De liquidatie

Dat de media een slangenkuil zijn en ook al eens vergeleken worden met een bordeel is geweten. Het ons kent ons principe en het stiekem doorspelen van ‘informatie’ over de tegenstander van de dag is klassiek. Het verhaal dat roddelwebsite ‘t Scheldt (1) over haar werking en relatie met Erik Van der Paal en zijn goede vriend Bart De Wever schreef vertelt alles.

Ze krijgen geld en ontpoppen zich dan tot het gewillig instrument van de geldschieter om diens tegenstanders uit te schakelen. Bijna alles is dan toegelaten. Zoals die voormalige hoofdredacteur van een weekblad die zijn journalisten opdroeg om modder te zoeken over Johan Vande Lanotte.

Keert de geldschieter zich tegen hen dan zal die krant/weekblad of website desnoods een harde campagne voeren tegen die voormalige financier. Veel genade of respect voor de waarheid is er dan niet te vinden. Karaktermoord is de term die best van toepassing is.

Gisteren en vandaag werd er een volgend slachtoffer gevonden, Ihsane Haouach, de nu gewezen regeringscommissaris van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De MR wilde haar weg, ageerde binnen en buiten de politiek en bleef er op hameren. Zelfs al was ze benoemd door haar regering.

En dus kwam er vandaag in De Morgen het volgende bericht dat ook deels in De Standaard staat:

“Die aanvallen lijken nog steeds door te gaan, want gisteravond lekte via Le Soir het nieuws dat er via de Staatsveiligheid nieuwe informatie zou zijn bovengekomen over de vermeende link tussen Haouach en de Moslimbroederschap, een controversiële politiek-islamitische organisatie. Deze nieuwe informatie, die nu ook in regeringskringen zou circuleren, zou aan de basis liggen van haar ontslag. Haouach zelf heeft deze vermeende linken met de Moslimbroeders wel altijd ontkend.”

E540hb2XEAMQawt

Ihsane Haouach en de karaktermoord. Er zou een nota over haar zijn over een vermeende link met de Moslimbroeders, die in Syrië ook door de regering met de N-VA werd gesteund, en die zou in regeringskringen circuleren. Zou dus.

Over de inhoud van die dan vermeende nota en het waarheidsgehalte ervan hoeven we niets meer te weten. Fijn toch. En ik die dacht dat de Moslimbroeders onze vrienden waren. Zoals Steven Vanackere was ze de persoonlijke aanvallen kotsbeu en trapte ze het af.

Wie nauwkeurig het bericht leest ziet dat er feitelijk niets staat: ‘Er zou over een vermeende link een nota zou zijn zijn die in de regering zou circuleren’ Men is zelfs niet eens zeker dat er een nota is en wat er dan ‘zou instaan’ weet men ook niet. Zonder zich uit te spreken over de dame en haar maatschappelijke visie kan men alleen maar concluderen dat er hier een karaktermoord wordt gepleegd.

En de Moslimbroeders? Is daar iets mis mee? Het Westen met de NAVO steunt hen toch al 11 jaar in de oorlog om Syrië. De Syrische terreurgroep Ahrar al Sham is er nauw verbonden aan de Moslimbroeders en worden in bladen als De Morgen, De Standaard en Knack alsmede op TV steeds omschreven als vrijheidsstrijders.

En in het Verenigd Koninkrijk werken ze onder de patronage van een zekere prins Charles. Jawel, de kroonprins. Maar hier is dat dan plots verdacht en goed voor een karrenvracht modder.

Veel zou’s dus en een voorbeeld van een artikel dat men feitelijk niet eens ‘zou’ mogen publiceren. Toch niet zo. Het doet denken aan de aanvallen, ook in De Morgen, op CD&V’er Steven Vanackere toen die minister was in een vorige regering.

De krant ging met het nepverhaal door tot Vanackere het opgaf. En nadien kreeg een van de auteurs van die perscampagne een topfunctie bij de VRT-nieuwsdienst. Voor bewezen diensten?

En nota’s van de Staatsveiligheid? Het is niet iets waar ik veel waarde aanhecht of een huis zou op bouwen. De klassieke media wel natuurlijk. Maar de missie is geslaagd. Na Steven Vanackere, de politieke liquidatie van Johan Vande Lanotte neemt ook Ihsane Haouach ontslag. Leve de persvrijheid.

Willy Van Damme

1) Zie: > https://www.tscheldt.be/hoe-erik-van-der-paal-en-bart-de-wever-2-jaar-lang-het-mes-op-de-keel-van-tscheldt-hielden/. Of wie is de beste hoer?

2 gedachten over “De liquidatie

 1. Dag Willy,

  Dat kan allemaal wel zijn, wat je daar schrijft, maar ik vertrouw de dame voor geen haar voor meerdere elementen uit haar recent gedrag en meer bepaald, die elementen, die wijzen op banden met de wokebrigade of hoe moeten we ze noemen? Dreigen met rechtszaken, fanatisme, zich verheven voelen en het meest opvallende wellicht geen argumenten hebben.

  Nu blijkt er ondertussen een opiniestuk van Abou Jahjah op de site van Knack verschenen te zijn, met als titel: “De zaak Haouach en de opkomst van het woke-islamisme.” Hij heeft over dat probleem eerder al geschreven en al gebruik ik er andere woorden voor, het komt op hetzelfde neer. Het zit achter de betaalmuur, ik zal dus moeten wachten om het te lezen.

  Het wokeïsme is gevaarlijk en schadelijk in de eerste plaats voor de mensen met wortels in de migratie. Overigens, dat hele Instituut voor ‘Gelijkheid’ van mannen en vrouwen is de facto een instituut voor mannenhaat en vreselijk voor de aankomende generaties.

  Het wokeisme bestaat uit drie groepen, die beweren ‘intersectioneel’ te zijn, en dat zou volgens hen dan ‘wetenschap’ zijn, maar in gewone mensentaal wil het zeggen dat ze samen spannen en wie meerdere wokesecties kan combineren, verwerft een hogere status in de groep. Het is een machtsstrategie, aangeleerd aan Amerikaanse universiteiten, die erin bestaat de slachtofferrol op te zoeken en zich daarin vast te klinken bij middel van ‘micro-agressies’. Dat wil zeggen, dat je als man dus permanent in een soort mijnenveld loopt, want als je een welgemeend complimentje geeft, dat door de meeste vrouwen nog altijd gewaardeerd wordt, maar je treft per ongeluk een woker, dan zijn de gevolgen soms niet te overzien. Denk maar aan Bart De Pauw. De recente massahysterie rond de wet op de bescherming van kinderen tegen indoctrinatie door de lgbt-letterbrigade in Hongarije had daar ook mee te maken. Zijn al die politici met hun hysterische reacties dan zo dom, dat ze hun eigen kinderen willen opofferen aan de wokefascisten? Zou het niet zo zijn, dat ze bang zijn vanwege wat er in de VS allemaal is gebeurd de afgelopen 10 jaar? De strategie gaat gepaard met trainingen inzake hoe reageren en ze hebben ook een specifiek jargon.

  Vriendelijke groet,
  Edith Legrand

  Antwoord:

  Dit is geen oproep tot steun aan Haouach of dat ik haar meningen deel. Die ken ik feitelijk niet eens. Het gaat hem hier over de wijze waarop de media voor bepaalde machtscentra niet welgekomen figuren uitschakelt en hoe de media zich hiertoe schaamteloos leent.

  Er zijn in de media in binnen- en buitenland voorbeelden zat. In Nederland is dat nu het geval met Pieter Omtzigt (CDA) die wat het ook mogen kosten geen lid van welke regering mag worden en ook geen echte machtsfunctie mag bekleden.

  De man is gehuwd met een Turkse die echter komt uit een stadje aan de grens met Syrië en die behoort tot de Assyrisch Syrische geloofsgemeenschap die traditioneel voor de 100% achter de Syrische regering staat.

  Hij stelde al vragen rond de Nederlandse houding over Syrië en het neerschieten van dat Maleisisch vliegtuig MH17 boven Oekraïne. Waarop de NRC onmiddellijk een campagne begon tegen de man. Met veel slagen onder de gordel.

  Daarom dat papiertje welke men toonde met dat men de uiterst populaire Omtzigt ging uitschakelen. Je voelt zo de invloed van wat men in de Vs de ‘deep state’ noemt. De ongrijpbare en amper zichtbare invloed van bepaalde machtskringen.

  Ik heb dan maar dat stuk van Abou Jahjah gelezen en het viel deze keer goed mee. Zijn analyse van de immigranten uit de Arabische wereld die zich moslim noemen of ooit noemden is vrij correct.

  Recente onderzoeken in die Arabische wereld toont dat steeds meer mensen daar afstand nemen van welk geloof dan ook en alleen bepaalde tradities behouden zoals hier bij bijvoorbeeld begrafenissen.

  Verder doet je uithaal van feminisme en mannenhaat mij denken aan een voorval jaren geleden in Dendermonde toen enkele dames een café alleen voor vrouwen begonnen, de Heksenketel. Alleen bij de opening mochten mannen aanwezig zijn. En ik nieuwsgierig als altijd kwam.

  Toen iemand in het WC het water had laten lopen klom een van de initiatiefneemsters op een tafel om dit aan te klagen stellende dat dit alleen maar het werk van een man kon geweest zijn.

  Verder ken ik die Haouach niet en ga me er dan ook niet onder uitspreken. Maar als ik begrijp stelde zij dat als gevolg van demografische evoluties de houding tegenover religie zal/kan wijzigen. Maar dat is toch pure logica.

  Toen in Baasrode rond 1900 de eerste liberale volksvertegenwoordiger werd verkozen stelde die dat hij alle kerkfunctionarissen ging vervolgen. Het was haat. Hetzelfde fenomeen zie ik nu met iedere dame die hier een hoofddoek draagt. Wat een niveau.

  Willy Van Damme

 2. Opheffing van de scheiding tussen Kerk en Staat ? Begin van het einde. Zie Saoedi-Arabie. Kerststallen zijn er verboden. Rond Kerstmis invallen bij Westerse expatriates.
  Gelukkig hebben we de Walen nog.
  Sarah Toestra

  Antwoord:

  Je vergeet dat er in het Belgische en Nederlandse parlement en regeringen partijen zitten die zich christen noemen. Ik heb daar ook geen probleem mee zoals ik er ook geen moeite mee heb om een dame met een hoofddoek te zien. Ieder zijn smaak, zelfs al is het de mijne niet.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s