Fascisten terug in Auschwitz

De leugens en hypocrisie van het Westen zijn natuurlijk grenzeloos. Men schrikt voor niets terug. Zo was er gisteren de 78ste herdenking van de bevrijding door het Sovjetleger van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau waar ontelbare voor Nazi-Duitsland ongewensten werden vermoord. Men schat tot 1 miljoen. Hoeveel juist weet niemand.

En kijk daar het kamp in Polen ligt zorgde men er ditmaal voor dat deze herdenking verboden terrein was voor de Russen die via hun rol in de bevrijding daar nochtans massa’s mensenlevens hebben gered. En wie er dan wel mocht zijn dat was de regering in Kiev van Volodymyr Zelenski.

Het is een nooit geziene slag in het gezicht van die slachtoffers en hun nabestaanden. Toen Duitsland in 1941 de miljoenenstad Kiev veroverden werden er tienduizenden joden vermoord in Babi Jar waarbij de samenwerking met Oekraïense fascistische groepen als de UPA en OUM-B essentieel was.

 Standbeeld Stepan Bandera

Het standbeeld van Stepan Bandera in Lviv, een man die medeverantwoordelijk is voor de moord op massa’s Oekraïners. En zo staan er tegenwoordig in vele steden. Wat moeten de verwanten van de vele slachtoffers van de Bandera, UPA en OUM-B hierover denken?  Applaudisseren? De UPA was de militaire tak van het OUM-B.

Zij vermoorden naar schatting ook een 100.000 Polen. Sommige toplui van de UPA wilden indien mogelijk alle Polen uitroeien. Groepen als de UPA en OUM-B stonden bij de bazen in Berlijn zelfs bekend als extreem brutaal. Stepan Bandera werd trouwens in de vooroorlogs periode in Polen veroordeeld wegens de moord op een Pools minister. De regio van Lviv/Lvov/Lemberg viel toen onder Polen.

Er zijn trouwens in Polen af en toe boze geluiden te horen over de heldencultus in Oekraïne rond Stepan Bandera, man van de OUM-B. Hij is er met steun van het Westen door de ultra’s in Kiev verheven tot de nationale held. Maar geen zorg, hierover in onze media geen woord. Het is er: Stepan Bandera? Kennen we niet.

Babi Jar - Ravijn

In Babi Jar werden door de Duitsers en hun vriendjes tienduizenden vermoord. Toen de oorlog vorig jaar juist was uitgebroken beweerde de regering Zelenski dat de Russen dat memoriaal voor die massamoord bij Babi Jar hadden gebombardeerd. Je moet maar durven.

Nu dus zaten de vroegere bewakers van dit kamp en slachters van joden, zigeuners en andere ongewensten aan de eretafel in Auschwitz. De bevrijders van toen waren dan ook niet welkom. En dat allemaal onder de slogan ‘strijd voor de mensenrechten’. Sommigen wisten er misschien nog de weg.

Zigeuners vastgebonden in Lviv - kopie (2)

Een recente foto van een straatscene in de stad Lviv met zigeuners die onderhanden waren genomen door fascistisch tuig en waarvoor er voor zover geweten niemand werd gearresteerd en waarvoor onze media zero aandacht hebben.

Willy Van Damme

8 gedachten over “Fascisten terug in Auschwitz

  1. bedankt om toch iets uit te lichten van de leugens en het bedrog van de Europese overheden.
    ArQiRIek

    Antwoord:

    Had men mij dat twintig jaar geleden verteld dan haik gereageerd met ongeloof. Het toont hoever men in het land van de haat en geweld is afgedaald. Dit is gewoon afschuwelijk en totaal onaanvaardbaar. Geen enkel respect heeft men voor de medemens. Alles is mogelijk.

    Hier een cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang en intussen geweren voor de bende van Zelenski. Toen in maart 2011 de jihadistische opstand in Syrië uitbrak had men het over vrijheidsstrijders. Eind 2013 splitste ISIS er zich echter af van die vrijheidsstrijders en plots schreeuwde politiek en media hier moord en brand.

    Willy Van Damme

  2. Er zijn ontelbare video’s van mensen die met plastic folie aan een paal worden vastgebonden om ‘vrij te laten straffen door voorbijgangers’, het wordt zelfs officieel verdedigd als een traditie.
    Ik ben geneigd nog een onderscheid te maken tussen een ”brutale traditie’ van publieke lijfstraffen en het degraderen van die harde cultuur tot willekeurig toepassen van die lijfstraffen voor zaken als ‘ik dacht dat ik die Russisch had horen spreken’.
    Tuyzentfloot

    Antwoord:

    Ja men zit in het Westen met een probleem want Auschwitz-Birkenau is nu alleen nog een museum voor de hypocrisie en dus die mensen naar ginds sturen is moeilijk. Misschien kan Verhofstadt er nog enkele traantjes plegen. Hoe in ’s hemelsnaam gaat men dat probleem met Oekraïne oplossen?

    Willy Van Damme

  3. Het zonder gêne verbieden van Russische sportmensen op toernooien – herinner u de openlijke uitlatingen op Wimbledon – is toch hevige haatdiscriminatie? En ook muzikanten ocharmen. Vervang in hun discours het woord Rus door Jood en we zijn terug in de jaren ’30. En ik heb het hier niet over de Oekraïense nationalisten maar over de hogepriesters van de “westerse waarden”.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Men zegt altijd dat sport los moet staan van de politiek maar dat is natuurlijk nep. Voor alle landen is deelnemen en het winnen van medailles een kwestie van nationaal prestige. En dat is goed voor intern gebruik en voor de internationale politiek.

    Maar het verbieden is natuurlijk grof misbruik. Ach Rusland is al jaren onder druk van de VS en de EU onderhevig aan allerlei sancties omwille van doping. De bron die Amerika heeft is de Rus die toen Russische atleten dopeerde en hen ook afperste. Hij vluchtte naar de VS en geniet er nu van zijn centen.

    Maar dat soort zaken is voor de VS en de EU traditie. Neem het Eurosongfestival waar muziek met een politieke boodschap verboden is. Wat gebeurde met Rusland. Voor Oekraïne is dat geen probleem. Ze wonnen er zelfs al de competitie mee. Rusland gaat zich nu ook aansluiten bij de Aziatische voetbalbond.

    Willy Van Damme

  4. Willy, ik vind je vaak gemakzuchtig omgaan met je interpretatie van foto’s. Niets op de foto verwijst naar een etnische achtergrond. Ook de reden van waarom deze persoon is vastgemaakt aan een pijl is onbekend, het kan een collaborateur zijn maar we weten het niet zeker. Ook de dader blijft buiten beeld zodat onbekend is of fascisten dader zijn.
    Daantje

    Antwoord:

    Er zijn op het internet zeer veel dergelijke foto’s en het verhaal is goed gekend. Ik zag het voor het eerst bij Knack die er geen enkele opmerking bij maakte alleen stellende dat in Lviv was en de dame vermoedelijk een zigeunerin was. Sindsdien zag ik veel dergelijke foto’s. Ook lezer Tuyzentfloot kent de zaak.

    Ik zal nooit zomaar foto’s publiceren zonder dat ik er de achtergrond van ken. Het vervalsen van foto’s is al meer dan 100 jaar oud en met de huidige technologie simpel. En bovendien moet men ook weten wat er op die foto exact te zien is. Syrië was voor mij trouwens een goede leerschool.

    Willy Van Damme

    • de berichten over mensen die met plastic folie aan palen werden gebonden, uitgekleed, en geslagen werden, en dan nog besmeurd met zelyonka, kwamen in het begin van de oorlog binnen in een hoog tempo binnen , ervoor niet frequent.
      Zelyonka op zich kennen we al langer, in Oekraine en Rusland worden politici soms aangevallen met een groene kleurstof en ontsmettingsmiddel (het overkwam zelfs Navalny).
      Er vallen normaal geen doden bij en ik weet niet hoe zwaar ik er aan moet tillen.

      Veel van die berichten werden op sociale media gecensureerd als Russische desinformatie maar hier en daar werden ze toch in de pers gerapporteerd als ‘publieke straffen voor plunderen’. Dat scenario kwam zeker voor. Tegelijk gaat die vrijgeleide voor milities en allerlei burgers om zo te straffen naar eigen goeddunken in een dergelijk toxische samenleving onmiddellijk gebruikt worden om Romani , Russisch sprekenden, zij die niet enthousiast genoeg zijn over de milities en eender wie die uw parkeerplaats heeft afgepakt te mishandelen.

      De acties worden verdedigd als ‘ze verdienen het vast wel’ en ‘het is cultureel verankerd’ en er is inderdaad zo een voorgeschiedenis. Dat wil zeggen, het werd vroeger ook al gebruikt tegen minderheden.
      Tuyzentfloot

      Antwoord:

      Recent zijn er nu beelden verschenen waarbij die mensen geschopt en geslagen worden. Met als vraag: Hoeveel doden vielen hier al? In WO II waren de mensen van de UPA gekend als uiterst bloeddorstige monsters. Hun kinderen en kleinkinderen zijn niets veranderd. De Europese waarden dus.

      Toen Marijn Trio van de VRT in het begin van deze fase van de oorlog in Lviv toekwam gebruikte hij volgens eigen zeggen eventjes bij zijn gesprekken daar Russisch en kreeg zeer boze reacties. Als dat klopt toont hij dat hij niets begrepen had van die oorlog. Hij had immers daar zeker het Russisch niet gebruikt.

      Willy Van Damme

      Willy Van Damme

  5. Beste Mr Van Damme,
    Kun jij ons jouw visie eens geven over wat de beoogde finaliteit is van Poetins militaire operatie Barbarossa in buurland Oekraïne?
    Jij schijnt nogal wat bronnen te hebben die info uit het Kremlin hebben. Nu er 82 jaar na datum opnieuw Duitse tanks met Nazi’s erin in Oekraïne hun opwachting gaan maken is dit toch een uitgelezen kans voor Poetin om alle binnenlandse kritiek het zwijgen op te leggen en wie weet een paar extra annexaties door te voeren en ik zeg maar wat deze tot de Poolse grens op te schuiven. Of is dit wishful thinking?
    Ik kijk uit naar jouw visie op deze feiten.
    Daarnaast hoor ik steeds meer berichten dat de legerleiding in het Kremlin in de machtsstrijd met Poetin stilaan genoeg heeft van de man. De herhaalde wisselingen van de macht daar zouden zich nu echt tegen Poetin gaan keren. Of is dit loutere westerse propaganda?
    Groeten
    Alexis Narrador

    Antwoord:

    Wat je vraagt is een degelijk antwoord op enkele zeer moeilijke vragen daarom ga ik het kort houden en plan over de zaak later uitgebreider te antwoorden en een analyse maken om meer duidelijkheid te geven.

    Er spelen voor Rusland hier twee kwesties, een cultureel politiek luik en een betreffende nationale veiligheid. Dat Rusland toch Oekraïne aanviel heeft in essentie te maken met dat laatste. De NAVO heeft sinds 1990 een serie zaken gedaan die voor Moskou onaanvaardbaar waren.

    Beide partijen waren in 1991 overeengekomen dat de NAVO niet zou uitbreiden naar het oosten. Dat werd al snel flagrant overschreden. Waarom Rusland dat dan toch morrend toeliet is niet duidelijk. Maar de oorlog van de NAVO tegen Joegoslavië toont de leugenachtigheid van de NAVO.

    Dat de drie Baltische staten lid werden van de EU en de NAVO was nog met veel tegenzin aanvaard. Zelfs dat Russischtaligen er niet mochten stemmen en onderdrukt werden was voor Moskou wel een probleem maar werd vloekend aanvaard. Hetzelfde voor Georgië waar de VS een staatsgreep organiseerde.

    In 2008 viel Georgië echter Zuid-Ossetië aan en dode het Russische troepen die daar na een internationaal akkoord gestationeerd waren. En dat was voor Moskou een teken om maatregelen te nemen.

    Het begon dat jaar dan ook met het herbewapenen van haar leger en verder afstand te nemen van de NAVO, incluis de EU. De oorlog in Syrië was een opportuniteit om al dat nieuw wapentuig te testen. Het verklaart waarom Rusland nu zoveel wapens en munitie heeft. Het lijkt wel onbegrensd.

    Moskou gelooft niets meer van het Westen. Ook zag men in het Kremlin en het parlement dat de VS en de NAVO in haar geheel overal in Rusland poogde groepjes op te richten die lokaal onrust moesten stoken zoals in Boerjatië, Kazan en Tsjetsjenië. Dat laatste was al bezig sinds 1990.

    Ook de uitlatingen van bepaalde invloedrijke Amerikaanse intellectuelen waren duidelijk. Rusland was voor hen een kolonialistische imperialistische mogendheid die via geweld gebieden had veroverd die nu dienden bevrijd te worden.

    In Moskou zag men dan ook wat er aan de hand was en werden de tientallen door NAVO-landen gefinancierde organisaties als Novaya Gazeta en Carnegie Moscow Center recent gesloten. Na de Sovjetunie wou de NAVO nu ook Rusland geheel vernielen. Met uiteraard catastrofale gevolgen.

    En dat de groepen die in februari 2014 die de door de NAVO georganiseerde staatsgreep pleegden doordrongen waren van Russenhaat maakte dat ook duidelijk. Aan haar westgrens zou Rusland geconfronteerd worden met een land wier Russenhaat zou zorgen voor voortdurende instabiliteit.

    De NAVO ging niet voorbij Duitsland oprukken en staat nu vlakbij Koersk en Volgograd en de Wolga. Wat moet men nog meer doen om Rusland te provoceren? Zoals gebleken is uit meerdere verklaringen van CIA-baas en gewezen ambassadeur in Moskou William Burns is dat bewust gebeurt.

    Dit dossier wordt extra bezwaard met het culturele en politieke luik. Onmiddellijk na die staatsgreep in 2014 verboden de putschisten elke vorm van het gebruik van het Russisch. Dit terwijl Kiev de geboorteplaats is van het Russische rijk en van de orthodoxe kerk.

    Beeld je in dat men in België een staatsgreep zou plegen en daarna een van de twee grote landstalen zou verbieden. Bijvoorbeeld het Frans en men ook nog de regio rond Duinkerke en Kassel zou opeisen.

    Waarbij de muziek van Adamo, Stromae, de boeken van Simenon, de kranten Le Soir en La Libre en de RTBF/RTL zou verbieden en het Franstalig onderwijs vervangt door het Nederlands. En wie protesteert riskeert zijn leven. Dat is Oekraïne. En dat steunt de NAVO en daarom moeten wij in de kou leven.

    Verder lees ik massa’s over dit conflict en dat van beide zijden. Dat is essentieel. Al moet ik wel veel ergernis trotseren wanneer ik die westerse massamedia lees. Verhalen over de vele kankers en dubbelgangers van Poetin, zijn paleis, superjacht en gouden Wc-bril. Te zot om los te lopen.

    Maar dat was ook met Syrië toen men in 2012 in een van die praatprogramma’s op de VRT al de dood van de Syrische president Bashar al Assad voorspelde. Maar die ergernis moet ik er bijnemen. Maar geloofwaardiger worden zij er niet mee. Assad zit dan ook nog steeds op de troon.

    Willy Van Damme

  6. Het is natuurlijk zo eenvoudig, maar misschien kennen alleen de ouderen dat nog: je neemt google en druk dan “Tass” in. Dan kom je terecht op de officiële Russische nieuwsite. Zelfs in het Nederlands! Als we denken dat het net zo propagandistisch is als onze msm, dan houden ze elkaar misschien in evenwicht. Groetjes.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Inderdaad maar een Nederlandstalige vertaling heb ik wel niet gevonden. Ondertussen is het wel opvallend hoe de westerse media zich in deze kwestie hopeloos belachelijk en verdacht maakt. Tot over een maand klonk het dat Rusland op de knieën zat en de verovering van de stad Soledar nep was.

    Nu blijkt het dat het leger van Zelenski & co alleen maar klappen krijgt. Ondanks de vele tientallen miljarden aan steun. Meer ja deze man gekend als een fraudeur is volgens onze media een verdediger van de Europese waarden. En dat wil zeggen dat die Europese waarden er een van fraude en racisme zijn.

    Willy Van Damme

  7. Men zou verwachten, dat nu de leugens, de tirannie en criminaliteit rond het covid-schandaal steeds verder openbaart, dat dezelfde leiders die dit afgelopen jaren orkestreerde, nu voorzichtiger zouden gaan doen omtrent de oorlogstaal en uitingen richting Rusland.
    Niets is minder waar.

    Voor mij dan ook een bewijs dat deze leiders geselecteerd zijn om deze agenda’s uit te voeren.

    Al heel meer dan 10 jaar geleden had ik de volgende stelling geponeerd:

    Als opvolger van WOI had men bedacht dat het met 1 verschrikkelijker dictator genaamd Hitler, de NWO al kon. Maar net als bij Napoleon, zat het tegen met Rusland. Na WOII heeft men bedacht dat de NWO kon met nieuwe technologieën en veel kleine Hitlertjes.

    NU Internet, maximale individualisme totaal gebrek aan cohesie in westerse maatschappijen, is de tijd aangebroken om Big tech, Big Finance, Big Pharma
    te bundelen via het WEF en uit te zetten via de kleine WEF Hitlertjes.

    Weer is Rusland de oponent, zal het nu lukken?
    Mijn hoop en vertrouwen is van niet
    echter mijn hoop en vertrouwen is op God den Heere
    Die hoop zijn ze in Rusland niet kwijt, maar in het Westen allang
    Johan den Haag

    Antwoord:

    In november had onze pers met zijn tientallen militaire ‘specialisten’ dat de verovering van de Donbass en de Krim te verwachten was. Nu plots klinkt het daar dat Oekraïne zonder munitie dreigt te vallen en dat het Oekraïense leger aan het doodbloeden is.

    De hoeveelheid illusies die het Westen hier maakte is onvoorstelbaar. Het IMF publiceerde de te verwachten cijfers voor economische groei en kijk, dit jaar groeit de Russische na een daling van -2,% terug naar +0,3% dit jaar en 2,1% in 2024. De eurozone haalt dan 1,6%. Bij Trends-Tendances was men kwaad.

    Het Oekraïne leger onder Zelenski heeft nog een bevolking van mogelijks 22 miljoen met een economie’ die een ruïne is, denkt men werkelijk zo Rusland met 2 miljoen soldaten te kunnen verslaan? Alleen dat idee is al waanzinnig en toont dat men in het Westen elke realiteitszin verloren heeft.

    Willy Van Damme

Plaats een reactie