Syrië en Rusland–Het nepnieuws van De Standaard

Toch mooi die berichtgeving over Syrië en Rusland. Uw medewerkster baseert zich voor haar verhaal ‘Poetin heeft serieuze tik op zijn vingers gekregen’ over wat er gebeurde aan de Eufraat in de Syrische provincie Der Ezzor voor een groot deel op de berichtgeving van wat zij noemt de ‘Russische website Fontanka’.

Nou, die heeft wel een Russisch webadres maar is verder zo Russisch als steak and kidney pie, Big Ben en de BBC. Brits dus. Maar dat weet mevrouw Corry Hancké zoals het bij De Standaard hoort netjes te verbergen.

Verder leren we dat ene Jevgeni Progozjin, die ze dan voorstelt als een belangrijk zakenman, ook nog de kok is van die ‘gevaarlijke’ Poetin. Een man die een zakenimperium runt en tussendoor nog biefstukken bakt voor Poetin. Is dit een grap? Voor de rest is dit verhaal gebaseerd op niet nader genoemde Amerikaanse veiligheidsdiensten en Radio Free Europe. Wat min of meer hetzelfde is natuurlijk.

Waar ze het niet over heeft is natuurlijk het niet te betwisten feit dat wat de VS ginds doet een zeer zware overtreding is van het internationaal recht en dus een oorlogsmisdaad is. Maar voor mevrouw Hancké is dat slechts een akkefietje niet waard het te vermelden. Maar de misdaden van Poetin, Assad, enzovoort…..

Wat mij verbaast is dat zij zoals bij haar verhalen over de Krim ditmaal geen gebruik maakte van de waarheden verteld door leden van de o.a. in Duitsland verboden salafistische terreurgroep Hizb Ut Tahrir.

En dat De Standaard een boontje heeft voor salafistische terreurgroepen weten we dankzij de boeiende berichtgeving van Uw medewerker Jorn De Cock en zijn echtgenote. Dat al Qaeda in het belegerde Oost-Ghouta erg sterk staat en actief is lezen we in ‘Zeven jaar oorlog in Syrië’ dus niet. Ook dit wordt netjes en bewust aan de lezers onthouden.

Maar van de man die in zijn boek ‘Arabische lente’ Abdel Hakim Belhaj, topman van al Qaeda in Libië, een democraat noemde en de hemel in prees moeten we van niets verbaasd zijn. Trouwens, geeft het echtpaar nog steeds mediatraining aan die Syrische (sic) gematigde rebellen?

Al Nusra - strijders

De VS, Israël, de EU en de massamedia beschermen al Qaeda in Syrië en zwijgen over de centrale rol die deze terreurgroep speelt in de oorlog tegen de Syrische regering. Het is Operatie Red Al Qaeda.

En ja, Corry Hancké had het over nepnieuws. Daar zijn zij, De Cock en De Standaard zonder twijfel specialisten in. Ze weten er alles van.

Willy Van Damme

NAWOORD:

Brief aan De Standaard betreffende de verhalen van Corry Hancké ‘Poetin heeft serieuze tik op zijn vingers gekregen’ en ‘Zeven jaar oorlog in Syrië’ van Jorn De Cock in De Standaard van 24/25 februari 2018. Typevoorbeelden van desinformatie of wat men tegenwoordig nepnieuws noemt.

De aanwezigheid van al Qaeda in Oost-Ghouta was echter de voornaamste struikelblok tijdens de ruzies over deze zaak in de VN-Veiligheidsraad. De VS en haar vazalstaten wilden een algemeen tijdelijk staakt-het-vuren die voor het ganse gebied telde. Rusland wilde al Qaeda en haar bondgenoten daarbij uitsluiten. Logisch want een eerdere resolutie van de Veiligheidsraad sloot al Qaeda uit van elk staakt-het-vuren.

Het verklaart waarom Jorn De Cock en de rest van de massamedia op een heel rare uitzondering na zwegen over de aanwezigheid van al Qaeda daar. Maar de VS wou duidelijk al Qaeda hier redden van de totale vernietiging en dus lagen ze dwars en stak de obstructie dan maar op Rusland. Uiteindelijk heeft de VS toegegeven en mag men volgens de resolutie verder schieten op al Qaeda. Maar daarover zweeg Radio 1 van de VRT deze ochtend.

