GEEN SPELEN VOOR JULIE CROKET

Helaas moeten we het bericht bevestigen dat Julie Croket (GymMAX) niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Julie kwetste zich dit weekend op een interland in Straatsburg. Na eerst een schitterend parcours te hebben afgelegd op sprong, brug en balk sloeg in haar laatste oefening, de grond, het noodlot toe.

In haar eerste reeks slaagde ze er nog in, voor het eerst in competitie, met succes een dubbel gestrekte salto uit te voeren, in haar tweede reeks overslag dubbele schroefsalto voorwaarts ging het mis in de landing.

Julie stapt de vloer af met duidelijke pijn in de linkerknie. Ze keerde vandaag terug naar België waar de diagnose, gescheurde voorste kruisband, alleen maar kon bevestigd worden. Meteen werd duidelijk dat Julie ons land niet zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Londen.

Volgende week wordt Julie geopereerd, er wacht haar een lange revalidatie. Ongetwijfeld een harde dobber voor Julie en haar familie. Jarenlang werd alles in het teken gesteld van die ene droom, deelnemen aan de Olympische Spelen, deze kwetsuur brengt hieraan abrupt een einde. De hele gymfamilie leeft intens met haar mee.
Er zal nu gewerkt worden aan de voorbereiding van het dossier om Gaelle Mys (OTV Nazareth) bij het BOIC voor te dragen als de Belgische turnster op de Spelen. Gaelle nam in 2008 voor ons land al deel in Beijing, wist door te stoten tot de allroundfinale (24 beste turnsters) en hielp in mei, samen met Julie, het Belgische team naar een 6de plaats in het teamklassement op het EK in Brussel.

Gymnastiek Federatie Vlaanderen vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s