Een Syrische raket en Dimona

Het verhaal kwam amper of niet in het nieuws maar vorige week donderdag viel er een Syrische raket neer in Israël. Voor zover geweten de eerste door Syrië op haar buur afgevuurde raket in veel jaren. Ze kwam echter niet zomaar lukraak ergens in dat land neer. Neen, ze vloog 300 km ver en viel op de grond vlakbij het plaatsje Ashalim in de Negev woestijn. En dat Syrië die ondanks haar geostrategische situatie en de burgeroorlog die toch afvuurde lijkt de zeer gespannen toestand in de regio te tonen.

Illegale atoombommen

En dat is vlakbij Dimona en het Israëlisch centrum voor kernonderzoek waar men o.m. werkt aan de nucleaire wapens van de zionistische staat. Die zo in het het geheim over een door onze massamedia op een geschatte 200 atoombommen zou beschikken.

Op illegale wijze via technologieoverdracht verkregen van de westerse atoommachten Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wat nogmaals de zionistische invloed op de landen van de westerse alliantie toont.

Dimona

Een Syrische raket kon ongehinderd 300 km ver vlakbij Dimona (foto), de meest geheime Israëlische plek, waar men werkt aan het zionistische atoomwapen, neerkomen. Ongeluk of niet, het was zowat de meest serieuze waarschuwing die Israël tot heden van haar buren kreeg.

Een eigenaardige geschiedenis. Vooreerst is dit voor zover geweten nergens in de Syrische media vermeld. Wel deels in de Iraanse en meer uitgebreid in de Israëlische en westerse massamedia zoals Reuters en Bloomberg.

Volgens dat verhaal is die Syrische raket neergekomen ergens in de buurt van de kleine Israëlische nederzetting Ashalim en volgens anderen nabij het bedoeïenendorp Abu Qerat die niet ver van elkaar liggen en op een afstand van een 30 km liggen van de nucleaire installaties bij Dimona.

Ze zou ‘s nachts rond 1.30  zijn neergekomen en dit na een vlucht van een 300 km en zonder dat volgens de Israëlische media het eigen luchtafweer zou zijn opgetreden of, in een andere versie, faalde in het neerhalen van die raket.

Volgens Israëlische media en onder meer de website The Long War Journal van de Amerikaanse zeer zionistische organisatie The Foundation for Defense of Democracies was dit in feite een ongeluk. Het zou immers gaan om een Syrische reactie op een eerdere Israëlische luchtaanval op Syrië. Met de raket die van haar doelwit was afgeweken.

Bewust of een ongeluk?

Het probleem met dit verhaal is echter dat nergens in welke media ook er die uren en die nacht ervoor melding werd gemaakt van een Israëlisch bombardement op Syrië. Zou dit verhaal dan een fantasie zijn om iets anders te verbergen? Zou het samen hangen met een eerdere belangrijke gebeurtenis?

Zo viel Israël op 11 april de Iraanse nucleaire installaties bij Natanz aan met een sabotageactie. In hoeverre die succesvol was is onzeker. Met Amerikaanse bronnen die uitgebreide schade melden en Iraanse bronnen die maar een beperkte schade aangeven. Onduidelijk wie hier correct was.

Op 17 april, 6 dagen later, schrijft de Iraanse krant Kayhan dat men ook de Israëlische kerninstallaties zou moeten aanvallen. Het blad staat gekend als meer nationalistisch en gelieerd aan de opperste Iraanse geestelijke leider Ali Khamenei, de man die op het vlak van de buitenlandse politiek aan de langste eindjes trekt.

natanz nuclear plant

Op 11 april toen in Wenen de grootmachten bij elkaar waren om over het Iraanse kernprogramma en haar positie in de wereld te onderhandelen voerde Israël een sabotageactie uit tegen de nucleaire installaties van Natanz (foto). Elf dagen later viel een Syrische raket neer vlakbij Dimona. Per ongeluk?

En dan dus 5 dagen later valt die raket neer op een 30 kilometer van de Israëlische kerninstallaties van Dimona waar men werkt aan het zionistische kernwapen. Is dit laatste een toeval of niet? Moeilijk in de schatten maar de kans dat dit bewust gebeurde is zeker meer dan 50%.

Volgens de Israëlische regering betrof het een raket van het type SA5 afgevuurd door de luchtafweer van het type van de S200. Decennia oude technologie dus. Volgens de paar Iraanse bronnen over dit ‘incident’ betrof het echter een grond-grond raket en dan is er met zekerheid een gans ander verhaal.

Iraanse invloed op Syrië

Bovendien weten wij uit het fameuze recente lek rond een verhaal van Mohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, dat die geen invloed meer heeft op het vlak van de buitenlandse politiek van zijn land. Zo moest hij blijkbaar uit de media vernemen dat de Syrische president Bashar al Assad in Teheran op bezoek was. 

Het beleid zeker rond Syrië is het werk van het Iraanse Revolutionaire Gardekorps en voor buitenlandse operaties de Quds Kracht tot zijn dood geleid door de VS in januari 2020 omgebrachte generaal Qassem Soeleimani. En mogelijks had die moord daar ook mee te maken. En als dat zo is dan is dat de zoveelste oerdomme Amerikaanse zet want de man is tegenwoordig sinds die moord immens populair in zijn land.

Met andere woorden: De relaties tussen de regering in Damascus en het Iraanse leger, vooral dan de garde, en met Ali Khamenei minstens zo goed is als die met Rusland. Zarif telt niet meer mee. En ook dat maakt het plausibel dat Syrië die raket bewust afvuurde.

Veiligheidsgarantie wordt groot risico

Zoals ook het algehele Syrische zwijgen over die raketaanval eveneens in die richting wijst. Het is immers een kopie van het Israëlische beleid dat steeds zwijgt over elke Israëlische aanval op Syrië. En dat zijn er sinds 2017 al veel geweest.

