Alexander Mattelaer en de Zuid-Chinese Zee

In het debat over een mogelijke derde wereldoorlog (Humo 13 juni 2017) heeft men het ook over de toestand in de Zuid-Chinese Zee. Alexander Mattelaer, politicoloog VUB en directeur van het Egmont Institute for International Relations, spreekt in dat debat ook over die gespannen situatie daar.

Hierbij zegt hij: “De burgers op die eilanden in de Chinese Zee hebben het meest reden om ongerust te zijn.”. Een merkwaardige bewering daar geen enkel van die vele zandbanken, koraalriffen en atollen in die zee door een burger wordt bewoond. In bepaalde uitzonderlijke gevallen leven er tijdelijk wat militairen, meer niet.

Het toont het zeer lage niveau van onze universiteiten en ook Buitenlandse Zaken, waarvan in de praktijk dat Egmont Instituut een onderdeel van is, dat zo iemand op die posities kan geraken.

Trouwens gans die kwestie is pas actualiteit geworden toen de Amerikaanse president Barack Obama er plots herrie over begon te schoppen. Voorheen was dat een bevroren conflict waar sinds 1974 niemand enige aandacht aan schonk, en ongetwijfeld die heren evenmin.

In januari 1974 veroverde China met stilzwijgende steun van de VS er de noordelijk gelegen eilandengroep Paracel op het toenmalige Zuid-Vietnamese leger. Het optreden van de VS is daarom het cruciale element in die discussie, wat niet verbazend amper ter sprake kwam. Ook dit toont het ontbreken van een debat dat de naam niet eens waardig was.

Willy Van Damme

2 gedachten over “Alexander Mattelaer en de Zuid-Chinese Zee

 1. De Europees blanke man heeft zelfs 3 continenten gestolen van de inheemse bevolking (Amerika’s, Oceanië, Polynesië). De wereldoverheerser de V.S. bezet nog steeds het land van de oorspronkelijke inheemse bevolking. Verder hebben de V.S. en Frankrijk nog steeds ieder ongeveer 10 kolonies ,annexaties,Anschluss.
  Janu

 2. Het volstaat tegenwoordig mee te huilen met de (globalistische) wolven. Enige kennis over de zaak is al lang niet meer nodig. We leven in Orwelliaanse tijden.
  Benesha

  Antwoord:

  Als ik de hoeveelheid aan columns van bijvoorbeeld een Maarten Boudry, Montasser Alde’emeh en Jonathan Holslag zie dan krijg ik de indruk dat men in kranten extra plaats kan verdienen naarmate men meer onzin verkoopt. Er zijn over het Midden-Oosten in België een serie mensen die er zinnig over kunnen praten maar die hoor je nooit in kranten, radio of TV. Geen toeval.
  Willy Van Damme
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s