafdeling.

  Ondanks veel aandringen weigert bondskanselier Angela Merkel in het publiek hiertegen op te treden en wil dat alleen maar doen in wat ze noemt overleg met de VS. Met als reden dat men anders de strijd tegen de terreur zou schaden. Een lachwekkende bewering die de onderdanigheid van Merkel tegenover Washington aantoont.

  In overleg wil zeggen dat het de VS zal zijn die gaat bepalen wat er eventueel wordt vrijgegeven. En wat de strijd tegen terreur te maken heeft met het bespioneren van Airbus en de Europese Commissie zullen vermoedelijk alleen zij en haar Amerikaanse bazen weten.

  Zelfs een kind zou nu trouwens al moeten weten dat de VS geen oorlog tegen de terreur voert maar zelf een terroristische natie is. Het salafistische jihadisme is gewoon een creatie van de VS, niets meer. Je kan het tegenwoordig in koeien van letters op 1001 plaatsen lezen.
  Willy Van Damme

 3. Nu begrijp ik waarom men over die topmachthebbers zegt dat het reptielen zijn. Zonder als een slang bochten te maken, geraak je nooit aan de machtstop. Die politici als Herman Van Rompuy, Guy Verhofstadt, die een IS-er naar het Europees parlement bracht, Didier Reynders, etc … doen mij denken aan een videofilm, die mijn kinderen ooit hadden en bekeken bij regenweer: “Ghostbusters.” Eén van de personages daarin zei: “If there is a paycheck in it, I believe anything you want.” Welnu, dat citaat is onze politieke zelfzuchtige clowns op het lijf geschreven.

  ‘k Zou ook niet vergeten welke organisaties die mannen trainen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De mediaspecialist van Verhofstadt noemde dan ook Noël Slangen.
  Ik lees al die traditionele media speciaal om te zien hoe ze het nieuws brengen, wat ze verdraaien, waar ze bewust liegen en wat ze verzwijgen.
  Het vergt een zekere training maar het geeft goede resultaten.

  En dan zie je inderdaad hoe al die lui als slangen of palingen zich door al die gebeurtenissen pogen te sleuren in de hoop om zo hun reputatie te redden. Het zijn veelal intellectuelen en voor die is het geven van een draai aan de feiten gewoonlijk een koud kunstje.
  Willy Van Damme

 4. Precies wat ik ook een keer zei tegen kennissen, laat die dictators maar zitten.
  Maar wij denken met onze arrogante westerse waarden dat we het allemaal beter weten.

  Zelfs in de vroegste history is er niet zoveel schade aan cultuur aangericht dan in een jaar.
  Mijn vraag is, hoelang het gaat duren dat ze naar het westen komen.

  Bedankt Amerika, Bedankt EU, Bedankt Israël.
  Henk Koelewijn
  Antwoord:
  Feitelijk getuigt dit westerse optreden tegen andere landen van een onvoorstelbare arrogantie.
  Je hebt dan onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders die ons komt zeggen dat de Burundese president zich niet opnieuw kandidaat mag stellen bij de komende presidentsverkiezingen, en een Amerikaans president die stelt hoe het electoraal proces in Hong Kong moet verlopen.

  Of een clown als François Hollande die zegt dat Assad in Syrië moet verdwijnen. Waar halen die de lef vandaan om dat aan anderen te dicteren. Dat is hun land toch niet en dat zijn dus zeker hun zaken niet. Het is puur imperialisme oude stijl.

  Stel U het volgende voor: Tijdens een persconferentie stelde de woordvoerder van de Burundese president dat de regering Louis Michel wegens haar asociaal beleid moet aftreden.

  Bovendien klaagde hij ook aan dat de VVD in Nederland voor de rechter moet komen wegens haar voorstel om vluchtelingen uit te hongeren en dat de regeringen Hollande en Cameron hun koers moeten wijzigen daar ze niets doen tegen de armoede.

  Zo niet dreigde men met economische sancties en een verwijzing naar het Internationaal Strafhof. Ook diende men in de VN een resolutie tegen die landen in.

  Kunt U zich dit inbeelden? Moeilijk natuurlijk. Maar dat is juist wat onze heren en dames hier in het westen doen. Met steun van de ngo’s (de Niet-Geloofwaardige Organisaties) die overal hun wil pogen op te dringen en zoals in het dossier Syrië gebleken is zelfs met oorlog dreigen als ze hun zinnetje niet krijgen.

  Dat ondertussen de echte problemen van armoede in het westen niet worden aangepakt ziet men natuurlijk niet. Wel de splinter in andermans oog.
  Willy Van Damme

 5. Dank Willy, voor alle moeite de feiten bijeen te rechercheren en te verslaan.
  Duidelijk de handtekening van de coalitie uit naam van de westerse terroristen.
  (noem dat niet zo zonder reden; ref. interview Chomski – Navo had opgeheven moeten worden in 1989. Is echter desondanks juist enorm verder opgetuigd. Nu de stoottroepen van de globalisten.)

  Het verwoesten van cultureel erfgoed – typisch voor de VOC-mentaliteit. Minachting voor andere culturen.
  Ook hierover noemt Chomski een schoolvoorbeeld: hoe kolonisten de genocide op indianen een humanitaire daad noemden.
  Dezelfde redenering kwam uit de mond van gevierd grachtengordel auteur (bij sommigen dan) Aron Grunberg, geinterviewd na een bezoek aan Congo. Geen spoor van gevoelens van barmhartigheid noch naastenliefde of respect voor een andere cultuur.

  Voor de globalisten is totale verwoesting niet genoeg. Ook de bevolking is doelwit. Genocide is tevens onderdeel van de aanpak.
  Dat is nog niet genoeg.
  Zo mogelijk moet nationale, etnische of culturele trots of eigenwaarde met wortel en tak worden vernietigd, weggevaagd.

  Dat zagen we de door de NAVO vooruitgeschoven doodseskaders ook al doen in Bagdad en heiligdommen in Irak. AQIM werd afgestuurd op het cultureel erfgoed in Timboektoe.
  3 vliegen in 1 klap. Lokale culturen vernederen. Weerstand opwekken, wat dan als voorwendsel kan worden gebruikt voor meer oorlogshandelingen. Ook dient het het doel de islam in een zwart daglicht te plaatsen, de angstpsychose verder op te voeren. En tevens zelf het imago als ijkpunt van beschaving te zijn, dat voor te wenden.

  Chomski duidt nog iets anders dat over het algemeen totaal over het hoofd wordt gezien, en door de propaganda (=wapen) totaal wordt omgedraaid.
  Nl. dat het Westen democratie zien als iets vijandigs. Dat dus vernietigd moet worden.
  Zelfstandige, goed geinformeeerde, kritisch denkende mensen staan het ‘Grand Area Principle’ in de weg.
  Naom Chomsky – zie interview op YouTube “The Emerging New World Order, its roots, our legacy (2015)”: https://www.youtube.com/watch?v=6ccNt4Dzyfg

  NATO had na de val van de muur opgeheven kunnen en moeten worden. Tegendeel is gebeurd. Nu vormt het de stoottroepen van de fascitische wereldleiders. VOC-mentaliteit, anno nu.
  Toen was het fout, nu – met alle nieuwe technologieën – nog fouter.

  Ook erg interessant – in dit verband – censureren onze media:
  Op 45 min:
  ‘democracy is considered a threat to US Global Domination principles.
  Clinton: US has the right to use military force, forward deployed military to Ensure UNINHIBITED acces to markets, key energy supply and strategic resources.’

  The Nanny State – massive subsidiering van de Rich and Powerfull.
  Democratie = dood, en begraven. Vervangen door PLUTOCRACY.
  TTIP maakt dit allemaal legaal, en de norm.

  Ik zal dit er nog maar even bijzetten. De meeste mensen kennen alleen de geromantiseerde geschiedschrijving die op onze staatsscholen is voorgehouden. Een erg 1zijdig (gekleurd) beeld van de werkelijkheid. Niet zonder reden, anders slaagt het plan van 1-werelddictatuur nooit.

  “The I.G. Farben cartel was created by loans from Wall Street in what has been called the Dawes plan. Carroll Quigley calls the Dawes Plan “largely a J.P. Morgan production.”

  the I.G. Farben building in Frankfort, protected from allied bombings from the highest levels of military command, became CIA headquarters.
  So that was the target and primary objective for the rise of the Fourth Reich.
  That’s what’s going on today.
  The Nazis planned for it, they even had a term for it – “neue Ordnung,” which means New Order, New World Order.
  This today, this New World Order, is the rise of the Fourth Reich. http://whale.to/b/nazi_allopathy.html

  Pas stuitte ik nog op een auteur, uit national archives in Washington e.d.: hoe G.M. fabrieken had opgezet in Frankrijk om Duitsland van rollend materieel te voorzien. Hoe Focke Wullfs werden gebouwd in licente voor de globalisten. Zwitserland als hub voor brandstoffen van Standard Oil., etc.
  Lieden die hiervoor een voorkeur hebben doen dit alles feitenvrij af als ‘complotdenken’.
  De bewijzen dat Syrie niet zomaar een speelveld is van barbaarse terroristen zijn overweldigend.
  Karin Polderman
  Antwoord:
  Of men respect heeft voor een lokale cultuur hangt af van enkele factoren. Vooral de kwestie of men het land tot vriend heeft of wil hebben. Zo laat men de barbaren van het Huis van Al Saoed onthoofden dat het hun een lieve lust is.

  Pas recent komt dat fenomeen in onze kranten. Voorheen bestond dat voor onze media niet eens. Het is een teken dat het tussen de VS en het Huis van Al Saoed misloopt.

  En de slavendrijverij in Qatar is ook geen probleem, zelfs al storten er vandaag honderd Sri Lankezen op een werf 100 meter diep op de grond. Men mag al blij zijn als het tien regels krijgt onderaan in de krant.

  Natuurlijk is cultuur ook een middel tot overheersing. In de VS spreekt men van Soft Power. Engels is de lingua franca omdat het de taal is van de dominerende staat. Juist zoals dat vroeger met het latijn bijvoorbeeld was.

  Maar door de vrijhandel komen ook andere culturen tot bij ons, muziek van de Kaapverdische eilanden of Syrië en gerechten uit Myanmar en Brazilië naast dan cornflakes en hamburgers. De wereld is een dorp en dat is voor mij fantastisch.

  Natuurlijk gebruikt de VS heel bewust haar soft power om andere hen onwillige landen onder controle te houden of te krijgen, o.m. met die kleurenrevoluties genre de Arabische Lente en de Oranje Revolutie in Oekraïne.

  De VS heeft in essentie drie machtsmiddelen: haar leger, haar financieel economische kracht en dan die soft power met het internet, de muziek en andere vormen van entertainment, literatuur, de media enzovoort.
  Je mag dit laatste element zeker niet onderschatten. Het geeft prestige en uitstraling. Men serveert ons de Amerikaanse cultuur elke dag met grote lepels.

  Dit is trouwens de reden waarom de Britse overheid zoveel uitgeeft aan de BBC die de Britse cultuur en invloed moet versterken. Keerzijde is natuurlijk dat het Verenigd Koninkrijk daardoor wereldwijd goed gekend staat als een soort land van melk en honing en daardoor massa’s vluchtelingen aantrekt.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s