De Syrische regering heeft voor burgers van Oost-Ghouta een corridor aangeduid langs waar ze kunnen vluchten. Het gevolg was dat er nog diezelfde dag raketten op neervielen. Een truc die deze terreurgroepen ook in Aleppo toepasten. Ook hierover geen woord in de massamedia.

12 gedachten over “Syrië en Rusland–Het nepnieuws van De Standaard

  1. Daarmee bewijzen de christelijke wereldoverheersers dat de DADEN hen absoluut niets kunnen schelen maar alleen de DADERS.
    De wereldoverheersers de V.S., koloniaal Europa en hun bondgenoten staan boven de wet omdat ze de ware Übermenschen zijn. Ze stellen het internationale recht op alleen om dit toe te passen op de Untermenschen voor eigen politieke winst, volgens hun roofzuchtige misdadige belangen en om redenen te hebben om agressieoorlogen te voren met massavernietigingswapens tegenover zwakkere landen en bevolkingsgroepen.
    http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2017/04/25/christelijke-westen-de-grootste-terroristen-sinds-eeuwen
    Janu

    Antwoord:

    De mensenrechten kunnen hen gestolen worden. Men is in het Westen nog steeds behept met die koloniale mentaliteit. Toen onze Leopold II wat nu Congo heet stal was dat onder het mom van het brengen van de christelijke beschaving. Nu valt men Syrië aan omdat men er de westerse democratie wil brengen. Waarbij men de frisse kerels van al Qaeda & ISIS gebruikt. De geschiedenis herhaalt zich dus.
    Willy Van Damme

    • De rovers gebruikten het Christendom als een schaamlapje. Elkeen die weet wat Christen zijn betekent, beseft dit. Trouwens de (Romeinse) Staat kaapte het vredige Christendom en theologen zoals draaiden en keerden het zodat doden een optie werd (de naam van de voornaamste ontsnapt mij nu). Van toen af werd het Christendom het banier van meedogenloze veroveraars. Maar indien het Christendom er niet was geweest, dan had het niet anders gelopen.
      Ook is het niet al negatief geweest, maar je moet willen denken.
      Spijtig dan een gebrek aan kennis, leidt tot het vuilbekkerij. In een serie over Rome, misbruikt Beard in de derde aflevering, het onderwerp van de aflevering om af te geven op het Christendom. Het biedt nochtans geen toegevoegde waarde.
      Europa kreeg een koekje van eigen deeg toen ze de wreedheden van hun koloniaal beleid door middel van twee wereldoorlogen, invoerden in Europa. Ja, de slachting bij Omdurman en de concentratiekampen in Zuid-Afrika waren de laatste voorboden.
      Zullen wij opnieuw een koekje van eigen deeg krijgen?
      GV

      Antwoord:

      Het christendom was allesbehalve vreedzaam. Eens ze in Rome een officieel statuut kregen gingen ze hondsbrutaal te werk en werden alle niet-christelijke heiligdommen zoveel mogelijk vernield. Met als voorbeeld Palmyra. Ook al hun tegenstanders werden politiek of fysiek uit de weg geruimd.

      Volgens sommige historici is de ondergang van het Romeinse Rijk voor een groot deel toe te schrijven aan de invloed van het Christendom. Gelukkig heeft de Islam al die Oosterse en Grieks-Romeinse wetenschap behouden en nadien aan West-Europa teruggegeven.

      Ik raad je het boek ‘The darkening age – The Christian destruction of the Classical World’ (Mac Millan) aan om te lezen. Het is van Catherine Nixey, en is ontnuchterend. Denk ook aan wat de Saksen overkwam.

      Willy Van Damme

      • Willy
        Het Christendom was in de regel vreedzaam tot het geïncorporeerd werd, pas nadien liep het uit de hand. En ik ken het verhaal van Palmyra dat correct is, maar veralgemening leidt tot verkeerde conclusies. Trouwens fanatiekelingen vind je overal en altijd.
        Het boek dat je vernoemt deugt niet. Het is geschreven met een vooringenomen doel en slaat regelmatig de bal mis. Een absolute afrader.
        GV

        Antwoord:
        Bedankt voor je opmerkingen. Het is ook niet echt mijn specialiteit.
        Willy Van Damme

      • Hierna twee boeken van auteurs die er wel iets van kennen en een evenwichtig verhaal brengen:
        Pagans: The End of Traditional Religion and the Rise of Christianity, James O’Donnell
        The Triumph of Christianity: How a Forbidden Religion swept The World, Bart Ehrman
        Twee auteurs die heel diep gaan in de materie, origineel zijn en durven provoceren.
        GV

        Antwoord:

        Bedankt voor de tips.
        Willy Van Damme

      • Willy, nog even kort. Ik begrijp dat het niet jouw specialiteit is, je te veel andere dingen moet lezen en je geen “goesting” hebt je erin te verdiepen. Gewoon logisch.
        Daarom even een link naar de atheïstische site van Tim O’Neill die een review geeft van Nixey’s boek. Lees gewoon de conclusie in de eerste paragraaf en misschien de volgende die een overzicht van de reviews geeft. Dit moet volstaan want de rest is uitwerking en detail.https://historyforatheists.com/2017/11/review-catherine-nixey-the-darkening-age/
        Zo krijg je toch een idee waarom ik zo negatief ben over het boek.
        GV

        Antwoord:

        Ik concentreer mij op een aantal onderwerpen en de andere laat ik zoveel mogelijk links (of rechts) liggen. Wil je professioneel werken dan is die attitude essentieel. Maar zeker bedankt voor die tips. Ik ga pogen het zo snel mogelijk te lezen.

        In de Financial Times stond een tijd geleden er een bespreking van dat boek en daarin klonk ook wat kritiek door. Het probleem met mij is dat ik technisch onderwijs volgde en tijdens mijn studies amper kennis nam van de historiek van de oudheid. En dus is het bijbenen.

        Willy Van Damme

    • “Stelen” van Congo? Leopold II “kreeg” het van de Europese grootmachten omdat ze het zelf mekaar niet gunden. En omdat er in Afrika alleen maar “wilden” woonden, was er geen enkel probleem om Afrika met lat en potlood te verdelen. De kern van het probleem is, dat waar een sterkere ‘beschaving’ (of ‘macht’) met een zwakkere in contact komt, de zwakkere altijd (zo goed als) vernietigd wordt. Vb genoeg; de zwarten in Afrika, de inlandse bevolking in Australië en Tasmanië, de indianen in N & Z Amerika. Verder terug nog; Het W Romeinse Rijk onder het beuken van de Germanen, de bezetting van de Chinese kusten in de 19de eeuw door de Europeanen en de Amerikanen. De geschiedenis en het heden zijn er één groot voorbeeld van. Alles in intermenselijke relaties draait om ‘macht’.
      Luc Devincke

      Antwoord:

      Wat is krijgen en wat is stelen. De Britten, Fransen en Duitsers wilden hun stuk een in die ruzies kreeg Leopold II zijn stuk van de koek.
      Willy Van Damme

  2. Willy
    Met wat de laatste week in de MSM geschreven werd, zouden wij alle dagen één of meer lezersbrieven kunnen inzenden. Niet dat wij ook maar een schijn van kans hebben dat deze gepubliceerd wordt.
    Voorbeelden
    Zoals deze artikelen https://www.hln.be/zoeken?query=manafort met gebeurtenissen uit 2013 die niets te maken hebben met Russische interventies in verkiezingen in 2016 of met Trump, maar de verwijzingen doen het vermoeden (behoort zelfs niet tot het takenpakket van Mueller’s assignment naar mijn mening). Het ging gewoon om geld verdienen, witwassen en liegen (wel misdrijven) ver voor er sprake was van Trump.
    Precies zoals het de laatste indictment betrof – zie mijn commentaar Blogmire en de verwijzing naar Moon of Alabama http://www.theblogmire.com/the-mueller-investigations-latest-nothing-burger/.
    Het doet mij denken aan een Kangaroo Court, volksgericht in het Nederlands – https://nl.wikipedia.org/wiki/Volksgericht

    GV

    Antwoord:

    Het is niet de bedoeling dat de kranten dergelijke lezersbrieven publiceren. De waarheid moet immers verborgen worden gehouden.
    Verder doet het Amerikaanse gerecht mij altijd denken aan Judge Roy Bean, dat typetje uit de striptreeks Lucky Luke dat ook bestaan heeft en inderdaad op die door Morris en Goscinny beschreven wijze opereerde.

    En als we weten dat het FBI gesticht is door een afperser genaamd J. Edgar Hoover dan weten we het wel. Gelukkig voor hem mocht men zich toen in vrouw verkleden. Maar ja, hij mocht toch doen wat hij wou.

    Willy Van Damme

  3. Als erfenis van de pre-Christelijke cultuur van deze contreien heb ik als kind nog de sprookjes van ‘Roodkapje en de Wolf’ of ‘De Wolf en de Zeven Geitjes’ te horen gekregen. Onder meer daaruit blijkt dat onze verre voorouders al begrepen dat boze machthebbers (voorgesteld door de wolf) zich vermommen in een schapenvacht, zijnde de facto de religies en ‘freedom and democracy’. Ik dacht dat Willy de intentie had om de vermommingen van ‘de wolven’ te doorprikken. Dagelijks zie ik mensen de vermommingen te lijf gaan en de ‘wolven’ ongemoeid laten.
    Edith Legrand

    Antwoord:

    Ik dacht dat ik de maskers van onze westerse machthebbers en hun dienaren bij de ngo’s en de media al voldoende had afgerukt. Wie wat van geschiedenis kent dat het ontmaskeren van die ‘wolven’ er altijd al geweest is. Zie maar naar de narren, de poppenkasten, de zangers en de schrijvers. Legio zijn zij die in ongenade vielen en vermoord werden.

    Willy Van Damme

    • Klopt, Willy, maar wat mij ontmoedigt, is dat ik de link naar uw website vaak doorgeef aan mensen. Tevergeefs echter, er dringt niets van door.

      • Het probleem is dat mensen soms zo vast in iets geloven dat men hen met wel argument en feiten dan ook kan doen inzien dat zij bedrogen werden. Sommigen willen trouwens ook bedrogen worden. Wel zie ik dat veel mensen al die leugens rond Syrië niet nemen. Maar het is spijtig. En die PR bureaus weten héél goed wat ze doen. Het zijn meesters in het bespelen van de media en zo de bevolking.

  4. De mensen worden als levend schild gebruikt door de terreurgroepen en enkel de bommen van Assad doden burgers. Die van de Westerse coalitie doden enkel terroristen. Collateral damage is enkel de schuld van Iran, Rusland en Assad. Israël alleen al sponsort 6à7 soennitische terreurgroepen om te voorkomen dat de oorlog in Syrië stilvalt. Zij schenden het luchtruim en roepen zelfverdediging in. Ze zijn gebaat bij chaos in Syrië en hebben letterlijk gezegd dat ze IS verkiezen boven Assad. Hier in de kranten laat men het uitschijnen dat Assad en de Russen geen vrede willen terwijl het verdomme net omgekeerd is. Worden die journalisten hier betaald door USA, Saoedi-Arabië, Israel,… want wat heeft die berichtgeving nog met enige objectiviteit te maken. Burgers zijn spijtig genoeg altijd de eerste slachtoffers maar hier zijn vele politici kwaadaardig, achterlijk of een combinatie van de twee. Ik snap niet hoe ze deze éénzijdige berichtgeving kunnen blijven volhouden anders.
    Jochen Collas

    Antwoord

    Deze oorlog heeft niets te maken met godsdienst. Evenmin als die in Noord-Ierland of onze godsdienstoorlogen uit de late middeleeuwen. Het was er telkens een om geld en macht waarvoor men dan een mistgordijn creëerde genaamd godsdienst of democratie.

    Het heeft dus helemaal niets met soennitisch of sjiitisch te maken. Hun bedoeling is om via terreur het land te vernielen en indien mogelijk de macht te grijpen om zo extra te kunnen stelen.
    Willy Van Damme

  5. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door:Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

Plaats een reactie