Caroline de Gruyter en de expert leugenaars

Zaterdag 18 Juni zag ik in mijn krant het lange interview van Maarten Rabaey met Carolien de Gruyter, ‘Oorlog is voor onze generatie dichterbij dan ooit’, voorgesteld als ‘Europa-kenner’. Daarin zegt die “We kregen signalen al in 2008 met de aanval op Georgië…”

Dus Rusland viel volgens haar in 2008 Georgië aan. De Russische riposte de dag na die Georgische bestorming van Zuid-Ossetië in de avond van 7 augustus was echter een gevolg van die aanval op Zuid-Ossetië en de moord op Russische soldaten.

Olympische Spelen in Beijing

Wat moest Rusland dan doen na die moord op haar soldaten? Bloemen sturen? Het is een verhaal dat men ook kan lezen bij andere Europese ’experten’ als een Geert Mak en Jonathan Holslag. Merkwaardig die beweringen en toch ook weer niet. Ze zijn alle drie mensen die intensief deze conflicten volgden en ook nu nog doen. Michael Saakashvili - Eet das 2008 oorlog Zuid-Ossetië

Michael Saakasjvily moest hoogstnodig op 7 en 8 augustus 2008 zijn leger naar Zuid-Ossetië sturen en er o.m. het ziekenhuis aanvallen en wat Russen neerknallen. Het werd een fiasco waarna hij dan maar live op televisie zijn das begon op te eten. De man was voorheen in de VS een advocaat en ging na dit avontuur in Georgië dan maar provinciegouverneur spelen in Oekraïne. Een tweede grap.

En dan moeten zij toch perfect weten dat die 5 dagen durende oorlog praktisch integraal werd uitgevochten op het grondgebied van Zuid-Ossetië, de republiek die zich verzette tegen de onafhankelijkheid van Georgië en in 1990 apart wou gaan.

Daar waren toen Russische troepen aanwezig die als opdracht hadden de vrede tussen beide partijen te bewaren. Een gevolg van een akkoord tussen Rusland, Georgië, de VS en de EU. Het waren dus, ook voor Georgië en het Westen, vredestroepen.

Dat Georgië Zuid-Ossetië aanviel dan was dat toen feitelijk algemeen geweten. Waarbij het leger als minister van ‘defensie’ geleid werd door een zekere Davit Kezerashvili, een zakenman met dubbele Israëlische en Georgische nationaliteit.

Met een leger dat nauw samenwerkte met de NAVO. Het viel Zuid-Ossetië en de Russische vredestroepen aan op 7 en vooral 8 augustus 2008 toen vele staatshoofden waaronder Vladimir Poetin de opening van de Olympische Spelen in Beijing bijwoonden. Een datum die dus niet zomaar gekozen was.

Centraal hospitaal

Daarbij viel Georgië ook het centraal hospitaal in de hoofdstad Tsinvali aan. Je kon het op onze televisieschermen zelfs volgen. Een aanval die volgens de wet een oorlogsmisdaad is. Eentje dat Jullie nooit opmerkten. En ook dat is natuurlijk geen toeval.

In Jullie optie heb je de goeden (die gesteund door de NAVO) en de slechten (die de NAVO niet volgen). En over die ‘goeden’ geen slecht woord. Zo hoort dat in het land van de (sic) persvrijheid.

Nadien werden van die oorlog twee officiële rapporten gemaakt, een door de VN en een in opdracht van de EU. Zie: Independent International Fact-Finding Mission on the Conflict in Georgia, Report, Volume I-III, 2009 (mpil.de).

De conclusie was dat Georgië die oorlog door die inval feitelijk begonnen was en dat het daartoe niet het recht had. Met andere woorden: Dit was een zware oorlogsmisdaad. Maar geen verrassing dat ik dat niet lees en voorheen ook nooit echt gelezen heb in deze krant, De Leugen, sorry De Morgen.

Alleen maar liegen en bedriegen

Dat Caroline de Gruyter, Jonathan Holslag en Geert Mak zo liegen wekt geen verbazing. Als het over Rusland, Oekraïne en Georgië gaat wordt er door dit trio, deze krant, en ook de rest van de klassieke media alleen maar gelogen.

In het beste geval schrijft men over die oorlog van Georgië met Rusland zogenaamd neutraal en heeft men het over de Russisch-Georgische oorlog zonder – cruciaal – te zeggen wie begon.

