Een Oekraïense raket voor Polen

De recente raketinslag in Polen lijkt aan te tonen dat het eindspel in Oekraïne wel eens ingezet zou kunnen zijn. In het Poolse plaatsje Chernovorod kwam immers dinsdag een Oekraïense raket neer met twee doden tot gevolg. En dat zorgde voor een wel heel bizarre affaire. Is men op weg naar de uitgang voor  deze oorlog?

Ruzie Zelenski met Biden

Terwijl de Oekraïense president Zelenski ook nog drie dagen later maar blijft herhalen dat het niet zijn leger was maar dat het de Russen waren welke die raket afschoten hebben beweerde Biden nog woensdag dat het een Oekraïense S-300 was die er twee mensen het leven heeft gekost. Normaal heeft geen enkele Amerikaanse president problemen met liegen. Waarom nu dan de (gedeeltelijke) waarheid?

Maar daarmee distantieert Zelenski zich van zijn vrienden in Washington en de NAVO en dus ook de EU. En zonder die steun zijn Zelenski en zijn leger en regering een vogel voor de kat. En gezien de zeer grote Poolse steun voor zijn regering is dat wat gebeurde ook, zacht uitgedrukt, niet netjes ten overstaande van de regering in Warschau.

Daily Mirror - Raket op Polen - 16-11-2022

Niets is zo leugenachtig en smerig als de Britse media. Zich baserend op een vals bericht van het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP) hadden ze bij de Britse Daily Mirror al de dader: Poetin. De krant is in het Verenigd Koninkrijk ‘Dagblad van het jaar’.  AP had die leugens van een anonieme bron maar weigert die te noemen.

Dat die raket (1) Russisch zou zijn is natuurlijk te zot voor woorden. Het betreft hier een S-300 van Sovjetmakelij uit de jaren 80 van de vorige eeuw en die heeft een bereik van maximum 75 km en de dichtstbijzijnde lanceermogelijkheid voor Rusland is 130 km verder en dan nog in Wit-Rusland.

Maar het toont dat de regering in Kiev desnoods de meest complete onzin verkoopt om in het Westen steun te verzamelen. Voorheen was dat gemakkelijk. En aangezien het Westen tevergeefs hoopte met die oorlog Rusland te vernielen werd alles geslikt. Een goede traditie van onze massamedia.

Rusland toch schuldig

Dat lijkt nu voorbij. De toon werd gezet door de Amerikaanse president Joe Biden zelf die vanuit Bali waar hij de top van de G20 bijwoonde stelde dat het een Oekraïense raket betrof. En toen men hem later confronteerde met de beweringen van Zelenski dan bleef hij bij zijn standpunt.

En terwijl Polen, zoals de drie Baltische staten, eerst nog met een beschuldigende vinger wezen naar Rusland dan draaide Polen zich plots om en beschuldigde het Kiev. Een bericht gekregen vanuit Washington?

Maar Biden stelde, hondstrouw gevolgd door de rest van de vazalstaten in Europa en elders en door de media, dat dit een ongeluk was. Men wou een Russische raket neerschieten maar dat liep faliekant af, aldus Joe Biden.

En wat later kwam  de Noorse secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg af met een verklaring dat het toch de schuld was van Rusland want Oekraïne schoot die raket af uit zelfverdediging tegen Russische bombardementen. Zonder die Russische agressie was er geen sprake van dit ‘ongelukje’ met die S-300.

En om nog meer de schuld bij Rusland te schuiven had men het nadien in de media over een door Rusland gemaakte S-300. Een leugen want toen die raket gemaakt werd bestond Rusland niet als een aparte natie maar was het de Sovjetunie. Waarbij een belangrijk aantal fabrieken die dergelijke raketten produceerden zich toen in Oekraïne bevonden.

70 km uit koers?

Het probleem is ook dat die via radar gestuurde raket neerkwam op een 70 km van Lviv, de grootste stad in het westen van Oekraïne, en dus minstens 70 km van zijn doelwit neerkwam. Want Lviv was in die regio het enige nabije doelwit dat die dag werd aangevallen en die stad werd vanuit het oosten met raketten beschoten.

Volodymyr Zelenski - Legeruniform

Zelenski ligt op ramkoers met zijn vrienden van de NAVO. Zal men hem dumpen zoals met al die andere Amerikaanse marionetten uit eerdere westerse oorlogen? De kans neemt toe en het is ook een traditie in Washington. En neen, hij is hier op die foto niet in Cyprus om er zijn zwart geld te beschermen.

Al hoewel er hier geen absolute zekerheden zijn lijkt het toch dat die raket heel bewust richting Polen werd afgeschoten in een zoveelste poging van de Oekraïense regering om de NAVO verder en ditmaal direct in deze oorlog te betrekken. Maar dat liep dus verkeerd af.

In plaats van meer steun van de NAVO ontstond er een breuklijn waarbij NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg en Biden poogden dat ietwat te lijmen. Typerend was dat Zelenski onmiddellijk na die ruzie toegang eiste tot die plek om er zogenaamd onderzoek te doen.

Een erg vervelende zaak voor Polen want die wilden wel maar zoals de Poolse president Andrzej Duda gisteren stelde is er voor de Polen geen probleem maar ze moeten toelating krijgen van de VS en die, liet hij uitschijnen, ligt blijkbaar dwars. Het toont hoe onafhankelijk Polen is.

Geweten is dat de Oekraïense regering tijdens deze oorlog herhaaldelijk poogde de NAVO direct in deze oorlog te lokken. Zo eiste Zelenski bij de start van de invasie de invoering van een vliegverbod boven zijn land wat de NAVO dan maar moest organiseren en dus Russische vliegtuigen diende aan te vallen. Het begin van W.O. III.

Ook was er zijn erg lachwekkende vraag om onmiddellijk lid te worden van de EU zodat die EU via een verdrag van wederzijde steun zou worden betrokken. Het werd vrij kordaat en ietwat grappend door o.m. de Nederlandse premier Marc Rutte verworpen.

Zijn houding is natuurlijk logisch dat hij dit poogt te doen want in tegenstelling tot de stoer doende praatjes op zijn video’s en de fantasierijke verhalen in de massamedia weet hij perfect dat hij het militair niet kan halen.

Naar onderhandelingen

Wat er in de diplomatie achter de schermen gebeurt is naar goede gewoonte onmogelijk in te schatten. Dat vatten is zoals het lezen van de theebladeren. Maar dat de VS van het dossier af willen lijkt steeds meer duidelijk.

Zo is er Marc Milley, stafchef van het Amerikaanse leger, die in The New York Times liet verstaan dat de Oekraïense regering nu ze nog in een goede positie staat met Rusland moet onderhandelen. (2) Ook schreef The Financial Times woensdag 16 november: “Bepaalde westerse diplomaten stelden privaat dat gesprekken nu (d.i. na de verovering van de stad Cherson) konden beginnen.” (3)

Sommige analisten opperden bij de terugtrekking van het Russisch leger van de westelijke oever van de Dnjepr de vraag of dit wel eens een onderdeel kon zijn van een geheim akkoord met de VS. Militair kon Oekraïne dit gebied normaal moeilijk veroveren. Zo werden alle aanvallen de voorbije maand probleemloos door de Russen afgeslagen.

Joe Biden - 3

De Amerikaanse president Joe Biden staat gekend als een van de meest agressieve ooit en bezorgde Zelenski zwaar gezichtsverlies. Hij maakte hem feitelijk uit voor bedrieger en leugenaar. Als hij hierop verder gaat en met Rusland een akkoord sluit dan betekent dit natuurlijk een reuzeoverwinning voor niet alleen Poetin en Rusland maar voor al de tientallen bondgenoten zoals Brazilië, Zuid-Afrika, Indië, Indonesië en China. De nieuwe wereldorde is dan min of meer een officieel feit.

Het zwakke punt van Rusland was echter dat de bevoorrading vanaf de oostelijke oever problematisch was. Dit gezien het feit dat Oekraïne over die Amerikaanse precisieraketten HIMARS beschikt en zo vlot elke brug kan vernielen.

Het door de Russen gevreesde vernielen van de dam stroomopwaarts op de Dnjepr in de stad Kakhovka speelde eveneens een grote rol want het zou immers betekenen dat ook de stad Cherson dan onder water zou komen en het Russische leger op dat ogenblik in de val zat.

Het is voor vele bronnen de voornaamste reden voor die terugtrekking. Want militair was er sinds 4 oktober immers ook hier sprake van een patstelling en boekte geen van beide partijen enige terreinwinst. Het was een moderne loopgravenoorlog geworden.

Volgens o.m. de vroegere kolonel Douglas Macgregor, een dissident voor veel Amerikaanse legerkringen en adviseur van Donald Trump, is het Oekraïense leger uitgeput en verliest het zeer veel manschappen – door hem geschat op 1 tegen 10 – en dreigt het in een komend Russisch offensief gewoon onder de voet te worden gelopen. Reden waarom het volgens hem nu moet onderhandelen.

Graanakkoord

Opmerkelijk hierbij zijn ook de gesprekken over het verder zetten van het graanakkoord. In de meeste massamedia heeft men het zoals bij de eerste gesprekken alleen over Oekraïne maar wie wat verder leest ziet ook Rusland verschijnen. Dat is een grotere producent van graan en ook vooral van meststoffen dan Oekraïne. Wat de meeste kranten verzwijgen.

Nu hebben media als The Financial Times, The Guardian en Reuters ditmaal voor de eerste maal ook aandacht voor dit aspect van het verhaal. Zo lijkt nu afgesproken dat een pijplijn voor ammoniak, de basis voor vele meststoffen, die vanuit Rusland naar de Oekraïense havenstad Odessa loopt wordt heropend.

Ook de vele schepen met Russisch graan, mais, zonnebloemolie en meststoffen die in Europese havens vast liggen kunnen vertrekken. Een apart akkoord werd via de VN met de NAVO-landen onderhandeld. Een grote toegeving van de EU die door hun agressief beleid een wereldwijde hongersnood dreigden te veroorzaken. Maar hierover in onze pers geen woord.

 DSC_0266

Het Deurganckdok in de Antwerpse haven. Ook hier in Antwerpen liggen ongetwijfeld Russische schepen met voedsel bestemd voor Afrika aan de ketting dankzij de EU want hun verzekering is door die Europese sancties ingetrokken alsmede de financiering. Het mensenrechtenbeleid van Ursula von der Leyen & co in de praktijk. Zoals de traditie het wil geen woord hierover in onze media. En dan maar klagen dat Afrika neen zegt tegen de NAVO en de EU.

Ook zal de NAVO geen andere hindernissen op financieel en verzekeringsvlak meer opwerpen tegen die Russische uitvoer. Verder is er de afspraak dat de uitvoer nu eerst naar de armere landen in de wereld zal gaan in plaats van naar de rijkere lidstaten van de NAVO zoals bij het vorige akkoord het geval was.

Zelfs de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba moest dat recent tijdens een bezoek aan Afrika toegeven dat dit zwaar onevenwicht tussen rijkere en armere landen nu inderdaad het geval is. Zijn rondreis door Afrika was dan ook een ramp. Koloniaal Afrika is geschiedenis en ze beginnen het in de NAVO en EU stilaan te beseffen. Verstand komt nooit voor de jaren. Of….

Willy Van Damme

1) Sommige massamedia waaronder De Standaard hebben het over twee raketten. Wat een zogenaamd ‘ongeluk’ helemaal onmogelijk maakt. Volgens weer andere massamedia kwam dat doordat er in het dorp twee ontploffingen gehoord waren. Maar maakt U zich geen zorgen want de VS voeren het ‘onderzoek’.

2) New York Times, 10 november 2022, Peter Baker, “Top U.S. General Urges Diplomacy in Ukraine While Biden Advisers Resist”

3) Financial Times 16 november 2022, ‘Putin answers Kyiv’s peace terms with missile blitz’.


12 gedachten over “Een Oekraïense raket voor Polen

  1. Gaat men eindelijk het ballonnetje van die leugenachtige komediant Zelensky doorprikken??
    Ook gelezen Willy, Zweeds onderzoek wijst op aanslag op pijpleidingen men zou sporen van springstoffen gevonden hebben!!
    Emile De Roy

    Antwoord:

    Dat er explosief was gebruikt is duidelijk. Twee gekende experts van de regio, Jeffrey Sachs en de Pool Radek Sikorski, hebben bijna onmiddellijk naar de VS gewezen als dader. Voor onze pennenlikkers waren het vermoedelijk de Russen. Zo gaat dat. Poetin als de spreekwoordelijke Barbertje.

    In wezen was dit een aanval op de Duitse economie. En wie zou daar baat bij hebben. Uncle Joe misschien?

    Willy Van Damme

  2. Laat ons bidden voor de gewone Oekraïners, soldaten langs beide zijden, en vele burgers wereldwijd dat onderhandelingen dichtbij zijn. Dit vreselijke theater duurt al lang genoeg. Vreselijk te zien : de bijna euforische manier waarop Wim De Vilder in het extra late journaal deze valse vlag aankondigde, iets dat een ongekende WO3 zou gaan inluiden ! Om dan met Jan Balliauw verderop logisch te moeten concluderen dat het allemaal nog in onderzoek was, dus zeer voorbarig. Ondertussen kregen ze weeral vele mensen onnodig in een angstkramp. Ik lag alvast weer in een kramp van verontwaardiging bij zoveel incompetentie. (Net zoals bij de diepgaande analyse dat de schade op 4 plekken aan de Nord Stream pijpleidingen wellicht !?! het gevolg was van sabotage).
    Wie, met gezond verstand, komt er maar op dat het Russisch leger dergelijke knuppel in het hoenderhok zou gooien ? Om een oorlog te ontketenen die niemand kan winnen ?
    Wel zie je dan een dweil als Stoltenberg spinnen en draaien om de Russen toch in het bad te trekken. Hoezo, niet uitgelokte oorlog ?!
    Hopelijk worden comediant Zelensky en gevolg nu snel afgevoerd, kunnen onderhandelingen volgen, kunnen de voedselketens terug op gang komen, kan de multipolaire wereld verder opgetuigd worden, kunnen processen beginnen waarin de vele Covid-misdadigers hun verdiende loon krijgen, kan getracht worden om bij vele gehypnotyseerden hun normaal denkvermogen terug te krijgen, kunnen medische protocollen breed uitgerold worden om de zeer vele mRNA vergiftigden te detoxen, kunnen andere leugenpaleizen afgebroken worden (CO2, stikstof, …) enz. enz.
    Kortom, kan er gewerkt worden aan een meer rechtvaardige en mooiere wereld.
    Een welgemeend Hallelujah !
    (You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one)

    Lucky Strike

    Antwoord:

    Inderdaad je kan alleen maar medelijden hebben met die mensen in Oekraïne, dit aan beide zijden van dit conflict. De VS is al decennia bewust bezig met het zaaien van haat en conflict door die restanten uit WO II als OUM B en UPA terug tot leven te brengen.

    Uiteraard moet men al blind zijn om dit gevaar niet in te schatten. Maar misschien zijn mensen als de Canadees-Oekraïense vicepremier Cynthia Freeland en een Robert Kagan dat wel. En dit is bangelijk.

    En vandaag mocht een delegatie van Oekraïne dan toch van de VS Polen binnen zogenaamd om die raketaanval te onderzoeken. Wie weet vinden ze op die raket(ten) wel de vingerafdrukken van president Poetin. Het zou mij zelfs niet eens verbazen.

    Willy Van Damme

  3. Je gaat voorbij aan het feit dat Rusland een soeverein land is binnengevallen en met oorlogsgeweld probeert te annexeren. Rusland is bijgevolg de agressor en dat kan onder geen enkel beding worden goedgepraat. De strategie van de Russen bestaat er nu in om Oekraïne op de knieën te krijgen via massale aanvallen met raketten gericht op burgerdoelwitten (elektriciteitscentrales, gasdepots en appartementsblokken). Hoe krijg je het in je hoofd om dergelijke oorlogsmisdaden te willen goedpraten.
    Dezevendetatse

    Antwoord:

    Kun je me zeggen waar ik die aanval op Oekraïne goedkeur of zelfs steun? Ik poog die in zijn context te plaatsen en te begrijpen. En dat is tot nader order geen kwestie van goedkeuring. Maar ja dat is niet het verhaal dat De Standaard, Knack, De Morgen, VRT en VTM ons voorschotelen. Dat is propaganda.

    Het probleem is niet in februari dit jaar ontstaan maar is al oud en deze oorlog is in vele opzichten zelfs een verderzetting van W.O. II toen OUM-B en UPA aan de zijde van Nazi-Duitsland mee vochten en verantwoordelijk zijn voor de massamoord op Polen en Sovjets. Gedenk Babi Yar en Auschwitz.

    Het probleem werd op scherp gezet door de Amerikaanse en Europese staatsgreep van februari 2014 toen duizenden mensen door die putschisten zijn vermoord. Ook dat was een zware schending van het internationaal recht maar dan door o.m. een Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt.

    Als je de nu al beschikbare gegevens, o.m. van Bill Burns, de vroegere Amerikaanse ambassadeur in Rusland en huidig baas van de CIA er op naleest dan zie je dat de VS heel goed wist dat men op die wijze Rusland zo op stang jaagde, een veiligheidskwestie, dat een inval onvermijdelijk was.

    Het is gewoon zoals met de Japanners en Pearl Harbour in 1941 een provocatie om de Japanners te doen aanvallen. Wat de VS, wetend wat er gaande was, gewoon liet gebeuren. De grootste schande uit de Amerikaanse militaire geschiedenis.

    Het Westen heeft sinds 1990 Jemen, Irak, Joegoslavië, Syrië, Irak, Libië, Libanon en Afghanistan aangevallen en deels bezet. Het voerde ook mislukte staatsgrepen uit in o.m. Hongkong, Egypte en Iran en dan is het westerse geschreeuw van nu over Oekraïne dat van een heel grote hypocriet.

    België, zoals bewezen is, leverde toch wapens (minimi’s) aan al Qaeda in Jemen, die bende gekend van de moordende aanslag op het tijdschrift Charlie Hebdo. Zelenski won de verkiezingen door de belofte van een vredesplan met Rusland te maken.

    Eens aan het bewind bedreigde hij in het parlement echter Rusland met oorlog. Wel hij heeft die dan gekregen. Tot blijdschap van de EU en de VS die tevergeefs hoopten op de vernieling van Rusland. Het omgekeerde is zich echter aan het voltrekken.

    In 1991 beloofde de NAVO nooit verder oostwaarts op te rukken. In 2008 was men akkoord om ook Oekraïne tot de NAVO toe te laten. Dit terwijl iedereen bij de NAVO wist dat dit een rode lijn was. En dan kwam de zeer bloedige staatsgreep door frisse jongens als die van Pravy Sector en de vele moordpartijen.

    Willy Van Damme

    • Zo zie je hoe hopeloos gehersenspoeld de doorsnee burger is. Dat de legers van Neonazistan (ism met de NATO) al sinds 2014 dagelijks de Donbass Oblaten beschieten wordt netjes uit het nieuws gehouden. Bij die gerichte moordpartijen zijn al meer dan 5000 burgers omgekomen. En dat de Ukri’s laf weg hun landgenoten graag als menselijk schild gebruiken, is ook al lang geweten.
      Raketten op burgerdoelen mijnheer Dezevendetatse?
      Bij mijn weten zijn gas – en elektriciteitscentrales nuttigheidsvoorzieningen. En de raketten die elders inslaan zijn die van het lamentabele Oekraïense afweergeschut. Het fameuze MIM 104 Patriotsysteem dat ze o.a. gebruiken is immers niet anders dan grote brol – maar dat weten we ondertussen al van in Irak en Syrië. Het moet voor de Amerikanen zeer frustrerend zijn (en angstaanjagend) dat het zogezegde ‘ouwe’ Russisch materiaal ongrijpbaar blijkt voor hun peperdure militaire speelgoed.
      Rusland de agressor mijnheer Dezevendetatse?
      Het (puike) antwoord daarop heeft Willy u al verstrekt. Toch even in het achterhoofd houden dat de VS sinds 1991 betrokken zijn bij meer dan 251 militaire interventies wereldwijd. In vergelijking met Rusland (3) en China (2) heeft de VS 976 militaire basissen buiten haar eigen grondgebied.
      Moet er nog zand zijn?
      Misschien moet u eens de moeite nemen om rond de westerse propaganda te fietsen en het ‘echte’ nieuws te volgen. Op het net valt (voorlopig) nog heel veel goede journalistiek te vinden die het hele conflict in de juiste context plaatst.
      Je mening geven is een recht, je informeren een plicht.

      Sarsaparilla

      Antwoord:

      Dat van het aantal interventies en basissen kan ik niet bevestigen maar het zijn er veel. Wat leuk is aan de huidige berichtgeving is dat men al wekenlang blijft herhalen dat Rusland zonder raketten zit en geen precisieraketten meer heeft. Waarna ze dan berichten over de vele bommen op elektrische installaties.

      Maar je moet begrijpen dat nog steeds veel mensen al die verhalen van onze media over Oekraïne voor waar aannamen. Ze weten trouwens amper iets over dat land laat staan het bestaan van Donetsk en Loehansk. Hun aantal is echter dalend en dat is een probleem voor iemand als onze Ursula.

      Willy Van Damme

    • Op een tekst zoals die van Zevendetaste moet je niet reageren. Het is letterlijk de echo van de Navo-propaganda. In elke zin staan minstens twee symptomen van intellectuele blindheid.
      Luc Lepoudre

      Antwoord:

      Het was duidelijk waar die men zijn mosterd vandaan haalde. Maar hij heeft recht op zijn opinie.

      Willy Van Damme

    • Deze uiteenzetting willy , is mijns inziens een perfect voorbeeld van hoe je in één simpele reactie de hedendaagse context van wat er nu oa in Oekraïne gaande is , ( indien je de correcte geschiedenis kent ) beter kunt begrijpen dan door 100 vodde-gazetten van de zogenaamde kwaliteitspers te lezen !!
      ” Less is more ”

      Groeten , Tom

      Antwoord:

      Vandaag nog zat De Standaard te zeuren of Rusland nog wel voldoende precisieraketten heeft. Al meer dan een maand zitten ze te zeggen dat Rusland zonder zit of bijna zonder zit. Snappen die dan niet dat ze zich hopeloos belachelijk en ook verdacht maken.

      Wat mij natuurlijk ook opvalt is dat Iran, als we die verhalen moeten geloven, over een zeer stevig leger beschikt die moest Israël durven aanvallen dat land in een puinhoop zal veranderen.

      Het toont nogmaals perfect aan hoe de wereld tegen een snel tempo aan het veranderen is. Ook op de wereldbeker voetbal is dat te zien. Europa met zijn arrogantie moet afdruipen. Zelfs als moeten in mijn visie homoseksuelen dezelfde rechten hebben als de rest.

      Nu Qatar het spel van de NAVO niet meer meespeelt is er plots in dat land een probleem. Voordien kon Qatar niets fout doen. Nu niets goed. Misschien kunnen ze dan ook de invoer van aardgas uit Qatar stoppen. Dan rest er nog Iran (probleem) en de VS.

      Mooi is ook de grote aandacht in Oekraïne voor het vernielen door Rusland van de elektriciteitsdistributie. Dat lezen wij. Hetzelfde gebeurde in Jemen, Irak en Syrië. Maar daarover geen woord. Dat mag.

      Willy Van Damme

  4. Ja! Daar zijn blijde dagen nog in ’t leven, hoe weinig ook, daar zijnder nog voorwaar (G. Gezelle)
    Ro Dut

    Antwoord:

    Guido Gezelle in deze discussie. Mooi toch.
    Willy Van Damme

  5. Het is teveel gissen momenteel en er zijn zoveel vragen. Europa kan geen diesellocomotieven leveren om de stilstaande elektrische te vervangen door de verschillende spoorbreedte. Als de Russen al de bruggen over de Dnjepr opblazen (een makie) krijg je een reusachtige Gazastrook. Wat gebeurt er met de erg Russische stad Odessa? Denkt Europa echt dat het nog jaren lang zijn energie met bootjes kan laten aanvoeren en toch competitief kan blijven op de wereldmarkt van chemie en staal? Wat gebeurt er met de Amerikaanse publieke opinie als ze het daar echt de recessie en teugelloze inflatie gaan voelen?
    Ik ben erg blij met deze blog.
    Luc Lepoudre

    Antwoord:

    Ik ben er van overtuigd dat ze weten zich aan een nederlaag te mogen verwachten en geen kleine. Uiteraard zal een Robert Kagan en zijn familie pogen verder te doen met die oorlog want die man is de vleesgeworden oorlogszucht. Het is nu vooral kijken naar details als die echter niet weggestopt worden.

    Willy Van Damme

  6. Scherp gezien en treffend verwoord. Bravo!
    Philip Vermoortel

    Antwoord:
    Bedankt en we doen voort zelfs al wordt er soms een fout gemaakt.

    Willy Van Damme

  7. I.v.m. de raketinslagen die in Polen twee doden maakten is het misschien ook eens interessant om de timing van die raketten eens na te gaan. Werden die raketten op hetzelfde ogenblik afgevuurd als de Russische raketten die bestemd waren voor Lviv? Zo niet??? Of zie ik dat verkeerd?
    Willy Ketelbuters

    Antwoord:

    Het is de vraag of er één of twee raketten waren. Maar aangezien de VS hier de regie voert en de zaak onder controle heeft zullen wij nog wat moeten wachten op de waarheid. Als die er ooit komt.

    Willy Van Damme

  8. Pingback: Een verslag uit Syrië zonder poco bril | Golfbrekers

  9. Pingback: Valt de oorlogsmachine van Oekraïne uiteindelijk toch stil? – Katholiek Forum

Plaats een reactie