De verdrinkingsdood tegemoet

Alhoewel onze media al sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne het heeft over een nooit geziene eenheid binnen de NAVO en de EU is het duidelijk dat dit een fabel is zoals er rond dit dossier hier veel fabeltjes rond gaan. Die worden nu in onze pers bijna dagelijks doorprikt en ook de regeringen binnen de NAVO doen daar uiteraard aan mee. Logisch want zij signaleren wat onze media mogen schrijven.

Pools versus Oekraïens graan

Het meest schokkende verhaal van de laatste dagen is natuurlijk dat van Polen waar president Andrzej Duda een verbod uitvaardigde voor de levering van Oekraïens graan aan zijn land. Transit is nog geen probleem. Een zeer logische beslissing want dat graan is wegens de oorlog in Oekraïne spotgoedkoop en ondergraaft zo de Poolse graanverkoop en de welvaart van de boeren.

Volodymyr Zelensky met Dmytro Kotsyubaylo van Pravy Sektor - 1 december 2021

Volodimir Zelenski geeft hier op 1 december 2022 de medaille van ‘Held van Oekraïne’ aan Dmytro Kotsyubaylo, alias Da Vinci, commandant van de fascistische Rechtse Sektor voor zijn ‘heldendaden’. De man sneuvelde wat later op 27-jarige leeftijd op 7 maart 2023 bij de strijd voor Bachmoet/Artyomovsk.

Volgens Zelenski: “Today, ‘Da Vinci’, a Hero of Ukraine, a volunteer, a man-symbol, a man of courage, Dmytro Kotsyubaylo, was killed in action. A fighter of the 67th separate mechanized brigade, a commander. He died in the battle for Ukraine”.

Ook stopt het met wapenleveranties aan Oekraïne. Maar dat is vooral symbolisch want Polen heeft al zoveel gegeven dat er amper nog iets overschiet voor het eigen leger. Het is hoe dan ook een merkwaardige maatregel van wat een trouwe bondgenoot heet te zijn.

Waarna op het spreekgestoelte van de VN Volodimir Zelenski zonder het land met naam te noemen hevig uitviel tegen Polen. Waarna de Poolse president Andrzej Duda het voordien onhoorbare deed. Hij vergeleek Oekraïne met een man die aan het verdrinken is en dus gevaarlijk want hij dreigt zo diegenen welke hem willen redden mee de dood in te sleuren.

Straffe kost want als iemand aan het verdrinken is worden zij die hem pogen te redden immers gezien als helden. Hier zegt Duda dat men moet wegblijven en hem dan maar laten verdrinken. Veel duidelijker kan men niet zijn. Ook wordt de extra hulp van Polen aan Oekraïense vluchtelingen gestopt. Ze kunnen oprotten.

UPA en Volhynia

Natuurlijk speelt hier wat Polen betreft meer mee. Zo zijn er kortelings verkiezingen en dient de Poolse regering de boeren, hun kiespubliek, te paaien. Maar ook is er ongetwijfeld op de achtergrond nog de geschiedenis tussen beiden. Het wordt hier in onze pers verzwegen maar men is er uiteraard de afslachting van meer dan 100.000 Polen in de periode 1943-‘44 in de nu Oekraïense regio van Volhynia niet vergeten.

En de hoofdschuldige hiervoor Roman Shukhevich, leider van de UPA, is voor de in Kiev aan het bewind zijnde ultranationalisten en fascisten een grote held. Men hield recent in Lutz, hoofdstad van de regio Volhynia, wel een gezamenlijke ceremonie tussen Oekraïne en Polen met verontschuldigingen vanwege Zelenski maar kort nadien hielden Oekraïense ultranationalisten in de Poolse hoofdstad een bijenkomst.

Zo verzamelden ze op 26 augustus 2023 op een centraal plein in Warschau en hielden er een zangstonde waar onder meer het lied van de UPA, de fascistische groep verantwoordelijk voor de slachtpartijen in Volhynia, luidkeels te horen was. (1) Het kan moeilijk anders gezien worden als een bewuste provocatie richting de Polen. Uit dankbaarheid?

Een vraag die men hierbij kan stellen is of de plotse uithaal van Polen richting de Oekraïense regering ook te maken heeft met deze wel heel grove provocatie? Op 10 juli is er een officiële verzoening waarop Oekraïense ultra’s een goede maand later in de Poolse hoofdstad al zingend hulde brengt aan de UPA. (2)

Roman Shukhevych - Postzegel Oekraïne

Roman Shukhevich, leider van het UPA, het Oekraïens verzetsleger. Hier op een postzegel zoals het een held van het land past. Hij liet niet alleen minstens 100.000 Polen vermoorden maar ook Russen, Joden, Tsjechen en zelfs Oekraïners omdat ze met Polen getrouwd waren. Baby’s moesten tegen de muur geslagen worden. Waarna ook de Polen dan weerwraak namen. Het optreden van de UPA toen krijgt ook nu nog in Kiev steun.

Maar de uitlating over de dreigende verdrinkingsdood van de regering Zelenski toont duidelijk dat al de hoeraverhalen die onze media tegen beter weten in blijven verkondigen nep zijn. Het moet zeer hard zijn aangekomen bij de regering in Kiev. En aangezien de rest van de NAVO hierover zweeg moet die pijn bij Zelenski en co nog veel erger zijn.

Kostantinovka

Het was zeker geen toeval dat de New York Times vlak voor Zelenski in de VS arriveerde het verhaal bracht van de dodelijke raketaanval op de stad Kostantinovka. Volgens Zelenski een voorbeeld van de Russische moordzucht. Tot de Amerikaanse krant schreef dat het absoluut zeker was dat het een Oekraïense raket betrof. Waarna Kiev zweeg. Het is trouwens niet het eerste geval van een Oekraïense valse vlag in deze oorlog.

Dat een krant als De Morgen vandaag kopt: ‘De intensiteit van deze oorlog is niet vol te houden’ dan is het duidelijk een teken dat men bij de NAVO de witte vlag aan het bovenhalen is. Want deze titel impliceert dat men niet anders kan dan stoppen en men de oorlog tegen Rusland – want  dat is de essentie van dit verhaal – verloren heeft. Wat dan ook waar is voor die tegen China.

De natte droom van Anthony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken van de VS, en Joe Biden, is een nachtmerrie geworden. Geen verrassing natuurlijk. Maar ja, wat wil je als vele zogenaamde westerse experts Rusland slechts zagen als een zwakke natie wiens regering alleen maar een duwtje nodig had om te vallen. “Het is alleen maar een pompstation met wat wapens”, was er een veel gehoorde ‘analyse’.

Grondgebied Evolutie controle - September 2023

De militaire evolutie in Oekraïne toont de stilstand aan het front. Maar ondertussen geraakt Oekraïne zonder valabele soldaten en zoekt het nu naar mannelijke vluchtelingen in West-Europa tot in Ierland die ze onder bedreiging van celstraffen poogt terug te halen om ze naar het front te kunnen sturen. Complete waanzin.

Dat Rusland op militair vlak superieure wapens heeft en over een goede legerleiding beschikt is er pas nu aan het doordringen. Niet dat instellingen als The Institute for the Study of War van de familie Kagan op dit vlak blijven volharden en maar illusies blijven verspreiden maar ze raken stilaan hun geloofwaardigheid kwijt.

is er nog vers vlees in voorraad?

Want dit met heel luide trompet aangekondigde militair offensief van het Oekraïense leger is als een pudding in elkaar gevallen. Met als gevolg dat men de verovering van een klein dorp met ooit 500 inwoners als Robotne  – die feitelijk nooit echt geheel veroverd is – dan maar verkondigde als een grote overwinning.

De realiteit is echter zeer somber en of Oekraïne, dat voor de oorlog in Europa na Rusland het grootste leger had, binnen een jaar nog veel troepen zal hebben is sterk te betwijfelen. Veel van het vers geleverde westers legermateriaal is trouwens al een flarden geschoten of kapot gereden. Het slagveld krioelt van kapotte tanks, afweergeschut en pantserwagens.  

Misschien is nog het meest veelzeggende de voor het Oekraïense leger en het Westen zeer pijnlijke verklaring van 16 september 2023 van Vitaly Berezhnoy, luitenant-kolonel en hoofd van het Regionaal Militair Commissariaat voor de regio Poltava, een belangrijke stad in centraal Oekraïne.

Zo stelde deze: “Over the year, the Armed Forces of Ukraine lost 90% of the personnel who replenished the units last fall. In the regional center, the plan of the General Staff of the Armed Forces for mobilization was completed only by 13%, and the Ukrainian units need replenishment. For example, from 100 people who joined the units last fall, 10–20 remain, the rest are dead, wounded and incapacitated.” (3)

Kerkhof met vlaggen - 2

Wat in maart 2022 bijna een akkoord was zonder amper een schot te lossen en zonder nieuw gebiedsverlies is dankzij het Brits en Amerikaans aandringen uitgedraaid op een massaslachting. Veel vlagvertoon op de kerkhoven dat wel. Wat zal achterblijven is een totaal kapot Oekraïne. Of wat er van overblijft.

Het is een verhaal dat op vele plaatsen, ook in de westerse massamedia, tegenwoordig soms te horen is. In maart 2022 sloot Rusland een voorakkoord met de regering Zelenski waarbij Rusland zich binnen zijn eigen grenzen zou terugtrekken, Kiev de regio’s Donetsk en Loehansk autonomie zou geven en het land nooit lid zal worden van de NAVO.

Buitenlands vastgoed

Onder Britse-Amerikaanse druk verwierp de regering in Kiev dit en koos het voor oorlog. Zich baserend op de verhalen van de NAVO over een Rusland dat dankzij die sancties vrij snel zou instorten. Het werd niets. Het Duitse wirtschaftswunder – dat er mede dankzij goedkoop Russisch gas kwam – is voorbij. 

