Corona – Nepnieuws bij De Standaard

De Amerikaanse politicoloog Niall Ferguson heeft het in zijn wekelijkse column in De Standaard (Xi Jinping is ons antwoorden schuldig, 6 april 2020) over de Chinese doctor Lai Feng van het Centraal Hospitaal in de stad Wuhan.

Deze was blijkbaar eind december diegene die als een der eersten de Chinese overheid waarschuwde voor de gevaren van het virus. Zij is sinds zij hierover openlijk kritiek op de regering leverde verdwenen stelt de man in zijn column.

Lai Feng - Doctor Central Hospital Wuhan - Corona - COVID-19

Een reactie van doctor Lai Feng van 1 april op Weibo. Het verhaal over doctor Lai Feng is een van de serie verhalen met nepnieuws over COVID-19 in onze media. Dat de Chinese cijfers over dit virus niet kloppen hoeft men niet te betwijfelen. Maar hetzelfde kan men zeggen over de cijfers van alle landen wereldwijd.

Vraag is of er bewijzen zijn dat dit massaal gebeurde en dat dit kwaadwillig was. Dat is er nergens. Cijfers geven een richting aan, meer niet. Alleen in Japan zou men die kwaadwilligheid kunnen vermoeden omwille van de plotse sterke stijging van het aantal mensen met die besmetting na het verplaatsen van de Olympische Spelen naar 2021.

Een verhaal dat ook de voorbije drie weken in vele westerse massamedia te lezen was. Nu zit zij echter regelmatig op Weibo, de Chinese versie van Twitter, te schrijven en gaf ze op 3 april zelfs een lezing. Raar voor een verdwenen dame. Zie print screen in bijlage.

Recent kwam onze Staatsveiligheid ons waarschuwen voor nepnieuws afkomstig van o.m. China. Misschien kan men daar ook eens kijken naar de VS of De Standaard.

Willy Van Damme

11 gedachten over “Corona – Nepnieuws bij De Standaard

 1. Willy, ik kan met niet voorstellen dat jij in enige mate verbaasd bent. Onze media zijn immers de waakhond van het neo-liberale kapitalisme en het Globalisme. Als China, Rusland, Cuba, Venezuela, Noord-Korea bij ons in het nieuws komen is het in negatieve zin. Waarom? Eenvoudigweg omdat het de laatste verzetshaarden zijn tegen het Globalisme. Daarom wordt ook Trump zo gehekeld in onze pers. Omdat hij een nationalist is, geen globalist. Iedereen fulmineert dat onze VRT “links” zou zijn. Ooit onze VRT negatief horen praten over ons Koningshuis (dat geld verslindt) ? Negatief over de NAVO? Over de waanzinnige aankoop van de F-35? Over de geldverkwistende EG? Nee, onze pers dient het “Systeem” en voor het “Systeem” is China momenteel de vijand bij uitstek omdat het dreigt (op een vreedzame manier) de Westerse wereldsuprematie teniet te doen.
  Ik volg de dagelijkse pers over de hele wereld. In Westerse landen is China in alle media de kop van jut. Racisme tegenover zwarten, minderheden in allerlei vorm en kleur en anti-semitisme is met reden overal verboden, maar racisme tegenover Chinezen is in vele artikelen terug te vinden en wordt in lezerscommentaren, ook in HLN, openlijk getolereerd.
  Buiten de economische macht van China speelt nog een tweede factor mee. Westerse politici zijn op grote schaal tekort geschoten in deze crisis. Zelf geen mondmaskers voor verzorgend personeel. Dus wordt de schuld haastig op China geschoven dat veel te laat zou gereageerd hebben en zelfs de zaak in de doofpot zou willen steken hebben.
  China heeft echter al in de laatste week van december 2019 de WHO op de hoogte gebracht dat het te kampen had met een nieuw virus. Voordien had het natuurlijk eerst moeten ontdekken dat het niet te kampen had met een gewoon “griepje” om vervolgens het nodige wetenschappelijke onderzoek te verrichten en nadien erop te reageren.
  Omdat de eerste (gekende…) uitbraak in China was , heeft dat land tijd “gekocht” voor het Westen. Vanaf januari hebben de VS en Europa vanop afstand kunnen toekijken wat er gaande was en wat de Chinese autoriteiten deden om de epidemie in te dammen. Hebben wij iets met die tijd gedaan? Nee hoor, aan ons vertelde men dat zoiets bij ons niet kon gebeuren, dat onze geneeskunde veel beter was, enfin dat we goed waren voorbereid. We hebben NIKS gedaan! Uit pure arrogantie. Uit zelfgenoegzaamheid. Het waren toch maar Chinezen die vielen als vliegen. Tja wat wil je? ’t is een communistisch systeem nietwaar? Een dictatuur. Velen gniffelden en de Amerikaanse pers zei reeds enthousiast dat het virus China 10 jaar zou teruggooien in de tijd.
  My God…nu overleven we juist op Chinese mondmaskers en beademingstoestellen “Made in China”. We leiden er vliegtuigen voor om.
  En de Chinezen? Die blijven maar vriendelijk lachen. Voor hoe lang echter nog? Ook hun minzaamheid kent z’n grenzen. De dag dat zij het beu geraken en hun fluwelen handschoenen uit trekken zoeken we best allen dekking onder onze tafels en in onze kelders.
  Luc De Vincke

  Antwoord:
  De beschuldigingen aan het adres van China dat het bewust de zaken heeft achtergehouden is misschien de smerigste van allemaal. Vanaf China op 31 januari de Wereldgezondheidsorganisatie verwittigde wist men elders in de wereld waar men aan toewas. China gaf ook de genetische constructie van het virus vrij.

  En wat deed men elders? Midden maart schoot men in actie. Van enige hulp of medewerking vanuit de EU of de VS was er geen enkele sprake. Integendeel er ontstond een racistische campagne tegen Chinezen. Hoe diep kan men zakken? En als China hulp stuurt dan is het tijd voor extra modder gooien.

  Respect? Onze regeringen en media weten hooguit hoe ze dat woord moeten schrijven.

  Willy Van Damme

  • Willy, Luc,
   Een belangrijk feit, althans qua timing en reactie in “het westen”, is wanneer juist de waarschuwingen door Wuhan, China en de Who zijn gecommuniceerd.
   Hebben jullie dit juist kunnen documenteren ? Ik vraag dit omdat Luc eind december meldt en Willy 31 januari. Mogelijk spreken we over twee onderscheiden zaken ?
   In een korte zoektocht vond ik dat de eerste berichten kwamen van een dokter Li Wenliang aan enkele oud-klasgenoten (over een bijzonder nieuw virus) – 30 december met dan op 31 december een bericht van de gezondheidsraad van Wuhan, ik denk dan aan de WHO ?
   Heeft de WHO dan tot 31 januari 2020 gewacht met een internationale waarschuwing ?
   In HLN van 8 januari zag ik zo nog net een bericht waarin Marc Van Ranst de snelle communicatie door China zeer positief noemt.
   Blijkbaar moeten de virologen dan ook wel een mea culpa slaan, want er was dan toch veel tijd (tot half maart) om al met zeer gerichte maatregelen te starten om verspreiding in te dammen – bvb. Screening van reizigers, zeker deze uit de skigebieden in Noord-Italië met, zo ik vernam in Lombardije zeer veel Chinese winkels (?)). Ofwel is er ook bij (een deel van) de experten een grove onderschatting geweest van de besmettelijkheid (ik meen Marc Van Ranst nog geruststellend te horen spreken in het VRT-journaal). Daarom was ik er, en wellicht zeer velen, vrij gerust in.

   En dan kunnen we thans elke dag de dodentol in diverse woonzorgcentra mee zien oplopen, waar deze al sinds 12 maart in totale lockdown zijn gegaan. Blijkbaar op vele plaatsen zonder resultaat, want de vijand is toch binnengeraakt en is belangrijke oversterfte een feit (tenzij de toedracht van de cijfers anders is dan wat telkens gepresenteerd wordt).
   Dat het virus in de centra is binnengeraakt is vrijwel zeker via de evidente weg van de zorgverleners, waarbij ik onmiddellijk hard wil benadrukken dat ik deze mensen geen enkele steen wil werpen. (Ik sta trouwens volledig achter mijn spandoek met “HELDEN” die al een maand hangt)
   Maar men had al langer voor deze “soldaten en officieren” alle nodige wapens en verdedigingsstrategieën moeten voorzien (evident de maskers, kledij en ontsmettingsmiddelen ; periode inslapen in de centra ipv de reguliere ploegwisselingen bvb.). Ik rekende niet uit hoeveel van die middelen kunnen aangekocht worden met het bedrag voor één F-35.

   Op de duur moet ik de keiharde uitspraak van David Icke in zijn uiteenzetting op London Real (…. to protect the older people ? They don’t give a shit about the older people !) wel gaan geloven.
   Ik voel thans mee met bewoners van wzc en iedereen die er verwanten heeft en met degenen die hun beste zorgen geven.
   Het wordt misschien wel tijd om de besparingen in de zorgsector terug te schroeven. Welke politicus staat op ?
   Luc
   Antwoord:

   Ik was fout en verwarde 31 januari met 31 december wat het is.

   Het verhaal van die oogarts Li Wenlian is een verhaal dat een tijd in onze media in de lastercampagne tegen China veel gebruikt werd. Midden december (10 of 12) werden er bij een patient rare symptomen ontdekt die een soort griep bleken te zijn.

   Finaal was het dokter Zhang Jixian van het Zhong Xi hospitaal in Wuhan die op 27 december tot de conclusie kwam dat het hier een nieuw griepachtig virus betrof en verder de nodige stappen ondernam.

   Li Wenlian die een oogarts was en daarom met die zaken normal niets te maken had las op 30 december – Dus drie dagen nadien en de dag voor de WGO die officiële brief uit China kreeg – zijn dossier en verwittigde zijn groep via soort What’s App over een nieuw sarsachtig virus.

   Het probleem voor Li was echter dat men in China over een nieuwe epidemie alleen maar mag berichten als je de toelating hebt van diegene die het dossier beheert. En dat had hij niet.

   Iemand van de groep uit zijn bestand verwittigde daarom de politie. Waarna deze hem ondervroeg en gewoon een berisping gaf. Meer niet. Li Wenlian werd samen met een boel andere artsen door de regering nadien geëerd. Van boetes of arrestaties zoals sommigen schreven is er nooit enige sprake geweest.

   Evenmin van het achterhouden van welke feiten dan ook. Meer is er niet aan en het verhaal zoals men het hier bracht is klassieke propaganda, nepnieuws, een leugen.

   Maar zo kennen wij onze media wel. Ze slikken zonder controle desnoods dat hun grootmoeder de secretaresse van Hitler was. Sorry, maar het zijn een stel onnozelaars zonder kennis van zaken. Het is erg dat ik dit zo moet schrijven maar het loopt ook hier zoals bijvoorbeeld met Syrië de spuigaten uit.

   Ik denk dat onze experts zoals Van Ranst ook wel hun buik vol hebben van dat soort onzin komende van mensen die amper weten wat Wuhan is maar wel snel hun beschuldigende vinger opheffen.

   Wat betreft die ouderlingen is de zaak denk ik wat complex. De specialisten die zich over de zaak ontfermen werken allen in ziekenhuizen of gespecialiseerde instellingen. Woon- en Zorgcentra horen daar niet bij.

   Blijkbaar ook is het normale griepvirus onder ouderlingen niet zo snel overzetbaar. Bij Covid-19 is het dat echter wel en dat heeft men wereldwijd pas later ontdekt. Het is ook iets totaal nieuw.

   Verder is er vermoedelijk ook een tekort aan materiaal geweest en had men schrik dat de ziekenhuizen in zware problemen gingen komen. Waardoor de aandacht voor die rusthuizen te klein was.

   Ook hadden die rusthuizen vermoedelijk veel eerder aan de alarmbel moeten trekken. Ook daar lijkt er mij een serieuze fout te zijn begaan. Maar ik ga zonder goed onderzoek niet met stenen gaan werpen. Dat is voor bepaalde politici en media. Die zijn daar specialist in.

   Willy Van Damme

   • Willy, bedankt voor jouw gedocumenteerde duiding.
    Ik wou even duiden dat de naam van Luc De Vincke onder mijn tekst is verschenen wat niet klopt.
    Ik gebruik gewoon mijn voornaam. Inderdaad wat verwarrend.
    Het gaat niet om de royalties achteraf 😉 maar ik wil Luc De Vincke geen woorden in de mond leggen, zeker als er sommige wat kort door bocht kunnen zijn of standpunten die hij niet deelt.
    U wil het wel corrigeren. Vriendelijke groet. Luc

    Antwoord:

    De ene Luc is de andere niet zoals de ene Willy ook niet de andere Willy is. Het is intussen aangepast. De man van de WGO lijkt mij vroeger een mannetje van MI6/CIA geweest te zijn. Maar zeker ben ik daar uiteraard niet van. Het kaderde in de strijd voor de controle door de VS en het VK van Ethiopië.

    Hij was lid van het Tigray Peoples Liberation Front (TPLF) dat steun genoot van de Britten en snel de macht overnam. Hij behaalde zijn masterdiploma in biologie in London en zijn doctoraat in infectieziektes in Nottingham en was minister van Volksgezondheid en nadien van Buitenlandse Zaken.

    Volgens de website ECADF zou Geldof er ook een wijngaard hebben. Zie: https://ecadforum.com/2016/03/18/ethiopia-investment-land-in-south-omo/comment-page-1/?. ECADF staat voor Ethiopian Current Affairs Discussion Forum. Maar wie daarachter schuilt is mij onduidelijk. Ik vermoed de VS.

    Volgens onderzoek van o.m. de BBC ging een grote hoeveelheid van de door Geldof via Live Aid verzamelde gelden naar het TPLF die er wapens mee kocht. Volgens ditzelfde onderzoek zat ook de CIA achter het TPLF. Wat al bij de start de plots sterke groei van de organisatie kan verklaren. Geld zat.

    Willy Van Damme

 2. In deze onzekere tijden dien je de wereld te zien als meer dan het nieuws dat wordt gerapporteerd door de mainstream media.
  DUIDING OP:
  https://eeckhoutdidier.website/meninkje-voor-meninkje-tegen-en-het-stuk-is-af/
  Platform Publishing

  Antwoord:

  Ach, toen ik in 1984 het beruchte wereldcongres over biologische en chemische oorlogsvoering van Aubin Heyndrickx, de Gentse bedrieger en gewezen professor in de toxicologie, bijwoonde lachten unisono ALLE aanwezige wetenschapers hem uit en/of waren woedend over het bedrog.

  Ons journaille was talrijk aanwezig want de man was in Vlaanderen wereldberoemd (bij de media) en daar klonk het in de kranten nadien eensgezind dat alle aanwezige wetenschappers hem gelijk gaven. Bron: Aubin Heyndrickx.

  Iemand als Walter Zinzen gaf hem, ondanks verwittigingen, op Panorama van toen nog de BRT zelfs een ganse uitzending cadeaux om zijn lasterlijke leugens te verspreiden. Zonder een kritische bemerking of wederwoord. Ik kan die man zijn naam sindsdien zelfs niet meer horen zonder kwaad te worden.

  Ik had toen al veel vragen over de kwaliteit van onze media en sindsdien is het altijd maar verder bergaf gegaan. Er zijn enkele uitstekende journalisten maar de meerderheid is gewoon rommel. De berichtgeving in onze media over bijvoorbeeld Syrië lag voor mij dan ook in de lijn der verwachtingen.

  Willy Van Damme

  • Het is weinigen gegeven om recht door zee te gaan. Wijlen J. Anthierens was mee in de bres gesprongen en had ervan genoten. Ben benieuwd wanneer de UGentMemorialis wall zal aangepast worden om de bedriegers naar de donkere kelders van onze geschiedenis te verbannen en de geroyeerden terug in ere hersteld. Wie niet beter wist moet zen Loyola krant maar eens voor de spiegel houden om de echte waarheid te ontdekken.
   Luise

   Antwoord:

   Ik heb de illustratie die ik plaatste samen met de lezersbrief naar De Standaard gestuurd. Ze kunnen er hun plezier mee doen. Ik heb goede herinneringen aan de man. Bij mijn speurtocht naar wapenhandelaar ontdekte ik in Dilbeek zijn graf. Een fijn man.
   Willy Van Damme

 3. Willy,
  Mijn vraag is of u zich al wil uitspreken over deze Corona-hysterie die nagenoeg de hele wereld in een hallucinante houdgreep heeft. Het zal zo zijn dat u via uw kanalen moet informeren, analyseren, wikken en wegen. Bij mij overheerst het gevoel dat er iets niet helemaal klopt (om niet te zeggen helemaal niet want te snel, te groot, te ingrijpend), echter nog zonder dit juist te kunnen duiden, benoemen.
  (Ik wou u er even op wijzen dat u juiste informatie hieromtrent niet zal vinden op de VRT of in De Standaard 😉. Alhoewel …. onlangs berichtte de VRT, met reporter ter plaatse !, wel over de bijzondere vaststelling dat er in de anders zo drukke Nieuwstraat en Meir vrijwel niemand te bespeuren viel ! Ik heb geen idee over de redenen hiertoe ….. zucht)

