De Morgen en het Institute for the Study of War

Dat jullie verworden zijn tot een plat propagandakanaal blijkt vandaag opnieuw. Jullie citeren op basis van het Amerikaanse Institute for the Study of War dat Rusland een valse vlag operatie plant.

Mag ik Jullie er heel simpel attent op maken dat dit ISW, dat Jullie bijna dagelijks gebruiken, eigendom is van de familie Kagan waarbij Victoria Nuland gehuwd is met Robert Kagan wiens schoonzus dat ISW runt waarbij Victoria Nuland op Buitenlandse Zaken de leiding heeft over het Amerikaans beleid betreffende Oekraïne.

Robert Kagan was in 2003 de fanatiekste verdediger van de oorlog tegen Irak. Maar dat essentieel gegeven verzwijgen Jullie. Bewust uiteraard. Het maakt Jullie tot bedriegers en oorlogsstokers en toont tot welk niveau De Morgen is afgedaald.

En dan is zelfs de zender RT van Rusland qua betrouwbaarheid veel beter. Moet ik Jullie dan ook bedanken voor de zware economische crisis waar we in zijn beland en de kou die massa’s mensen lijden. Fans van Svoboda e.a. zijn Jullie uiteraard.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Morgen over het artikel vandaag op hun website: ‘Rusland plant mogelijk ‘valse vlag’-aanval op eigen grondgebied’. ‘Rusland plant mogelijk ‘valse vlag’-aanval op eigen grondgebied’ (demorgen.be)

10 gedachten over “De Morgen en het Institute for the Study of War

 1. Inderdaad schandelijk ,, die journalisten van De Morgen moeten toch beter weten ?
  Werner

  Antwoord:

  Uiteraard weten ze beter. Maar dit is typerend voor de media die op dit ogenblik A zeggen terwijl er B Staat. Dit verhaal doet vermoeden dat de NAVO eventueel met Zelenski een aanval plant in Rusland, bijvoorbeeld op de stad Belgorod om dat nadien op Rusland te steken. Vrij klassiek.

  Als de door Rusland bezette kerncentrale in Zaporizja wordt beschoten dan stelt Zelenski dat Rusland dit zelf doet. Waarna onze media doen geloven dat het wel eens waar zou kunnen zijn. Een idee dat gewoon krankzinnig is maar geloofwaardig wordt gemaakt.

  Hetzelfde met die brug welke over de engte van Kertsj naar de Krim loopt, de bombardementen op de dam over de Dnjepr bij de stad Kachovka of de aanslag op de gaspijpleidingen Nordstream 1 & 2. Het is allemaal zo doorzichtig en doet denken aan de leugens rond Syrië.

  Toen in Januari 2012 in de Syrische stad Homs een betoging van aanhangers van de regering werd gebombardeerd was het volgens het aanwezige journaille als Rudi Vranckx en Jens Franssen ook het Syrische leger dat dit had gedaan en een Frans journalist en 7 aanhangers van de regering had vermoord.

  Alsof ze niet wisten wat er echt was gebeurd. De censuur zit hem echter, zoals met Syrië, vooral in het verzwijgen van de meest essentiële elementen om deze oorlog te begrijpen. De expansie van de NAVO en het liegen van de NAVO hierover, het verbod op het Russisch en de staatsgreep van februari 2014.

  Willy Van Damme

 2. Opgelet! Het Europees parlement heeft vandaag Rusland tot een terroristische staat uitgeroepen. Dat is de voorlaatste stap om u en mij als criminelen te beschouwen omwille van onze uitlatingen. Binnenkort kunnen we samen gezellig babbelen in de gevangenis.
  Luc Lepoudre

  Antwoord

  Het is best aan die motie niet teveel aandacht te besteden. Blijkbaar eet die uit de hand van Oom Sam en maakt ze liever de Europese economie kapot. Wat een bende onbenullen. De resultaten van hun oorlogsstokerij zijn voor iedereen overduidelijk.

  Willy Van Damme

  • Hoeveel keer zou men de VS dan al als terroristische staat moeten uitroepen hebben???
   Emile De Roy

   Antwoord:

   Zet de EU er maar bij. Wat ze de voorbij jaren hebben aangericht in het Midden-Oosten, Hongkong en Joegoslavië maakt het Verenigd Koninkrijk en de EU tot de evenknie van de VS. Brothers in crime.

   Willy Van Damme

 3. Toevallig dan ook zowat het enige artikel dat gratis te lezen valt op de website van De Morgen. Anders zit alles netjes achter de betaalmuur. De propaganda spat er vanaf …
  Dieter

  Antwoord:

  Kan ik niet controleren maar niets verbaast mij nog.

  Willy Van Damme

 4. Geachte heer Van Damme,

  Recent kreeg ik vanuit Spanje de melding dat recent een boek in het engels is verschenen en geschreven door Anneke Lucas . https://www.ellaster.nl/2022/07/05/anneke-lucas-de-memoires-van-een-kind-seksslaaf/ Anneke Lucas: de memoires van een kind-seksslaaf ellaster.nl Werd nooit vermeld in de media. Fake? Met hartelijke groet, Philippe
  >

  PDV1954

  Antwoord:

  Het is een zeer schokkend verhaal maar ik ga me er niet over uitspreekt. Dat soort verhalen is in de periode van Marc Dutroux ook boven water gekomen. Maar als het niet waar is dan is ze een verdomd goede actrice.

  De makers van de film lijken mij wel een goede reputatie te hebben maar ja of nee zeggen doe ik hier niet. Ik ken het verhaal niet en om er iets over te zeggen moet ik het onderzoeken en daarvoor heb ik gewoon geen tijd.

  Willy Van Damme

 5. De Morgen is inderdaad een eindeloze leugenkrant. Maar aan het propaganda opbod doen alle media mee. Ook onze onderzoekjournalisten van Apache hebben al meerdere artikelen geplaatst over de nefaste ‘invloed van de Russische propaganda’. Over de 24uurs brainwashing die de ‘vrije pers’ ons in de ogen en oren spuit, lees je ook daar niks. En door zowat alle Russische mediakanalen te blokkeren (dank u moguls van Silicon Valley – een voorproefje van de eindeloze manipulaties die ons nog te wachten staan), is de propagandavoet van de malafide dictator Poetin wel erg smal geworden. Zodoende kan van de nederlaag van de NATO in Oekraïne een overwinning worden gemaakt, mag het leger van NeoNazistan al jaren ongestraft steden in de Donbass beschieten etc. etc.
  De leugens, halve leugens en verdraaiingen in de corporate media zijn zo grof dat ze de grens van het ridicule al lang zijn gepasseerd. Jammer genoeg herkent het merendeel van onze medeburgers ze als dusdanig niet, en wordt die plat gekookte onzin geslikt als zoete koek. Erg gevaarlijk en verontrustend als je het mij vraagt.
  Sarsaparilla

  Antwoord:

  Uit mijn gesprekken met mensen hier heb ik niet het gevoel dat iedereen dat gelooft. Er zijn veel mensen die dat met kritische zin bekijken zelfs al zijn ze geen specialisten van deze materie. Verder geheel met U akkoord: De kranten, Radio en TV maken zich hopeloos belachelijk.

  Willy Van Damme

  • De referentie over Maidan is Ivan Katchanovski trouwens. Het is verrassend maar er is daar in Oekraine momenteel een proces over gaande, uitspraak verwacht volgend jaar. Katchanovski zet de gebeurtenissen op zijn youtube kanaal.
   Tuyzentfloot

   Antwoord:

   Blijkbaar is dat onderzoek naar die slachtpartij tijdens de opstand nog lopend. Maar wie gelooft in een correct onderzoek en procesvoering is wel heel naïef. De vorige procureur-generaal ontdekte ’s morgens dat men een lege doodskist voor zijn deur had geplaatst. Hij nam dan maar ontslag

   Die Ivan Katchanovski is een Canadees met Oekraïense wortels die lesgeeft aan de School voor Politieke Studies van de Universiteit van Ottawa. Over zijn visie op de recente geschiedenis van het land kan ik niets zeggen want de man is mij totaal onbekend.

   Ik heb, nieuwsgierig zoal ik ben, eens eventjes gekeken en wat hij zegt komt overeen met eerdere verhalen. De doden en gewonden vielen niet door politiekogels maar door de sluipschutters van Svoboda & co. Ook poogt de regering het voor ter stellen alsof de Berkutpolitie verantwoordelijk was.

