Oorlog stoken in Europa

In ‘Moeilijke gesprekken met Moskou’ in De Standaard van zaterdag 11 november stelt Ruud Goossens over de EU: “Het sprak zelden de taal van de macht”. Merkwaardig, daar hij in het begin zijn opiniestuk het verhaal van Guy Verhofstadt aanhaalt toen die in Oekraïne in 2014 gewapende groepen neonazi’s opzweepte en opriep om de macht te grijpen en dus de democratisch verkozen regering omver te werpen.

Men kan natuurlijk vele voorbeelden geven van machtsgebruik (misbruik) van de EU van de voorbije dertig jaar. Zo was er de oorlog in Joegoslavië, de bezetting van Afghanistan en Irak, de Israëlische bezetting, de steun aan Saoedi-Arabië voor de oorlog in Jemen en de hulp aan de bendes koppensnellers in Syrië.

Maar ja, dat was, zegden men toch in Brussel, voor de mensenrechten, democratie en de vrijheid. Toen de Baltische staten bij de EU kwamen verloren een geschatte 30% in Letland en Estland hun stemrecht. Dat was dan vermoedelijk ook ter verbetering van het democratisch bestel. Europese waarden worden dan ook alleen maar uitgedrukt in euro.

DSCN5215

Het standbeeld ter ere van de Letse Fuseliers in het hart van de hoofdstad Riga. Deze eenheid maakte deel uit van kern van de door de Bolsjewisten gepleegde staatsgreep van oktober 1917. Het werd merkwaardig na de onafhankelijkheid in 1991 niet verwijderd. Ernaast kwam wel een museum met Letse nationalistische propaganda.

Het is dankzij het afnemen van het stemrecht van de slechts Russisch sprekende inwoners dat de nationalisten aan de macht kunnen blijven. Minderheden zouden ongeveer 44% van de Letse bevolking uitmaken. Democratie Europese stijl.

Letland had bij de onafhankelijkheid in 1991 2,663 miljoen inwoners eind 2020 1,902 miljoen, een daling met 761.000 inwoners, zijnde 28,57%. En die krimp blijft aan een gestaag tempo aanhouden. 

Wil men stabiliteit en vrede in Europa dan moet de EU stoppen met haar agressief beleid dat alleen maar zorgt voor conflicten. Uit alles blijkt trouwens dat de EU machteloos is en in wezen alleen maar inhoudsloze acties kan ondernemen zoals een reisverbod voor enkele militairen en politici. Maatregelen die men weglacht.

De recente praatjes over een Europees leger passen hierin perfect. Alleen de VS ligt er misschien wakker van. Het idee is ook alleen maar als negatief te bestempelen komende uit de koker van die mensen welke de Berlijnse conferentie van 1885 over het verdelen van Afrika nog steeds in hun hoofd hebben.

Machtshonger is blijkbaar voor hen een obsessie. Die ‘Europese waarden’ zijn praatjes, excuses voor oorlog. Hoelang gaan journalisten als Ruud Goossens die illusie nog blijven in stand houden?

Willy Van Damme

6 gedachten over “Oorlog stoken in Europa

 1. Moet U ook maar het *verketteren*van Polen en Hongarije door de EU-bonzen maar eens volgen!!
  In naam van de *normen en waarden*!! Met Belgenland natuurlijk op kop, de regimepers durven zelfs niet zeggen hoeveel regeringen we hier onderhouden, maar spreken steeds over*de verschillende *regeringen van het land gaan weer eens samenzitten!!!!
  Emile De Roy

  Antwoord:

  Misschien weten sommige journalisten ook niet met zekerheid hoeveel regeringen dit land heeft. En als je er ook de Gemeenschapscommissies in Brussel bijrekent kom je aan 8. Het grootste probleem is echter dat er geen hiërarchie is. Een goede werking in een organisatie stelt normaal dat iemand de baas is.

  Wat betreft Polen en Hongarije weet ik wel dat wat Polen doet betreffende abortus en de seksuele geaardheid en die bestraffen niet kan. Discrimineren omdat iemand homo is of niet hoort thuis in de middeleeuwen toen men homo’s in een zak stak verzwaard met stenen en die dan in het water gooide.

  Willy Van Damme

 2. https://www.dewereldmorgen.be/community/belgische-politici-medeplichtig-aan-oorlogsmisdadenmisdaden-tegen-mensheidgenocides/
  Janu

  Antwoord:

  Bij de oorlogen tegen Libië, Irak, Syrië en Afghanistan was de NAVO en zo België betrokken en zeker ook Antwerpen als draaischijf voor die wapentransporten. Dat zijn duidelijke oorlogsmisdaden. Daar kan geen discussie over zijn.

