Het Westen, voedsel en de oorlog in Oekraïne

Dat men in het Westen schaamteloos liegt en geen probleem heeft met het moorden en het verhongeren tot de dood volgt van mensen wordt dagelijks bewezen. Berucht is de uitsprak op TV van de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright dat het doden van 500.000 Iraakse kinderen als gevolg van het jarenlange embargo tegen Irak aanvaardbaar was.

Hongersnood

En zoals met Syrië en Jemen bewezen wordt – samen goed voor mogelijks 1 miljoen doden – blijft die gruwel voortduren. Mensenrechten daarmee gooit men richting China, Iran, Rusland en al diegenen die in de weg lopen van de Verenigde Staten en hun Europese vazallen. Zelf zijn mensenrechten het laatste waar regeringen in het Westen rekening mee houden. Hetzelfde voor zaken als het internationaal recht.

Recent haalde Josep Borrel, verantwoordelijke voor het Europees buitenlands beleid, dit beeld weer boven. De man schrikt dan ook voor niets terug. Zo stelde hij dat door de Russische weigering om het graanakkoord tussen Turkije, Oekraïne en Rusland te verlengen er een grote hongersnood in het Zuiden dreigt. Wow.

Izmail - Haven - Vernielingen 1 augustus 2023

De haven van Izmail op de Donau aan de grens met Roemenië na een Russisch bezoek. Via deze haven verscheepte Oekraïne zoveel mogelijk graan naar Europa. De volumes hier zijn echter beperkt in vergelijking met de zeehaven van Odessa. Maar die ligt nu ook in puin. Wraak is een koud geserveerd gerecht.

Waarom nu weigert Rusland dat akkoord niet te vernieuwen? Dat zegt hij, en grosso modo de westerse media, niet. Men citeert dan graag enkele Afrikaanse landen hierover maar verzwijgt daarbij in regel de essentie van die uitspraken. Wat zo een totaal foutief beeld geeft. Waarom? Omdat die de ware reden en de valsheid van het Westen toont.

Toen de oorlog begon vaardigde het Westen de meest draconische maatregelen ooit uit tegen Rusland zoals het verbreken van de linken tussen Russische banken en Swift, het internationaal banksysteem. Het gevolg is dat Rusland het zeer moeilijk heeft met het verkopen van haar graan en meststoffen. En Rusland is een van ‘s werelds grootste exporteurs.

Wij niet, zij ook niet

Vandaar werd tussen die drie partijen toen overeengekomen dat als onderdeel van dit akkoord het Westen die blokkade van Russisch graan en meststoffen zou stoppen. Waaronder een pijpleiding met methaan die van het Russische Togliatti tot de Oekraïense havenstad Odessa loopt. Rusland wurgen en daarbij Afrika verhongeren. DAT is Europees beleid

En wat gebeurde? Niets, behalve dat nu recent ook die pijpleiding met methaan in Oekraïne werd opgeblazen. En na een jaar van westerse beloften is Moskou het beu, weigerde men het akkoord te verlengen en bombardeerde het nu de Oekraïense graanhavens. Simpel: Wij niet dan zij ook niet.

Gisteren haalde echter Vincent Magweya, woordvoerder voor de Zuid-Afrikaanse president Cyriel Ramaphosa, scherp uit naar de EU met de vraag waarom de EU in haar havens 200.000 ton Russische meststoffen bestemd voor Afrika in beslag nam en weigert die vrij te geven.

Of hoe de EU zelf een zoveelste hongersnood organiseert en anderen de schuld geeft. Hier dan Rusland. Mensenrechten dus. Hoeft het te verbazen dat de Afrikaanse bevolking dat westerse imperialime/bemoeizucht beu is? Afrikanen zijn geen idioten en het slavendom is geschiedenis.

Willy Van Damme

5 gedachten over “Het Westen, voedsel en de oorlog in Oekraïne

  1. Toch steeds leuk om wat literatuur achter de hand te hebben….

    https://web.archive.org/web/20200824093257/https://vultureofcritique.files.wordpress.com/2016/08/they-were-white-and-they-were-slaves-michael-a-hoffman-ii.pdf …..

    De nooit vertelde geschiedenis van de slavernij van blanken in vroeg Amerika
    Michael A. Hoffman II – http://www.hoffman-info.com
    Inleiding
    “Ze waren van twee soorten, eerst die welke door de kapiteins van schepen werden overgebracht om als knechten te worden verkocht. Zo noemen we ze mijn liefste,” zegt ze, “maar ze worden beter slaven genoemd.” -Daniel Defoe –
    https://www.geni.com/people/Daniel-Defoe/6000000019359180335 , Moll Flanders
    Dit is een geschiedenis van blanken die nooit in een samenhangende vorm is verteld, grotendeels omdat de meeste moderne historici om politieke of psychologische redenen hebben geweigerd de blanke slaven in het vroege Amerika als zodanig te erkennen. Vandaag wordt geen traan gelaten om het lijden van miljoenen van onze eigen tot slaaf gemaakte voorvaderen. 200 jaar blanke slavernij in Amerika is bijna volledig uit het collectieve geheugen van het Amerikaanse volk gewist.

    Door de massale concentratie van onderwijs- en mediabronnen op de slavernij-ervaring van de negers is de onuitgesproken veronderstelling dat alleen zwarten in enige mate of omvang slaven zijn geweest die het waard zijn om bestudeerd of herdacht te worden. De geschiedenis onthult echter dat dit niet het geval is. Blanken zijn eeuwenlang als slaven verkocht.

    Ik veronderstel dat dit gekend is.

    Louise

    Antwoord:

    Bedankt voor die info. Ik wist bepaalde zaken maar veel niet hoor. Het is zoals je schrijft om meerdere reden in het geheugen weggestopt. Het is wel een historisch zeer belangrijk verhaal en er waren blijkbaar zelfs Vlaamse slaven.

    Willy Van Damme

  2. Omdat men het graan uit Oekraïne niet meer via de Zwarte Zee kon vervoeren , ging veel graan naar de buurlanden van Oekraïne. Het gevolg is dat de graanprijzen in Europa gedaald zijn. De Oost-Europese boeren krijgen voor die verlieslatende prijzen steun van Europa, de West-Europese boeren niet. Door het voor Afrika bestemde graan in Europa te houden , zorgen ze voor tekorten in Afrika en benadelen ze hun eigen boeren.
    Lieve

    Antwoord:

    Ik ben geen expert van de internationale graanhandel en bestudeer het ook niet. Dat die blokkade van Rusland en de oorlog in Oekraïne en internationale graanhandel deels verstoord zal wel zeker zijn. Bedankt alleszins voor die visie en info.

    De VS heeft de voorbije dagen gesteld dat als Rusland terugkeert naar dat graanakkoord met Oekraïne de VS dan die Russische problemen wil bekijken. Met andere woorden: De VS weigert dat op te lossen. Maar als ze voedselhulp aan Jemen en Syrië weigeren dan verbaast die houding niet.

    Willy Van Damme

  3. En nu zou EU elite en VS nog commentaar gaan leveren op pogingen van Saudi-Arabië om een einde te maken aan de oorlog!!En de Arabieren zoeken ook meer en meer toenadering tot China! Voelt VS dat haar rol als wereldleider uitgespeeld is of zit daar meer achter?
    De Roy Emile

    Antwoord:

    De nieuwe westerse strategie is Rusland te verzwakken door de oorlog zo lang als mogelijk te laten voortduren. Daarom ook poogt men landen als Brazilië en Saoedi-Arabië los te weken van de as Rusland-China. En eventueel ook een breuk te veroorzaken tussen die twee.

    Maar zoals de gebeurtenissen in het Afrikaanse Niger tonen raakt dat nergens. Bovendien werkt het gedrag van Zelenski op sommige ogenblikken contraproductief.

    Zoals toen die Afrikaanse delegatie kwam kijken of een onderhandeling mogelijk was en door Zelenski bijna uitgescholden werd stellende dat een onderhandeling onmogelijk is en dat men hem daarover niet moet komen lastig vallen. Alleen een overgave van Rusland is aanvaardbaar volgens die man.

    Typerend was ook zijn bezoek bij de paus toen hij niet eens wachtte op een teken van de paus om te gaan zitten. Hij nam gewoon zonder plichtplegingen alsof hij thuis was de stoel. Dat loopt hoe dan ook slecht af met deze clown. De dag dat Washington hem laat vallen zal het hem veel pijn doen.

    Volgens het IMF zal de Russische economie dit jaar met 0,7% groeien en dat is gelijk aan die van Frankrijk, Italië en België en beter dan die van het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Polen en o.m. Duitsland die krimpen. Landen als Noorwegen, Ierland en o.m. Griekenland en de VS doen het beter maar niet veel.

    Willy Van Damme

  4. Goed om er op te wijzen.
    Ko Ruijter

    Antwoord:

    Ik poog de illusies zoveel mogelijk te vermijden. Dit is NRC of De Standaard niet.

    Willy Van Damme

  5. Gezien verhalen worden geschreven door de winnaar is het moeilijk om de waarheid te achterhalen.

    Zeker nu men begrijpt dat de waarheid bij iedere generatie verder werd uitgehold.

    Na lang zoeken vond ik deze compilatie van artikelen van verschillende Amerikaanse, Canadese en Europese auteurs die de rol van verschillende fascistische organisaties in Oekraïne beschrijven, van WO II collaborateurs (OUN- UPA, Waffen-SS Galizien, etc.) tot hedendaagse neonazi’s (Batkivshchyna, Right Sector, Svoboda, UDAR, etc.).

    Klik om toegang te krijgen tot Ukrainian%20Fascism.pdf

    Louise

    Antwoord:

    Ik heb meerdere pogingen moeten doen om het te downloaden maar het is mij eindelijk vandaag gelukt. Ik vermoed dat het aantal pagina’s goed voor 1.875 en 66 megabytes de oorzaak was voor dit probleem.

    Bedankt alleszins. Ik zag dat een van de foto’s op de voorpagina gisteren door mij ook gebruikt is voor mijn laatste artikel; Deze is dan ook alleszeggend en iedere tegenstander van dat gespuis mag vrezen voor zijn leven als hij die groep tegenkomt.

    Het toont nogmaals aan dat er over dat onderwerp in het Westen massa’s literatuur is verschenen. Alleen geraakt die natuurlijk niet in onze media. Wat bewijst hoe goed georganiseerd de censuur in het Westen is. Voorlopig blijft die ondergronds werken maar het lot van Julian Assange is een waarschuwing.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie