Containers of mensen beschermen? Het westen kiest voor containers

Het begint stillaan in de westerse hoofdsteden door te dringen maar de aanval van Hamas op Israël heeft een doos van Pandora geopend. De gevolgen hiervan gaan veel verder dan dat kleine Gaza met zijn meer dan 2 miljoen inwoners. Ze hebben de relaties van het Westen met de rest van de wereld enorme schade toegebracht.

Ze lachen ermee

Typerend is dat bij de klacht van Zuid-Afrika tegen Israel voor het VN Tribunaal voor de Mensenrechten Duitsland met zijn groene en zijn sociaal-democratische politici zich aansloot bij Israël en dus tegen een rijzende ster van het Zuiden en tegen de moeders en kinderen van Gaza en zijn nu al meer dan 25.000 doden.

Israël - Gaza - Israëlische tank vernield 2023

Een door Palestijnen vernielde Israëlische tank. Het totaal vernielen van Hamas is in stilte door de Israëlische regering al opgegeven. Hadden ze eens gekeken naar wat er de jaren voordien bij Israëlische invallen in Gaza gebeurde dan hadden ze dat bij de start van deze zoveelste inval al geweten.

Blind door arrogantie. Waarschijnlijk hadden ze gehoopt dat de Palestijnen zouden vluchten en die gronden zo vrijkomen. Maar men leerde daar van de Nakba uit 1948. Pech voor de zionisten.

De beweringen van die westerse staten over mensenrechten, de internationale rechtsorde of de strijd tegen racisme en fascisme zijn gewoon pure leugens. Het is een staaltje van zware politieke durf om dat vandaag nog te beweren.

Jan Jambon, minister president van de Vlaamse regering en dus topman van de N-VA, poogt zelfs voor Israël kritische pers als De Wereld Morgen het leven onmogelijk te maken door hun subsidies te willen afnemen. Persvrijheid in België? Vergeet het. Een parlementslid die men verdenkt onder invloed van China parlementaire vragen te stellen wordt gebrandmerkt. Wie Israël steunt is de held.

Veel verder dan het eisen dat Israël zich gedraagt en minder kinderen en moeders vermoord gaat men niet. Alsof zionisten ooit hebben gevolg gegeven aan dat soort feitelijk nutteloze diplomatie. Israël is een racistische staat die gebouwd is op de diefstal van het land van de Palestijnen. En daar leefden toen ook joden. Al duizenden jaren.

Heilig land

Zionisten zien dat als hun heilig land hen gegeven door hun god en die gift is eeuwig en kan door de rest van de wereld niet ongedaan gemaakt worden. Vandaar Heilig. Nogal wat zionisten zien de rest van de wereld trouwens als minderwaardig met mensen die men in wezen als slaven dienen te behandelen.

Wie denkt met dat soort mensen een akkoord te kunnen maken is dom. Luisteren doen ze in het beste geval, ernaar handelen nooit. Zie wat ze deden met de Akkoorden van Camp David. Vuilbak. Ze houden koppig vast aan hun gestolen goed en vinden desnoods alle excuses uit om dit crimineel gedrag te rechtvaardigen. 

Daarom – en dat is zeer spijtig maar de realiteit – dat alleen geweld hen kan temmen. Het gevloek van Josep Borrel, EU-verantwoordelijke voor het buitenlands beleid, klinkt mooi maar in Israël lacht men ermee. Ze zien hem gewoon als een vervelende idioot. En ze zullen hem achter de schermen wel pakken.

Domition Dominikanenabdij Jeruzalem - Racistische graffiti - 18-01-2016

Racistische slogans aangebracht op de gevel van de dominicanenabdij in Jeruzalem. Als dat gebeurt tegen een synagoge in Parijs of Antwerpen is het kot te klein. Hierover zwijgt men. Ovadia Yosef, de eind vorig jaar gestorven gewezen opperrabbijn, noemde de Arabieren serpenten die allen moesten uitgeroeid worden.

Zionisten weten wel dat ze zonder het Westen elke oorlog tegen hun buren zo zouden verliezen maar die lijken wel in de ban van deze zionistische monsters. Want wat doet dat Westen? Ze sturen al de wapens – België 16 ton buskruit – die ze nodig hebben, en gaan dan bij Netanyahu wat vriendelijk vragen om wat braver te zijn en drinken daarna er de obligatoire koffie.