Zelenki en Ursula Von der Leyen

Het staat vast dat president Dimitri Zelenski een fraudeur is die zijn miljoenen via fiscale paradijzen witwast en dus de belastingen van zijn eigen land ontduikt. Zijn eigen zogenaamd geliefde land. En die man wordt dan in de EU ontvangen als hoofd van een natie dat kandidaat lid van de EU is.

Zijn land vecht voor de Europese waarden opperen Zelenski en commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Ondertussen komt die hier nog wat geld bedelen. Voorheen deed zijn vriend Kolomoyskyi dat ook al met de meer dan 5 miljard dollar van het IMF. Het verdween in zijn zakken. Europese waarden nietwaar.

Maar ook dat is een leugen want uiteindelijk viel de NAVO via Georgië Rusland in Zuid-Ossetië aan. En dat maakt de huidige Russische houding begrijpelijk. Geen tweede keer voor Moskou, zeker na de bedreigingen door president Zelensky tegen Rusland in de Rada, het Oekraïense parlement.

Geen zorg echter want we krijgen in De Leugen verhalen over de ‘heldhaftige’ president Volodymyr Zelenski. Vergetend dat deze notoire fraudeur en miljonair door geen of onvoldoende belastingen te betalen zijn eigen land besteelt en intussen hier komt bedelen.

En natuurlijk heeft jullie onafgebroken stroom van nepnieuws van die ‘experten’ gevolgen voor ons. Men overspoelt ons met nepnieuws om te zeggen dat Rusland zo zou begeven, zijn leger niets waard is en het Oekraïense leger en zijn leiders heldhaftige strijders zijn.

Met de verhalen over nazi’s die een grote leugen zijn. Maar ik hoef jullie en dat trio niet te vertellen want Jullie weten het maar al te goed wat er gaande is. De gasprijs staat nu bijna 7 maal die van vorig jaar. Bedankt De Morgen e.a.

Misschien iets voor de weekendkrant: Een leuk verhaal over het heropenen van de steenkoolmijnen in de Borinage en de Kempen. Met Jef Ulburghs die terug tot leven wordt gebracht en Thyl Gheyselinck die vanuit Portugal teruggeroepen wordt om zijn ‘droom’ van Hollywoord aan de Demer te realiseren. Waarom niet.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Morgen/De Leugen betreffende hun berichtgeving over Oekraïne en Georgië

7 gedachten over “Caroline de Gruyter en de expert leugenaars

 1. Net zoals de gekte kent de domheid geen grenzen. Way above my pay grade. Het blijft koffiedik kijken waar dit allemaal gaat op uitdraaien.
  The literal aspect derives from the fact that US military, and this phrase is American, used to pay each rank according to specific pay grades. This payment system was later extended to many federal employees. An early example of that literal usage is found in the US Cases Court of Claims, 1883:

  The law… indicates pay grades by description. Together they give to the retired chief engineer 75 per centum of the sea-pay of the pay grade which he held at the time of his retirement.

  Wim Vlaminckx

  Antwoord:

  In zover ik de situatie kan inschatten zal deze oorlog eindigen zoals die in Vietnam, Afghanistan, Irak en Syrië. Wat de gevolgen gaan zijn van deze nederlaag is nog de vraag. Ik denk echter dat de ‘triomfantelijke’ westerse alliantie uit elkaar zal vallen.

  Als ze deze zeer cruciale stappen verliezen wat kunnen ze dan nog doen? Neen, het is gedaan. Je ziet dat aan enkele details ook dat ze het aan het opgeven zijn. Zoals de VS die sluiks toestemming geeft aan Amerikaanse bedrijven om Russische producten in te voeren.

  De Australische premier Albanese bijvoorbeeld die zegt dat hij bij de top van de G20 geen gesprek met Poetin zal hebben. Maar zal er in Indonesië” wel zijn. Zoals ook Joe Biden. Ze gaan dus samen aan tafel zitten en op de foto staan. Naast elkaar? En de agenda kunnen ze niet bepalen. Een ramp.

  Het enige wapen dat het Westen feitelijk heeft is dat van de sancties en blokkades Maar dat is al jaren een grote flop gebleken. Zelfs piepkleine landjes als Cuba of Nicaragua buigen niet. Zie ook Iran. Het lijkt wel of ze na al die mislukkingen het nog niet beseffen. Dat is de reden waarom ik hen idioten noem.

  Willy Van Damme

 2. Fantasties, je haalt alles boven water zoals het was. Willy, wanneer gaan ze eindelijk die Eurpese Commissie opdoeken en een echte democratie maken van de EU?
  arQiReK0

  Antwoord:

  Democratie? Wat is je definitie daarvoor? Eentje met Boris Johnson of een volksrepubliek met kameraad Xi Jinping.

  Willy Van Damme

 3. Misschien wat hard, maar ik kwam er even aan te denken. Een eerder al ook pensioengerechtigde rocker, homo bovendien, die op de cultuur pagina’s van de zogenaamde krant wel eens bejubeld wordt. Vandaag kwam ik te lezen dat abortus in de VS ook weer op de helling staat. Pro Life. Silence was death. Niet echt een bloemetje maar een rocksong. 😉 https://www.youtube.com/watch?v=zD7TxGTPsV4
  Wim Vlaminckx

  Antwoord:

  Doet mij denken aan de Sex Pistols en The Kids. Zolang het niet te lang duurt kan ik het smaken. Daarna de afzetknop. Tja de US of A? Het is me wat. Het lijkt soms wel een snelkookpan. En ze hebben heel veel wapens.

  Willy Van Damme

  • 10 dagen en er is geen westen meer, en wij zijn bevrijdt van de WEF
   arQiRIeK

   Antwoord:

   Je loopt ultra snel van stapel. Niet teveel dromen.

   Willy Van Damme

 4. soms nodig 2 of 3 keer klikken want DWM wil publiciteit voor zichzelf maken… https://www.dewereldmorgen.be/community/open-brief-naar-minister-van-defensie/ https://www.dewereldmorgen.be/community/invasie-door-koloniaal-europa-in-de-rest-van-wereld/
  Janu

  Antwoord:

  Ze weten het wel maar doen er niets aan. Lilliputter met twee grote hoofdkwartieren. En fier dat we zijn. Maar China en Rusland naast dan Iran & co zijn een gevaar voor ons land. Of is dat niet zo? En De Croo maar op de borst kloppen. Gelukkig dat geen enkele zender, boekske of krant daar een vraag bij stelt.

  De onzin heerst.

  Willy Van Damme

 5. Dag Willy,
  Hier nog een link die je ongetwijfeld de gordijnen zal injagen: bij ‘Factcheck.vlaanderen’ (godbetert) durven ze te beweren dat er in Oekraïne GEEN staatsgreep plaatsvond in 2014, en dat er tijdens de acht jaar burgeroorlog slechts 3400 burgerdoden vielen, geen 14000, zoals algemeen aanvaard.
  Factcheck.vlaanderen wordt gesteund door o.a. de VRT en de KU-Leuven.
  Hier de link: https://factcheck.vlaanderen/factcheck/177-burger-doden-geregistreerd-opstandige-russische-rebellenstaten-geen-duizenden-oekra%C3%AFne
  Francine R.

  Antwoord:

  Ach fact checkers, wat een grap. Hetzelfde met die ombudsmannen. Tom Naegels antwoorde op de kritiek op een stuk van John De Cock dat alleen zijn versie de goede was en men die andere die de schuld bij al Qaeda & Co legde niet moest gegeven worden. Woord en wederwoord in de vuilbak dus.

  In Hongkong was er het verhaal over een man die live on camera door die ‘democraten’ in brand werd gestoken. De fact check van AFP stelde dat ze na controle constateerden dat die man een acteur was. Een leugen en de ongelukkige lag meer dan een jaar in een hospitaal. Zwaar verbrand.

  Ombudsman Tim Pauwels bij de VRT stelde dat Rudi Vranckx gelijk had en er bij de gevechten om Douma door de regering chloorgas was gebruikt en er zo 43 doden waren gevallen.

  Maar waar waren de lijken? In de dromen van Vranckx en Pauwels vermoedelijk. Ook hier verzweeg men in essentie het andere verhaal. Het kwam oppervlakkig wel eventjes ter sprake en deed dat andere verhaal dan maar af als propaganda van ‘misdadiger’ Assad. Terroristen? Niet gezien.

  Redacties zien dat ze tegenwind krijgen en om die af te weren komt men dan maar met factchecking en ombudsmannen om de leugens van hun zender, krant of tijdschrift pogen toe te dekken. Een stelletje bedriegers, dat is het.

  Willy Van Damme

 6. De journalisten van de De Morgen staan onder zelfcensuur ,, groeten.

  Werner De Kerf

  Antwoord:

  Ze weten wat kan en niet kan. Wel liet men het verhaal van Joanie de Rijcke over de relatie van topterrorist Bassam Ayachi en de Franse en Belgische staatsveiligheid passeren. Maar geen zorg: de rest van onze media had er nadien geen aandacht voor. Hoe zou dat komen? Niet interessant genoeg?

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s