  Een gewezen partijvoorzitter van een regeringspartij gaf in een debat trouwens toe dat België door recent die F16’s naar Jordanië te sturen men riskeerde ook het internationaal recht met de voeten te treden. Syrië is immers een soeverein land waarmee België zelfs diplomatieke betrekkingen heeft.

  Willy Van Damme

 3. Je kan er toch niet meer naast kijken dat de architect en stuurman van Europa in Washington en bij de NAVO zit? Toen er nog een performante EU was met tien leden stelden wij de vraag naar de drijvende kracht achter de uitbreiding Nach Osten. Bekijk nu de kaart na de CIA-staatsgreep in Oekraïne en de pogingen om het Loekasjenko-regime te verjagen en dan is het toch duidelijk?
  Luc Lepoudre

  Antwoord:

  Ach onze regeringen en de media zijn gewoon de slaaf van Washington. Neem de VRT waar de nieuwsredactie meer verhalen uit de VS brengt dan over Wallonië. Nog deze namiddag had de VRT Radio het over veel internationaal protest tegen het Russisch vernielen van een van haar satellieten.

  Waarna de nieuwslezeres het had over een klacht van de VS en …. van de NAVO. Geen enkel Europees massamedia heeft voor zover geweten het verhaal gebracht dat de Rus Alexei Navalny door de Britten betaald wordt om in zijn land herrie te schoppen. Zoals hier het VNV, Verdinaso en Rex voor 1940.

  Recent nog bleek het ganse verhaal over Russische inmenging in de verkiezing van Donald Trump totaal nep was. Het verhaal van de zogenaamde plasseks van Donald Trump in een Moskouse hotel en dat men gebruikte om Trump mee af te persen kwam uit de omgeving van Hillary Clinton,

  Een pure fantasie dus en laster tegenover de Russische regering. Maar denk je dat een krant dat hier heeft geschreven? De NAVO zit nu in de Kaukasus en praktisch aan de Wolga. Alle geostrategen zien hier het enorme probleem waarmee de Russische regering en het leger zit. Allen onze media zien dat niet.

  Willy Van Damme

 4. En nu weer kwam de BBC WORLD met een verhaal dat cybercriminelen zich ophouden en onbezorgd leven in Rusland!!Die zouden bijna door Poetin persoonlijk beschermd worden want ze staan op de USA most wanted list!!
  Na die verhalen over zgn. *vergiftigde *opposanten het zoveelste verzinsel van USA en VK om Rusland in een slecht daglicht te stellen??
  Net hetzelfde met de migranten aan de Poolse grens,sabotage van Rusland noemt onze regimepers dat!!Maar hoelang wordt Europa al gegijzeld en afgeperst(6 miljard euro)door Erdogan???
  Emile De Roy

  Antwoord:

  Normaal ben ik een optimistisch ingesteld man maar wat ik internationaal nu meemaak is schokkend en noopt mij steeds meer tot pessimisme. De agressiviteit van de VS en enkele van haar vazallen is ongehoord.

  Praktisch elke dag komen er vanuit Washington nieuwe en steeds maar zwaardere beschuldigingen aan het adres van Moskou en Beijing. De teneur is: Rusland gaat elk ogenblik Oekraïne aanvallen en China zal hetzelfde doen met Taiwan.

  Recent had de BBC een technisch knap gemaakte thrillerserie Vigil rond toestanden met een nucleaire duitboot uit de groep Trident en de Campaign for Nuclear Disarmement (CND), de oudste Britse pacifistische actiegroep

  Wie het verhaal moest geloven zag hoe Rusland een spion binnen zo’n onderzeeboot had geplaatst die dan een sadistisch moordenaar was. Bovendien bleek de CND een instrument te zijn dat door Moskou hierbij gebruikt werd. Van platte propaganda en pure laster gesproken. Maar dat is de BBC.

  Maar de poging van de NAVO om Wit-Rusland in te lijven zoals voorheen Oekraïne is mislukt. Wat kon voorspeld worden. En dus is men woedend. Uit bepaalde details weten we ook dat in Amerikaanse kringen de wens leeft om van de verovering van Oekraïne gebruik te maken voor een aanval op Moskou.

  De strategische diepte die Moskou had is na de inlijving van Oekraïne verdwenen en er lopen in regeringskringen in de VS voldoende psychopaten rond die deze kans niet willen laten liggen.

  En van de massamedia weten we dat ze geheel onbetrouwbaar zijn. Frank Wisner, de vroegere topman van de CIA, noemde de media ‘de machtige Wurlitzer’, de juke box waarin je een stuiver stak waarna die het gewenste deuntje speelde waarop de goegemeente dan danste. (1)

  Het vat de relatie van de media met de overheid perfect samen. Het verklaart structuren als Integrity Initiative waarbij de BBC en andere vermeende journalisten bewust met modder gooiden naar Jeremy Corbyn, toen de leider van de Britse parlementaire oppositie.

  Het verklaart ook de aanbidding in de media van die jihadistische koppensnellers in Syrië en een crimineel als Alexei Navalny en waarom men klokkenluider en journalist Julian Assange zit uit te schelden en hem in de NRC een ‘onruststoker’ noemde.

  1) Er bestaat over dit fenomeen zelfs een boek met die naam. Het werd gepubliceerd bij Harvard University Press en verscheen in 2009. De auteur is Hugh Wilford.

  Willy Van Damme

 5. “Ze” hebben geen enkele reden om mensen te sparen, de creatie van de nieuwe mens is al heel lang een feit, kijk naar de smartphone-gebruikers, die mens is er al maar dat gaat hen niet ver genoeg. Dit plan is al heel oud en het komt van een plek die ik hier niet zal benoemen, daar tegen zijn wij niet opgewassen in ieder geval. Is dit voltooid dan komt er weer een nieuwe jaartelling, dan beginnen ze gewoon opnieuw maar dan zonder ons, we waren hun eigendom al maar men kan dat niet beseffen. Denk aan vee, denk aan boeren en hun afnemers dan heb je een idee.
  Willem

  Antwoord:

  U schrijft in raadsels. Welk plan, welke plek en wat soort vee? Koeien, varkens, kamelen of struisvogels? Dat sommige van onze leiders geen probleem hebben met een massamoord min of meer is natuurlijk geweten. Gelukkig dat de media dit netjes zoveel als kan verzwijgen.

  Madeleine Albright, gewezen minister van Buitenlandse Zaken van de VS, zei ooit op TV ja toen men haar tijdens het CBS actualiteitsprogramma 60 minutes vroeg of ze het waard vond om 500.000 Iraakse kinderen te doden.

  Binnen de Democratische Partij is ze een der machtigste figuren. https://www.youtube.com/watch?v=1tihL1lMLL0. En een medewerkster van haar werd nadien directeur van Amnesty International USA en bovendien gaf ze ook nog een voordracht voor die club.

  Voordracht waarvoor AI zelfs tot op bushokjes toen reclame maakte. Een massamoord is dus voor dat soort lieden, en ook AI, geen probleem. Voor zover geweten heeft AI zich hiervoor nooit verontschuldigd. AI is dan ook een instrument van de Britse en Amerikaanse buitenlandse politiek. Ach mensenrechten!

  Willy Van Damme

 6. En het*stoken*gaat weer onverminderd voort!!!Zit de USA daar niet mee achter met hun tegenstand tegen die russische gaspijplijn??
  https://radio1.be/luister/select/de-ochtend/militaire-opbouw-grensgebied-oekraine-rusland-gebruikt-elke-opportuniteit-om-druk-op-het-westen-op-te-drijven.
  Emile De Roy

  Antwoord:
  Ach pure propaganda en van een Ria Laenen en kan je niets anders verwachten. Dat er in 2014 een zeer gewelddadige staatsgreep is geweest en daarna nepverkiezingen met opnieuw veel geweld, je zult het haar en de VRT niet horen zeggen. Dat mag niet geweten worden.

  Het toont aan hoezeer censuur en propaganda ook hier het beleid kenmerkt. Begin mei 2014 vrij snel na de staatsgreep waren er protesten tegen die staatsgreep in onder meer de havenstad Odessa.

  Die protesteerders werden aangevallen door een groep tegenbetogers en vluchten dan maar naar een vakbondsgebouw welke door de tegenstanders dan in brand werd gestoken.

  Met als resultaat 38 tot 41 doden. Niemand werd hiervoor ooit gestraft en het wordt sindsdien verzwegen door o.m. de VRT. Sommigen gaven als aantal slachtoffers tussen de 48 en 150. Een echt officieel onderzoek is er nooit geweest. Hoefde niet van de EU en Washington.

  Ook de schietpartijen georganiseerd door de fascistische knokploeg Svoboda – de schoten kwamen van hotel Maidan waar Svoboda haar hoofdkwartier had – bleven tot heden ongestraft. Jan Balliauw van de VRT werd vandaar beschoten. Verder is er strenge perscensuur. Jawel het ‘vrije’ Oekraïne.

  De VS en Oekraïne doen allerlei zwaarwichtige beschuldigingen en niemand stelt zich de vraag of dit wel waar is. Voor Ria Laenen en de VRT komt de waarheid steeds uit Washington en de leugen steeds uit Rusland. Men noemt dat berichtgeving.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s