Mensenrechten als schaamlapje

En dat is het. Op het Eurosongfestival zal Israël, dat niet eens in Europa ligt, zorgen voor een inzending. De loftrompet op het zionisme zingend? En volgende maand speelt de Israëlische voetbalploeg Maccabi Haifa tegen KAA Gent in een Europese competitie.

Men speelt die achter gesloten deuren want in Gent zouden er wel eens zware rellen uitbreken. Zullen we schreien of lachen? Ik zie hen al spelen in de Aziatische competitie. Ze zijn er persona non grata.

En dan komt daar Ansar Allah uit Jemen bij. Arabische nationalisten hier gekend als de Houthi naar de clan die deze beweging leiden. Zij legden een schip van Israëlische eigenaars aan de ketting en beschoten enkele westerse vrachtschepen. Wat uiteraard voor paniek zorgde in dat wereldje. Wat zorgde voor extra kosten en vertraging voor die containers. Een ramp? Kom nou.

En wat gebeurde? De VS en hun beste vazal, het Verenigd Koninkrijk, namen dat niet en trokken, naar verluidt ook met steun van Nederland, ten aanval en begonnen Jemen te bombarderen. Wat evenmin als het aanvallen van vrachtschepen in internationale wateren mag.

Benjamin Netanyahu - 2

Benjamin Netanyahu denkt nog steeds gans Palestina te kunnen aanhechten als zionistisch territorium en al de Palestijnen weg te jagen.

Maar ja, dit is de VS wiens regel is dat zij alles mogen doen. Landen aanvallen, regeringen destabiliseren en omver werpen, en wapens leveren aan een leger dat zich specialiseert in het doden van moeders en kinderen behoort tot de regels van deze supermacht.

Ja, want wie massaal moeders dood brengt ook de toekomst van die gemeenschap in gevaar. Vrouwen baren nu eenmaal baby’s en zonder dat sterft de bevolking uit. De ‘geniale’ zionistische strategie.

Jemen als ultieme zwakte

Maar die Britse-Amerikaanse strategie tegen Jemen toont hun ultieme zwakte. Van 2014 tot 2021 was er een oorlog van het Westen tegen Jemen die de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi Arabië als geschenk Jemen beloofden. Een al bijna een eeuw oude droom van de familie Saoed.

De strategie was simpel. De VS en haar vazallen legden een harde blokkade rond het land met verder de levering aan de Saoedi’s van alle mogelijks nodige wapens. En met steun van hun lokale lokale krachten zoals al Islah partij, een afdeling van de soennitische Moslimbroeders, en enkele plaatselijke potentaten dacht men de klus te kunnen klaren.

Dat men door die blokkade het land uithongerde en zorgde voor mogelijks enkele honderdduizenden doden was daarbij geen zorg. Wie maakt zich in het Westen daar zorgen over? Alleen wat goeddoeners. De arrogantie van het Westen nietwaar. Maar zoals hier ooit gesteld, wie de geschiedenis van het land kent wist dat dit zou mislukken. In het verleden hebben alle veroveraars hier bot gevangen.

En toen Joe Biden in 2020 tijdens zijn presidentiële kiescampagne stelde dat hij van Saoedi-Arabië een pariastaat zou maken begon ook de familie al Saoed in te zien dat men 180° van koers moest veranderen. En dus kwam de reddende engel uit Beijing met het voorstel om de relatie tussen hun land met Iran te herstellen. Wat gebeurde.

De breuk

Of hoe een agressieve en impulsieve Biden zorgde voor vrede tussen beide landen en de breuk van het Westen met de Arabische wereld verankerde. Wat Londen en Washington hier met Jemen doen is zich in wezen belachelijk maken voor de buitenwereld. Wat spierballengerol waar de Jemenieten feitelijk mee lachen.

Stervend kind

Een Jemenitisch kind genietend van de westerse generositeit

Voor de VS is het steeds simpel: Is er een probleem met een land dat niet wil luisteren dan bombardeer je het, stel sancties in en poogt bestaande sociaal-economische tegenstellingen tot het kookpunt te brengen om zo de regering omver te werpen. Zie Iran, Oekraïne of Syrië, enzovoort. Met de media die de tegenstander pikzwart maakt.

Maar, en dat is hier opmerkelijk, er zijn in de klassieke media amper stemmen te horen die dit een goede zet van de VS vinden. En dat de door het Westen jarenlang uitgehongerde bevolking de VS haat zou zowat iedereen moeten weten. Ook in Washington. Zelfs al zwijgt men in de media over die uithongering van de Jemenieten in de periode 2014 – 2021.

Dit eindigt dus als een zoveelste Amerikaans fiasco waarvoor de VS duidelijk een monopolie heeft. Het eindigt ook op een nederlaag voor Israël in Gaza. Het besef begint er ook politiek te groeien. Het is straks al vier maanden geleden maar Israel heeft tot heden die gegijzelden niet kunnen vinden. En Hamas dood? Dat wordt wachten tot de vieringen met Sint-Juttemis.

Hamas wou het lot van de Palestijnen terug op de agenda van de werelddiplomatie zetten en is daar wonderwel in geslaagd. Zelfs de EU bij monde van Josep Borrel eist nu een staat voor de Palestijnen. Het toont de wezenlijke onmacht van de zionistische staat.

De klacht in Den Haag van het Zuiden is nieuw. Waarvoor Netanyahu en de rest in Israel als te verwachten doof blijken. Ze schelden zelfs dat tribunaal uit want, stellen de zionisten, dat heeft hen niets te bevelen. Maar ook hier doet de nieuwe wereldorde geleidelijk haar intrede. Of men dat nu graag ziet of niet. De wereld draait voort.

Willy Van Damme

4 gedachten over “Containers of mensen beschermen? Het westen kiest voor containers

  1. Ik kan niet geloven dat er enige verandering zal komen in de oorlog in Gaza ,De uitspraak van het ICC zal geen invloed hebben op de doelstelling van Israël; Eigenlijk was ik al verwonderd dat er iets van een uitspraak was tegen Israël alhoewel ik de uitspraak nogal “soft” vond : “Israël moet er alles aandoen om een genocide te vermijden”
    Wat betreft Yemen is de US daar weer om Iran te beschuldigen, ook bij iedere actie van Hezbollah altijd is alles de schuld van de steun van Iran.
    Myriam Deguise

    Antwoord:

    Het lijkt mij duidelijk dat Israël hier tegen een muur aanloopt. Na 1973 heeft Israël een serie oorlogen gevoerd vooral tegen Libanon en ook deels tegen Gaza en nooit gewonnen.

    Het idee van Benjamin Netanyahu om Hamas voorgoed te vernietigen getuigt van zeer grote hoogmoed. Het wordt niets. Wat we zien is dat de vijand echter steeds sterker en groter wordt.

    Ook is er behoudens die ene uitwisseling van gevangen, en de door Israël vermoorde gijzelaars nog niemand vrijgekomen. Ook hier laat de kracht van de niet-westerse wereld zich voelen. Verhaaltjes als die deze week in de Financial Times over ‘westerse waarden’ worden er dan ook weggelachen.

    Willy Van Damme

  2. Jij, wij, ik…we blijven “HET”doen…de goede uithangen en alles omdraaien.

    Dus laten we het nog eens omdraaien : <>.
    wordt

    Prachtige contra-infiltratie en militaire strategie.
    De rest is zetelende kommentaar…gedateerde moraal.

  3. En de hoofdprijs voor alle menselijke ellende gaat naar …..

    https://rumble.com/v47dxrf-united-states-invasion-route-exposed-entire-illegal-alien-pipeline-revealed.html ….. Vanaf minuut 29 wordt het interessant …. Deze vergeten mensen sterven met bosjes.
    Louise

    Antwoord:

    Ik heb grote twijfels bij dat verhaal. Dat er aan de Mexicaanse grens met de VS grote problemen zijn kan men niet betwisten maar dat lijkt hier teveel nep. En dan zie ik daar kort Alex Jones, de notoire oplichter en grossier van nepverhalen verschijnen en dan stop ik.

    Dat criminele bendes daarvan profiteren is logisch en is zo verrassend als dat deze ochtend de zon is opgegaan. Waarom de Amerikaanse overheid zo reageert en hoe het juist ontstaat en werkt is mij ook een raadsel maar ik ken er te weinig van om er commentaar over te geven.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie