Criminele veroordeling Soros blijft

George Soros, de keizer en geestelijke vader van de moderne Amerikaanse speculanten, slaagde er niet in om zijn veroordeling door een Franse rechtbank voor aandelenhandel met voorkennis door het Europees Hof voor de Mensenrechten te laten vernietigen.

Het Hof weigerde in te gaan op zijn argumenten als zou de Franse wet over handel met voorkennis te vaag zijn. Waardoor deze veroordeling na 14 jaar eindelijk defenitief is.

Dit verhaal rond George Soros slaat op een overnamebod uit 1997 voor de Franse grootbank Société Générale toen een aantal superrijke Fransen in alle stilte een overnamebod klaar hadden, iets waar George Soros blijkbaar over ingelicht was. Die kocht in alle stilte een groot pakket aandelen in de bank en verkocht die op het ogenblik dat de overnamestrijd was losgebarsten. Wat zijn speculatiefonds Quantum Fund een mooie 2,9 miljoen US dollar aan winst opleverde.

Het overnamebod faalde maar dat was uiteraard geen zorg voor George Soros die toen bezig was met het neerhalen van een aantal Aziatische economieën waaronder Indonesië, Zuid-Korea, Maleisië en Thailand, de zogenaamde Aziatische crisis. Met succes trouwens want hier rijfde hij naar schatting een miljard dollar binnen. De Thaise baht stortte gewoon in elkaar.

Zijn Frans speculatief avontuur brak hem echter zuur op en in 2002 veroordeelde een Franse correctionele rechtbank hem tot een boete van 2,2 miljoen euro. Frankrijk en de VS leefden na de strijd om Rwanda toen zowat op voet van oorlog met elkaar. Een vonnis welke dan in beroep werd teruggebracht tot een povere 940.507 euro, een aalmoes voor de man. Maar zelfs dat was teveel voor deze van Hongaars-joodse afkomst zijnde superspeculant.

Toen de VS dit jaar de regels voor die speculatieve fondsen wat verstrengde stapte de 81-jarig Soros boos uit de industrie. Hij speculeert nu alleen nog met de eigen centen, niet meer met die van andere ‘investeerders’. Via zijn NGO Open Society is hij actief bezig allerlei de VS onwillige regeringen omver te werpen met als klassieke voorbeelden Oekraïne en Georgië. Hij is ook de grootste financier van de NGO Human Rights Watch, groothandelaars in ‘mensenrechten’. Gezien echter zijn veroordeling is hij dus ook een crimineel.

Maar de ettelijke miljoenen slachtoffers van zijn speculatie zullen die Franse veroordeling vergeleken met hun leed vermoedelijk amper het vermelden waard vinden. Dat leed was onnoembaar.

Willy Van Damme

Naschrift:

De krant De Tijd had vandaag een exclusief gesprek met de man waarbij hij onze Europese politici flink de mantel uitveegde. En George Soros, de arrogante zichzelf,  weet het allemaal zoveel beter. Verder geen zorg want feiten als zijn veroordeling of diens speculatie tegen het Britse pond of de Aziatische economiën werden in het stuk netjes verzwegen. Het doet denken aan het soort interviews dat de Chinese Renmin Ribao (Volksdagblad) in het verleden wel eens had met Chinese communistische partijleiders. Lof en nog eens lof, … tot het stinkt.

Advertenties

2 thoughts on “Criminele veroordeling Soros blijft

  1. Pingback: Frans Timmermans op de koffie bij een crimineel | Vrije Tribune

  2. Pingback: Handelswijze criminele oligarch George Soros roept overal ter wereld wrevel op – REACT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s