Nu stelde de NAVO in Vilnius onder Amerikaanse druk dat Oekraïne eventueel wel lid zou kunnen worden maar dat het dan eerst onder meer al de nu door Rusland bezette gebieden, incluis de Krim, moet veroveren/bevrijden. Wat iedereen, Oost en West, nu publiek ziet als een onmogelijke droom.

Met andere woorden Oekraïne wordt nooit een lid van de NAVO en daar zorgde Joe Biden voor. Wat we dus nu nog gaan zien is een verdere doodstrijd van het Oekraïense leger en natie met steeds meer slachtpartijen en een kapot geschoten industriële infrastructuur. Het heet: ‘Der Undergang’.

UPA - Fans zingen hun lied - 26 augustus 2023 - Warschau

Een screenshot van dat zangoptreden in Warschau. Op de onderstaande link kun je ze horen zingen (4). Geeft mij maar Arno of Dusty Springfield. De vraag is wie het organiseerde. Mijn vermoeden is dat het minstens met samenwerking van de regering in Kiev gebeurde. Ze zijn zo extremistisch dat ze om een illusoire overwinning te halen hun land vernielen en niet eens snappen hoe ze op die wijze van Polen een vijand maken.

Gelukkig voor Zelenski bezit de man nog wat mooi vastgoed in het buitenland.

Willy Van Damme

1) They are chanting “Chervona Kalyna” in Warsaw : r/NewsWithJingjing (reddit.com). Een commentaar: ‘Je moet maar durven’. En dit loopt hoe dan ook slecht af. Er zijn ongeveer 1 miljoen Oekraïense vluchtelingen in Polen.

2) BBC, Zelensky honours Poles killed by Ukrainians in WW2 Volhynia massacre, 10 juli 2023, Zelensky honours Poles killed by Ukrainians in WW2 Volhynia massacre – BBC News

3) Pledge Times, 16 september 2023, Ukrainian military commissar revealed the losses of the Ukrainian Armed Forces – Pledge Times. Een verhaal dat ook elders te lezen is.

4) ttps://t.co/QPLUfiji4n” / X (twitter.com)

14 gedachten over “De verdrinkingsdood tegemoet

  1. Polen blijft wapens leveren, maar niet de meest moderne.

    “Volgens de president werden “de woorden van de premier op de slechtst mogelijke manier geïnterpreteerd”. Duda benadrukte dat de verklaring van het regeringshoofd betrekking had op de nieuwe wapens die we voor het Poolse leger kopen.”

    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-przestaje-przekazywac-bron-Ukrainie-Premier-Teraz-sami-sie-zbroimy-8614850.html

    Mvg
    PDanssaert

    Antwoord:

    Klassiek, men doet zware verklaringen en nadien poogt men die wat af te zwakken. Nu lees ik in het verhaal van die link dat de oude contracten nog uitgevoerd worden. Nieuwe niet meer. Maar dat is erg vaag want wat zijn die ‘oude contracten’?

    Zelensky was gisteren in Polen en had er met niemand van de regering of de heersende elite een ontmoeting. Zo kopte The Guardian deze ochtend: ‘ Zelenskiy meets no officials during Polish visit’. Uiteraard is er binnen de NAVO hierover overleg geweest maar de teneur blijft.

    Zelenski heeft trouwens tijdens zijn bezoek ook het Amerikaanse Congres niet mogen toespreken. Het heeft naar mijn aanvoelen weinig met graan te maken. Men zou die graantransporten door Polen toch gemakkelijk beter kunnen verzegelen en begeleiden maar daarover heeft men het niet.

    Feitelijk was dit te verwachten. De relatie tussen de Oekraïense ultra’s en Polen is steeds barslecht geweest. Stepan Bandera, de nationale held van de Oekraïense fascisten, is in Polen ooit in de cel gevlogen wegens de moord op een Poolse minister. Maar het toppunt was natuurlijk de UPA.

    Bovendien dreigt met de komende verkiezingen de regeringspartij JIS te moeten regeren met de Confederatie voor Vrijheid en onafhankelijkheid. Voor hen is de huidige oorlog een gevolg van het Amerikaans optreden. Het stelt dat de zogenaamde slachtpartij in Boetsja het werk was van de regering in Kiev.

    De Poolse reactie is zeker geen verrassing maar ligt allemaal in de lijn der verwachtingen. Zelfs de Canadese vicepremier Chrystia Freeland staat positief tegenover de UPA zoals gans de regering in Kiev en de militaire top.

    Maar dat UPA is een organisatie die behoudens de acties van Duitsland tegen joden veel brutaler was dan Duitsland in het westen van het huidige Oekraïne. In wezen heeft het Westen door haar optreden met haar lompe voeten in een bijennest getrapt en die bijen zwermen nu ook uit naar Polen.