   Het doet denken aan de slachtpartij in Odessa door die fascistische groepen van betogers die men het vakbondsgebouw injoeg en het dan in brand stak. Daarna werd alles maar gestoken op de lokale politie die niet tussenbeide kwam. Er is hierover ook nooit een proces geweest. Tientallen zijn toen vermoord.

   Een korte inhoud van zijn onderzoeksresultaat dat blijkbaar heel grondig gebeurde zijn te vinden op https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4048494.

   Er zijn nu trouwens herbegravingen van gesneuvelde Oekraïense oud-SS ‘ers met re-enactments door mensen in oude SS-uniformen met daarbij zelfs een priester die het allemaal komt wijden. Heel ‘mooi’. Maar stelt onze pers: “Er zijn geen fascisten in Oekraïne zoals al Qaeda in Syrië ook een leugen is.”

   Willy Van Damme

 6. Het britse ministerie van defensie is er nog zo een, en niet alleen voor de Morgen, VRT evengoed.
  Ik blijf benadrukken dat de critici overschatten hoe erg er gelogen wordt in de pers. De bulk van de journalisten neemt ISW en UK defense ministry serieus. Het gaat wel hard wringen als we beginnen te zeggen dat de VS/UK met ons voeten rammelen
  https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-war-europe-ukraine-gas-inflation-reduction-act-ira-joe-biden-rift-west-eu-accuses-us-of-profiting-from-war/
  maar toch blijven we naar hun adviezen luisteren als ze zeggen dat
  – De Russen doorslecht zijn en absoluut moeten verslagen worden
  – onderhandelen onmogelijk is omdat de Russen te slecht zijn
  – onderhandelen ook niet aan de orde is omdat ze aan het verliezen zijn, moreel aan de grond zitten, hun economie instort
  – wij onszelf niks te verwijten hebben dat we Oekraine voluit steunen
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  Onze Europese ‘leiders’ zijn de voorbije dagen plots als het ware in paniek geslagen en ontdekken nu pas dat ze gewoon door de VS bedrogen worden op een manier dat zij dachten dat het nooit zou gebeuren. Zie het artikel welke je meestuurde.

  De regering Biden heeft immers de Inflation Reduction Act (IRA) op de rails gezet. Officieel moet die de inflatie bestrijden en zo voor de omslag naar een nieuw klimaatbeleid zorgen. In de praktijk echter schuilt er achter die toch zo mooie woorden een zaak die Brussel duidelijk is: Het wurgen van Europa.,

  De EU koopt nu uit de VS veel milieuonvriendelijk schaliegas maar dat echter vier maal duurder is dan het Russische. Bovendien gaan de Amerikaanse bedrijven nu extra subsidies krijgen ten bedrage van 369 miljard dollar om zich om te scholen tot een milieuvriendelijker productieproces.

  Het gevolg zal zijn, en dat laat men nu plots in Brussel luid horen, is dat veel Europese bedrijven zo naar de in de VS goedkope Amerikaanse energie worden gezogen en men Europa laat doodbloeden.

  Wat hier en elders tot treures toe al lang werd gezegd begint men bij de EU nu te beseffen. Buiten Oekraïne is de EU het grootste slachtoffer van deze oorlog. Met haar oorlogsbeleid heeft de Europese Commissie grote stappen richting de de-industrialisering van Europa ingezet.

  En hoeft het te verbazen dat men in de VS doet of er niets aan de hand is en alles perfect kan verklaart worden? Het kwam volgens de website Politico achter de schermen zelfs ter sprake tijdens de westerse onderonsjes op de G20 top in Bali.

  Maar Joe Biden deed er volgens Politico alsof hij van niets wist. De onbekwaamheid van politici als Ursula von der Leyen, Borrell en onze Alexander de Croo is onvoorstelbaar groot.

  Bovendien heeft Duitsland nu ook besloten de Amerikaanse F35 te kopen. Wat onzin nog allemaal? En gezien de dure energie zullen er nog veel andere industrieën hier wegvluchten naar elders zoals Azië en waarom niet naar Afrika?

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s