Een droom aan diggelen

Een ongeluk kan op een klein plaatsje liggen en geheel onverwacht toeslaan, zeker in de topsport. Dat weten zowat allen die met sport begaan zijn. En dat ondervond ook de Dendermondse turnster Julie Croket spijtig genoeg de voorbije dagen.

Nog hoger niveau

Tijdens een wedstrijd in het Franse Straatsburg dit voorbije weekend bezeerde ze zich bij de laatste oefening aan de knie. Dat leek eerst niet te erg maar toen ze de dag nadien in Barcelona arriveerde bleek de pijn te zijn toegenomen en de knie gezwollen.

Een eerste onderzoek leek nog de mogelijkheid open te laten dat ze toch nog naar de komende Olympische Spelen kon gaan. Meer gedetailleerd onderzoek maandag in België toonde echter een scheur in de voorste kruisband van de linkerknie. Gedaan Londen 2012, kruis erover.

Julie Croket

Julie Croket ziet haar grote hoop om aan de Olympische Spelen deel te nemen in duigen vallen.

Vader Stanny Croket: “Dat is voor ons in de familie en natuurlijk zeker voor Julie een groot drama. Zij leeft al jaren en dit dag in dag uit voor niets anders meer dan die deelname aan de Olympische Spelen. En nu dit. En nochtans leverde zij bijvoorbeeld in Straatsburg prestaties als nooit voorheen. Alles was van een echt zeer hoog niveau. De top. Het zag er echt goed uit voor haar.”

Geen blijvend letsel

Gelukkig is de kwetsuur aan haar knie blijkbaar niet erg complex en zal dit letsel zo te zien geen blijvende gevolgen hebben voor haar carrière als topturnster. Wel zal de revalidatieperiode toch vrij lang zijn. Men rekent op ergens tussen de 4 en 6 maanden.

Voor de 17-jarige Julie Croket een figuurlijk en letterlijk erg pijnlijke zaak. Ze wordt nu dinsdag in het Dendermondse AZ Sint-Blasius aan haar knie geopereerd door een er vrij recent aangeworven specialist. Hij werd trouwens door haar nationaal begeleidingsteam zelfs aangeraden.

Het maakt het ook wat gemakkelijker voor de familie. Wel ontving die de voorbije dagen massa’s steunbetuigingen. “We worden hier als het ware bedolven onder de telefoontjes, sms’en en mails. Het doet wel wat deugd”, aldus Stanny Croket.

De carrière van een turnster is zeer kort. Eens 25 jaar oud gaat die in de meeste gevallen neerwaarts. Het zal vanaf nu voor Julie Croket dan ook aftellen zijn naar de volgende Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro in 2016 en dan is ze 21 jaar. Mogelijks gaat ze dan zelfs in groep. In de hoop….

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s