Hypocrietus beschermheilige van de vredesactivisten

Het dient gezegd dat er in het westen om de haverklap in de media, in de verklaringen van onze politici en bij bepaalde ngo’s veel treurnis te horen is over het dodenaantal in Syrië. Zestigduizend schreeuwden de kranten de voorbije week. En daar moet dan wat aan gedaan worden. Wat?

Tranen met tuiten

Dat niemand in het Westen aan die rebellen vraagt om in plaats van te schieten en te vernielen te onderhandelen ziet men echter niet. Niemand die zelfs maar braaf kritisch reageert op de botte weigering van die rebellenleiders.

Reeds van in het begin in maart 2011 was die onverzettelijkheid en hun bruut geweld duidelijk merkbaar. Zo stierven bij de eerste betogingen al verscheidene ordehandhavers en werden overheidsgebouwen in brand gestoken. Elke uitgestoken hand werd door hen in het verleden steevast afgewezen. Op aanstoken van die vol treurnis zittende westerse alliantie.

Maar neen, men pleegt in het westen tranen met tuiten en steunt ondertussen het geweld. Nog erger, sommigen willen bombardementen door de Navo en dus nog veel meer geweld. O Hypocrietus, bescherm ons van deze schijnheiligheid.

Het beste en feitelijk meest schokkende voorbeeld hiervan lijkt wel Pax Christi en haar tijdschrift Vrede.nu te zijn. Een vier maal per jaar verschijnend blad, uitgegeven door Pax Christi Vlaanderen en het Nederlandse Interkerkelijk Vredesberaad (IKV). Een blad dat uitpuilt van het woord vrede en vredesactie. Behalve ….. als het om Syrië gaat.

Goed nieuws

Goed Nieuws! kopt het blad op pagina 13 van haar wintereditie 2012 bij de benoeming van Mouaz al Khatib tot ‘hoofd’ van die Syrische rebellenbeweging. De man, een vroegere lobbyist voor Shell, staat bekend als iemand die reeds in het verleden achter de terreurbeweging Al Qaeda aanliep.

Eind verleden jaar liet de VS plots weten dat die Syrische Nationale Raad, de vroegere vermeende leiders van het verzet, niets voorstelde en dat er een nieuw orgaan met een nieuwe leider moest komen.

En dat werd dus na overleg tussen een serie veiligheidsdiensten die Mouaz al Khatib en de Nationale Coalitie van Oppositiekrachten en de Syrische Revolutie. Een mondvol waar feitelijk zelfs geen vrouw te zien was, hoogstens één excuustruus. 

Bij de oprichting werd in de stichtingsakte gesteld dat men nooit zou praten met de regering van Assad en dus alleen de wapens zou laten spreken. Een clausule die er ongetwijfeld mede onder druk van die buitenlandse veiligheidsdiensten werd ingelast.

Bovendien bleek de man onmiddellijk achter al dat ginds vechtend salafistisch tuig te staan. Ze waren voor hem zijn broeders. En dat is dus ‘goed nieuws!’ voor Pax Christi. Een man die door de VS wordt benoemd om verder te laten doden, te folteren, te plunderen, te ontvoeren en te vernielen.

Slechts één adres

De VS willen iets doordrukken in een ander land en als de VS hierin slaagt dan is er als het ware binnen de minuut applaus bij onze kerkelijke ‘vredesactivisten’ van Pax Christi. Je moet maar durven.

Op pagina 16 heeft men het dan over steun aan Syrische (sic) burgerjournalisten, rebellen die via de zogenaamde sociale media propaganda maken voor die orgie van geweld. Waarbij die vermeende burgerjournalisten nogal eens hun eigen gruweldaden op het internet plaatsen. Kwestie dat men de andere zijde een voldoende duidelijke waarschuwing stuurt.

Oh ja, in Nederland voert het IKV zelfs actie rond Syrië met ‘Adopt a revolution’ waarbij men geld inzamelt voor die rebellengroepen. Zo haalde men in Utrecht recent 200 euro op. Officieel natuurlijk voor niet-gewapende activiteiten. Maar wie zal dat controleren? Hun nieuwe vriend Mouaz al Khatib misschien?

Wie dus nog wat meer Syrische kerken wil laten kapot slaan of christen onthoofd wenst te zien heeft in de Benelux behoudens de clan van de Brusselse salafist Sjeik Ayachi dus slechts een adres: Pax Christi.

En dit is dus Pax Christi, een zogenaamde christelijke vredesbeweging die mensen en groepen steunt die er plezier in vinden om kerken te vernielen en christenen te vervolgen. Van dergelijke vredesactivisten, bewaar ons heer.

Pax Christi werkt onder controle van onze bisschoppen. Fijn (sic) christen volk.  

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Hypocrietus beschermheilige van de vredesactivisten

  1. Pingback: Hypocrietus beschermheilige van de vredesactivisten « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s