Een Syrische raket en Dimona

Het verhaal kwam amper of niet in het nieuws maar vorige week donderdag viel er een Syrische raket neer in Israël. Voor zover geweten de eerste door Syrië op haar buur afgevuurde raket in veel jaren. Ze kwam echter niet zomaar lukraak ergens in dat land neer. Neen, ze vloog 300 km ver en viel op de grond vlakbij het plaatsje Ashalim in de Negev woestijn. En dat Syrië die ondanks haar geostrategische situatie en de burgeroorlog die toch afvuurde lijkt de zeer gespannen toestand in de regio te tonen.

Illegale atoombommen

En dat is vlakbij Dimona en het Israëlisch centrum voor kernonderzoek waar men o.m. werkt aan de nucleaire wapens van de zionistische staat. Die zo in het het geheim over een door onze massamedia op een geschatte 200 atoombommen zou beschikken.

Op illegale wijze via technologieoverdracht verkregen van de westerse atoommachten Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wat nogmaals de zionistische invloed op de landen van de westerse alliantie toont.

Dimona

Een Syrische raket kon ongehinderd 300 km ver vlakbij Dimona (foto), de meest geheime Israëlische plek, waar men werkt aan het zionistische atoomwapen, neerkomen. Ongeluk of niet, het was zowat de meest serieuze waarschuwing die Israël tot heden van haar buren kreeg.

Een eigenaardige geschiedenis. Vooreerst is dit voor zover geweten nergens in de Syrische media vermeld. Wel deels in de Iraanse en meer uitgebreid in de Israëlische en westerse massamedia zoals Reuters en Bloomberg.

Volgens dat verhaal is die Syrische raket neergekomen ergens in de buurt van de kleine Israëlische nederzetting Ashalim en volgens anderen nabij het bedoeïenendorp Abu Qerat die niet ver van elkaar liggen en op een afstand van een 30 km liggen van de nucleaire installaties bij Dimona.

Ze zou ‘s nachts rond 1.30  zijn neergekomen en dit na een vlucht van een 300 km en zonder dat volgens de Israëlische media het eigen luchtafweer zou zijn opgetreden of, in een andere versie, faalde in het neerhalen van die raket.

Volgens Israëlische media en onder meer de website The Long War Journal van de Amerikaanse zeer zionistische organisatie The Foundation for Defense of Democracies was dit in feite een ongeluk. Het zou immers gaan om een Syrische reactie op een eerdere Israëlische luchtaanval op Syrië. Met de raket die van haar doelwit was afgeweken.

Bewust of een ongeluk?

Het probleem met dit verhaal is echter dat nergens in welke media ook er die uren en die nacht ervoor melding werd gemaakt van een Israëlisch bombardement op Syrië. Zou dit verhaal dan een fantasie zijn om iets anders te verbergen? Zou het samen hangen met een eerdere belangrijke gebeurtenis?

Zo viel Israël op 11 april de Iraanse nucleaire installaties bij Natanz aan met een sabotageactie. In hoeverre die succesvol was is onzeker. Met Amerikaanse bronnen die uitgebreide schade melden en Iraanse bronnen die maar een beperkte schade aangeven. Onduidelijk wie hier correct was.

Op 17 april, 6 dagen later, schrijft de Iraanse krant Kayhan dat men ook de Israëlische kerninstallaties zou moeten aanvallen. Het blad staat gekend als meer nationalistisch en gelieerd aan de opperste Iraanse geestelijke leider Ali Khamenei, de man die op het vlak van de buitenlandse politiek aan de langste eindjes trekt.

natanz nuclear plant

Op 11 april toen in Wenen de grootmachten bij elkaar waren om over het Iraanse kernprogramma en haar positie in de wereld te onderhandelen voerde Israël een sabotageactie uit tegen de nucleaire installaties van Natanz (foto). Elf dagen later viel een Syrische raket neer vlakbij Dimona. Per ongeluk?

En dan dus 5 dagen later valt die raket neer op een 30 kilometer van de Israëlische kerninstallaties van Dimona waar men werkt aan het zionistische kernwapen. Is dit laatste een toeval of niet? Moeilijk in de schatten maar de kans dat dit bewust gebeurde is zeker meer dan 50%.

Volgens de Israëlische regering betrof het een raket van het type SA5 afgevuurd door de luchtafweer van het type van de S200. Decennia oude technologie dus. Volgens de paar Iraanse bronnen over dit ‘incident’ betrof het echter een grond-grond raket en dan is er met zekerheid een gans ander verhaal.

Iraanse invloed op Syrië

Bovendien weten wij uit het fameuze recente lek rond een verhaal van Mohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, dat die geen invloed meer heeft op het vlak van de buitenlandse politiek van zijn land. Zo moest hij blijkbaar uit de media vernemen dat de Syrische president Bashar al Assad in Teheran op bezoek was. 

Het beleid zeker rond Syrië is het werk van het Iraanse Revolutionaire Gardekorps en voor buitenlandse operaties de Quds Kracht tot zijn dood geleid door de VS in januari 2020 omgebrachte generaal Qassem Soeleimani. En mogelijks had die moord daar ook mee te maken. En als dat zo is dan is dat de zoveelste oerdomme Amerikaanse zet want de man is tegenwoordig sinds die moord immens populair in zijn land.

Met andere woorden: De relaties tussen de regering in Damascus en het Iraanse leger, vooral dan de garde, en met Ali Khamenei minstens zo goed is als die met Rusland. Zarif telt niet meer mee. En ook dat maakt het plausibel dat Syrië die raket bewust afvuurde.

Veiligheidsgarantie wordt groot risico

Zoals ook het algehele Syrische zwijgen over die raketaanval eveneens in die richting wijst. Het is immers een kopie van het Israëlische beleid dat steeds zwijgt over elke Israëlische aanval op Syrië. En dat zijn er sinds 2017 al veel geweest.

Mohammad Javad Zarif - 1

De Iraanse minister voor Buitenlands Zaken Mohammad Javad Zarif maakte voor de Iraanse archieven zijn versie op van de huidige toestand rond de buitenlandse politiek en erkende daarbij geen invloed te hebben op dit beleid. Waarna iemand dit liet lekken.

Men zal hem niet afzetten daar er korteling op 18 juni verkiezingen zijn en hij politiek dan toch verdwijnt. Zelden is een minister van dat niveau zo belachelijk gemaakt. Sommigen in Iran beschuldigden hem er zelfs van mee verantwoordelijk te zijn voor de dood van generaal Qassem Soeleimani.

Als reactie op die Syrische raketaanval stelde de regering Netanyahu dat men de batterij die gevuurd heeft aanviel. Waarop de regering van Bashar al Assad stelde dat er daarbij vier gewonden vielen en volgens de website South Front een dode.

Wie van beide versies over die Syrische raket ook klopt, bewezen is dat Dimona niet veilig is en zo kan vernield worden door Iran, Hezbollah, Irak of Syrië. Wat moet zorgen voor de absolute veiligheid van de zionistische staat blijkt integendeel echter voor een pak problemen te zorgen. Wat als men een regen van raketten op Dimona afvuurt?

In het nucleaire tijdperk bestaat die veiligheid niet meer. Dat is duidelijk. Een simpele druk op één knop en de illusie is weg. De Israëlische strategen weten al waar over te praten. Ook die in het Westen. Wat met Doel en Tihange?

Het vele miljarden dollars dure door de VS en Israël gezamenlijk ontwikkelde luchtafweersysteem Davids Katapult/IJzeren Koepel, de trots van de Israëlische luchtverdediging, bleek niet of onvoldoende te werken om die toch zeer cruciale installaties als die bij Dimona te beschermen tegen een simpele Syrische raket.

Willy Van Damme

14 gedachten over “Een Syrische raket en Dimona

 1. Wat een geklets weer, atoombommen bestaan helemaal niet. Ik heb dat hier laten zien in een reisverslag van Kazachstan waar zogenaamd de Russische atoombommen werden getest: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom.

  Miles Mathis heeft hier de Amerikaanse atoombom al naar het rijk der fabelen verwezen: http://mileswmathis.com/trinity.pdf

  Over Hiroshima had the Daily Bell ooit overtuigende artikelen.

  Zo moeilijk is het allemaal niet om te zien. Hoe komt het toch dat al die ‘professionele’ journalisten dat niet kunnen?
  Nils De Graaf

  Antwoord:

  Zijn die tienduizenden doden van Nagasaki en Hiroshima en die massale vernietiging van die steden dan ook nep en het ontwerp van een set vervalsingen made in Hollywood? U stuurde mij twee documenten met massa’s tekst en foto’s maar om dat allemaal te lezen heb ik wel heel veel tijd nodig.

  Willy Van Damme

  • Indrukwekkend die Mathis. Gaat eventjes de hele fysica herschrijven. Hij toont zelfs aan dat ge met de zwaartekracht van Newton geen elliptische planeetbanen kunt krijgen. Elke eerstejaars fysica leert dat uitrekenen. Newton deed dat voor het eerst. Een goed voorbeeld ter ondersteuning van de stelling dat ge toch beter af zijt te beginnen met de mainstream te vertrouwen.
   er zijn 2000 atoombommen ontploft tot nu toe, waarvan een kwart bovengronds. Ik vind de mainstream daarin heel geloofwaardig.
   Tuyzentfloot

   Antwoord:

   Voor mijn part kan men alles beweren zolang het maar geen laster is. Waar ik vroeger werkte was er een oude vriendelijke man die beweerde dat de aarde plat was en al die beelden van ruimtereizigers nep waren. Niemand van de collega’s begon er met hem over te discussiëren. We lieten hem in zijn waarheid.

   Toch een opmerking. Je kan de mainstream tot op zekere hoogte geloven behalve als ze beginnen te schrijven over wat je de vijanden van de NAVO kunt noemen zoals Julian Assange, Maduro, China, Syrië., enzovoort.

   Dan slaat de fantasie helemaal op hol. Sommigen zijn misschien nog op zoek naar de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein. Recentelijk nog gelezen dat men in China niet mag spreken over de Chinese Oscarwinnares Chloe Zhao.

   Ik wou dat verhaal van de mainstream vandaag eventjes checken en op een Chinese website een lang en mooi artikel over haar gelezen. Beter dan wat ik hier bij Knack of De Standaard normaal kan lezen. Erg evenwichtig en met een boeiende insteek naar het Chinese publiek.

   Willy Van Damme

   • Die steden zijn vernietigd met napalm. Net als Tokyo, Kobe, Nagoya, Yokohama en al die andere steden: https://www.pophistorydig.com/topics/firebombing-japan-1945/

    Kijk naar het verschil in vernietiging tussen die steden en Hiroshima en er is geen verschil. Geen concentrisch patroon, geen verdampte bomen, geen schade aan beton: brandbommen, napalm.

    En ja, ik geef een massa aan foto’s, en stralingsmetingen en zelfs de doden op een kerkhof. Is dat allemaal teveel gevraagd voor een echte journalist?

    Stel nou eens de simpele vraag: ‘Waar zijn toch al die kraters van al die atoombomtesten?’

    Er zijn er zes: drie in de VS, in een vulkanisch gebied, ra, ra, en drie in Kazachstan waarvan ik foto’s toon, waarschijnlijk meteoorkraters.

    En ja, foto’s analyseren kost tijd, maar nog altijd minder tijd dan naar Kazachstan vliegen. U krijgt het op een presenteerblaadje, uniek journalistiek werk, en dan klagen. Beetje jammer.
    Nils

    Antwoord:

    Dus al die stralingsdoden en die massa’s gevallen met botkanker komende van die straling zijn nep. Hetzelfde voor al die verklaringen van die wetenschappers die aan de bommen werkten. En misschien zijn die kerncentrales dan ook bedrog. Zeer straffe kost.

    Willy Van Damme

   • Wat moet deze link bewijzen? https://www.pophistorydig.com/topics/firebombing-japan-1945/

    Er wordt in gezegd dat de VS napalm gooiden op Japanse steden EN dat Hiroshima en Nagasaki zijn vernietigd door atoombommen. Je kunt er niet naast kijken: “…the American military firebombed more than 60 Japanese cities – all prior to the nuclear bombing of Hiroshima and Nagasaki.” (Tweede paragraaf)

   • Voor de ontkenners toch eerst even hier kijken : The Forgotten Nuclear War – Bombs on Bikini Atoll
    https://www.youtube.com/watch?v=NjqoiT-RS4A (Opgelet: bevat beelden van dierenmishandeling)
    > Nu zijn atoombommen ook al fake news !!! Wat volgt ??
    >
    > Die Miles Mathis waar hij naar verwijst blijkt een knettergekke middelmatige kunstschilder te zijn met antisemitische trekjes. (was er ook niet zo’n Oostenrijker ?) Hij ziet overal joden – Kijk even hier https://www.google.com/search?q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fmileswmathis.com+jew&source=hp&ei=keuSYIDHKdCckgWm75OwDA&iflsig=AINFCbYAAAAAYJL5ocTLnhZQeYCrF99Sx3YFbBCL-1p4&oq=site%3Ahttp%3A%2F%2Fmileswmathis.com+jew&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6CAgAELEDEIMBOgUIABCxAzoFCC4QsQM6CAguELEDEIMBOgIIADoCCC46CAguEMcBEK8BUJoOWP5HYOFOaAFwAHgAgAFLiAGWBZIBAjExmAEAoAEBoAECqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwjA0_6XnbPwAhVQjqQKHab3BMYQ4dUDCAY&uact=5
    >
    > Aanhanger van alle mogelijke samenzweringstheorieën etc Meer hier https://rationalwiki.org/wiki/Miles_Mathis; https://milespantloadmathis.wordpress.com/

    Mocht je niet genoeg krijgen

    ENCYCLOPEDIA OF AMERICAN LOONS. http://americanloons.blogspot.com/2018/01/1949-miles-mathis.html

    Mathis’s ideas have not been accepted by anyone minimally affected by reason and rationality

    Diagnosis: One of the most hysterically delusional cranks on the whole of Internet. And as with so many promoters of garbled, incoherent insanity, Mathis actually enjoys a number of followers ready to display anger, lack of comprehension and general idiocy in comment sections across the web. He must nevertheless be counted among the Internet’s curious splashes of color rather than as a serious threat to anything whatsoever.

    Peter Dansaert

    Antwoord:
    Ik denk niet dat je ze nog veel zotter kunt maken. Misschien eens aan hem vragen waar John Lennon in Canada dan ergens is ondergedoken. In het Engels een crackpot, een gek. Een aanrader voor wie eens goed wil lachen. Creatief typetje dat wel.

    Willy Van Damme

   • Wel hoe weet men dat er echt mensen op de maan geweest zijn? Omdat we het aannemen van betrouwbare bronnen?
    Het is niet eenvoudig om van een krater aan te tonen dat die gemaakt is door een kernexplosie, gevolgd door een hete kolom die alles wegzuigt. De krater betekent net dat er massas materiaal weg zijn. Dus als ge wilt weten wat de radioactiviteit in die kraters is, wat zeggen de experts er dan over? Een goede vraag om te stellen is welke informatie men allemaal zou moeten vervalsen en hoeveel mensen daarbij betrokken zouden zijn, en of het dan uiteindelijk niet simpeler zou zijn die bom gewoon te laten ontploffen.
    Tuyzentfloot

    Antwoord:

    Men moet steeds kritisch staan tegenover welke informatie van wie ook maar dat is ook zo voor dit soort verhalen over kernbommen die nooit bestaan hebben of over vaccins die dienen om van mensen robotten te maken en een Bil Gates die 15 miljoen mensen wil vermoorden. Dat doet de VS wel zelf.

    Willy Van Damme

   • “Bewijsvoering? Die man heeft voor al zijn beweringen geen bewijsvoering nodig, Wat verklaringen uit de losse pols schudden is bij deze ‘crackpot’ al meer dan voldoende. Maar ja, er zijn nog steeds mensen die geloven dat koning Salomon heeft bestaan en dat Jezus in mirakels deed.”

    Dit zijn antwoorden die kinderen geven. Hij laat duidelijk zien dat er zich geen krater heeft gevormd onder de eerste atoombom. Officiële foto’s, ook voor jullie toegankelijk. Wat is daar losse pols aan? Er moet een krater zijn en hij legt uit waarom.

    Ik ben nog een stap verder gegaan. Ik heb jullie niet alleen foto’s van een ‘atoombomkrater’ laten zien, maar ook metingen van de radioactieve straling. En weer geen inhoudelijke reactie. Wat weten jullie eigenlijk van de Russische atoombom?

    Ik wacht nog op het antwoord waarom wij de media halverwege kunnen geloven? Bent u ooit naar Nieuw-Mexico gegaan om naar de niet-atoombomkrater te gaan kijken? Het is een jaarlijks uitje, stralingsmeter mee. Bent u ooit naar Kazachstan gegaan, naar het testveld? Vrij toegankelijk.

    Ik ben benieuwd.

    @Tuyzenfloot
    Nee, het is niet gemakkelijker om een atoombom te laten ontploffen dan te doen alsof. Niemand heeft er namelijk een. Draai de redenering niet om. Er zijn geen atoombomkraters voor een reden; er zijn geen atoombommen.
    Nils

    Antwoord:

    Ik vrees dat U met Uw theorieën weinig mensen hier zult kunnen overtuigen.

    Willy Van Damme

   • Laten we niet op de man Mathis gaan spelen, gewoon op zijn bewijsvoering ingaan. En ook op mijn bewijsvoering ingaan.

    Jullie verweer komt niet verder dan ‘straffe kost’, en ‘wel veel foto’s’. Dat is niet bepaald inhoudelijk. Wat is straf is dat de Russen geen enkel fysiek bewijs van hun atoombommen kunnen tonen. Maar daarover hoor ik jullie niet, dan kunnen we ineens ‘de mainstream min of meer vertrouwen’.

    Kletskoek, je stopt halverwege met de mainstream niet vertrouwen en je hebt nooit getoetst of aannemelijk gemaakt waar de grens ligt. Die grens ligt veel dieper. Mathis bewijst gewoon dat de eerste atoombomtest nep was, anders zijn die beelden niet uit te leggen. Ik bewijs gewoon dat het Russische atoomprogramma nep was want anders heb je geen duizenden jaren oude meteoorkraters nodig, ergens ver weg gevonden in Kazachstan, om de wereld van je atoombom te overtuigen. Maar daarop gaan jullie niet in.

    En ja, als je op klaarlichte dag wolkenkrabbers kan opblazen zonder dat de bevolking wakker wordt dan kun je waarschijnlijk ook wel ver weg wat stralingsslachtoffers verzinnen. Wie weet trouwens wat het verschil is tussen brandwonden en wonden van straling? Overigens laat ik in mijn artikel een connectie zien tussen de studie naar stralingsslachtoffers in Kazachstan en Hiroshima. Daar toon ik aan dat die studie in Kazachstan frauduleus is, bijgevolg is het instituut in Hiroshima ook niet te vertrouwen.
    Nils

    Antwoord:
    Bewijsvoering? Die man heeft voor al zijn beweringen geen bewijsvoering nodig, Wat verklaringen uit de losse pols schudden is bij deze ‘crackpot’ al meer dan voldoende. Maar ja, er zijn nog steeds mensen die geloven dat koning Salomon heeft bestaan en dat Jezus in mirakels deed.

    Willy Van Damme

   • Niet alle kernexplosies veroorzaken kraters. Hoe hoger boven de grond de kernexplosie plaats vindt, des te kleiner de krater. (“No crater if the height of burst is greater than the radius of the fireball”) (https://nuclearweaponsedproj.mit.edu/Node/22) Misschien kan de krater niet gevonden worden omdat er nooit één is geweest.

    Anderzijds de Semipalatinsk Test Site in Kazachstan is bezaaid met nucleaire kraters. (Gewoon effe googelen) Eén van de grootste kraters is het Chagan-meer (of Balapan-meer) met een diameter van 400 meter, en nu nog steeds radioactief.
    (Docu: Born of nuclear blast https://www.youtube.com/watch?v=XEqYroQEtA8) (https://www.ctbto.org/nuclear-testing/the-effects-of-nuclear-testing/the-soviet-unionsnuclear-testing-programme/)

    Wel straf dat Mathis geen nucleaire kraters in Kazachstan heeft gevonden. Misschien zijn bril vergeten ?

    Danssaert

    Antwoord:

    Het was niet die fameuze Mathis die er op bezoek ging maar Nils de Graaf zelf. Hij is dus zijn bril vergeten. Zie: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom.

    Willy Van Damme

   • Jullie reacties beginnen pedant te worden. Kennelijk heeft u beiden niet de moeite genomen om mijn stuk te lezen. Ben ik mijn bril vergeten? Volgens mij toon ik menig foto van de Balapankrater. Ik heb er ook stralingsmetingen gedaan.

    Heel goed dat u Balapan heeft gevonden, het is het belangrijkste ‘bewijs’ van het bestaan van de Russische atoombom. En een middelbare scholier kan zien dat dat bewijs niet deugd. Jullie kunnen het dus ook zien, als je ook maar enigszins nieuwsgierig bent.

    Anders dan pedanterieën spuien wordt het misschien eens tijd om een journalistieke bril op te zetten.
    Nils

    Antwoord:

    Ja U beweerde ook dat die foto van de kinderen van de Turkestan Islamic Party vervalst was want de schaduwen klopten niet. Foto’s met kinderen van de TIP bestonden volgens U niet eens. Ook hier was U voor zover geweten de enige.

    Willy Van Damme

 2. Het was me opgevallen dat de VRT er over schreef : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/22/syrische-raket-is-neergekomen-in-de-buurt-van-kernreactor-van-di/ en ze vermeldden ook dat Israel aan het bombarderen was, iets wat voor velen een verrassing zal zijn want als Israel bombardeert valt dat onder ‘relatieve rust’, niet het vermelden waard. Wat verder zeggen ze wel weer dat Israel terugsloeg na de raketinslag. Dat is omdat ze altijd terugslaan uit zelfverdediging. En afschrikking.
  Tuyzentfloot

  Antwoorden:

  Ik had bij mijn intensieve zoektocht nergens iets uit de Belgische media gevonden. En van een Syrische aanval in 2014 zoals de VRT schreef heb ik evenmin iets gevonden. Ik heb het nog eens nagekeken en zonder resultaat.

  En een raket die 300 km ver vliegt na van haar doelwit te zijn afgeweken is ook nogal raar. De reactie in de pro-Israëlische media maakten de zaak in mijn ogen allen maar meer verdacht. Zeker toen ik geen spoor vond van een Israëlische aanval voordien. Ik vermoed dus een zware escalatie door Iran en Syrië.

