Onthoofdingen

Toen recent in Terzake op Canvas er een debat was over het bloedbad in de Syrische stad Houle tussen professor Internationaal Recht Rik Coolsaet en de in Syrië verblijvende Belgische pater Daniel Maes was er een discussie over de aard van die rebellen.

Volgens Coolsaet konden die rebellen dat bloedbad niet gedaan hebben want zij vergrijpen zich niet aan de bevolking zelf. In zijn ogen begaan zij alleen maar brutaliteiten tegen de ordestrijdkrachten. Een merkwaardige analyse voor wie hier die video’s met haatpredikanten de revue zag passeren.

Onthoofdingen

In Brussel werd er nu gisteren een uitspraak geveld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg in een van de belangrijkste terrorismeprocessen welke tot heden in België werd gevoerd. Daarbij staat het nu verdwenen Centre Islamique de Belgique (CIB) uit Sint-Jans-Molenbeek opnieuw centraal.

Het rekruteerde salafisten om elders zoals in Irak en Afghanistan te gaan vechten en om hier in West-Europa bomaanslagen te plegen. Een van de spilfiguren in dit terrorismenetwerk is Abdel Rahman Ayachi, zoon van Sjeik Bassam Ayachi, de stichter van het CIB.

Abdel Rahman Ayachi kreeg acht jaar cel en was volgens het vonnis de drijvende kracht achter de salafistische website www.ribad.org die een sleutelrol speelde bij het radicaliseren van zich hier terecht gemarginaliseerd voelende jonge moslims.

Didier Reynders

Een terrorist krijgt hier voor zijn daden van het gerecht 8 jaar cel maar ontvangt met de steun van Didier Reynders gelijktijdig een loon om in Syrië te gaan vechten.

Op die website werden o.m. onthoofdingen door salafisten getoond van wat dan vijanden zijn, tegenstanders van welke aard dan ook. Abdel Rahman Ayachi kreeg die acht jaar celstraf echter bij verstek want hij vecht nu in Syrië tegen de ‘goddeloze’ regering van president Bashar al Assad.

En zie ook in Syrië is het onthoofden van ‘ongelovigen’ zoals christenen, alawieten, sjiieten, druzen en soennieten die met hen niet meespelen, een soort van sport geworden. Figuren als Abdel Rahman Ayachi kunnen er dus in de praktijk leren wat ze hier via hun websites propageren.

Binnen de westerse club van ‘Vrienden van Syrië’ werd enkele maanden geleden afgesproken dat deze Syrische rebellen voor hun noeste arbeid een soort van loon krijgen van Qatar en Saoedi-Arabië en misschien ook wel van andere gulle donoren. België maakt deel uit van dat clubje ‘vrienden’.

Dus terwijl ons gerecht die man wegens terrorisme 8 jaar cel geeft, zorgt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ervoor dat hij ginds in Syrië een wedde ontvangt. Het nieuwe liberale gerechtsbeleid in actie? Zou de zus van Didier Reynders, de Luikse procureur des konings, dat ook zo leuk vinden?

Wie zei daar weer dat die rebellen zich niet aan de bevolking vergrepen?

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Onthoofdingen

 1. PAROCHIE O.-L.-VROUW GEBOORTE 01.11.2002.
  NAZARETH ALLERHEILIGEN: GEBEDSDIENST.
  Geef rust, o Heer, geef uw vrede aan de doden.
  1. Zegenwens en Welkomstgroet.
  Genade en vrede zij u allen vanwege Jezus Christus, de Heer:
  de Alfa en de Omega, het begin en het einde,
  de verlossing en de verrijzenis voor iedere mens.
  Hij leeft in eeuwigheid. Amen.

  Zusters en Broeders, aan u allen, met velen hier bijeen in onze parochiekerk: van harte welkom in deze gebedsviering voor onze overledenen, in de naam van onze God: Vader +, Zoon en heilige Geest. Amen.

  2. Openingslied: ZJ 906, str. 1-2-3-4 : Midden in de dood.
  Midden in de dood zijn wij in het leven, want Eén breekt het brood
  om met ons te leven midden in de dood.

  Dood is in ons bloed, dood voor onze ogen, maar Hij geeft ons moed
  dat wij leven mogen met de dood in ’t bloed.

  Dat wij uit de dood opstaan om te leven, etend van het brood
  dat Hij heeft gegeven midden
  EN ZO ZINGEN WE VERDER…
  …ZALIG ZIJ die in jouw naam willen lijden…

  sorry,
  maar ik en een deel van de generatie 1960-2000 dacht dat achter de rug te hebben…
  -niet dus, althans op wereldvlak-… en die grote-wereld kan ondertussen mijn rug op…
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Een der basiskenmerken van de geschiedenis is dat ze zich altijd blijft herhalen, zij het in steeds licht gewijzigde vorm. En de te trekken les uit de geschiedenis is dat men er nooit van leert.
  Dat we dus nu in Syrië onthoofdingen en andere gruwel meemaken en dat een groep als Amnesty International dat in de feiten steunt wekt alleen verbazing bij mensen die de geschiedenis onvoldoende kennen of zeer naïef zijn.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s