Extra geld voor de NAVO

Vrij vlot is beslist tot een flinke verhoging van de militaire uitgaven op vraag van de Navo.

Gewoonlijk brengen tegenstanders van verhogingen, traditioneel uit liberale hoek, steeds de bezorgdheid voor nuttige besteding van belastinggeld ter tafel, niks daarvan.

Vanuit linkse politieke partijen was er geen animo voor in het debat, alleen de ecologisten tonen wat interesse voor eigen voordelen bij de hogere uitgaven.

Maar nu wordt de forse verhoging als gemakkelijkheid halve vanzelfsprekend verantwoord als “het lidgeld van de club waarvan men deel wil uitmaken”.

Dergelijke sloganeske taal in de stijl van Dehaene, gelanceerd door Van Peteghem en overgenomen door Decroo, is intellectueel oneerlijk en beledigend.

Want niemand spreekt over de al zo gigantische militaire uitgaven van de Navo in vergelijking tot andere spelers in de wereld.

Waar zit PvdA? De vakbonden? Pax Christi? de “kritische“ journalisten? Misschien zijn die laatsten te druk bezig deze dagen met het ophemelen van de Oostfrontstrijders?

Ons debat over de falende journalistiek heeft dus een bredere achtergrond. Die laatsten voelden zich wel geroepen om kwaad in hun pen te kruipen tegen de uitspraak van de Paus over “blaffende honden voor de poorten van Moskou”.  Hier kunnen ze zich niet beroepen op de NT, WP, Reuters… ze zijn medeplichtig.

Ik merk wel dat het doorsijpelt bij de publieke opinie dat Het Westen een kwalijke rol heeft gespeeld in de ontwikkelingen in Oekraïne.

Vriendelijke groeten.

Luc Lepoudre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s