  Willy Van Damme

  • Ik weet ook van geen Syrische aanval op Dimona in 2014, wel een Hezbollah drone en een Hamas raketaanval. Mogelijk valt dat dus onder ‘onnauwkeurigheid’ meer dan verzinsel
   Southfront vermeldt net als de VRT dat de raket is afgevuurd tijdens een IDF aanval, zonder details.
   Het is in elk geval een redelijke hypothese dat Iran er rechtstreeks kan achter zitten. Los daarvan is het ook redelijk dat Israel er van uitgaat dat Iran erachter zit.
   Tuyzentfloot

   Antwoord:

   Ik heb dat bij een ganse serie websites zitten nakijken en er was op 22 april wel een Israëlische aanval maar die kwam na die raketaanval bij Dimona. De Syrische raket kwam voor zover ik kon nagaan kort na 1 uur ’s nachts neer en die Israëlische beschieting was erna.

   De geconsulteerde websites waren die welke normaal in detail hierover berichten en die allerlei strekkingen betreffen zoals Southfront, het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (oppositie), Haaretz, Jerusalem Post (beiden Israël) en al Masdar.

   Natuurlijk is het altijd mogelijk dat alle betrokken partijen dit geheim houden maar dat is erg twijfelachtig. En de lezer die weet heeft van een Israëlische aanval op Syrië de dag voor die raket neerkwam mag dat altijd laten weten. Ik ben ook maar een simpele onderzoeker en kan alle info steeds gebruiken.

   Maar wat mij direct opviel was dat men bij websites als The Long War Journal en Al Monitor het allemaal met allerlei soms bizarre argumenten poogde te minimaliseren. En verder zijn er natuurlijk die datums die ook niet liegen. Daarom dat ik schreef dat dit vermoedelijk gelinkt is aan die sabotage van Natanz.

   Tegelijkertijd gaven die media dan ook toe dat 300 km ongehinderd boven Israël – Met daarbij het passeren van Jeruzalem – vliegen om dan weer verder nabij Dimona neer te komen een probleem is. Een probleem? zeg ik dan. Het toont zeker ook dat het hebben van atoombommen heel gevaarlijk kan zijn.

   Willy Van Damme

 3. Het lijkt me eerder onwaarschijnlijk dat een Syrische raket 300 km, grotendeels over Israëlisch grondgebied, richting diens atoominstallaties kan vliegen. Ik vermoed dan eerder een false flag event dat Israel de backing geeft om een of andere operatie tegen Syrië te kunnen starten. Volgens mij is de Israëlische defensie daar gewoon te performant voor.
  Dieter
  Antwoord:

  Ik heb niet de gewoonte zomaar een hypothese in de vuilbak te gooien. En een zogenaamde ‘false flag’ is iets wat ik zeker ook als plausibel zie maar er lijken mij op dit ogenblik geen aanwijzingen voor.

  Dat de Israëlische defensie sterk is is zeker maar het bewijst wel niets. In 2006 trok Israël Libanon binnen om Hezbollah te vernielen. Het werd na weken vechten niets en het Israëlische leger moest zich met de staart tussen de benen terugtrekken.

  Willy Van Damme

  • Er is nog steeds geen deftige militaire technologie om een guerrilla oorlog aan te pakken waar een beperkte groep strijders zich mengt tussen de bevolking. Zeker niet als de bevolking die groeperingen steunt. Dat hebben de Amerikanen ook al een paar keer mogen vaststellen. 😀
   Dieter

   Antwoord:

   Inderdaad, daar is weinig kruid tegen gewassen. Maar kunt U mij zeggen welke oorlog de VS na 1945 nog gewonnen heeft buiten de invasie van het piepkleine eiland Grenada dan? Geen enkele. Nu Afghanistan en ongetwijfeld zal Syrië dit lijstje vervoegen. Twijfel hierover heb ik niet.

   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s