Onthoofdingen nu ook in Frankrijk

Grote opschudding in Frankrijk waar in Conflans Saint-Honorine de onderwijzer Samuel Paty onthoofd werd. De reden zou zijn dat hij aan zijn klas tijdens een les rond vrije meningsuiting de cartoons met Mohammad uit het tijdschrift Charlie Hebdo toonde. Daarover ontstond op sociale media herrie en daarop trok een 18-jarige Tsjetsjeen vanuit de stad Evreux naar ginds, vroeg aan leerlingen wie die leraar was en onthoofdde de man.

De helden slaan toe

Hij werd nadien blijkbaar in een gevecht met de politie doodgeschoten. Waarna het land in rep en roer raakte met president Emmanuel Macron die de natie vol emotie toesprak. Wow, onthoofdingen nu ook in Frankrijk en dat door een Tsjetsjeen!. Waren dat vroeger geen helden?

Samuel Paty - Vermoord door Tsjtsjeen 10-2020

Samuel Paty, vermoord door een Tsjetsjeense salafist en het slachtoffer van het Franse regeringsbeleid waarbij men dat salafisme al sinds 1980 stiekem steunt en zelfs bewapend. En dan krijg je zotten die denken dat ze zo het westerse imperialisme bestrijden terwijl ze gewoon hun vuile werk opknappen en de islam aldus een slechte naam geven. Tot jolijt van Israël.

In Syrië gebeuren er al sinds 2011 toen de door het Westen aangestoken jihadistische opstand losbrak bijna dagelijks onthoofdingen. Het raakte zelfs niet in onze kranten of televisie want dat was het werk van door de presidenten Macron en voorheen Nicolas Sarkozy zelfs met wapens gesteunde jihadisten, de geestesgenoten van die moordenaar Abdoullakh Anzorov. En dat waren heiligen, idealisten. On touche pas.

De man had eerder dit jaar blijkbaar het statuut van politiek vluchteling gekregen en dus asiel. Was het om de Franse gastvrijheid te vieren dat hij dan maar die gruwelijke moord pleegde? Het voorval toont wel het grote falen van de Franse overheid die de man toegang verleende tot haar grondgebied. Maar ja, toen in Syrië de salafistische opstand uitbrak liep de Franse ambassadeur in Damascus mee in hun betogingen.

Onderdak voor terroristen

Voor de Russische veiligheidsdiensten is dat een goede zaak. Het is een jihadist minder die hen niet meer zal lastig vallen. Opgekuist staat netjes! Maar voor Frankrijk is dit wel een echt probleem. Als de Franse autoriteiten voor hij hier asiel kreeg naar zijn verleden en maatschappelijke visie al een onderzoek hadden gedaan dan was het een van een barslecht niveau.

Abu Omar al Shishani - 1

Een van de best gekende jihadisten met een beruchte reputatie was de Tsjetsjeen Aboe Omar al Shishani, de krijgsnaam van Tarkhan Tayumurazovitch Batirashvili. Hij vocht als commandant bij een serie terreurgroepen en eindigde in Irak bij ISIS waar hij bij gevechten omkwam. Hij is afkomstig van de Pankisi vallei in Georgië – vandaar zijn Georgische naam – waar Aboe Musab al Zarqawi, de topman van al Qaeda zich rond 2003 schuil hield. Klaar voor de Amerikaanse invasie.  De Pankisi vallei grenst aan Tsjetsjenië.

Iedere serieuze kenner van het dossier weet dat er in Tsjetsjenië en daarbuiten een groep lokale salafisten zit die voor weinig terugschrikt. Zie maar naar de figuur van de in Irak in 2016 omgekomen Abu Omar al Shishani. (1)

Niet alle Tsjetsjenen zijn jihadisten, dieven en moordenaars maar het risico is er. Wat nu nog maar eens bewezen werd. Maar geen probleem voor een Frankrijk dat zich trots een seculiere staat noemt maar gelijktijdig salafistische terroristen zo ogenschijnlijk zonder degelijk onderzoek onderdak geeft.

Salafisten als heilige vrijheidsstrijders

Maar verwonderlijk is dat niet echt. De in 1990 uitgebroken oorlog in Tsjetsjenië was immers voor het Westen een soort van vrijheidsstrijd tegen het kwaad uit Moskou. Dappere soldaten voor de vrijheid, de mensenrechten en de democratie. Het al tot op de draad versleten persverhaal over dat soort gebeurtenissen dat haaks staat op de realiteit.

Specialiste hierin was de Russische journaliste Anna Politovskaya die in Tsjetsjenië allen maar de misdaden van het Russisch leger zag en zweeg over die salafistische terreur. Ze was de held van onze regeringen en media en kreeg er bovenop een onderscheiding van het Europees parlement.

