CIA en de Syrische rebellen

De New York Times brengt vandaag een verhaal over hoe de CIA in Turkije en met actieve medewerking van de Turkse regering meehelpt aan de bewapening van die Syrische rebellen. Een politiek die volgens sommige bronnen al dateert van mei 2011, kort dus na de eerste betogingen van midden maart.

Volgens dit artikel (1) ziet de CIA er op toe dat alleen betrouwbare rebellen wapens krijgen en dus niet in handen vallen van allerlei salafisten en aanhangers van Al Qaeda die er vechten. Althans dat stelt de New York Times die zich hiervoor essentieel baseert op bronnen binnen de Amerikaanse regering.

Het verhaal toont nog maar eens hoe onzinnig de nog steeds veelgehoorde bewering is dat de VS rond Syrië geen militaire strategie heeft. Vermoedelijk is dit artikel in de NYT zelfs bedoeld om bepaalde informatie over de intense samenwerking tussen die salafisten en de VS te verdoezelen zoals in dit artikel gebeurde.

In feite echter wordt hier gesteld dat de VS en Turkije een gewapende agressie tegen een andere natie organiseren. Een oorlogsdaad stellen dus. Het zou normaal een typische zaak voor de VN-Veiligheidsraad zijn die in 1945 juist werd ingesteld om de agressie van een land tegen een ander te vermijden.

Maar dit zien we niet gebeuren en het is integendeel het land dat aangevallen wordt dat men via de VN extra poogt te bedreigen. Het toont nogmaals perfect aan hoe, zoals voorheen de Volkenbond, de VN een orgaan is dat niet in staat is de vrede te bewaren of te bevorderen.

Het is integendeel een instrument voor oorlog geworden. Tot tevredenheid zelfs van zogenaamde mensenrechtenorganisaties en bepaalde linkse groepen in het westen. Onder het mom van het beschermen van de bevolking tegen dictators worden gewoon massale slachtpartijen georganiseerd zoals voorheen in Irak, Afghanistan, Libië en nu Syrië.

Willy Van Damme

1)  http://www.nytimes.com/2012/06/21/world/middleeast/cia-said-to-aid-in-steering-arms-to-syrian-rebels.html?pagewanted=2&_r=1&nl=todaysheadlines&emc=edit_th_20120621

Advertenties

One thought on “CIA en de Syrische rebellen

  1. Pingback: CIA en de Syrische rebellen « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s