Het Ros Beiaard heeft rivaal

Het fameuze paard Ros Beiaard is de Dendermondse trots en voor Unesco werelderfgoed en dat moet men soms tot treurnis toe tot ver buiten Dendermonde horen. Maar sinds kort heeft dat Ros Beiaard er in de stad een naamgenoot bij, en een dan nog die vaart.

De Ros Beiaard is namelijk ook de boot van rederij Rodimo die vanaf juli twee maanden lang toeristische rondvaarten gaat organiseren op de Dender in de binnenstad. Daarbij heeft men de oorspronkelijke naam Tanera laten vallen voor het meer Dendermonds klinkende Ros Beiaard.

IMG_4361

 

Dinsdag werd hij in alle stilte achter het stadhuis met een kraan in de Oude Dender te water gelaten. Ook werd de kleine steiger geïnstalleerd zodat niets nog de doop van de Ros Beiaard in de weg staat. Die is voorzien voor donderdag 28 juni te 19 uur.

Peter van de boot wordt dus zoals al geschreven Franki Hervent, de intendant van het Ros Beiaard, en meter is dan toch Brigitte Broeckx, voorzitter van de Dendermondse Gidsenkring. De Ros Beiaard zal in juli en augustus elke zaterdag om 19 uur afvaren. Slaagt dit dan wil men bij Rodimo er volgend jaar zelfs elke dag mee varen.

IMG_4363 

De tocht gaat daarbij van het stadhuis tot het einde van de Tragel en duurt heen en weer ongeveer één uur. Groepen die dit wensen zullen de boot het ganse jaar door mogen afhuren. Wat betekent dat hij ook na augustus in de stad blijft liggen.

Daarbij zal men voor het boeken en de verkoop van tickets ook via de stedelijke Toeristische Dienst kunnen werken. Die plannen ook de promotie van de boot naar bezoekende groepen toe.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s