    Wie die zangstonde in Warschau organiseerde is mij onbekend. Waren het ultra’s los van de regering in Kiev of organiseerde men het met hun medewerking? Ik tip op die laatste. Uiteindelijk is ook de Oekraïense regering betrokken bij de heldenvereniging van de UPA.

    Het totaal onverantwoorde westerse optreden zorgt nu ook voor instabiliteit aan de Pools-Oekraïense grens. Herinner U ook die Oekraïense raket die neerkwam in Polen en welke Kiev stak op de Russen. Hun plan mislukte.

    Ik ben benieuwd hoe Litouwen nu gaat reageren. Zeker is dat onze media hierover zoveel mogelijk gaan blijven zwijgen. Veel daarover schrijven zou wel eens de fascistische aard van de regering in Kiev bloot leggen. En dat is het laatste wat de NAVO wil. Ik plaats nu een foto van die zangstonde.

    Willy Van Damme

  2. Terechte uitspraak

    Uit angst voor de dienstplicht: vrouwelijke artsen en apothekers verlaten massaal de Oekraïne

    Seymour Hersh: de Oekraïne heeft het tegenoffensief tegen Rusland verloren

    Zelensky hallucineert: “Duitsland is de globale garantie voor vrede geworden”

    Szijjártó tegen Lavrov: Bloedvergieten moet beëindigd worden!


    Misschien TE eenzijdige bron maar toch alles om die dwaze oorlog te stoppen!!
    Emile De Roy

    Antwoord:

    Niet bepaald een hoogstaande bron en er voorzichtig mee zijn. Maar beter dan de rommel die onze massamedia tegenwoordig brengt.

    Willy Van Damme

    • https://youtu.be/AkJqraXqKLU De psychologische oorlog had blijkbaar succes door de jaren heen. Wereldwijd is er echter een ontwaken… Ik hoop dat Afrika beseft dat de Humanistische reden eerder een reden is voor het grabbelen van waardevolle mineralen.
      Louise

      Antwoord:

      Het is eeuwenoud dat men aan (mogelijke) tegenstrevers allerlei beloften doet alsof als zij meedoen hen alleen maar voorspoed ten deel zal vallen. In de Trojaanse oorlog vertrokken de belegerende Griekse steden ogenschijnlijk het slagveld en lieten dan maar dat houten paard achter.

      De VS zijn nu overal bezig landen en groepen aan het paaien in de hoop hen naar hun zijde over te halen. Ongetwijfeld zullen zij daarbij ook bedreigingen uiten. Maar ik heb niet de indruk dat dit veel helpt.

      Men heeft in de wereld met de VS/het Westen wat ervaring opgedaan en er zijn nu ook grote landen om bescherming te bieden tegen de bedreigingen van een Joe Biden of Donald Trump. En Macron werd in Niger nog maar pas de deur gewezen. Of de wereld daardoor beter wordt weet ik niet. Hopelijk.

      Willy Van Damme

  3. Toch eens een andere kijk!!

    VIDEO: Tucker Carlson in gesprek met kolonel Douglas Mcgregor


    Emile De Roy

    Antwoord:

    De toestand zoals geschetst door Douglas McGregor is inderdaad gitzwart voor de VS en de huidige regering in Oekraïne. En in feite voor de ganse wereld. Het Westen heeft in haar arrogante domheid Europa in brand gestoken. Ik heb wel enkele detailopmerkingen o.a. over de toestand in de buurt van Kharkov.

    De relatie NAVO-Warschaupact hield Europa in evenwicht maar door de economische instorting van de Sovjetunie en de gigantische blunders van Gorbatsjov (zie naar de toestand tussen Armenië en Azerbeidzjan) staat Europa al sinds 1990 in brand, beginnend met het voormalige Joegoslavië.

    Door die OUN-B en UPA in Oekraïne niet alleen in leven te houden maar ook nog te bewapenen is men nu gans Oost-Europa eveneens in brand aan het steken. En dit door mensen die amper of geen begrip hebben van de historiek en de gevoelens van die regio.

    Het maakte het ook mogelijk voor Turkije om nu na Noord-Cyprus ook delen van Syrië en Irak te bezetten. Het Ottomaanse rijk 2.0. Ja want Sadam Hoessein, ooit een huurmoordenaar voor de CIA nota bene, en Bashar al Assad moesten vermoord worden.

    Waarop de demonen van de Moslimbroeders en hun vrienden bij al Qaeda terug de kop boven water staken en sindsdien een spoor van plunder en massamoord nalieten tot in Zaventem, Parijs en Manchester.

    We zien dat spoor ook op de Balkan met de problemen in Bosnië-Herzegovina en Kosovo. Maar de NAVO moest ook hier de ultra’s gaan steunen die door Josip Broz Tito steeds onderdrukt werden. Weet je dat nog voor dat Kroatisch referendum over onafhankelijkheid plaats had de paspoorten al klaar lagen.

    Hoe men die oorlog in Oekraïne gaat beëindigen is mij een raadsel. Zeker is dat wat Rusland nu bezet bij Rusland zal blijven. Niemand is in staat hen dat terug af te nemen. En de voor het Westen harde realiteit is dat Rusland nog wel meer grond dreigt af te nemen.

    En wat met de rest van dat land waar de bevolking dankzij de NAVO al jaren gekneed is door die in wezen fascistische bendes voor wie de enige goede Rus een dode Rus is? Wie gaat dat land leiden en hoe?

    Willy Van Damme

    • Ik denk dat we (een deel van?) het antwoord op één van deze vragen, “hoe gaat dit eindigen”, nu te zien krijgen!

      Het toneel in Gaza is uiteraard geen toeval en is volledig geslaagd in zijn opzet: groot genoeg om alle aandacht van Oekraïne af te leiden… En weerom is het ‘eigen kind’ van de elites het eerste slachtoffer (jazeker: een knipoog ook in overdrachtelijke zin…)

      Hoe zit dat in mekaar? Wel, volgens Joseph Croitoru, ‘Hamas’, is Hamas zoveel als gecontroleerde oppositie in Gaza. Een terroristische ondemocratische organisatie die, met steun van Israël, Gaza volledig controleert en daarmee iedere echte anti-koloniale oppositie volledig de wind uit de vleugels neemt.

      Alsof noch de Mossad, noch het NSA lucht zouden gehad hebben van deze operatie. Alsof Hamas anders ook maar een millimeter over de Israëlische grens geraakt zou zijn.

      Wat zou anders de zin kunnen zijn van deze dwaasheid? Hamas weet ook dat het Israëlisch leger, hoe verzwakt het ook mag zijn, geen maat voor hen is, dat ieder Israëlisch slachtoffer er tien zal betekenen in Gaza. Duizenden onschuldige burgers kunnen daar geen kant op. Zij hebben allicht geen enkele inspraak gehad in heel deze operatie maar kunnen zich nu nergens toe wenden, noch Israël, noch Hamas, noch de internationale gemeenschap. Voor hen is dit een compleet zinloze ramp, het begin misschien van een nieuwe jarenlange oorlog, waarvan vooral het Westen gaat profiteren.

      En Israël! Vergeet niet dat na de Saudisch-Iraanse toenadering en ook de nieuwe banden tussen Syrië en de rest van het Midden-Oosten, Israël en de Verenigde Staten daar verdacht geïsoleerd komen te staan.

      En laat Rusland nu maar klaar staan met zijn immens offensief, 700.000 effectieven of meer zouden in stelling gebracht kunnen worden, Zelenski zal met lede ogen mogen vaststellen wat Kissinger al zei: de vijand van de VS zijn is erg, de vriend zijn is dodelijk.
      Maar vooral de Oekraïense burger is het slachtoffer.

      Verder zou een conflict in het Midden-Oosten ook het opbod in Zuid-Oost Azië kunnen temperen. Allicht hebben de VS en de Westerse elites, ook wat dat betreft, tijdig ingezien dat ook daar een globalistische hegemonie, noch van de ene zijde, noch van de andere er dadelijk in zit.
      Geertsmetcart

      Antwoord:

      Ik denk Hamas zien als de door het westen gecontroleerde oppositie veel te simpel is. Uiteraard zijn er vooral via Qatar contacten met de VS en ook bijna zeker met Israël. Maar Israël wil op zo kort mogelijke termijn alle Palestijnen weg uit HUN Israël. En daar loopt het spaak.

      Iemand schreef recent dat de Palestijnen niets te verliezen hebben en dan is die Palestijn tot alles instaat. Leven onder de PLO of Hamas zal geen paradijs zijn en Hamas en de PLO zullen grote blunders maken en corrupt zijn. Men moet zich daar geen illusies over maken. Zie de voorbeelden als het ANC.

      Maar wat de Palestijnen nu meemaken zal hoe dan ook een grote verbetering zijn. De terreur die er nu heerst zal van hun schouders vallen en dat kan moeilijk anders gezien worden als een soort paradijs. Israël is in mijn ogen een criminele staat.

      Willy Van Damme

  4. Als men over een zaak geen zekerheid bestaat, dan is het aantal gesneuvelden. Beide partijen liegen over hun cijfers en zelf is door de chaos van een oorlog onmogelijk om het te achterhalen. Jij trapt er duidelijk in en geeft zonder kritiek de pro-Russische cijfers weer. 90 procent verliezen bij het Oekrainse leger sinds een jaar. Geloof je dat nu zelf! Dan zijn alle ervaren soldaten al dood en breekt het front. Toch slaagt Rusland na anderhalf jaar nog steeds niet om Marinka, Avdiivka, Vuhledar,… te veroveren.
    YL Geopolitics

  5. Nog een opmerking. Robotyne was niet zomaar een onnozele wapenfeit. De eerste linie, en ook de belangrijkste verdedigingslinie in Zaporizhya werd daarmee doorbroken en effende het pad naar de tweede linie. Gezien Gerasimov het zo agressief verdedigde, verloor het Russische 58e leger enorm veel manschappen in Robotyne en was genoodzaakt om hun enige strategische reserve in te zetten, VDV divisies. Die zijn nu ook al aan flarden geschoten na mislukte tegenaanval nabij Robotyne. Dit dorp effende niet alleen het pad voor Oekraine, het brak ook het Russische leger in Zaporizhya. Je beseft precies niet dat het niet om kilometers gaat, maar Oekraine een soort ‘Verdun’ voert. Het draait om het Russische leger dood te bloeden, net zoals Duitsland met de Fransen in Verdun deed. Kijk maar wat er in Klishchiivka is gebeurd, daar waren de Russen ook in die val getrapt.

    • Eigenlijk zou ik hierop evenmin mogen reageren als de heer Vandamme die allicht beseft dat dat in dit geval zinloos is.

      Maar goed, voor wat het waard is…

      Dat een offensief meer levens kost aan de defensieve partij is alleszins nieuw voor mij.

      In elk geval had ik nooit gedacht dat de linkerzijde in ons land de kant zou kiezen van ‘forever war’. Waar is de tijd van de vredesbeweging, raketten weg, burgerdienst? Het is ongelooflijk waar brainwashing en demagogie toe kunnen leiden. Het meest van al nog bij mensen die menen daar boven te staan, hoewel dat eigenlijk zeer logisch is…

      Ondertussen blijven onze media ook blind voor al het mooie wat er zich rond ons aan het afspelen is. China dat een lans breekt om hegemonistisch denken opzij te zetten en net nog Jaishankar op de CFR die onomwonden stelt dat de multipolaire wereld een feit is waar niets meer aan te veranderen is met de impliciete uitnodiging aan de VS en het collectieve Westen eraan deel te nemen dan wel andermaal met de kop tegen de muur te beuken.

      Ik zwijg nog van de revival in Afrika waar men nu ook de neokoloniale banden in vraag durft te stellen.

      Maar dat is allicht allemaal te gevolge van desinformatie van Poetin, net als de staande ovatie in Canada of de verkiezingen in Slovakije.

      Net als de 20.000 burgerdoden door het Oekraïens leger vóór de SMO of de Engeltjesdreef. Toen de paus die wilde bezoeken stond hij ei zo na op de ‘mirotvortsiv’ lijst. Ook allemaal nooit van gehoord zeker? Allemaal Russische desinformatie natuurlijk.

      Maar leef rustig verder in je kartonnen nepwereld.
      geertsmetcart

      Antwoord:

      Staat CFR voor Council of Foreign Relations uit de VS? Ja, de zogenaamde linkerzijde stuurt tegenwoordig bommen en organiseert betogingen voor steun aan salafistische terreurgroepen in Syrië of fascistisch gespuis in Oekraïne? Ik heb het ooit anders geweten.

      Het leuke was de pers deze ochtend over Slowakije waar men het had over het nepnieuws van Russia Today en Sputnik dat zorgde voor die ‘slechte’ kies uitslag. Wat men dan plaatst tegen de verhalen in De Standaard, VRT en De Morgen. Zelfkritiek en nuancering is er bij onze media dan ook niet meer bij.

      Willy Van Damme

      • Ja, excuseer, CFR stond inderdaad voor de Council for Foreign Relations. Meer over het standpunt van Indië kan je lezen op de blog van M.K. Badhrakumar, Indian Punchline…
        geersmetcart

        Antwoord:

        Wat ik dus dacht. Ik heb ondertussen ook de blog van die Badhrakumar eens bekeken en dat is erg boeiend. De wijze waarop men in het westen omgaat met Indië is ook wel boeiend.

        Het land is een cruciale partner van Rusland maar de VS en de EU willen die ook wel losweken en dus krijgt men een Westers beleid dat om te lachen is. Vooreerst poogde men het land via die alliantie genaamd QUAD tot partner te maken maar de vis bijt niet. Geen Aziatische NAVO dus.

        Maar ondertussen sloeg men ook een andere toon aan. Zo maakte de Britse staatsomroep BBC plots een reportage over de wat gebeurde in de deelstaat Gujarat toen de huidige president Modi er gouverneur was. En dat was voor Modi en Indië een onfrisse periode met veel doden onder de moslims.

        En hup daar ging Modi in de tegenaanval en liet bij de BBC in Indië zelfs een huiszoeking doen. Waarna de BBC en Londen zich koest hielden. En dan was er de affaire in Canada – je weet dat land waar men een oud-SS’er in het parlement toejuichte – met premier Trudeau die Indië van moord beschuldigde.

        Bleek dat het Westen op de top van de G20 met Indië over de kwestie achter de schermen hadden zitten onderhandelen. Blijkbaar zonder voor het Westen goed resultaat zodat Trudeau nadien hoogstnodig Indië had zitten beschuldigen van moord.

        Het betrof hier een sikh nationalist die streeft naar de afscheiding van hun regio Punjab van Indië. Waarop Washington en Londen aarzelend braaf reageerden. En nu is er vandaag dan Gideon Rachman in The Financial Times die over die zaak toch maatregelen tegen Indië eist.

        Gideon Rachman werkte vroeger bij The Economist toen dat blad overal in Irak chemische wapens zag en stelde dat een invasie van het Westen meer dan nodig was. En daar vielen toen niet één dode maar honderdduizenden. ‘West cannot ignore a murder in Canada.’ was de titel van zijn stuk.

        En dan verbaasd zijn dat de VS en haar vazallen van nederlaag naar nederlaag lopen.

        Willy Van Damme

  6. De originele afbeeldingen zijn afkomstig uit The New York Times. Niet bepaald een pro Russische gazet te noemen. Je moet met een vergrootglas gaan zoeken wat de UkroNazi’s sinds 5 juni al meer dan 80 000 soldaten heeft gekost.

    Tegenwoordig trekken ze te voet ten strijde. Tanks en pantsers zijn er immers niet meer, want die werden door de Russische artillerie tot schroot geschoten.

    Maar er is goed nieuws! Zel El Magnifico heeft zijn Ierse buddy Bono uitgenodigd. Hij gaat de soldaten leren om in unisono “Pang! Pang!” of “Boem! Boem!” te roepen.

    (Moeten ze niet langer met kluiten of hun laarzen gooien.)

    En deze zinloze slachtpartij wordt nog steeds door het merendeel van de Westerse media en hun slaafse, gehersenspoelde volgers, een ‘nakende overwinning voor Oekraïne’ genoemd.

    Kwaadaardiger (en stompzinniger) kan het eigenlijk niet.
    Sarsaparilla

    Antwoord:

    Bedankt voor die veelzeggende en interessante gegevens. Belangrijk is echter dat de NYT dat publiceerde en dat doet die krant niet zomaar. De tijd dat die als een blinde achter het Witte Huis en hun mannetje Zelenski liepen is duidelijk voorbij.

    Ik denk dat Zelenski zich binnenskamers al aan het voorbereiden is op een andere toekomst en al wat herinrichtingen aan de toekomstige woonst aan het laten doen is. Hem wacht, zoals zijn voorbeelden eerder, ballingschap in een gouden kooi met af en toe eens achterwaarts kijken. Je weet maar nooit.

    Maar die gegevens tonen perfect wat leugens al die militaire specialisten uit Nederland en België of de VS en het VK ons vertellen. Nog vandaag las ik hoe men het naar aanleiding van de verkiezingen in Slowakije er daar sprake is van Russische desinformatie.

    Nog een geluk dat onze media hier perfect zijn en ons vertellen hoe Russen met schoppen moeten vechten en Poetin omwille van kanker op sterven ligt en men al een dubbelganger klaar heeft. Zo hoor je over Armeense vluchtelingen in Nagorno Karabach maar niets over voorheen vluchtende Azeri’s.

    Willy Van Damme

  7. Het riedeltje dat “de Russen met schoppen moeten vechten” (volgens alle westerse media), heb je nu al 13 keer gebruikt op deze blog. Het zegt alles over het niveau waar je bent in afgedaald.
    Ik kijk uit naar een stukje over de persvrijheid in het Rusland van Poetin. Oorverdovend is jouw stilte daarover! Of een blog hoe een ooit kleine ambtenaar nu de rijkste president ter wereld werd. Met hamer en sikkel of eerder met een schop in de grond? 
    Jef Laweit

    Antwoord:

    Blijkbaar erger je je aan het feit dat ik schrijf over die schoppen. Of ik dat al 13 maal gebruikt heb betwijfel ik wel. Het is naar mijn aanzien wel zowat het beste voorbeeld voor het idiote niveau van onze zogenaamde kwaliteitspers. Het is de reden waarom ik het soms gebruik.

    Tegenwoordig blazen ze in de media deels wel uit een ander hen door de NAVO aangereikt vaatje. Nu blijken volgens de meeste westerse massamedia die Russen toch over goed materiaal te beschikken.

    Dat Rusland geen aardsparadijs is en Poetin geen heilige waarover men hagiografieën mag en moet schrijven is mij ook wel duidelijk en is door mij al herhaalde malen beschreven.

    Maar tot voor een jaar financierde de NAVO/Westen in Rusland tientallen bladen en organisaties die zelfs soms betogingen organiseerden zonder dat ze daarvoor werden lastig gevallen. Moscow Times en Novaya Gazeta waren tot de oorlog vrij in Rusland beschikbaar en op het internet te lezen.

    Noem mij een hier een door Rusland gefinancierd dagblad, weekblad of organisatie die dan ook betogingen organiseerde tegen de plaatselijke westerse regering. Misschien dat U er één kent, ik niet.

    Verder zorgde Poetin toen hij in 2000 aan het bewind kwam dat de pensioenen correct betaald werden. En het is dankzij Rusland dat al Qaeda & co in Syrië verslagen werden. Je weet wel die mannen van Zaventem en dies meer.

    Onze regeringen zorgden dan wel voor hun nodige bewapening en steun. En die jihadisten zullen vanuit Syrië in Zaventem of Parijs geen slachtpartijen meer organiseren. Met steun van Rusland en Iran werden die verslagen. En neen, Iran is evenmin een aards paradijs.

    Wat betreft de NAVO was het inderdaad anders. Zo leverde België minimi’s aan al Qaeda in Jemen. Je weet wel die dappere jihadisten die de redactie van Charlie Hebdo bijna geheel uitroeiden. Waarna onze toenmalige premier Charles Michel er in Parijs ging tegen betogen. Geen verdere commentaar.

    Maar als U zich hier zo kwaad over maakt dan is het simpel en blijf DS/DM en co verder lezen. Zij zullen je dan wel vertellen wanneer de NAVO na Afghanistan ook hier haar ‘schop’ afkuist. Met gratis erbij de nodige excuses, halve waarheden en leugens. Het is hun specialiteit.

    Willy Van Damme

  8. Wie of wat volgt en na Zelensky?De 3 doelen!!
    https://www.golfbrekers.be/wie-of-wat-komt-er-na-zelenski/
    Emile De Roy

    Antwoord:

    Ze zullen het nooit leren maar dromen zijn bedrog. Hoeveel verloren oorlogen heeft het Westen de voorbij dertig jaar al gevoerd en wat bereikten ze in Joegoslavië? Veel miserie. Bedankt voor die info ik ga het pogen morgen te lezen. Ik heb nu een verhaal klaar rond Israël.

    Willy Van Damme

  9. Off topic, maar de gebeurtenissen van de voorbije week nopen me om dit bij u neer te leggen Hoe interpreteer jij de escalatie van geweld in Israël ? Opmerkelijk:
    – onbegrijpelijk falen van het Israëlische veiligheidsapparaat (hun propagandamachine onmiddellijk na de feiten daarentegen lijkt helemaal op punt te staan om de vergelding te rechtvaardigen die zowat alle humanitaire rechten schendt die er zijn
    – in de wind slaan van waarschuwingen door Egypte
    – vele Israëli’s die dienden zijn stom verbaasd hoe dit kon gebeuren
    – de onderdanige, eenzijdige houding van de volledige EU bij dit gebeuren, die Netanyahu zowat carte blanche geeft …
    – is dit onderdeel van een groter plan maar wiens plan.is dan de vraag
    – de complete omerta over de roots van Hamas : is dit weer niet hetzelfde verhaal als met die andere gruwelterreur-organisaties ? Zelf gecreeerd monster ? Drie verschillende academici vroeg ik erom online, geen van allen willen ze vertellen wat bijv. door journalisten van The Intercept al uitvoerig uit de doeken is gedaan: Hamas werd door de staat Israël opgericht, ook door een rechtse regering als een tegengewicht voor de seculiere PLO.
    – … en dan op de koop toe dit eigenaardige verhaal : wat moeten we denken over ene José Isaac Flores Martinez, iemand met een Belgisch paspoort maar duidelijk met Mexicaanse roots die is opgepakt in een uniform van de IDF omdat ie zich verdacht gedroeg [baret onder het schouderriempje’.) Een man met ‘mentale problemen’, althans zo wordt ons verteld… Is dit meer dan een eigenaardigheid of een toevalligheid ? hoe zit het met de relatie en militaire samenwerking tussen Israël en Mexico? Fake news op pro-Palestijnse sites situeerde hem als gijzelaar van Hamas, maar dat klopt helemaal niet: hij lijkt gewoon te zijn opgepakt door de Israëlische politie, ongewapend weliswaar.
    Theo

    Antwoord:
    Over de oorlog in Palestina komt straks een stevige analyse hier online. De Moslimbroeders zijn al bijna 100 jaar een raadsel. Ze konden in het begin rekenen op Britse steun als tegengewicht voor de radicale nationalisten als een Nasser & co.

    Juist zoals de Israëli’s hen in Gaza heimelijk steunden tegen de PLO van Yasser Arafat. Het was een tijdelijke alliantie die op zeker ogenblik echter uiteenviel. Het is een klassieke gewapende strijd om de macht.

    Uiteraard waren sommige verhalen over de plannen in Israël bij de Mossad/Shin Bet en de militaire veiligheidsdienst binnengekomen. De cruciale vraag is echter wat zij er intern mee deden. Legden zij het op de stapel met andere verhalen en namen het niet serieus? Mogelijks vernemen we later meer.

    Het lijkt mij echter zeker dat Benjamin Netanyahu nu vecht om zijn politieke toekomst te redden en uit de handen van het gerecht te blijven. Ook lijkt het mij zeker dat er een meer militaire regering komt zonder de extremisten.

    Voor het Westen is wat nu gebeurt een heel slechte zaak. Buiten de VS en zijn Europese vazallen wordt de zaak erg negatief bekeken. De reputatie van het Westen ondergaat hier een zware reputatieschade. En het gaat al zo slecht. Elders telt men de winst.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie