Terreur in Moskou

De terreuraanslag op het stedelijk Krokus Theater in het westen van de hoofdstad Moskou was dodelijk efficiënt en de snelle wijze waarop de daders werden opgepakt eveneens efficiënt. Maar nu de vele vragen die dit oproept. Wie, wat en waarom?  En dat zijn op dit ogenblik en vermoedelijk ook binnen enkele jaren moeilijk met zekerheid te beantwoorden vragen. Ook eerdere terreuraanslagen in de wereld blijven decennia later nog onopgelost en roepen nog immers veel vragen op. En dat zal hier niet anders zijn.

Vooreerst is de rockgroep Piknik die er ging optreden zowel in Rusland als in de voormalige Sovjetunie een naam als een klok die al 46 jaar meegaat maar wel onnoemelijk veel personeelswissels heeft ondergaan. Begrijpelijk dat dit optreden voor massa’s enthousiaste toeschouwers zou zorgen.

Van Beslan en Obrovka naar Krokus

Bij terroristen zoals die van ISIS of Al Qaeda moet dit doelwit zeker erg aantrekkelijk zijn geweest. De aanslagen op de Manchester Arena, de luchthaven van Zaventem, de metro in Madrid en de Bataclan in Parijs zijn hiervan klassieke voorbeelden met massa’s mensen samengehokt. Bovendien moeten zij bij voorafgaand onderzoek wel ontdekt hebben dat de beveiliging minimaal was.

DIA - Rapport 12 augustus 2012 - Syrië, Irak, al Qaeda - pag 3 - Deel C & D

Het beste en keihardste bewijs van de steun van de VS en het Westen voor ISIS. Het document van de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA dateert van augustus 2012 en is door zowel de toenmalige directeur als de woordvoerder ervan echt verklaart. Het document bestaat uit 5 pagina’s en bevat veel zwart gemaakte stukken. Het is verboden in de klassieke media.

Of hoe het Westen hier de opdracht aan ISIS gaf om ook Irak aan te vallen zodat men het uiteindelijk in stukken kon hakken. Het kwam openbaar tijdens de kiescampagne tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Deze zocht modder over Clinton.

De tekst stelt: “Indien de toestand verder in chaotische zin evolueert ontstaat er de mogelijkheid voor het oprichten van een kalifaat, officieel of niet-officieel…. in het oosten van Syrië… en dat is wat de westerse mogendheden die hen steunen willen….Dit creëert de ideale omstandigheden om indien ze dat willen een islamitische staat in Syrië en Irak op te richten welke zware gevolgen zal hebben voor de eenheid van Irak….”

Tsjetsjeense salafisten hebben ook al voorheen in Rusland toegeslagen en die waren bovendien soms veel dodelijker dan nu. Zo waren er bij de aanslag van 23 oktober 2002 met de gijzeling van het Moskouse Obrovka Theater 172 doden en 700 gewonden en bij de school in Beslan in Noord-Ossetië van 1 september 2004 334 doden en 800 gewonden.

In Beslan heeft men trouwens nu een herdenking gehouden voor deze nieuwe slachtoffers. Nu zijn er dus tot heden zeker 154 doden en een 700 gewonden gevallen. Serieuze gevolgen op termijn voor Rusland zelf zullen er niet zijn. Het likt zijn wonden, neemt ongetwijfeld weerwraak en het land gaat daarna over tot de orde van de dag.

Een aantal zaken vallen wel op. Zo was er op het ogenblik van de aanval amper bewaking en duurde het volgens sommige verhalen relatief lang voor de veiligheidsdiensten er waren. Maar het verhaal dat Rusland schuldig is omdat het niet reageerde op de Amerikaanse waarschuwing over een komende terreuraanval is larie en goed voor mensen die er niets van kennen.

De waarschuwing kwam op 7 maart en zei niets specifieks over doel, datum en wie exact de daders zouden zijn. Bovendien verhinderde twee dagen ervoor de Russische veiligheidsdiensten een aanslag op een Synagoge en was de Amerikaanse waarschuwing alleen maar goed voor de komende 48 uur. Er gebeurde echter niets.

Barbertje moet hangen

En toen met die aanslagen in 2002 en 2004 klonk het in onze westerse media dat ‘het regime van Poetin’ het had gedaan om zo de binnenlandse repressie te kunnen verhevigen en een uitvlucht te hebben om Tsjetsjenië te veroveren/bevrijden.

Bewijzen hiervoor leverden zij ook niet. Wel werden na 2004 de verkiezingen voor provinciegouverneur afgeschaft en worden die nu door de regering in Moskou aangeduid. Logisch voor wie de acties tegen Rusland van de VS/VK bekijkt. (2)

Salafisten in Ukraïne - 2015

Onder vrienden. Een salafist op bezoek in Oekraïne. Oekraïense ultra’s gingen in 2019 trouwens ook op gezoek bij de partners in Hongkong. Ze hebben alle drie dan ook dezelfde sponsors. Vooral uit de Kaukasus vechten er veel mee met het Oekraïense leger.

Bovendien kwamen de verhalen uit de omgeving van de toen in Londen wonende vroegere Russische mediamagnaat Boris Berezovsky en de Brits geheime dienst MI6 en de CIA waarvan geweten was dat zij die salafistische groepen voorheen bewapenden. Het is maar wat je wil geloven natuurlijk.

Trouwens ook nu weer klinkt een gelijkaardig verhaal ditmaal afkomstig van Kyrylo Budanov, chef van de Oekraïense militaire veiligheidsdienst dat Rusland dit gedaan heeft om zo harder te kunnen optreden tegen Oekraïne. Ook is er natuurlijk de Oekraïense president Volodimir Zelenski die ontkende dat iemand van zijn diensten betrokken was. Hoe kan hij daar zeker van zijn?

Nog straffer is de bijna gelijktijdige ontkenning van de VS van enige Oekraïense betrokkenheid minder dan 90 minuten na de aanval die al stelde zeker te zijn dat Oekraïne niets hier mee te maken had. Hoe in ‘s hemelsnaam kan Washington dan zeggen daar zo zeker van te zijn. Zelfs binnen 100 jaar zal daar bij sommigen nog discussie over zijn. Niet in Washington dus.

ISIS en het westen

Waar we zeker van zijn is het aantal slachtoffers die men tot nu toe telde. Verder weten we dat de aanvallers met vier waren en dat ze met automatische wapens schoten en dit gebouw in brand staken.

Kafranbel - 28 februari 2014 - Met Oekraïense vlaggen

De op een westers publiek gerichte actie van Syrische ‘vrijheidsstrijders’. De leider ervan werd later in een onderlinge vete door de broeders vermoord. Deze actie was erg populair bij Broederlijk Delen. Men kon nu eenmaal in hun blad heel moeilijk reclame maken voor koppensnellers en dan kwam dit goed van pas. Ze hadden hier het stadje Kafranbel twee weken na de staatsgreep zelfs al Oekraïense vlaggen.

Verder is gekend dat ze met een witte Renault toekwamen en met diezelfde witte Renault weer vertrokken richting de Oekraïense grens en na een rit van ongeveer 385 km bij een wegcontrole nabij de stad Brjansk op de M3 tegengehouden werden, poogden te vluchten en gearresteerd werden.

Ook weten we met vrij grote zekerheid dat ze Tadzjieks spreken en ook die nationaliteit hebben. Met twee die blijkbaar in de omgeving van Moskou werkten.

Tadzjikistan is een voormalige Sovjetrepubliek grenzend aan Afghanistan en waar salafisten actief zijn. Naar welke rol eventueel de VS, de Britten en de Oekraïense regering hier speelden is het nog gissen. Het is ook niet omdat ze naar Oekraïne reden dat ze werkten voor een figuur als Budanov.

Wel weten we dat salafistische terreurgroepen in Oekraïne aan de kant van de regering vechten/vochten. Daar bestaan bewijzen voor. Ook weten we dat het Westen tijdens bepaalde perioden zoals de oorlogen in Libië, Irak en vooral Syrië hen bewapenden en financierden. Met de westerse pers die hen tot midden 2014 de hemel in prees.  Ook hier bestaat voldoende bewijsmateriaal voor.

Zo wist de Britse krant The Financial Times te melden dat de dodelijke terreuraanslag op de Manchester Arena van 22 mei 2017 tijdens het optreden van popster Ariane Grande het werk was van Britse Libiërs die voorheen door MI6 naar Libië waren gestuurd om Kadhaffi te vermoorden. Hier vielen 22 doden.

Ook de in België gekende terroristen zoals Bassam Ayachi en zijn zoon Abdelkader werkten voor de Franse en Belgische veiligheidsdiensten. En niet te vergeten is Abdelkader Belliraj die private contacten had met Bin Laden, een informant was van onze Staatsveiligheid maar ook en vooral een agent was van de Mossad.

Hij kreeg in zijn geboorteland Marokko levenslang wegens zijn terreurplannen. En zij zijn zonder veel twijfel verre van de enige leidinggevende figuren, infiltranten en manipulatoren van het Westen in dit milieu.

Wie of wat is ISIS?

Het grootste probleem om dit te onderzoeken is feitelijk ISIS zelf. Zou die zoals in het verleden nog steeds steun krijgen van bepaalde buitenlandse veiligheidsdiensten? Ze is op zeer veel plaatsen actief en moeten toch van ergens steun krijgen.

Piknik - Website met kaars Een foto van de Russische solidariteitsactie op de website van Piknik. Al na minder dan een dag kon je deze foto overal in het land aantreffen.

Ook met deze aanval is het zo. Jazeker zij is praktisch zeker het werk geweest van ISIS, maar wie zit achter ISIS!!!!! Is het nog steeds de ISIS uit de Syrische periode? Zo was er in Mali die staatgreep van 10 december 2012 geleid door Amadou Haya Sanogo.

Deze legerkapitein had voordien bij de Amerikaanse Mariniers een opleiding gevolgd. Waarna na deze staatsgreep als het ware uit het niets in Mali plots ISIS verscheen. Maar de grote vraag is en zal nog lang blijven: Wie controleert, manipuleert en financiert hen? Zij zelf of iemand anders?

Veel vragen en weinig antwoorden bij dit soort verhalen. Het is niet de eerste maal en zal zeker de laatste niet zijn. Een magere troost voor deze massa’s slachtoffers. Een goede analyse van dit soort verhalen kan men vinden bij Larry C. Johnson die voorheen als analist bij de CIA werkte en dus weet waarover hij spreekt. (3)

Willy Van Damme

1) Piknik zijn te beluisteren op YouTube: Пикник – Танго «Черная каракатица» – Bing video. Hun muziek is wat ik zou noemen melodische rock en doet erg Brits aan. Twee gitaren, een toetsenist en een drummer met een, zanger en gitarist met een wel heel opvallende stem. Ze bestaat al sinds 1978 toen Rusland nog de Sovjetunie was en is dus 46 jaar oud. (Picnic (band) – Wikipedia)

Van een bepaalde muziek houden is een erg persoonlijke zaak maar Piknik is zeker naar mijn smaak. En ze houden van donkere brillen. Leuk zijn de livenummers waarbij het publiek getoond wordt. Je waant je in het Antwerpse Sportpaleis. Een aanrader die nogmaals toont dat Rusland geen dorre culturele woestijn is met schoppen en een koelbloedige dictator aan het hoofd. Of hoe men hier het beeld van een land tot een karikatuur vervormd.

2) Zie de bedoeling verklaard in het vorige stuk van de VS om Rusland op te delen in een ganse serie republieken en republiekjes. De Russin Jevgenia Albats is diegene die Alexei Navalny rekruteerde en welke in de VS een doctoraatstudie maakte over de etnische tegenstellingen in Rusland. Geen toevallig gekozen onderwerp. Navalny begon zijn politieke carrière trouwens als racist die ageerde tegen immigranten.

3) Voor meer uitleg over de zaak is dit gesprek met Larry C. Johnson interessant. Terrorist Attack on Moscow – Ukraine Committing Suicide? | Larry C. Johnson (youtube.com)

7 gedachten over “Terreur in Moskou

  1. Dag Willy, heeft u zich ooit verdiept in de aanslagen te Moskou in 1999, die, politiek gezien, als gunstig konden worden opgevat wat betreft het “in de markt zetten” van Poetin als leider. Ik ken er niet veel over, maar ik heb horen beweren dat dit een false flag was. Vandaar zou ik graag uw visie horen mocht u er zich in verdiept hebben.

    Dries Van Cann

    Antwoord:

    Deze zaak was geheel uit mijn geheugen verdwenen. Het was toen de periode van de zatte Boris Jeltsin op zijn einde liep. Er was op dat ogenblik een akkoord tussen het Witte Huis en Jeltsin over zijn opvolging.

    Naar Amerikaanse gewoontes had Rusland in die tijd voor een termijn van twee kiesperiodes gekozen. Het was toen miljarden aan grondstoffen en geld richting Israël, de VS en het Verenigd Koninkrijk verdwenen. Veelal betrof dit het werk van joden. Zie Tractebel.

    Er waren toen twee kandidaten, Jevgeni Primakov die dan parlementsvoorzitter was geweest en premier Vladimir Poetin. Jeltsin heeft toen aan Bill Clinton voorgesteld om Poetin als nieuwe premier aan te duiden. En Clinton gaf zijn akkoord. Het typeert de machtsverhoudingen.

    Een andere kandidaat was Jevgeni Primakov maar die had eerder dat jaar een onderzoek gevraagd naar de vermeende wapenleveringen van Boris Berezovski aan de Tsjetsjenen. Die laatste begon in zijn kranten toen met een lastercampagne tegen Primakov. Met succes.

    Het heeft er inderdaad naar uitgezien dat die aanslagen een valse vlag waren gedaan door mogelijks de Russische geheime dienst. Maar het is een complex dossier en ik heb niet de tijd om dit goed te onderzoeken.

    Het was de periode toen ‘democraat’ Jeltsin tanks stuurde naar het parlement. Dat protesteerde immers tegen het beleid van Jeltsin. Hoef ik je te zeggen dat onze media dit een goede zaak voor de democratie vonden.

    Willy Van Damme

  2. Beste Willy,

    Eindelijk, het eerste artikel in Vlaanderen mbt de aanslag in Moskou dat degelijke duiding geeft, en dat zich zowaar baseert op voorgeschiedenis en feiten. Onderzoeksjournalistiek, het bestaat dus nog in Vlaanderen !

    Had de afgelopen twee dagen al uitgekeken naar uw bijdrage hierover, want was wel nieuwsgierig naar uw mening hieromtrent. Zoals altijd zeer informatief en geruggensteund door feiten en bronnen. In niets te vergelijken met de fictieve-hocus pocus berichtgeving van de MSM omtrent zowat alles dat in hun kraam past. 

    Dank.

    MVG, Tom

    Antwoord:

    Vandaag hoorde ik op de VRT een Nederlandse ‘specialist’ en die stelde zonder blikken of blozen dat de daders op weg waren naar Wit-Rusland. Blijkbaar moet die nog een kaart leren lezen.

    Ze werden door de politie tegengehouden en gearresteerd op de autostrade E101/M3 vlakbij het plaatsje Khatsun en dat is een geschatte 5 à 7 kilometers voorbij de kruising van die weg met de autostrade P120/E2 die naar Gomel gaat, een stad in Wit-Rusland.

    De M3 gaat uiteindelijk naar Kiev. Mijn vermoeden is dat men wat voorbij dat kruispunt van de E101 met de P120 wegversperringen opgezet had en hen via drones volgde. Ze hadden trouwens domweg nog steeds met diezelfde witte Renault hun vlucht genomen.

    Voorbij dat kruispunt wist men dat ze richting Oekraïne hadden ingeslagen. Wat ze moesten weten. Mogelijks ook luisterden ze hun gesprekken af. En dat ze door de politie duchtig afgeslagen werden lijkt mij zeker. Maar weinigen in Rusland zullen daar over klagen.

    De hetze tegen Rusland en de tonnen onzin blijven in onze media een vast gegeven. Geert Groot Koerkamp op de radio was geen haar beter dan die landgenoot deze namiddag. Ook die had het over Wit-Rusland.

    Volgens een bericht van deze avond zou Rusland aan Ankara de coördinaten hebben bezorgd van een trainingskamp in de buurt van Istanboel waar deze terroristen hun opleiding hadden. Turkije zou onmiddellijk hebben opgetreden en arrestaties hebben uitgevoerd.

    Willy Van Damme

  3. Ook opmerkelijk hoe onze media er als de kippen bijwaren om (op zich zeker terecht) te argumenteren dat je mensen onder foltering alles kunt laten bekennen. En dat enkel maar een bekentenis na folteren nooit een volledig/eerlijk beeld over iets kan geven.

    Terwijl diezelfde media zich nooit vragen gesteld hebben bij de bewering dat er in Antwerpen iemand bijna werd doodgemarteld omwille van wat gestolen sigaretten. Daar vond bvb VRT de bekentenissen van het slachtoffer dat zijn daders zelf hadden gefilmd, goedgekeurd en gepubliceerd; het volledige verhaal eerlijk weergeven…

    Ofte was de FSB langs Antwerpen gepasseerd in plaats, dan had het in de gevangenis veel erger mogen uitsteken met haar gevangen terroristen. En dan had onze regimepers als kers op de taart gratuit voor het excuus gezorgd. Wie weet, geloofde de doorsnee Vlaming in dat scenario nu dat Tadzjieken een extreme voorliefde hebben voor Van Gogh en bij de minste mentale stress daarom hun eigen oren afsnijden…

    Tom Craeynest

    Antwoord:

    Ach ze lullen maar verder. Alsof men door hun arrestatie niet voldoende bewijs heeft voor een levenslange celstraf en men hen eerst nog eens moet folteren. Ik was niet bij hun arrestatie en zag hen in het gerechtshof en dat beeld was voor mij genoeg.

    Het mag niet maar hier in het Westen schiet men dergelijke mensen wel dood in plaats van hen voor de rechters te brengen. Het mag natuurlijk niet. Maar het wekt verbazing dat de daders op minder dan een dag al in de cel zaten.

    En wat als de daders bij hun ondervragingen wijzen naar Oekraïne als de opdrachtgevers. En dan is het afwachten hoe de reactie van onze media zal zijn. Ik hoor ze al in koor zingen: ‘Allemaal leugens, nepnieuws.’

    Willy Van Damme

  4. Dag Willy,

    Wil u mij even bijstaan, dwz een beoordeling geven van Larry C. Johnson, voormalig CIA analist die u op het einde vernoemt.   Het is maar een detail in het verhaal maar voor mij toch interessant om weten, in de zin van te weten welke filter op te zetten.

    Ik kom hem wel eens tegen op frontnieuws.com en er was een artikel met een andere ex-CIA analist Ray McGovern en hun commentaren sluiten aan bij wat alternatieve media brengen, helemaal niet wat de main stream media propageren.

    https://www.frontnieuws.com/als-poetin-praat-kan-het-westen-maar-beter-luisteren/

    Als we er toch kunnen van uitgaan dat de CIA geen naaikransje is en dat deze qua boter heel wat op hun hoofd hebben bij tal van effectieve complotten, regimeveranderingen, creatie van terreurgroepen (IS e.d), en bvb. Larry Johnson m.a.w.  toch ook zal meegewerkt hebben aan dergelijke opdrachten, dan stel ik mij de vraag hoe dit te rijmen valt.

    Is het gewoon een nobele stap als klokkenluider (mogelijk is deze openbaring ooit gebracht in alternatieve berichtgeving …?) of moeten we toch heel wat voorbehoud maken bij zaken die hij en zijn ex-collega verkondigt ?   

    Hoe zou de CIA omgaan met nestbevuilers denk ik dan ?

    Vriendelijke groet 

    Luc

    Antwoord:

    Je mail zat bij spam en is pas nu ontdekt. Excuses. Elke bron moet steeds met de nodige kritische zin bekeken worden. Zowel voor figuren als Budanov, man van de geheime dienst in Kiev, of Seymour Hersh. Iedereen kan falen of achteraf ter kwader trouw optreden.

    Maar ik vind ondanks zijn vroeger werk bij de CIA hem zeer betrouwbaar en hij is blijkbaar ook een sympathiek man. Bronnenkritiek is het moeilijkste aan de journalistiek of bij elk onderzoek ook. Ogen openhouden en de grijze cellen laten werken. En geen vooroordelen.

    Willy Van Damme

  5. hZijn deze groeperingen hun onderlinge strijd,zoals hier Turken tegen Koerden,ergens anders aan het uitvechten??

    https://www.golfbrekers.be/propaganda-by-the-deed/

    Emile De Roy

    Antwoord:

    Dit verhaal lijkt mij het best bij de dubieuze rommel gestopt te worden. Er is bij dat artikel van Golfbrekers een link naar een artikel van het Laatste Nieuws van hun ‘terreurexpert’ Guy Van Vlierden die ook bijklust bij de Amerikaanse Jamestown Foundation.

    Deze werd onder president Ronald Reagan in overleg met de CIA opgericht. Hij was bij de krant specialist voor Syrië en stelde dat die jihadisten de macht in Damascus moesten overnemen. Zij het dan wat hij noemde de ‘gematigden’.

    Hij schreef ook een zeer negatief stuk in de krant over journalist en de Brits-Amerikaanse politieke gevangene Julien Assange. Hier schrijft hij:

    “Maar die informatie blijkt afkomstig van de Russische inlichtingendienst FSB en wordt dus best wel met een korrel zout genomen. En zelfs als Kiev werkelijk een uitvalsbasis was, betekent dat nog niet dat Oekraïne medeplichtig was. Er zijn tenslotte ook al aanslagplegers vanuit België vertrokken zonder dat ons land ervan beschuldigd wordt dat het die zelf op pad heeft gestuurd.”

    Als het van de Britten of de Amerikanen komt dan is er geen probleem, van de Russen echter is het bedrog. Verder vergeet hij dat de Belgische spion Abdelkader Belliraj privé gesprekken had met Bin Laden.

    Verder werkte jihadistenleider Sjeik Bassam Ayachi voor onze veiligheidsdienst. Ook zal hij wel weten dat sommigen die vroeger bij ISIS in Syrië zaten nu in Oekraïne vechten tegen Rusland en de Russisch sprekenden in Oekraïne.

    Willy Van Damme

    • Het zit hem soms in de kleine details !👇

      “terreurexpert’ Guy Van Vlierden die ook bijklust bij de Amerikaanse Jamestown Foundation. Deze werd onder president Ronald Reagan in overleg met de CIA opgericht.

      Niet dat ik een woord geloof van wat die “zogenaamde” terreurexpert Van Vlierden zoal afratelt op HLN, maar toch maakt zijn connectie met die Jamestown Foundation heel veel duidelijk vwb zijn artikeltjes aldaar ! Weer een mooi klein stukje informatie dat wederom veel verklaart.

      Groeten,

      Tom

      Antwoord:

      Een verhaal van Guy Van Vlierden dat hem typeert is een artikel van 12 april 2019 in Het Laatste Nieuws over Julian Assange vol van zou’s. Waarom Julian Assange niet de held is die hij pretendeert te zijn | Buitenland | hln.be. Een blad dat zoiets publiceert is een schande.

      Sommigen zullen heel blij geweest zijn met dat proza. Hij was niet de enige moddergooier toen. De Nederlandse NRC noemde hem in die periode zelfs een ‘stokebrand’. Hij zal nu waarschijnlijk vrijgelaten worden. Ben Benieuwd hoe onze pers dat gaat verkopen?

      Willy Van Damme

  6. Ik heb die ISIS aanval niet goed gevolgd maar het viel me op dat Hersh het had over de Russen die de amerikaanse waarschuwing negeerden. Bernhard denkt dat Hersh eringeluisd werd maar ik heb mijn twijfels en ik denk dat zijn zwakke punten elders liggen. En dan is Jacques Baud zijn verklaring interessant, zie vanaf de 54e minuut: https://www.youtube.com/watch?v=1cHIyuBifY4 Hij denkt dat de aanslag verzet is omdat voor de verkiezingen, en door de amerikaanse waarschuwing, de beveiliging versterkt werd. Maar nadien werd ze weer verminderd en toen ging de aanslag alsnog door.

    Baud wijst ook op hoe ongewoon ISIS de zaak formuleert, zonder het uiten van duidelijk doel en in passieve vorm. Dat geeft veel ruimte aan een uitleg waarbij andere belangen meespelen. ttz die van de Oekrainers , Engelsen , Amerikanen.

    Tuyzentfloot

    Antwoord:

    Het is hier oorlog en het onderzoek is daarom ook het werk van een der oorlogvoerende partijen. Wat wil zeggen dat we nooit 100% zeker gaan zijn wie de dader(s) zijn. We kennen zeker de uitvoerders maar dat blijken nu ingehuurde moordenaars te zijn.

    Maar wie er achter zit zal wel beter verborgen zijn. Het lijkt mij wel logisch te kijken in de richting van Kiev/VS omdat zij er belang bij hebben. Dat is ook de plek naar welke zij vluchten. Trouwens: Wie of wat is ISIS-K? Ook dat is een belangrijke vraag.

    Normaal zal er deze week een nieuw stuk hierover verschijnen. Mijn onderzoek is praktisch af en het resultaat hiervan zal deze week verschijnen.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie