Humo, Saoedi-Arabië en de deradicalisering

Juist het artikel gelezen over hoe Saoedi-Arabië terroristen deradicaliseert (Sport en Kunsttherapie, Humo 6 juni). Er is over die zaak al tonnen onzin geschreven maar dit artikel is toch wel een hoogtepunt hierin. Het Huis van Saoed die salafistische terroristen deradicaliseert is alsof Hitler zich zou bezig houden met de denazificatie van Duitsland of er een programma opzet om joden en zigeuners te beschermen.

Saoedi Arabië heeft integendeel de voorbije decennia ontelbare miljarden dollars uitgegeven om wereldwijd dit salafisme via Koranscholen (madrassa’s) en moskeeën te promoten. Het bewapent en financiert al sinds 1979 dergelijke terreurbewegingen. Nog niet zolang geleden riep de moefti van het land zelfs op om overal in de wereld alle kerken te vernielen. En dan komt men hier met dit verhaal dat doet denken aan de idiotie van vroegere maoïsten over hoe goed het in China onder Mao wel was.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van het artikel in Humo van 6 juni ‘Sport en kunsttherapie: hoe Saoedi-Arabië terroristen deradicaliseert.’ Het is een overname van een eerder in het Nederlandse dagblad Trouw verschenen artikel. Beiden behoren tot de Persgroep van Christiaan Van Thillo.

Advertenties

4 thoughts on “Humo, Saoedi-Arabië en de deradicalisering

 1. Oprechte dank voor opnieuw een informatie vanuit de Van Thillo stal. Kan de gesofisticeerde hypocrisie van de leiders en hun laffe, edele slaven, die zich columnisten noemen, als misdadig beschouwd worden, aangezien hun beïnvloeding helpt tot verdere verwoesting en misschien wel het losbreken van onze Derde Wereldoorlog waarbij die onwijze, nietige kapitalisten natuurlijk ook verbrand zullen worden in wat de Amerikanen nu noemen “a preemptive nuclear war’.?
  Hilaire Bodein

  Antwoord:

  Veel van die columnisten en experts rond Syrië worden betaald door de VS, Saoedi-Arabië, enzovoort waarna die dan de ook door de VS, Saoedi-Arabië en het Verenigd Koninkrijk gefinancierde jihadisten ophemelen.

  Het heet belangenvermenging en uiteraard weten figuren als Charles Lister, Hassan Hassan, enzovoort dat heel goed. Conclusie: Sleur ze voor een oorlogstribunaal.

  Willy Van Damme

 2. geen kop in t zand laat de realiteit klinken
  Stephan Coppens

  Antwoord:

  Het is echter nog steeds de politiek in de EU en Nederland en België hoor. Nieuwsuur en de krant NRC onthulden nu wat hier en elders al lang wordt geschreven, namelijk dat die salafistische staten op het Arabisch schiereiland (minus Oman en Jemen) op enorme schaal hier moskeeën financieren die dan in ruil er hun salafistische vorm van islam moeten prediken.

  De Nederlandse regering van Mark de Leugenaar Rutte kende veel cijfers over die financiering maar vroeg toch een onderzoek terwijl Rutte die geheim hield. Hier in Brussel nam men de grote Moskee in het Jubelpark van Saoedi Arabië over en daar blijft het bij. Een terreurgroep als Hizb ut Tahrir mag hier nog steeds openlijk prediken.

  Die staten werken aan onze destabilisering en dus ondergang en men laat dat zomaar toe. Zelfs geen braaf protestje. De kracht van de verandering zeker? Het gevaar langs de voordeur met de rode loper binnenhalen en ondertussen inferieure vliegtuigen kopen om ons tegen ‘het gevaar’ te beschermen. Waanzin.

  Willy Van Damme

  • De reactie van minister Stef Blok was nog stuitender. Door te verklaren dat we geen heksenjacht ervan moesten maken wie de moskeeën financierden.

   Maar wel motorbendes massaal oppakken omdat ze criminele organisaties zijn

   Meten met twee maten
   Henk Koelewijn

   Antwoord:

   Het lijkt wel of de man veel te lang aan de wiet heeft gezeten. Dat de man nog steeds minister is toont het niveau van de Nederlandse regering en de politiek in het algemeen.

   Maar ja, het salafisme is als ideologie om kanonnenvoer te leveren al cruciaal geweest in een ganse serie oorlogen van het Westen, gaande van Afghanistan, Libië, Syrië, Irak tot Joegoslavië en Rusland (Kaukasus met Tsjetsjenië). En dus blijft de Nederlandse regering Nederland destabiliseren.

   Je acht het hallucinant en onmogelijk maar het is de realiteit. Maar het is geweten dat het Huis van Saoed héél genereus kan zijn voor haar vrienden. En dan knijpt men al eens een oogje dicht. Wie weet.

   Willy Van Damme

 3. Nu Prins Mohammed bin Salman kroonprins is geworden/was, en dus meer macht heeft.
  bestaat er nu de kans dat er met Iran een conflict kan uitbreken?

  Dus het bezoek van de kroonprins aan Washington, en van Trump aan Saudi Aribië en de miljarden aan wapens die verkocht zijn.
  Nou ik houdt mijn hart vast.
  Henk Koelewijn

  Antwoord:

  Excuses voor het late plaatsen. Ik denk niet dat tussen beiden een oorlog komt. Het blijft beperkt tot wat nu gebeurt, een oorlog via derden. Het probleem is dat de Saoedische oliewinning en installaties zich vooral aan de Perzische/Arabische Golf bevinden en dus met een simpele Iraanse druk op de knop in enkele minuten kunnen vernield worden.

  Ook zouden studies van het Amerikaans leger aangetoond hebben dat het Amerikaans leger er in verhouding zwak staat en een gevecht zou verliezen. Het kan het al jaren durende verzet van het Pentagon tegen een oorlog met Iran verklaren.

  Bovendien staat het bewind van vader en zoon Salman in Saoedi-Arabië zwak met recente geruchten over een mislukte staatsgreep. Bij een oorlog zouden de gevolgen voor de oliemarkt bovendien gewoon enorm zijn en de wereldeconomie in een heel diepe recessie duwen. Niemand wil dat risico lopen.
  ,
  Ik geloof het dus niet zelfs al zijn de Salmans enorm oorlogszuchtig. Iets wat ze gemeen hebben met hun boezemvrienden in Israël. De Salmans zijn nu eindelijk uit de kast gekomen en belijden nu niet alleen in meer het geheim zoals al vele decennia maar ook openlijk hun liefde voor het zionisme. Extremisten houden van elkaar!

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s