Mohammad Javad Zarif - 1

De Iraanse minister voor Buitenlands Zaken Mohammad Javad Zarif maakte voor de Iraanse archieven zijn versie op van de huidige toestand rond de buitenlandse politiek en erkende daarbij geen invloed te hebben op dit beleid. Waarna iemand dit liet lekken.

Men zal hem niet afzetten daar er korteling op 18 juni verkiezingen zijn en hij politiek dan toch verdwijnt. Zelden is een minister van dat niveau zo belachelijk gemaakt. Sommigen in Iran beschuldigden hem er zelfs van mee verantwoordelijk te zijn voor de dood van generaal Qassem Soeleimani.

Als reactie op die Syrische raketaanval stelde de regering Netanyahu dat men de batterij die gevuurd heeft aanviel. Waarop de regering van Bashar al Assad stelde dat er daarbij vier gewonden vielen en volgens de website South Front een dode.

Wie van beide versies over die Syrische raket ook klopt, bewezen is dat Dimona niet veilig is en zo kan vernield worden door Iran, Hezbollah, Irak of Syrië. Wat moet zorgen voor de absolute veiligheid van de zionistische staat blijkt integendeel echter voor een pak problemen te zorgen. Wat als men een regen van raketten op Dimona afvuurt?

In het nucleaire tijdperk bestaat die veiligheid niet meer. Dat is duidelijk. Een simpele druk op één knop en de illusie is weg. De Israëlische strategen weten al waar over te praten. Ook die in het Westen. Wat met Doel en Tihange?

Het vele miljarden dollars dure door de VS en Israël gezamenlijk ontwikkelde luchtafweersysteem Davids Katapult/IJzeren Koepel, de trots van de Israëlische luchtverdediging, bleek niet of onvoldoende te werken om die toch zeer cruciale installaties als die bij Dimona te beschermen tegen een simpele Syrische raket.

Willy Van Damme

26 gedachten over “Een Syrische raket en Dimona

  1. Wat een geklets weer, atoombommen bestaan helemaal niet. Ik heb dat hier laten zien in een reisverslag van Kazachstan waar zogenaamd de Russische atoombommen werden getest: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom.

    Miles Mathis heeft hier de Amerikaanse atoombom al naar het rijk der fabelen verwezen: http://mileswmathis.com/trinity.pdf

    Over Hiroshima had the Daily Bell ooit overtuigende artikelen.

    Zo moeilijk is het allemaal niet om te zien. Hoe komt het toch dat al die ‘professionele’ journalisten dat niet kunnen?
    Nils De Graaf

    Antwoord:

    Zijn die tienduizenden doden van Nagasaki en Hiroshima en die massale vernietiging van die steden dan ook nep en het ontwerp van een set vervalsingen made in Hollywood? U stuurde mij twee documenten met massa’s tekst en foto’s maar om dat allemaal te lezen heb ik wel heel veel tijd nodig.

    Willy Van Damme

    • Indrukwekkend die Mathis. Gaat eventjes de hele fysica herschrijven. Hij toont zelfs aan dat ge met de zwaartekracht van Newton geen elliptische planeetbanen kunt krijgen. Elke eerstejaars fysica leert dat uitrekenen. Newton deed dat voor het eerst. Een goed voorbeeld ter ondersteuning van de stelling dat ge toch beter af zijt te beginnen met de mainstream te vertrouwen.
      er zijn 2000 atoombommen ontploft tot nu toe, waarvan een kwart bovengronds. Ik vind de mainstream daarin heel geloofwaardig.
      Tuyzentfloot

      Antwoord:

      Voor mijn part kan men alles beweren zolang het maar geen laster is. Waar ik vroeger werkte was er een oude vriendelijke man die beweerde dat de aarde plat was en al die beelden van ruimtereizigers nep waren. Niemand van de collega’s begon er met hem over te discussiëren. We lieten hem in zijn waarheid.

      Toch een opmerking. Je kan de mainstream tot op zekere hoogte geloven behalve als ze beginnen te schrijven over wat je de vijanden van de NAVO kunt noemen zoals Julian Assange, Maduro, China, Syrië., enzovoort.

      Dan slaat de fantasie helemaal op hol. Sommigen zijn misschien nog op zoek naar de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein. Recentelijk nog gelezen dat men in China niet mag spreken over de Chinese Oscarwinnares Chloe Zhao.

      Ik wou dat verhaal van de mainstream vandaag eventjes checken en op een Chinese website een lang en mooi artikel over haar gelezen. Beter dan wat ik hier bij Knack of De Standaard normaal kan lezen. Erg evenwichtig en met een boeiende insteek naar het Chinese publiek.

      Willy Van Damme

      • Die steden zijn vernietigd met napalm. Net als Tokyo, Kobe, Nagoya, Yokohama en al die andere steden: https://www.pophistorydig.com/topics/firebombing-japan-1945/

        Kijk naar het verschil in vernietiging tussen die steden en Hiroshima en er is geen verschil. Geen concentrisch patroon, geen verdampte bomen, geen schade aan beton: brandbommen, napalm.

        En ja, ik geef een massa aan foto’s, en stralingsmetingen en zelfs de doden op een kerkhof. Is dat allemaal teveel gevraagd voor een echte journalist?

        Stel nou eens de simpele vraag: ‘Waar zijn toch al die kraters van al die atoombomtesten?’

        Er zijn er zes: drie in de VS, in een vulkanisch gebied, ra, ra, en drie in Kazachstan waarvan ik foto’s toon, waarschijnlijk meteoorkraters.

        En ja, foto’s analyseren kost tijd, maar nog altijd minder tijd dan naar Kazachstan vliegen. U krijgt het op een presenteerblaadje, uniek journalistiek werk, en dan klagen. Beetje jammer.
        Nils

        Antwoord:

        Dus al die stralingsdoden en die massa’s gevallen met botkanker komende van die straling zijn nep. Hetzelfde voor al die verklaringen van die wetenschappers die aan de bommen werkten. En misschien zijn die kerncentrales dan ook bedrog. Zeer straffe kost.

        Willy Van Damme

      • Wat moet deze link bewijzen? https://www.pophistorydig.com/topics/firebombing-japan-1945/

        Er wordt in gezegd dat de VS napalm gooiden op Japanse steden EN dat Hiroshima en Nagasaki zijn vernietigd door atoombommen. Je kunt er niet naast kijken: “…the American military firebombed more than 60 Japanese cities – all prior to the nuclear bombing of Hiroshima and Nagasaki.” (Tweede paragraaf)

      • Voor de ontkenners toch eerst even hier kijken : The Forgotten Nuclear War – Bombs on Bikini Atoll
        https://www.youtube.com/watch?v=NjqoiT-RS4A (Opgelet: bevat beelden van dierenmishandeling)
        > Nu zijn atoombommen ook al fake news !!! Wat volgt ??
        >
        > Die Miles Mathis waar hij naar verwijst blijkt een knettergekke middelmatige kunstschilder te zijn met antisemitische trekjes. (was er ook niet zo’n Oostenrijker ?) Hij ziet overal joden – Kijk even hier https://www.google.com/search?q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fmileswmathis.com+jew&source=hp&ei=keuSYIDHKdCckgWm75OwDA&iflsig=AINFCbYAAAAAYJL5ocTLnhZQeYCrF99Sx3YFbBCL-1p4&oq=site%3Ahttp%3A%2F%2Fmileswmathis.com+jew&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6CAgAELEDEIMBOgUIABCxAzoFCC4QsQM6CAguELEDEIMBOgIIADoCCC46CAguEMcBEK8BUJoOWP5HYOFOaAFwAHgAgAFLiAGWBZIBAjExmAEAoAEBoAECqgEHZ3dzLXdpeg&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwjA0_6XnbPwAhVQjqQKHab3BMYQ4dUDCAY&uact=5
        >
        > Aanhanger van alle mogelijke samenzweringstheorieën etc Meer hier https://rationalwiki.org/wiki/Miles_Mathis; https://milespantloadmathis.wordpress.com/

        Mocht je niet genoeg krijgen

        ENCYCLOPEDIA OF AMERICAN LOONS. http://americanloons.blogspot.com/2018/01/1949-miles-mathis.html

        Mathis’s ideas have not been accepted by anyone minimally affected by reason and rationality

        Diagnosis: One of the most hysterically delusional cranks on the whole of Internet. And as with so many promoters of garbled, incoherent insanity, Mathis actually enjoys a number of followers ready to display anger, lack of comprehension and general idiocy in comment sections across the web. He must nevertheless be counted among the Internet’s curious splashes of color rather than as a serious threat to anything whatsoever.

        Peter Dansaert

        Antwoord:
        Ik denk niet dat je ze nog veel zotter kunt maken. Misschien eens aan hem vragen waar John Lennon in Canada dan ergens is ondergedoken. In het Engels een crackpot, een gek. Een aanrader voor wie eens goed wil lachen. Creatief typetje dat wel.

        Willy Van Damme

      • Wel hoe weet men dat er echt mensen op de maan geweest zijn? Omdat we het aannemen van betrouwbare bronnen?
        Het is niet eenvoudig om van een krater aan te tonen dat die gemaakt is door een kernexplosie, gevolgd door een hete kolom die alles wegzuigt. De krater betekent net dat er massas materiaal weg zijn. Dus als ge wilt weten wat de radioactiviteit in die kraters is, wat zeggen de experts er dan over? Een goede vraag om te stellen is welke informatie men allemaal zou moeten vervalsen en hoeveel mensen daarbij betrokken zouden zijn, en of het dan uiteindelijk niet simpeler zou zijn die bom gewoon te laten ontploffen.
        Tuyzentfloot

        Antwoord:

        Men moet steeds kritisch staan tegenover welke informatie van wie ook maar dat is ook zo voor dit soort verhalen over kernbommen die nooit bestaan hebben of over vaccins die dienen om van mensen robotten te maken en een Bil Gates die 15 miljoen mensen wil vermoorden. Dat doet de VS wel zelf.

        Willy Van Damme

      • “Bewijsvoering? Die man heeft voor al zijn beweringen geen bewijsvoering nodig, Wat verklaringen uit de losse pols schudden is bij deze ‘crackpot’ al meer dan voldoende. Maar ja, er zijn nog steeds mensen die geloven dat koning Salomon heeft bestaan en dat Jezus in mirakels deed.”

        Dit zijn antwoorden die kinderen geven. Hij laat duidelijk zien dat er zich geen krater heeft gevormd onder de eerste atoombom. Officiële foto’s, ook voor jullie toegankelijk. Wat is daar losse pols aan? Er moet een krater zijn en hij legt uit waarom.

        Ik ben nog een stap verder gegaan. Ik heb jullie niet alleen foto’s van een ‘atoombomkrater’ laten zien, maar ook metingen van de radioactieve straling. En weer geen inhoudelijke reactie. Wat weten jullie eigenlijk van de Russische atoombom?

        Ik wacht nog op het antwoord waarom wij de media halverwege kunnen geloven? Bent u ooit naar Nieuw-Mexico gegaan om naar de niet-atoombomkrater te gaan kijken? Het is een jaarlijks uitje, stralingsmeter mee. Bent u ooit naar Kazachstan gegaan, naar het testveld? Vrij toegankelijk.

        Ik ben benieuwd.

        @Tuyzenfloot
        Nee, het is niet gemakkelijker om een atoombom te laten ontploffen dan te doen alsof. Niemand heeft er namelijk een. Draai de redenering niet om. Er zijn geen atoombomkraters voor een reden; er zijn geen atoombommen.
        Nils

        Antwoord:

        Ik vrees dat U met Uw theorieën weinig mensen hier zult kunnen overtuigen.

