Jonathan Holslag als Joe McCarthy

De VS voert om haar positie in de wereld pogen te behouden een oorlog tegen China. Zij het voorlopig zonder wapens. En kijk ook in België willen sommigen in de media dit voorbeeld volgen. Het resulteert in een ware heksenjacht die onvermijdelijk doet denken aan het McCarthyisme in de VS.

Iedereen die anders denkt en normale relaties met ditmaal China wenst wil men het zwijgen opleggen. Zo doet ook Jonathan Holslag in zijn wekelijkse column duchtig mee tegen gewezen premier Yves Leterme (Knack, 5 augustus 2020, Barbaren aan het Chinese hof) omdat hij bestuurder is bij een Chinees bedrijf.

Jonathan Holslag - 2

Jonathan Holslag, de man van de ongebreidelde Chinahaat.

Natuurlijk wil Jonathan Holslag, gekend om zijn grenzeloze Chinahaat, die kans niet laten liggen. De man studeerde geopolitiek aan de Koninklijke Militaire School en heeft er daardoor natuurlijk goede contacten.

Geweten is ook dat onze militaire veiligheid een uitstekende relatie heeft met de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Is dat de reden waarom Jonathan Holslag als een soort papegaai de boodschap betreffende China vanuit Washington zonder enige aarzeling steevast overneemt?

En dat hij stelt dat een gewezen Belgisch politicus geen bestuurder in een buitenlands (hier Chinees) bedrijf kan zijn is wel raar. Zelf is hij nauw betrokken bij de Amerikaanse in het gehele duister opererende Trilaterale Commissie van de Rockefellers. Dat kan dus wel.

Willy Van Damme

Brief naar Knack over de recent column van Jonathan Holslag. Jonathan Holslag werd al snel hoogleraar aan de VUB, hij was nog maar een prille dertiger, in wat sommigen een discutabele selectieprocedure noemden. Hij heeft al jaren ook een wekelijkse column over buitenlandse politiek in Knack.

Ooit schreef hij in Knack naar aanleiding van het bezoek van een Belgische handelsmissie aan Beijing dat zo’n missies naar China zinloos zijn want de Chinezen kopen hier toch nooit iets. Zo een intelligentie vertonend die niet vreemd is aan onze universitaire instellingen waar vooral goede vrienden hebben essentieel is. 

Hij is ook wat men noemt Rockefeller Fellow bij de in 1973 door David Rockefeller opgerichte Trilaterale Commissie. Een der meest duistere cenakels van de macht van de VS over de wereld.

Hij is daarnaast ook adviseur van Eurocommissaris Frans Timmermans. Dat is de sociaal-democraat die jarenlang als Nederlands minister van Buitenlandse Zaken militair materiaal leverde aan allerlei salafistische terreurgroepen gelieerd aan al Qaeda in Syrië. Het is natuurlijk iets waar men China niet kan op betrappen.

5 gedachten over “Jonathan Holslag als Joe McCarthy

 1. Ik had het niet verwacht, maar Knack heeft uw brief dan toch gepubliceerd. Gefeliciteerd! Als ze nu ook nog zijn column zouden schrappen…
  Ivan

  Antwoord:

  Inderdaad. Wel hebben ze het toch wel belangrijke einde van het stuk over de Trilaterale er weggelaten. Mogelijks wegens plaatsgebrek. Er is in onze westerse media, academische kringen en politiek een ware McCartyaanse campagne bezig tegen al wie zelfs maar neutraal wil staan tegenover China.

  Een schrikbarend voorval is dat in 2019 van de Spaanse colonel Pedro Banos die door de regering tot nationaal veiligheidsbaas ging benoemd worden. Onmiddellijk begon er via de sociale media en de kranten El Mundo en El Pais een ware hetze vanuit de Britse geheime diensten via hun Integrity Initiative.

  Tegen de avond was zijn benoeming al geschiedenis. De man was immers neutraal in de conflicten met Rusland en China. Nadien schreef hij in het Spaans en Engels ‘How they rule the world, The 22 secret strategies of global power.’ Het werd door de uitgevers teruggetrokken en is niet meer te koop.

  Willy Van Damme

 2. Holslag is ook medeoprichter van de Vrijdaggroep denktank.
  Een van de vele organisaties die via lobbying en artikels werken voor hun sponsors (multinationals).

  Als voorbeeld:
  De medeoprichter, Brieuc Van Damme, ex adjunct-kabinetschef van de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block krijgt nu het RIZIV in handen.
  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/liberale-cabinetard-wordt-sterke-man-bij-riziv/10232588.html

  Leuk te combineren met zijn consultancybedrijf Baere Craft dat zijn geld en klanten uit de pharmasector haalt.
  https://diievents.dii.eu/annual-health-care-summit/sponsors/

  Over Timmermans:
  Hij staat op plaats 2 van EU politici die meest bezocht werden door lobbyisten.
  https://www.integritywatch.eu/

  Zo werkt het systeem.

  Ook via het onderwijs zie je bepaalde patronen terugkomen.

  De schadelijkste figuren komen in Belgie vrijwel allemaal uit de KUL of VUB.
  Nog erger zijn de scholarships waarbij ze in de VS of UK nog meer worden gekneed.
  De ergste zijn de Rhodes en Fulbright scholarships.
  Ook komen steeds dezelfde instellingen terug waar ze gaan studeren:
  UK: Kings College en London School of Economics.
  VS: Columbia, Georgetown, Stanford en Johns Hopkins.

  Kijk hiervoor eens naar de C.V.’s van de Vrijdaggroep.

  Al deze dingen zijn verbonden aan de invloed van militaire bedrijven en (meer en meer) Big pharma op de beslissingen van overheidsinstanties.
  Daarom wil ik ook de aandacht wijzen op het volgende uitgebreide artikel:

  https://mintpressnews.cn/how-emergent-solutions-plans-corner-covid-19-cure-market/266615/

  Dit toont de gevaarlijke evolutie en mogelijk catastrofale gevolgen op globaal niveau.
  Het zou in een normale samenleving wereldnieuws zijn maar heb er nergens iets over gelezen.
  Ook hier niet.

  MVG
  Edward Bernays

  Antwoord:

  Bedankt voor al die informatie. Ik kende de Vrijdaggroep maar alleen van naam. Hoe belangrijk zij is en eventueel zal worden dient nog gezien te worden. Nu stelt het naar mijn smaak nog niet veel voor.

  Brieuc Van Damme is een liberaal kabinetsmedewerker van hog niveau en alhoewel alles via een examen lijkt te zijn gegaan is natuurlijk de indruk dat men dit voor hem ‘regelde’. Het is een klassieke truc. Wel wordt hij er maar nummer twee, niet de grote baas. Hij werkt nu bij Alexander De Croo.

  Maar er lijkt hier wel een probleem van heel serieuze belangenvermenging dreigen te ontstaan. Zijn bedrijf Baere Craft is zo te zien nog niet echt actief. Het blijkt een Noorse onderneming in de medische sector maar heeft nog geen website. In wezen dient dat onderzocht en maatregelen genomen te worden.

  Wel zijn er in de vrij omvangrijke groep maar een beperkt aantal mensen die actief zijn in de medische sector en denk ik dat hier wordt overdreven. En zeker met een Jonathan Holslag in de buurt ben ik argwanend. Wat is de echte bedoeling?

  Je verhaal over Big Pharma is boeiend en toont het ontzettend groot geknoei in de VS. Er zijn in deze sector zeker in de VS echte piraten actief die voor niets terugschrikken. Het gaat hen niet om de gezondheid maar om het geld. Dit verhaal over antrax en ook de opioïdencrisis in de VS toont dat.

  Maar betreffend covid 19 loopt de VS zware achterstand op. Er zijn ongeveer twaalf bedrijven die ver gevorderd zijn met hun vaccin en daar is maar een Amerikaanse onderneming bij, Moderna met de veruit grootste groep komende uit China.

  Het grootste probleem is hier dat gezien de zware pandemie en de enorme economische gevolgen men zeer (te) snel wil gaan. Dat een Russisch bedrijf, en ik dacht ook een Chinees, voor ze alle proeven hebben afgerond al begonnen zijn met het verspreiden van het vaccin is gevaarlijk.

  Feitelijk kan dit niet, maar in deze crisis is al zoveel fouts gebeurd dat ik ook nu niet echt verbaasd ben. Het is te hopen dat er met de nu al verspreide vaccins niets fouts gebeurd. Het Britse bedrijf Astra Zeneca, dat ook vergevorderd is, heeft zich via juridische clausules trouwens al deels zitten indekken.

  Willy Van Damme

  • En dan bedoel ik niet de politicus die poogt de Europese economie stimuleren, maar degenen die desnoods ten koste van Europa blindelings de agenda van de hegemon van over de oceaan pogen te verkopen onder het mom van wetenschap.
   Dosdots

   Antwoord:

   Het staat iedereen vrij over China te denken wat men wil. Het heet het vrije woord. Als we echter constateren dat bepaalde mensen een visie ontwikkelen omdat ze in ruil daarvoor geld krijgen dan is dat al heel wat anders.

   En als we zien dat een Belg zit te ageren tegen een ander land en daarbij gelinkt wordt aan een derde natie dan stinkt het uren in de wind. België heeft er alle belang bij om met iedereen in de wereld zo goed mogelijk economische relaties te hebben, ook met bijvoorbeeld Saoedi-Arabië of Noord-Korea.

   Dat soort contacten werkt verrijkend, niet alleen in de geldelijke zin van het woord maar ook op andere vlakken zoals cultuur. Chinese muziek is mooi en in de VS heeft men al enorme bibliotheken met de prachtigst mogelijke muziek gemaakt,

   De muziek van mensen zoals George Gershwin, Aretha Franklin, Muddy Waters, Neil Young en Frank Sinatra zijn pareltjes en tonen tot wat prachtigs de mens in staat is.

   Hetzelfde voor technology waar China nu ook al begint bij te dragen aan de verbetering van het leven op onze aarde. Dat moeten wij ook koesteren. Men moet zich daarom afvragen waarom bepaalde mensen zo wild tekeer gaan tegen bijvoorbeeld China.

   En dan zie ik zo de geldstromen. Zeker China is geen paradijs en er is corruptie, wanbeheer en een schrijnende kloof tussen arme en rijk. Maar in welk land is dat niet het geval? De VS soms?

   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s