Een persruimte in dit Europees parlement is zelfs naar haar genoemd. Ze werd nadien op 6 oktober 2006 vermoord. Mogelijks in opdracht van Ramzan Kadyrov president van de autonome republiek Tsjetsjenië en de zoon van Akhmad Kadyrov, een naar Rusland overgelopen lokale moefti en een gewezen leider van die terroristen.

Tsjetsjeense salafisten - 1

Tsjetsjeense salafisten, alias vrijheidsstrijders. Merk het gebaar op met de wijsvinger als waarschuwing. Een teken typerend voor salafisten.

Dat in het ‘vrije’ door salafistische bendes bestuurde Tsjetsjenië het vieren van Kerstmis of Pasen verboden was kon men hier bijna nooit lezen. Neen, dit was een volk dat zijn ketens wou losrukken van het Russisch imperialisme. En dat diende men dus voor de volle 100% te steunen. Zelfs al loofde men in diezelfde pers Boris Jeltsin, de Russische president van toen, als een democraat die de vrijheden naar Rusland bracht. (2)

Boris Berezovsky

In wezen was dit echter een door het Westen gesteunde opstand om Rusland na de implosie van de Sovjetunie nog verder te ontmantelen. Fase 2 van de westerse aanval. Centraal figuur hierbij was Boris Berezovsky, toen de grote mediamagnaat onder Jeltsin.

Die bleek de grote wapenleverancier te zijn en steun en toeverlaat van die salafisten. Tot hij met zijn hulp – hij controleerde de Russische media – Vladimir Poetin begin 2000 als president aan de macht bracht. (3)

Amper enkele maanden later was Berezovsky, ooit gezien als de eerste Russische miljardair, reeds naar het buitenland gevlucht. Jaren later zal de Britse media uitbrengen dat Berezovsky gewoon een agent van de Britse veiligheidsdienst MI6 was, samen dan met zijn naaste medewerker Alexei Litvinenko. (4)

Waarom MI6 dit toen liet uitlekken is een van de vele nog niet opgehelderde zeer cruciale vragen in dit dossier. Wat was de reden hiervoor? Het is Poetin die na 2000 snel een einde maakte aan die terreur in de Kaukasus. De eerdere poging in 1994 van het Russisch leger onder Jeltsin om dat te bevrijden van die salafisten raakte nergens. Maar dat wekt geen verbazing.

1

Volgens de media was Boris Berezovsky de eerste Russische miljardair en man die onder Boris Jeltsin de pers controleerde. Hij was ook de wapenleverancier van die Tsjetsjeense terreurgroepen en, volgens de Britse pers achteraf, een agent van de Britse veiligheidsdienst MI6. Met andere woorden: Het was MI6 die zo wapens leverde aan die groepen. Op het einde van zijn leven zat hij echter op zwart zaad. Vandaar de brieven naar Poetin en zijn dood?

Uiteindelijk was Jeltsin gewoon een knecht van de VS die het land tegen sneltreinvaart liet leegplunderen door niet zelden joodse criminelen die nadien in Israël als kersvers miljardair opdoken. (5) Ook Berezovsky en zijn Georgische partner Badri Patarkatsisvhili – de toen rijkste Georgiër met een vermogen geschat op 12 miljard dollar – hadden joodse wortels. De Georgiër werkte zelfs deels vanuit Israël.

Polonium 210

Litvinenko werd nadien volgens de Britse politie in november 2007 door middel van het radioactieve middel polonium 210 vermoord. En uiteraard werd die moord in de goede Britse traditie toegeschreven aan Rusland. Enkele jaren later blijkt uit Zwitsers medisch onderzoek echter dat de Palestijnse leider Yasser Arafat in 2004, drie jaar eerder dus, door hetzelfde nooit eerder gebruikte gif was omgebracht (6). Ook door de Russen?

In 2013 zal ook Berezovsky in Londen opgehangen worden gevonden. Een zaak die blijkbaar nog steeds tussen moord of zelfmoord ter discussie staat. De politie sprak van zelfmoord maar de gerechtsdeskundige van de familie sprake van moord. Zich baserend op foto’s van de nek van het slachtoffer. (7) Verder onderzoek gebeurde niet.

Merkwaardig is dat de Britse regering ook dit niet op de rekening van Poetin schreef. Nadien bleek de man twee brieven aan Poetin te hebben gestuurd met de vraag of hij kon terugkeren. Hij zat dan al op zwart zaad.

Duitsland

En dat de Tsjetsjeens salafisten nog steeds volop de steun van het Westen krijgen bleek recent nog overduidelijk met de moord in Berlijn op Zilimkan Khangosvili op 23 augustus 2019. De dader zou volgens de Duitse politie de Rus Vadim Krasikov/Sokolov (8) zijn die dan in opdracht d!ie moord heeft gepleegd. Maar wie er achter zat is onduidelijk.