        Willy Van Damme

      • Laten we niet op de man Mathis gaan spelen, gewoon op zijn bewijsvoering ingaan. En ook op mijn bewijsvoering ingaan.

        Jullie verweer komt niet verder dan ‘straffe kost’, en ‘wel veel foto’s’. Dat is niet bepaald inhoudelijk. Wat is straf is dat de Russen geen enkel fysiek bewijs van hun atoombommen kunnen tonen. Maar daarover hoor ik jullie niet, dan kunnen we ineens ‘de mainstream min of meer vertrouwen’.

        Kletskoek, je stopt halverwege met de mainstream niet vertrouwen en je hebt nooit getoetst of aannemelijk gemaakt waar de grens ligt. Die grens ligt veel dieper. Mathis bewijst gewoon dat de eerste atoombomtest nep was, anders zijn die beelden niet uit te leggen. Ik bewijs gewoon dat het Russische atoomprogramma nep was want anders heb je geen duizenden jaren oude meteoorkraters nodig, ergens ver weg gevonden in Kazachstan, om de wereld van je atoombom te overtuigen. Maar daarop gaan jullie niet in.

        En ja, als je op klaarlichte dag wolkenkrabbers kan opblazen zonder dat de bevolking wakker wordt dan kun je waarschijnlijk ook wel ver weg wat stralingsslachtoffers verzinnen. Wie weet trouwens wat het verschil is tussen brandwonden en wonden van straling? Overigens laat ik in mijn artikel een connectie zien tussen de studie naar stralingsslachtoffers in Kazachstan en Hiroshima. Daar toon ik aan dat die studie in Kazachstan frauduleus is, bijgevolg is het instituut in Hiroshima ook niet te vertrouwen.
        Nils

        Antwoord:
        Bewijsvoering? Die man heeft voor al zijn beweringen geen bewijsvoering nodig, Wat verklaringen uit de losse pols schudden is bij deze ‘crackpot’ al meer dan voldoende. Maar ja, er zijn nog steeds mensen die geloven dat koning Salomon heeft bestaan en dat Jezus in mirakels deed.

        Willy Van Damme

      • Niet alle kernexplosies veroorzaken kraters. Hoe hoger boven de grond de kernexplosie plaats vindt, des te kleiner de krater. (“No crater if the height of burst is greater than the radius of the fireball”) (https://nuclearweaponsedproj.mit.edu/Node/22) Misschien kan de krater niet gevonden worden omdat er nooit één is geweest.

        Anderzijds de Semipalatinsk Test Site in Kazachstan is bezaaid met nucleaire kraters. (Gewoon effe googelen) Eén van de grootste kraters is het Chagan-meer (of Balapan-meer) met een diameter van 400 meter, en nu nog steeds radioactief.
        (Docu: Born of nuclear blast https://www.youtube.com/watch?v=XEqYroQEtA8) (https://www.ctbto.org/nuclear-testing/the-effects-of-nuclear-testing/the-soviet-unionsnuclear-testing-programme/)

        Wel straf dat Mathis geen nucleaire kraters in Kazachstan heeft gevonden. Misschien zijn bril vergeten ?

        Danssaert

        Antwoord:

        Het was niet die fameuze Mathis die er op bezoek ging maar Nils de Graaf zelf. Hij is dus zijn bril vergeten. Zie: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom.

        Willy Van Damme

      • Jullie reacties beginnen pedant te worden. Kennelijk heeft u beiden niet de moeite genomen om mijn stuk te lezen. Ben ik mijn bril vergeten? Volgens mij toon ik menig foto van de Balapankrater. Ik heb er ook stralingsmetingen gedaan.

        Heel goed dat u Balapan heeft gevonden, het is het belangrijkste ‘bewijs’ van het bestaan van de Russische atoombom. En een middelbare scholier kan zien dat dat bewijs niet deugd. Jullie kunnen het dus ook zien, als je ook maar enigszins nieuwsgierig bent.

        Anders dan pedanterieën spuien wordt het misschien eens tijd om een journalistieke bril op te zetten.
        Nils

        Antwoord:

        Ja U beweerde ook dat die foto van de kinderen van de Turkestan Islamic Party vervalst was want de schaduwen klopten niet. Foto’s met kinderen van de TIP bestonden volgens U niet eens. Ook hier was U voor zover geweten de enige.

        Willy Van Damme

      • Nils, de redelijke versie van uw interventie zou dus als volgt gaan: “Ik heb een geigerteller en heb in die krater helemaal niks gemeten. Is dat mogelijk? Is dat normaal?” Mijn geloof in de Russische atoombom is gebaseerd op geschiedenis en wetenschappelijke plausibiiteit, niet op die krater. Als u geen radioactiviteit meet in zo een krater dan spreek ik dat niet tegen. Ik weet niet hoe radioactief die kraters zijn en hoe gevoelig uw geigerteller. De radioactiviteit zit in de fallout. Ik vind het plausibel dat sommige kraters heel weinig radioactief zullen zijn en andere veel meer. Wat voor u een overtuigend bewijs is dat de geschiedenis , en de wetenschappers, en de wapenindustrie, de wereldwijde metingen van radioactieve neerslag en aardbevingen, het leger allemaal mis zijn is voor mij niet meer dan een curiositeit , een vraag. Het kan een leuke uitdaging zijn om het antwoord op die vraag te vinden, maar niet meer dan dat.
        Tuyzentfloot

        Antwoord:
        Men moet inderdaad goed onderzoeken en kijken of de eigen gegevens kloppen met die van anderen. Onderzoek wil zeggen dat men nakijkt of de eigen gegevens al of niet vergelijkbaar zijn met die van anderen. Is dat niet het geval dan moet men dieper graven.

        Anders trekt men te snel allerlei conclusies die soms mijlenver van de realiteit staan. Het is zoals vele journalisten schrijven over wat er exact aan de hand is in Syrië en China. Bronnen gelieerd aan MI6 en CIA zeggen A en ons journaille neemt dit over als DE waarheid. Verifiëren is dan niet meer nodig.

        Willy Van Damme

      • Nils, de redelijke versie van uw interventie zou dus als volgt gaan: “Ik heb een geigerteller en heb in die krater helemaal niks gemeten. Is dat mogelijk? Is dat normaal?”

        Nee, die interventie gaat niet aldus en als u het stuk zou hebben gelezen dan had u dit niet geschreven.

        U hebt dus al kritiek op een stuk dat u niet meent te hoeven lezen, beiden. U leeft in een geloof en wilt dat geloof niet toetsen. Dat is slechte journalistiek. Van Damme kan niet volhouden een serieus kritische journalist te zijn als hij niet kan aangeven waar de machtsmedia liegen en waar die leugens ophouden. Hij lijkt geen demarcatiecriterium te hebben.

      • Nils, ik zie welgeteld een verwijzing naar wetenschappelijk onderzoek en toont daar een tabel uit met geschatte stralingsdosissen in verschillende dorpen. U interpreteert dat zo:

        Wie goed kijkt ziet dat er in de tabel geen tijdseenheid van de stralingsmeting wordt aangegeven.
        Ook in de studie waarnaar wordt verwezen blijkt deze niet te staan. Op deze wijze heeft men slim
        gesuggereerd dat de dorpjes hoge stralingsniveaus kennen, zonder dat dit het geval hoeft te zijn.
        Wat hier gebeurt is wetenschappelijk knoeiwerk en het is waarschijnlijk geen toeval.

        Nee ze gebruiken een goede eenheid om een idee te krijgen van de potentiele schade door radioactieve straling. Het is de som over lange tijd van wat uw geigerteller op elk moment meet. De metingen van de eerste maand zijn heel hoog. De metingen van de laatste 50 jaar tellen er niet veel meer bij op. Dolon heeft meer dan een Sievert gekregen , wat algemeen te weinig is om op korte termijn dodelijk te zijn maar wat wel ernstige langetermijneffecten geeft. Naarmate de tijd vordert en de radioactieve stoffen minder radioactief worden, wegwassen en zich verder verspreiden wordt het gevaar van die omgevingsstraling kleiner en al snel wordt het grootste gevaar het opnemen van radioactieve stoffen door inademen en inslikken.
        Het is waar dat wanneer men alle experten vertrouwt men soms bedrogen uitkomt. Maar wanneer men geen enkele expert vertrouwt begrijpt men helemaal niks en komt men duizendmaal meer bedrogen uit.
        Tuyzentfloot

        Antwoord:

        Ach het is zoals met Covid, een dansleraar weet het beter dan alle virologen ter wereld. Allen maken zij volgens hem knoeiwerk en er is er maar een die echt weet hoe de vork aan de nucleaire steel zit en dat is hij. Wat een grap.

        Willy Van Damme

      • “Nee ze gebruiken een goede eenheid om een idee te krijgen van de potentiele schade door radioactieve straling.”

        Dus geen tijdseenheid is een goede tijdseenheid? Alsof cumulatief stralingsniveau per dorp adequaat is om blootstelling aan straling per individu te meten. Iemand die tachtig is heeft dan misschien wel duizend keer zoveel straling tot zich gekregen als iemand die vijftig is. Aan zo’n stralingsmeting heb je dan weinig tot niets.

        Daarnaast had u kunnen lezen dat drie naast elkaar gelegen dorpjes, elk nog geen vijf kilometer uit elkaar en tachtig kilometer van het epicentrum, zogenaamd totaal verschillende stralingsniveau’s hebben gekend. Dat kan natuurlijk helemaal niet en zeker niet als de stralingsniveau’s vandaag identiek zijn.

        En Spuitelf is het weer met u eens. Uw alterego, om maar niet zelf met de billen bloot te hoeven?

        U wilt de discussie graag ingewikkeld maken. Inéén oogopslag zie je met derde klas geologie dat de kraters duizenden jaren oud zijn. Met één oogopslag zie je dat er zich onder de eerste Amerikaanse atoombom, Trinity, geen krater heeft gevormd, waar die wel moet zijn.

        U ziet niets, zoals de keizer prachtige kleren aan moet hebben, want hij heeft toch geld zat.
        Nils

        Antwoord:
        Wat U zegt is dat feitelijk een beginnende student al kan zien dat al die verhalen over atoombommen een grote leugen is. Waarna de conclusie volgt dat al die massa’s kernwetenschappers, fysici, geologen e.a. idioten of leugenaars blijken en dat Robert Oppenheimer en Edward Teller, die men omschrijft als vaders van de atoombom, oplichters zijn. Succes, U bent geniaal.

    • U bent degene met de boute uitspraak dat atoomwapens niet bestaan. Dan ligt de bewijslast bij jou. We verwachten dan wel harde bewijzen.

      Het rondhuppelen op de Kazakse steppen met een geigerteller noem ik geen hard bewijs. Dit maakt u geen kernfysicus. De witte laboschort in mijn kleerkast maakt me geen dokter.

      Het is niet omdat u geen straling meer vaststelt dat er daar nooit geen atoombommen zijn ontploft.

      De vragen die ik mij zou stellen zijn ondermeer:
      1. Welk radioactieve materie wordt er geschapen tijdens een kernexplosie?
      2. Hoeveel radioactieve materie wordt er geschapen tijdens een kernexplosie?
      4. Hoelang blijft de radioactieve materie radioactief?
      5. Maakt het verschil uit indien explosie bovengronds of ondergronds was?

      Niets van dit bij jou.

      Ik veronderstel dat dezer dagen de straling in Hiroshima en Nagasaki hetzelfde niveau heeft bereikt als elders op deze planeet. Dat wil niet zeggen dat er daar nooit een kernexplosie heeft plaatsgevonden. Dat er geen menselijk leed is geweest. Volgens jou zijn dit leugens (https://www.sciencemag.org/news/2020/07/how-atomic-bomb-survivors-have-transformed-our-understanding-radiation-s-impacts) (https://time.com/after-the-bomb/).

      Goed voor jou dat je naar Kazachstan bent afgereisd. Hopelijk was het een leuke ervaring. Maar het afreizen naar Kazachstan en het staren naar een krater maakt u geen geoloog. Ik weet niet hoe een krater van een kernexplosie eruit zou moeten zien, en laat ons eerlijk zijn, u weet het ook niet. “Hier ligt een interessante taak voor geologen om te onderzoeken wat de werkelijke oorsprong van de drie kraters is.” Toch concludeert u “Dat deze kraters 55 jaar geleden door atoombommen zouden zijn gevormd, lijkt een sterk verhaal.” Daarmee negeert u ook in één adem alle wetenschappelijke literatuur van de laatste vijftig jaar over het Russisch nucleair programma. De zoekopdracht “Soviet nuclear testing” levert mij op Google scholar alleen al 200,000 artikels op. Andere talen niet in rekening gebracht. Noch de literatuur over Hiroshima, Nagasaki of het Amerikaans nucleair programma. Dan hebben we nog de programma’s van Pakistan, India, Israel, Frankrijk, VK… Dit is het werk van honderden, misschien zelfs duizenden wetenschappers. Volgens u allemaal deel uitmakende van één grote leugen, één grote samenzwering, oplichterij op grote schaal. Om welke reden?

      Laten we wel wezen. Het is niet omdat één dorpsgek een andere dorpsgek vindt op het internet dat hun waanbeelden plotseling de nieuwe realiteit zijn.

      Tussenhaakjes zelf schrijf je wel steeds in bevestigende zin:

      “Uit bovenstaande kunnen we opmaken dat de ATOOMBOMTESTEN GEEN GEVAAR MEER VORMEN voor de bevolking.”

      “Op dit oefenterrein WERDEN in veertig jaar tijd ruim vijfhonderd ATOOMBOMMEN TOT ONTPLOFFING GEBRACHT.”

      “Het meer Chagan WERD in 1965 GEVORMD NA de EXPLOSIE van een ATOOMBOM op 180 meter diepte. De bom had een kracht van 140 kiloton TNT, ongeveer tien keer Hiroshima.”

      “Tel’kem-2 IS ONTSTAAN na een simultane EXPLOSIE van drie ATOOMBOMMEN elk met een kracht van 0,24 kiloton TNT die eveneens waren aangebracht op een diepte van 31 meter.”

      Peter Dansaert

      : Antwoord:

      Een goede vraag moet hier dan ook zijn waarom al die duizenden mensen over deze zaak zouden liegen. Dat ze zoiets willen verstoppen en zeggen dat er geen atoombommen waren gebruikt zou begrijpelijk zijn. Dit niet. Het maakt die beweringen over ‘geen atoombommen’ des te gekker.

      Willy Van Damme

      • Aha, we komen achter Van Dammes demarcatiecriterium: ‘goede vraag moet hier dan ook zijn waarom al die duizenden mensen over deze zaak zouden liegen’.

        Dus dat zo goed als alle kranten propaganda bedrijven en het ene na het andere flauwekulverhaal schrijven dat geloven we hier op deze site. Geen van die journalisten komt bij Van Damme op schoot zitten om te vertellen hoe erg het is. Dat gaat in honderden landen zo, dus je hebt het al gauw over ‘duizenden mensen’.

        Maar nee, dat het Amerikaanse leger zou liegen dat doet het niet over dit soort zaken. Kennelijk alleen als het Van Damme uitkomt. Overigens heb je voor het ontwikkelen van een nepatoombom heel wat minder mensen nodig dan duizenden.

        Dansaert
        Ik ga uit van het officiële verhaal en laat vervolgens zien dat dat niet strookt met de werkelijkheid. Ik heb niet het hele officiële verhaal herhaald maar ik mag toch veronderstellen dat u de praatjes kent dat de planeet voor duizenden jaren onleefbaar zou worden na een kernoorlog. Die ‘kernoorlog’ blijkt in Kazachstan toch een wonderbaarlijk prettige leefomgeving te hebben achtergelaten. Op het epicentrum van de eerste Russische atoombom en waterstofbom kun je een huis bouwen en honderd worden.

      • “Ik weet niet hoe een krater van een kernexplosie eruit zou moeten zien, en laat ons eerlijk zijn, u weet het ook niet. ”

        Wij weten meer dan niets. Een kernbom veronderstelt stralingsenergie vrij te maken die dan wordt omgezet in warmte. Die warmte doet materie uitzetten, gasvormig maken, en dat zou de explosie veroorzaken. Dus dit is radicaal anders dan bij een chemische ontploffing waarbij het materiaal van de bom zelf uitzet.

        We mogen dus na een kernbomontploffing op de grond, of net onder de grond, dus de locaties waar we al die foto’s van zien, stollingsgesteente verwachten. En daarnaast brokstukken graniet want de ondergrond in dat gebied is van graniet. Ziet u brokstukken, zo groot als een auto, stollingsgesteente? U ziet dat nergens op de foto’s en ik heb het nergens aangetroffen. De aarde is daar dus niet gesmolten, misschien duizenden of miljoenen jaren geleden, maar niet 55 jaar geleden.
        Nils

        Antwoord:

        Zoals ik al eerder schreef gelooft U wat U wilt. Het verhaal van atoomenergie en de bom is er geen van krantenartikelen maar van duizend-en-één studies van duizenden mensen die U dus allemaal ziet als bedriegers. Succes.

        Willy Van Damme

    • Het verbaast me helemaal niet dat een raket die 300km in 10 minuten doet door het afweersysteem geraakt. Luchtafweer is enorm moelijk en maatregelen om luchtafweer te overweldigen zijn veel goedkoper. Postol had al eens besproken hoe de Patriotsystemen zwaar overschat waren (zeg maar propaganda) en ik meen mij ook zo’n evaluaties te herinneren over Iron dome. Gelukkig is er Bellingcat om ons op het juiste pad te houden.
      Tuyzentfloot

      Antwoord:

      Geen enkel anti-raketsysteem slaagt erin om alle inkomende raketten neer te halen. Dus ook ‘Davids Katapult’ of de ‘IJzeren Koepel’ niet, Het is alleen goed als verkooppraatje. Wel is het merkwaardig dat Syrië blijkbaar één raket afvuurde die dan ongehinderd passeerde. De zaak blijft mij intrigeren.

      Het toont zeker de kwetsbaarheid aan van dit zionistisch experiment dat in mijn opinie voor de zionisten niet goed kan aflopen. Ze hebben nu al zoveel problemen met och arme Gaza. Wat als Hezbollah, Iran en Syrië in actie komen? Er moeten toch Israëlische beleidsmensen zijn die dat beseffen.

      En ja Bellingcat. Je herkent het belabberde niveau van een journalist als hij die bedriegers de hemel in prijst. En zo zijn er vele. Er is geen enkel persorgaan met naam die durft hen op een kritische manier te bespreken.

      Willy Van Damme

    • “Met één oogopslag zie je dat er zich onder de eerste Amerikaanse atoombom, Trinity, geen krater heeft gevormd, waar die wel moet zijn. ”

      Goed lezen:

      (1) THE EXPLOSION DID NOT MAKE MUCH OF A CRATER. Most eyewitnesses describe the area as more of a small depression instead of a crater. The heat of the blast vaporized the steel tower and melted the desert sand and turned it into a green glassy substance. It was called Trinitite and can still be seen in the area. At one time Trinitite completely covered the depression made by the explosion.

      (2) Afterwards the DEPRESSION WAS FILLED and much of the Trinitite was taken away by the Nuclear Energy Commission.

      Geen krater, wel een deukje. Het deukje in de woestijn werd opgevuld. Weg deukje.

      Bron US Army (https://www.wsmr.army.mil/Trinity/Pages/TrinityHistory.aspx)

      Wie gaan we vertrouwen? Het Miskend Genie uit Nederland of …. ?

      Danssaert

      Antwoord:

      En wee diegene die twijfelt aan de genialiteit want die wacht hem een banbliksem of….. een niet-bestaande atoombom. Het betreft hier dus wel degelijk die proefontploffing van juli 1945 voor men in augustus de hel losliet boven Nagasaki en Hiroshima.

      Willy Van Damme

      • Leest u de flauwekul van Wellerstein maar eens: https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
        En uiteraard met een uitstekende reputatie: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alex_Wellerstein

        Hij voorspelt een twintig meter diepe krater bij 16kton (Trinity) waar we geen enkele krater zien op de foto’s. De klei is nog net zo gebarsten als elders in de woestijn. Kom, wat hebben die hoge temperaturen onder die atoombom toch aangericht? Niets?

        En hoe diep wordt de krater volgens hem bij 400 kton, de eerste Sovjet-waterstofbom, ontploft op de grond? Inderdaad, honderden meters waar mijn foto’s niets meer tonen dan een glooiende kuil van een paar meter diep. Niemand op de wereld die die diepe krater ooit heeft weten te fotograferen…

        U zult moeten erkennen dat geschreven bronnen nog minder te vertrouwen zijn dan foto’s. Dan is er weer wel een krater, dan nauwelijks, dan weer opgevuld en als je de foto’s bekijkt zie je helemaal niets van een krater. Wat zal de waarheid zijn?

        Dus we krijgen een stofwolk van tientallen kilometers hoogte maar dat materiaal komt niet direkt van de grond? Waar dan vandaan? Zouden we misschien gewoon naar de rookpluim van een chemische ontploffing hebben zitten kijken, zoals Mathis overtuigend laat zien?
        Nils

        Antwoord:

        Toch iemand die ‘crackpot’, of moet ik zeggen genie, Mathis gelooft. Ondertussen al een praatje gehad met John Lennon in Canada?
        Willy Van Damme

  2. Het was me opgevallen dat de VRT er over schreef : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/22/syrische-raket-is-neergekomen-in-de-buurt-van-kernreactor-van-di/ en ze vermeldden ook dat Israel aan het bombarderen was, iets wat voor velen een verrassing zal zijn want als Israel bombardeert valt dat onder ‘relatieve rust’, niet het vermelden waard. Wat verder zeggen ze wel weer dat Israel terugsloeg na de raketinslag. Dat is omdat ze altijd terugslaan uit zelfverdediging. En afschrikking.
    Tuyzentfloot

    Antwoorden:

    Ik had bij mijn intensieve zoektocht nergens iets uit de Belgische media gevonden. En van een Syrische aanval in 2014 zoals de VRT schreef heb ik evenmin iets gevonden. Ik heb het nog eens nagekeken en zonder resultaat.

    En een raket die 300 km ver vliegt na van haar doelwit te zijn afgeweken is ook nogal raar. De reactie in de pro-Israëlische media maakten de zaak in mijn ogen allen maar meer verdacht. Zeker toen ik geen spoor vond van een Israëlische aanval voordien. Ik vermoed dus een zware escalatie door Iran en Syrië.

    Willy Van Damme

    • Ik weet ook van geen Syrische aanval op Dimona in 2014, wel een Hezbollah drone en een Hamas raketaanval. Mogelijk valt dat dus onder ‘onnauwkeurigheid’ meer dan verzinsel
      Southfront vermeldt net als de VRT dat de raket is afgevuurd tijdens een IDF aanval, zonder details.
      Het is in elk geval een redelijke hypothese dat Iran er rechtstreeks kan achter zitten. Los daarvan is het ook redelijk dat Israel er van uitgaat dat Iran erachter zit.
      Tuyzentfloot

      Antwoord:

      Ik heb dat bij een ganse serie websites zitten nakijken en er was op 22 april wel een Israëlische aanval maar die kwam na die raketaanval bij Dimona. De Syrische raket kwam voor zover ik kon nagaan kort na 1 uur ’s nachts neer en die Israëlische beschieting was erna.

      De geconsulteerde websites waren die welke normaal in detail hierover berichten en die allerlei strekkingen betreffen zoals Southfront, het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (oppositie), Haaretz, Jerusalem Post (beiden Israël) en al Masdar.

      Natuurlijk is het altijd mogelijk dat alle betrokken partijen dit geheim houden maar dat is erg twijfelachtig. En de lezer die weet heeft van een Israëlische aanval op Syrië de dag voor die raket neerkwam mag dat altijd laten weten. Ik ben ook maar een simpele onderzoeker en kan alle info steeds gebruiken.

      Maar wat mij direct opviel was dat men bij websites als The Long War Journal en Al Monitor het allemaal met allerlei soms bizarre argumenten poogde te minimaliseren. En verder zijn er natuurlijk die datums die ook niet liegen. Daarom dat ik schreef dat dit vermoedelijk gelinkt is aan die sabotage van Natanz.

      Tegelijkertijd gaven die media dan ook toe dat 300 km ongehinderd boven Israël – Met daarbij het passeren van Jeruzalem – vliegen om dan weer verder nabij Dimona neer te komen een probleem is. Een probleem? zeg ik dan. Het toont zeker ook dat het hebben van atoombommen heel gevaarlijk kan zijn.

      Willy Van Damme

  3. Het lijkt me eerder onwaarschijnlijk dat een Syrische raket 300 km, grotendeels over Israëlisch grondgebied, richting diens atoominstallaties kan vliegen. Ik vermoed dan eerder een false flag event dat Israel de backing geeft om een of andere operatie tegen Syrië te kunnen starten. Volgens mij is de Israëlische defensie daar gewoon te performant voor.
    Dieter
    Antwoord:

    Ik heb niet de gewoonte zomaar een hypothese in de vuilbak te gooien. En een zogenaamde ‘false flag’ is iets wat ik zeker ook als plausibel zie maar er lijken mij op dit ogenblik geen aanwijzingen voor.

    Dat de Israëlische defensie sterk is is zeker maar het bewijst wel niets. In 2006 trok Israël Libanon binnen om Hezbollah te vernielen. Het werd na weken vechten niets en het Israëlische leger moest zich met de staart tussen de benen terugtrekken.

    Willy Van Damme

    • Er is nog steeds geen deftige militaire technologie om een guerrilla oorlog aan te pakken waar een beperkte groep strijders zich mengt tussen de bevolking. Zeker niet als de bevolking die groeperingen steunt. Dat hebben de Amerikanen ook al een paar keer mogen vaststellen. 😀
      Dieter

      Antwoord:

      Inderdaad, daar is weinig kruid tegen gewassen. Maar kunt U mij zeggen welke oorlog de VS na 1945 nog gewonnen heeft buiten de invasie van het piepkleine eiland Grenada dan? Geen enkele. Nu Afghanistan en ongetwijfeld zal Syrië dit lijstje vervoegen. Twijfel hierover heb ik niet.

      Willy Van Damme

      • Inderdaad. Dat brengt ons bij de vraag waarom de VS oorlogen starten. De laatste dertig jaar is dat niet zozeer om een bepaalde tegenstander te verslaan. Volgens mij eerder om bepaalde regio’s te destabiliseren en wat is er dan beter dan een langlopend en uitzichtloos conflict …

        Een andere vraag die met Amerika te maken heeft. Tenzij ik me vergis heeft u nooit iets over de laatste verkiezingen geschreven. Waarom heeft u dit toch wel interessante onderwerp laten links liggen?
        Dieter

        Antwoord

        Voor het voeren van oorlogen zijn meerdere reden. Het is voor de Amerikaanse industrie erg winstgevend. De triljoenen dollars aan belastinggeld komen van de schatkist en gaan zo naar de koffers van de wapenindustrie en de ermee verwante bedrijven. Ook de vele hogere officieren leven ervan.

        Verder gebruikt de VS dat om de rest van de wereld onder de knoet te houden. Sinds de komst van de eerste Europese kolonisten is het gebruik van geweld hun favoriete tactiek. Zowel intern tegen de oorspronkelijke bevolking als tegen de buren en vanaf de eerste wereldoorlog ook erbuiten.

        Sinds 1945 heeft de VS geen oorlog meer gewonnen. Ja, er was wel de Koude Oorlog maar dat was eerder een pyrrhusoverwinning. Het controleren van Rusland duurde maar 10 jaar tot Poetin – Trouwens met steun van de VS – aan het bewind kwam.

        En intussen was China volop aan zijn opgang begonnen en is het nu naar gelang de berekeningswijze economisch een stuk groter dan de VS. De VS ging er steeds prat op om gelijktijdig twee oorlogen te kunnen voeren maar de teneur in de VS is nu dat dit voorbij is. De wereld luistert amper nog naar de VS.

        Belangrijk is ook dat het intellectuele debat in de VS niet bepaald van een topniveau is en het feitelijk er op neerkomt dat men zich vooral illusies maakt en bij het analyseren veelal in het verleden leeft. Hetzelfde trouwens in Europa. De tegenstrevers van de VS hebben naar mijn smaak een hoger niveau.

        Willy Van Damme

  4. Pingback: Een verslag uit Syrië, zonder poco bril | Golfbrekers

Plaats een reactie