Zilimkan Khangosvili 'rechts) en Aslan Maskhadov

Helden van de jihad, Zilimkan Khangosvili, zoals zijn geestesgenoot al Shishani afkomstig van de Pankisi vallei, en links Aslan Maskadov, een van de presidenten van de salafistische Republiek van Ichekeria (Tsjetsjenië). Verantwoordelijk voor een waslijst aan erg brutale aanvallen die honderden burgers het leven koste zoals die op de metro in Moskou en de school in Beslan Volgens onze media feitelijk het werk van Poetin. En dat verhaal kwam uit de omgeving van Berezovsky. Uiterst betrouwbaar dus.  Khangosvili was jarenlang de gast van Angela Merkel & co. Merk bij Maskadov de hoofdband met daarop de klassieke slogan uit de Koran die al Qaeda steeds gebruikt.

De zaak is echter erg vervelend voor de Duitse overheid. Zilimkan Khangosvili was immers een nauwe medewerker van de door een aanslag op 8 maart 2005 om het leven gekomen Tsjetsjeense krijgsheer Aslan Maskadov. Zilimkan Khangosvili was samen met Maskadov nauw betrokken bij zware terreuraanslagen in Rusland waarbij honderden burgers omkwamen en die deels ook door hen zijn toegegeven. (9)

Maar dat Duitsland een terrorist van dit kaliber vrij in Duitsland liet rondlopen zegt alles over de Duitse buitenlandse politiek tegenover Rusland. Heiko Maas (SPD), Duits minister van Buitenlandse Zaken stelde wel als excuus nooit een uitleveringsverzoek van Rusland te hebben gekregen.

Maar dat hoeft niet want Duitsland kan die zelf voor de rechter brengen en zijn verleden was voor de Duitse veiligheidsdiensten zeker geen geheim. Feit is alleszins dat de aanwezigheid van die terrorist in de Duitse media netjes verborgen werd gehouden. Bladen als Der Spiegel, de Frankfurter Allgemeine Zeitung en Die Zeit wisten van niets of wilden het niet weten.

Stepan Bandera

Het doet denken aan de moord in Duitsland op Stepan Bandera, de Oekraïense fascistenleider uit de Tweede Wereldoorlog die meehielp bij de afslachting van massa’s opposanten, joden en Russen. Oekraïense fascistengroepen speelden verder ook een grote rol bij het bewaken van de vernietigingskampen zoals Babi Yar/Syrets in Oekraïne en Auschwitz.

De man liep vrij rond in München tot een Sovjet-Russische moordenaar hem op 15 oktober 1959 om het leven bracht. Hij werd vermoord met cyanide, een onderdeel van zyklon B, het ook in Auschwitz toegepaste gif. Nikita Chroesjtsjov gaf nadien toe de moord te hebben bevolen.

Standbeeld Stepan Bandera

Het standbeeld van Stepan Bandera in het huidige Lviv/Lvov, een stad in West-Oekraïne, Galicië. Een man die als Duitse hulpknecht in W.O. II honderdduizenden mensen om het leven hielp brengen. Alleen in het vernietigingskamp Babi Yar/Syrets vlakbij Kiev een geschatte 100.000. Dankzij onder meer België en Nederland heeft de man nu overal als waardering voor zijn werk standbeelden alsmede straten en pleinen naar zijn naam gekregen. Leve de mensenrechten.

De door de NAVO in 2014 met een staatsgreep aan de macht gebrachte Oekraïense regering heeft nu overal standbeelden ter ere van Bandera laten plaatsen. Het toont hoe ver men gaat. Desnoods zouden onze media en regeringen zelfs Hitler ophemelen als een democraat, verdediger van de mensenrechten en de vrijheid. Als men bij de NAVO en de westerse media dat kan met Bandera dan kan men dat ook met Hitler.

Maar als men die Tsjetsjeense aan al Qaeda gelieerde terroristen blijft steunen dan moet men ook niet verbaasd zijn dat ze ook hier al eens iemand onthoofden. De terreuraanslag van Anzorov was de voorbije jaren trouwens niet de eerste Tsjetsjeense terreurdaad in Frankrijk.

De met emoties overladen speeches zoals die van Macron dit weekeinde zijn dan ook niets meer dan slecht theater. Het zijn juist mensen als Macron en Sarkozy die hier de verantwoordelijk voor dragen. Zij blijven immers nog steeds in het buitenland die salafisten steunen. België leverde via de Verenigde Arabische Emiraten toch wapens aan al Qaeda in Jemen, de groep die de slachtpartij bij Charlie Hebdo opeiste. (10)

Willy Van Damme

1) Abu Omar al Shishani was actief in de tweede Tsjetsjeense oorlog tegen Rusland en vocht nadien met het Georgische leger. Wel raakte hij niet rechtstreeks betrokken bij de oorlog van 2008 van het mede door Israël geleide Georgische leger tegen Zuid-Ossetië. Nadien is er een onduidelijke periode maar vrij snel zal hij via Turkije, dat centraal was in de steun aan de Tsjetsjeense opstand, in Syrië belanden.

Abu Omar al Shishani - 1

Aboe Omar al Shishani, de man met de rosse baard, doet duidelijk fier over de verovering door de toenmalige Jaish al Mujahireen van de luchtmachtbasis van Menagh in de provincie Idlib. Een aantal van deze figuren zullen nadien op de foto te zien zijn met Amerikaans ambassadeur Robert Ford. De basis is nu terug in handen van de regering.

Daar vervoegde hij allerlei jihadistische groepen waaronder vooral al Nusra, een afdeling van al Qaeda, en vanaf midden 2013 ISIS. Hij was betrokken bij twee zeer belangrijke operaties van die jihadisten waaronder de verovering van de basis van Regiment 111/de Sjeik Soeleiman basis waar men een hoeveelheid sarin kon bemachtigen die vermoedelijk nadien in Khan Assal en Oost-Ghouta werd gebruikt.

Nadien speelde hij ook een grote rol bij de verovering van de nabije luchtmachtbasis Menagh. Een deel van de veroveraars werd nadien samen met Robert Ford, toen de Amerikaanse ambassadeur voor Syrië, gefotografeerd. Shhishani kwam om het leven in Irak ten zuiden van de stad Mosoel.

2) De gesprekken tussen de Amerikaanse presidenten Bill Clinton en Boris Jeltsin. https://clinton.presidentiallibraries.us/items/show/57569. Deze zijn blijkbaar deels openbaar en geven een goed inzicht in de verhoudingen tussen beide presidenten. Die van de meester en de knecht.

Er komen Russische verkiezingen en Jeltsin heeft schrik die te gaan verliezen en vraagt Clinton om centen om zo de pensioenen te kunnen betalen. Hij vreest anders die verkiezingen te zullen verliezen. Clinton stemt toe.

Het tweede interessante item betreft de kandidatuur van Vladimir Poetin waar beiden die bespreken en Jeltsin als het ware de goedkeuring vraagt van Clinton. Clinton acht hem best geschikt. Blijkbaar hadden Poetin en zijn entourage hun ware plannen zeer goed verborgen want MI6 en de CIA zaten toen overal in Rusland. Het is een verhaal dat een thriller meer dan waard is.

3) Los Angeles Times, 27 april 1999, Associated Press, Russian Mogul Charged With Money Laundering. https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1999-apr-27-mn-31505-story.html.

De toenmalige Russische premier Yevgeni Primakov was een onderzoek begonnen tegen Boris Berezovsky en wou de man correctioneel laten veroordelen en zo politiek uitschakelen. Maar Berezovsky was oppermachtig en begon via zijn persgroep met een campagne tegen de man waardoor Primakov moest aftreden. Waarna die in augustus werd opgevolgd door een zekere Vladimir Poetin en Berezovsky en de VS dachten het probleem te hebben opgelost…..

4) BBC News, 2 februari 2015, ‘Alexander Litvinenko was ‘a paid consultant’ for MI6’. https://www.bbc.com/news/uk-31096849.

Volgens zijn weduwe kreeg hij 2.000 Britse pond per maand van MI6. Hij werd ook nog betaald door Boris Berezovsky.

5) Haaretz, 1 januari 2019, Gur Megiddo, ‘Israel’s Corruption Probe Into Lev Leviev’s Diamond Empire Stalls’. https://www.haaretz.com/israel-news/business/corruption-probe-into-lev-leviev-s-diamond-empire-stalls-1.6803914.

Financial Times, 8 januari 2020, Kate Beioley ‘SFO accused of ‘ulterior purpose’ by daughter of ENRC oligarch’. https://www.ft.com/content/84f696e4-3222-11ea-a329-0bcf87a328f2

Het eerste verhaal gaat over Lev Leviev, genoemd in de media als de koning van de diamant die op enkele jaren tijd miljardair werd en van Rusland naar Israël trok. En er nadien dan weer van ging vluchten.

Een ander voorbeeld is het ook in België goed gekende Kazakse trio Alijan Ibragimov, Patokh Chodiev – op zeker ogenblik de rijkste Belg – en Alexander Machkevitch die nu gerechtelijk in het Verenigd Koninkrijk in serieuze moeilijkheden zitten met een van hun grote ondernemingen ENRC, Eurasian Natural Resources Company, een van ‘s wereld grootste bedrijven in haar soort.

Het Belgische Tractebel hoopte er ooit zaken mee te kunnen doen. Het werd miserie. Toen hij bekend raakte als miljardair werd Machkevitch benoemd tot voorzitter van het Euro-Asian Jewish Congress, een van de regionale afdelingen van het Joods Wereldcongres.

6) National Library of Medicine, 30 november 2015, Pascal Froideveaux e.a., Institute of Radiation Physics, Universitair Hospitaal Lausanne, Zwitserland. ‘(210)Po poisoning as possible cause of death: forensic investigations and toxicological analysis of the remains of Yasser Arafat.’ https://www.ft.com/content/84f696e4-3222-11ea-a329-0bcf87a328f2

Suha Arafat, zijn weduwe trok in 2011 op onderzoek naar de doodsonderzoek van haar man Yasser Arafat en toen ontdekte men in de rest van zijn kleren die volgens Suha nadien nooit aangeraakt waren abnormaal hoge waarden van polonium 210. Waarna men zijn lijk opgroef.

Het onderzoek op de stoffelijke resten gebeurde onafhankelijk van elkaar in Frankrijk, Rusland en Zwitserland. Alleen de resultaten van het Zwitsers onderzoek zijn bekend. Over dat van Rusland is wegens tegenstrijdige verklaringen onduidelijkheid. De gegevens van het Franse resultaat blijven tot vandaag geheim. Het resultaat van het Zwitsers onderzoek verscheen na een peer review op 30 november 2015 in het Britse tijdschrift The Lancet.

7)  The Guardian, 27 maart 2014, Ian Cobain, ‘Boris Berezovsky inquest returns open verdict on death’. https://www.theguardian.com/world/2014/mar/27/boris-berezovsky-inquest-open-verdict-death

Ook: The Telegraph, 25 april 2013, Jonathan Earl, ‘Vladimir Putin: Boris Berezovsky wrote two letters asking for forgiveness’. https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10017713/Vladimir-Putin-Boris-Berezovsky-wrote-two-letters-asking-for-forgiveness.html

De brieven zelf werden nooit openbaar gemaakt maar niemand heeft dit verhaal ooit tegengesproken.

8) Over zijn ware identiteit bestaat nog steeds onduidelijkheid. Volgens Bellincat was zijn echte naam Vadim Krasikov en was Kosolov een valse identiteit. Het probleem is hier echter dat reeds van bij de start van Bellingcat onder de naam Moses Brown deze bewust valse informatie verspreide over toen Syrië. Bellingcat is ook gelieerd aan de Atlantic Council dat op haar beurs verbonden is met de NAVO.

Rond Syrië was het duidelijk dat Bellingcat samen met de New York Times en Human Rights Watch en in afspraak met bepaalde krachten in de VS (CIA en Buitenlandse Zaken?) aanstuurde op een regelrechte invasie van de VS in Syrië. Het faalde echter doordat noch het Pentagon noch Obama er zin in hadden.

9) Polygraph.info, 13 december 2019, Fatima Tlis, ‘Update: A Killing in Berlin, And Putin’s Misleading Claims About A “Blood-Thirsty” Chechen’. https://www.polygraph.info/a/fact-check-putin-berlin-killing-chechen/30324251.html

Op deze website, die een soort van fact checking doet, zegt Zubar Kangoshvili, broer van Zilimkan, dat deze wel betrokken was bij de terreuraanval in de Kaukasus waarbij in het plaatsje Nazran op 21 juni 2004 92 doden vielen waaronder 27 burgers. Maar, stelt de website, dit was geen terreuraanval maar een gelegitimeerde aanval het het leger van Ichekeria. Polygraph.info is een onderdeel van The Voice of America.

10) Deutsche Welle, 29 november 2018, ‘Yemen: The devastating war waged with European weapons’. https://www.dw.com/en/yemen-the-devastating-war-waged-with-european-weapons/a-46515199

Er is ook een documentaire over gemaakt waar men de wapens van FN in volle glorie in actie kan zien. Daarbij zijn hun registratienummers duidelijk merkbaar en kan men zo hun route natrekken. Ze gingen van Luik naar de Verenigde Arabische Emiraten en dan naar onze vrienden van Al Qaeda op het Arabisch Schiereiland. Wat verboden is. Het is die groep welke tekende voor de slachtpartij bij Charlie Hebdo. Je suis pas Charlie dus.

Naschrift – al Shishani bij de US Special Forces

Volgens de website Business Insider heeft Aboe Omar al Shishani na zijn avontuur in Tsjetsjenië toen hij in 2006 toetrad tot het Georgische leger training gekregen van de Amerikaanse Special Forces die hem ook als een topleerling bestempelden.

In tegenstelling tot andere verhalen nam hij wel effectief deel aan de invasie van Zuid-Ossetië. Nochtans was hij in 2006 bij kenners reeds gekend als een aanhanger van al Qaeda. Hij werd na eerst in Syrië gevocht te hebben aan de zijde van al Qaeda lid van ISIS waar hij in 2016 in de Iraakse provincie Anbar werd gedood.

Business Insider baseerde zich op een verhaal van de Amerikaanse website McClaskyDC. Daar omschreef men hem als de topmilitair van die terreurgroep. Het artikel bevat zelfs een foto met Al Shishani bij de US Special Forces maar dan zonder zijn rosse baard. De foto zou tijdens die oorlog van 2008 zijn genomen.

McClaskyDC, 15 September 2015, 2015, Mitchell Protherho, ‘How I met the man who became the Islamic State’s military No. 1’. https://www.mcclatchydc.com/news/nation-world/world/article35323065.html. Er is nog een link naar een gelieerd verhaal over Shishani.

6 gedachten over “Onthoofdingen nu ook in Frankrijk

 1. U grossiert weer in slechte foto’s. Komen al die foto’s, uit Syrië, Irak, Rusland misschien van hetzelfde sprookjesmediabureau?

  Goh, dus Berezovsky was MI6 en beheerste de Russische media? Wie de media beheerst heeft de macht in een land. Dat was in Rusland dus het Westen. En die macht zullen ze vast nooit uit handen gegeven hebben. Het vertrek van Berezovsky verandert daar niets aan.

  Kijk, nou begint uw informatie ergens naartoe te gaan. Inderdaad, Rusland, Oekraïne, Navo vormen dezelfde partij. Poetin is ook gewoon een vazal van de internationale macht die nu iedereen opsluit onder het mom van Corona. De rest is geopolitieke propaganda.

  Wie bijvoorbeeld wil weten wie de MH17 heeft neergeschoten kan er niet omheen te moeten constateren dat het Russische regime net zoveel desinformatie de wereld instuurt als het regime Rutte. Zou Poetin zich echt niet behoorlijk kunnen verdedigen, eerst was het een straaljager, dan weer een Buk? Natuurlijk wel maar ook hij wil dat het volk de waarheid niet achterhaald. Het Russische regime is dezelfde partij als het Westerse regime. Ze hebben met zijn alleen de MH17 neergeschoten waarbij Oekraïne de trekker mocht overhalen.

  Die verhaaltjes over salafisten zijn natuurlijk dezelfde zever. Verdeel en heers en het meeste is fictie.
  Nils De Graaf

  Antwoord:
  De bedoeling is niet foto’s van bijvoorbeeld Magnum te geven maar om foto’s die passen bij het onderwerp. En die jihadisten zijn duidelijk geen lid van Magnum of prijzenwinnaars op grote internationale tentoonstellingen. Belangrijk is wat ze uitbeelden.

  Dat het vertrek van Berezovsky niets veranderde aan het Russisch perslandschap is als zeggen dat het verdwijnen van Murdoch niets zou veranderend aan het mediagebeuren in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ik vrees dat weinig kenners van deze sector dat voor waar zullen aannemen.

  Verder heeft het Westen in Rusland in de media nog haar pionnen zoals Moscow Times, Novaya Gazeta en Echo of Moscow radio die nationaal via o.m. de ether te beluisteren is. En dan is er nog het opiniebureau Levada.

  En een “internationale macht” die iedereen opsluit onder het mom van Corona? Dus een of andere mysterieuze organisatie of persoon strooit met virussen om iedereen in totale isolatie te zetten? Wie is die dan? Sinterklaas, de vrijmetselarij of de katholieke kerk? Of toch Bill Gates, de duivel zelve.

  Dat Rusland haar versie van de feiten geeft en de westerse alliantie een andere klopt natuurlijk. Het is pas door beiden naast elkaar te leggen en die te onderzoeken op hun waarheidsgehalte dat we pogen wat meer klaarheid te scheppen.

  En Rusland is geen paradijs en Poetin geen heilige vrij van welke zonde ook. Voor dat soort omschrijvingen van personen of organisaties moet U bij onze massamedia zijn als ze over die jihadisten schrijven of over Navalny.

  Ik beschreef alleen wat er in 1999 en 2000 en nadien deels achter de schermen gebeurde. Rusland is internationaal in het defensief en poogt daar weerwerk tegen te bieden. Meer niet. Het is niet Rusland dat in Kiev een staatsgreep pleegde, Dat was het werk van de NAVO. Kijk op een kaart en U ziet waarom.

  Dat die verhaaltjes over salafisten ‘dikke zever’ zijn moet U eens gaan vertellen aan de familie en vrienden van de Paty en de honderdduizenden andere slachtoffers van hun praktijken. Ik ben trouwens benieuwd hoe die zouden reageren als U hen dat vertelt.

  Willy Van Damme

 2. De berichtgeving over de oorlog in Tsjetsjenië was heel eenzijdig. Terwijl het een typische tit-for-tat oorlog was. Beide kanten hebben vreselijke oorlogsmisdaden begaan. Ik herinner me een Russische documentaire hierover. Wie kan zeggen welke kant begonnen is met dergelijke misdaden? Eén ding stond vast, de Tsjetsjenen beschikten niet over de middelen om Russische soldaten in gevangenschap te houden. Gevangenname betekende een gewisse dood. (Hetzelfde kan gezegd worden over de gevangen genomen Sovjet soldaten door Mujahideen in Afghanistan. Daar bestaan ook beelden van.) Op internet vind je nu nog video’s waarop Russische soldaten worden doodgefolterd en onthoofd door deze Tsjetsjeense helden.

  Het belangrijkste exportprodukt van Tsjetsjenië zijn juist deze koppensnellers.

  Je kan dit afdoen als zever, maar de feiten blijven wat ze zijn
  https://www.wsj.com/articles/SB1027369768412144000 (dader van een onthoofding heeft geen gewetensproblemen “I think Allah will forgive me.”)
  http://edition.cnn.com/WORLD/europe/9909/28/russia.chechnya.02/ (beschrijft wat er gebeurd op één van deze video’s)

  Mvg
  P. Danssaert

  Antwoord:

  Inderdaad, oorlog maakt onherroepelijk het beest los in mensen en wie denkt dat die gruwel tot een kant beperkt dwaalt. Wel ware er gevangenissen in Tsjetsjenië onder die jihadisten. Ze hadden toch een functionerende staat overgenomen. En zeker tot 2000 werden ze feitelijk gerust gelaten.

  Wel denk ik dat men niet hoeft te betwijfelen dat zaken als onthoofdingen of homo’s van een hoog dak gooien typerend zijn voor die salafisten. Maar moord, foltering en plunder is in oorlog nu eenmaal ‘menselijk’. Spijtig genoeg. Echter de eenzijdigheid in de berichtgeving is een schande voor de pers.

  En ja, dat zever noemen zal wel ‘zever’ zijn zeker. Het is een wel heel wereldvreemde reactie. Het verhaal van de Wall Street Journal zit spijtig genoeg achter een betaalmuur.

  Dat verhaal van CNN doet mij denken aan de brutaliteiten van die jihadisten en hun dwaze ontkenningen uit de Syrische oorlog. Het zijn niet zelden ook dezelfde lieden of hun nog overlevende vrienden.

  Ik heb een ganse fotobibliotheek met dergelijke beelden en bijna steeds tonen ze fier hun gezicht. Maar die foto’s tonen ze niet in onze media. Als ze brutaliteiten tonen dan is dat via dossiers als die van Amnesty International die deze dan eerst kregen van die jihadisten.

  Dat dit soort een onderkomen kon krijgen in Duitsland toont het respect voor de mensenrechten van een Angela Merkel en Heiko Maas. De vraag die men hier moet stellen is in hoeverre die politici medeplichtig zijn aan die gruwel en naar de gevangenis moeten gevoerd worden. De wet is toch de wet.

  Willy Van Damme

 3. https://www.nlpwessex.org/docs/ukraine-caspian.htm
  Dirk Adriaensens

  Antwoord:

  Een kleine link met tonnen erg boeiende info. Ik kan je er alleen maar voor bedanken. Ik heb het natuurlijk nog niet gelezen en er vlug eens door zitten bladeren en wow.

  Blijkbaar waren de Britse wapenleveranties aan die Tsjetsjeens salafisten al begonnen onder Thatcher in 1990 dus ten tijde van de Sovjetunie. Verbazing wekt dat niet echt want het ondermijnen van een land op die wijze met propaganda en indoctrinatie vergt veel tijd en dus was men er al lang mee bezig.

  Het blijft mij echter verbazen dat de Sovjetunie dit allemaal liet gebeuren en dat hetzelfde zich voordeed in China met Tibet, Sinkiang en Hongkong. Slapen die veiligheidsdiensten dan?

  Verder toont Gorbachov hier dat hij een wel heel naïeve politicus is. Kent hij dan niets van de Amerikaanse geschiedenis? De strijd voor controle over wat nu de Verenigde Staten is is een aaneenschakeling van massale roofmoorden en zogenaamde vredesverdragen die men desnoods dezelfde dag verbrak.

  De VS deed nooit iets anders en men moet toch al wat idioot zijn om te denken dat de VS dat in het geval van de Sovjetunie/Rusland niet zou doen. Gorbachov deed de Sovjetunie ten geschenke aan de VS waarna die Jeltsin aan het hoofd zetten, hem hectoliters vodka bezorgden en het land leeghaalden.

  Ik vrees dat als Gorbachov komt te sterven er voor hem geen staatsbegrafenis zal zijn. Hij is nu blijkbaar betrokken bij Novaya Gazeta, een krant die grossiert in onzin en leugens om de regering van Poetin in een slecht daglicht te stellen.

  Zo was er het verhaal over een brigade (tot 2500 man dus) die sneuvelden in de regio Luhansk en Donetsk in de strijd tegen de Oekraïense milities en op een kerkhof begraven lag. Of het verhaal dat het Russisch leger was dat Georgië had aangevallen en vooraf planden en niet zoals het werkelijk was het Georgisch leger.

  Er zijn voor onze media twee goede Russische presidenten Gorbachov en Jeltsin. De eerste gaf zijn land gratis ten geschenke weg waarna de tweede het liet plunderen in ruil voor sloten vodka. Geen wonder dat Poetin die dit stopte zo populair is. Tot woede van de NAVO.

  Willy Van Damme

 4. En om dit alles te organiseren is geld nodig..VEEL GELD
  https://www.occrp.org/en/daily/13210-cayman-islands-removed-from-eu-tax-haven-blacklist
  Oeps, waren ze dit aan ons vergeten te vertellen…
  Louise

  Antwoord:

  Het is een andere discussie maar heel grote bedrijven betalen weinig of geen belastingen. En ondanks al hun grote woorden organiseren de overheden dit veelal zelf. Kijk naar Ierland en Nederland. Het is als de strijd tegen de drugs en het terrorisme. Een mooie façade dat wel.
  Willy Van Damme

 5. Een beetje bezijden het onderwerp, maar zeer interessant is het volgende:
  “Maar als je kijkt naar de voorspellingen van internationale organisaties zoals de Wereldbank, het IMF of wie het ook is, dan zie je dat Rusland in alle voorspellingen ongeveer twee procent beter scoort dan Duitsland. Als dat gebeurt – en alle prognoses suggereren het – dan zou Rusland Duitsland vervangen als de vijfde grootste economische macht in 2020, omdat er een wiskundig effect is: aangezien Duitsland een hogere economische output heeft dan Rusland, zal de daling in absolute aantallen in Duitsland sterker blijken dan in Rusland.

  Een adviseur van de Russische president heeft hier nu op gewezen:

  “Als je naar de laatste IMF-prognoses kijkt, zie je dat Rusland dit jaar de vijfde economie zal zijn.” https://www.anti-spiegel.ru/2020/corona-folgen-uebernimmt-russland-2020-von-deutschland-platz-5-der-groessten-volkswirtschaften-der-welt/
  Hoewel Gasprom in Zuid-Europa concurrentie krijgt van een gaslijn door Turkije van gas uit Azerbeitsjan, dat toevallig (?) oorlog voert tegen Armenië om Karabach met de hulp van Turkije! http://johnhelmer.net/gas-pains-for-gazprom-azerbaijan-attacks-russia-in-bulgaria-greece-italy/ Bekend is dat Turkije talloze islamisten uit Syrië naar het oorlogsgebied heeft overgebracht, zoals ook naar Libië. Rusland heeft een verdrag ter militaire ondersteuning met Armenië, maar dat geldt niet voor de enclave Karabach. Als de oorlog zich uitbreidt naar Armenië gaat het verdrag in en komt Rusland tegenover Turkije te staan, een NAVO-lid. Levensgevaarlijke situatie dus!
  Gerrit Zeilemaker

  Antwoord:

  Om de economische kracht van een land te meten zijn er meerdere mogelijkheden. Volgens het IMF is die van de power purchasing parities (koopkrachtpariteit) de beste daar ze koersmanipulaties van lokale munten uitschakelt. Veel hangt natuurlijk ook af van de betrouwbaarheid van de statistieken.

  Daaruit blijkt dat Duitsland en Rusland zowat nek aan nek liggen. Tot eind 2019 was Duitsland iets groter dan de Russische maar in het eerste kwartaal, einde maart, van dit jaar bleek dat Rusland nu iets groter is dan de Duitse.

  Ik vermoed dat dit jaar de Russische iets meer afstand zal nemen van de Duitse. Afwachten dus. Ik hou regelmatig een oog op de evolutie ervan en breng zodra die bekend is dat verhaal. Volgens de laatste prognoses zou de Duitse economie dit jaar krimpen met 5,4% en de Russische met 3,9%.

  Maar dat zijn prognoses en die zijn gezien de coronacrisis zeer onbetrouwbaar. Volgens de laatste beschikbare statistieken is China 27% groter dan die van de VS die tweedes is. De EU als geheel komt op drie maar die rekent men normaal nooit samen. Drie is Indië, vier Japan en vijf dan Rusland.

  Ik vermoed dat de afstand eind dit jaar tussen de VS en China wel eens 50% zou kunnen zijn. Verwacht na de waarschijnlijke komst van Joe Biden en zijn team in onze media nog veel maar propaganda dan voorheen. Hoe onmogelijk dat ook mag lijken want de kranten staan er al vol van.

  Wat betreft het verhaal over die Syriëstrijders die nu als huurlingen vechten tegen Armenië lijkt er hierover geen twijfel. Turkije en Azerbeidzjan ontkennen het wel maar er is fotomateriaal, documenten en berichten van alle andere betrokken partijen in dit conflict. En het doet de wereldwijde spanning inderdaad toenemen.

  Wat verder zoeken in die tweede link die je meegaf kun je documenten vinden die er op wijzen dat Duitsland en Zweden afgesproken hadden wat ze in het bloed van Alexei Navalny moesten vinden. Het is nogal wetenschappelijk maar ik poog het uit te zoeken. Verbaasd ben ik echter niet. Alles is mogelijk.

  Willy Van Damme

 6. Pingback: Nu ook onthoofdingen in Europa..door wien door Europa zelf in Syrië wordt gefaciliteerd! (W. van Damme) | Alfred Vierling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s