  Wat een verademing is het dan reportages te kunnen volgen op o.a Cafe Weltschmerz waar bvb. Karel Van Wolferen zijn bedenkingen, analyses formuleert. Hoewel verademing is het niet echt want de analyses zijn spijtig genoeg helemaal niet opbeurend en gaan o.a. over de onvoorstelbare ernstige economische gevolgen die velen te beurt zullen vallen. En dit allemaal op basis van cijfers waar hij ernstige twijfels over uitspreekt en al zeker als je die vanuit een helikopterperspectief beschouwt. Dan krijg je toch wel een genuanceerd beeld (afgezet bvb. t.o.v. andere overlijdenscijfers) tegenover de weinig zeggende cijfers elke dag op TV. Ik maak wel de bedenking dat elk overlijden een persoonlijk drama is, altijd iemands vader, moeder, broer, kind …

  Het aanbod informatie is ook overweldigend en voor de gemiddelde burger zoals mezelf ook amper te verwerken.

  Ik wou u ook nog vragen of u zich kan uitspreken over de beschouwingen die vandaag nog door David Icke zijn geformuleerd in een livestream op LondonReal (na een eerdere passage daar ca. een week geleden). Als ik de analyses van Karel Van Wolferen niet opbeurend noemde, zijn deze van David Icke ronduit hallucinant, zodanig dat zij amper te geloven zijn (link met 5G, wereldmacht die dit organiseert …). Omdat deze man zich ihkv 9/11 in het kamp van de waarheidsbewegingen situeert, en ik zelf 100 % zeker ben over de onmogelijkheid van het officiële narratief (ref. Lcfor911.org, AE911truth.org, 11september.eu …) ben ik geneigd veel geloof te hechten aan wat hij verkondigt. Maar dan toch steeds met het gevoel van : “dit kan/zal toch niet waar zijn zeker ?”. Dat hij gecontesteerd is hoeft niet gezegd. Hebt u een beeld van hem en zijn geloofwaardigheid ?

  Dank voor uw duiding …
  Of van iemand van uw volgers …
  Luc

  Antwoord:
  De VRT als betrouwbare bron lijkt mij inderdaad veel te ver gezicht. Je hebt er wel een paar degelijke journalisten maar niet teveel. Het zijn een beetje zoals de klassieke witte raven.

  Moet nog eens kijken naar Karel van Wolferen die in het verleden steeds degelijke informatie had en een serieuze visie op zaken. Ik ken hem van in de jaren tachtig toen hij rond Japan voor de Far Eastern Economic Review werkte. Volgens mij nog steeds de enige klassieke publicatie van niveau. Ik mis het.

  Maar dit is geen ‘samenzwering’ false flag zoals 9/11 maar gewoon een virus dat wegens het ontbreken van een goede therapie en vaccin uiterst gevaarlijk is, zelfs al vallen er inderdaad in verhouding weinig doden.

  Ik werk aan een stuk over de geostrategische gevolgen van de zaak. Dat men in China te laat reageerde klopt maar dit was niet echt een doofpot maar een kwestie van tegengestelde belangen en diensten die schrik hadden voor de politieke en andere gevolgen en anderen die snel wilden optreden en het in het intern debat ook relatief snel haalden.

  Als er ergens een doofpot was/is dan is het in de VS, Het Verenigd Koninkrijk en de provincie Tirol in Oostenrijk met mogelijks ook Japan. Verder toont het nog maar eens de superioriteit van China die de kaarten deelt. En de VS? Wel die heeft een corrupte clown en een dementerende presidentskandidaat Biden Botox. Zielig.

  Willy Van Damme

  • Willy,
   Kan u David Icke ergens plaatsen of duiden hoe u hem in uw documentatie geclassificeerd hebt. Wat hij bracht was wel heel fel.

   Luc

   Antwoord:

   Ik heb dat ene filmpje van London Real op YouTube bekeken en dat is zeer oude koek. Dankzij de moderne telecommunicatie en digitalisering is het nu mogelijk om mensen continu te volgen en te zien met wie zij in contact zijn en wat ze exact doen. Dit is zo in china en dat is ook elders zo.

   De Chinese regering heeft COVID-19 niet nodig om dit toezicht nog verder te verscherpen. Verder is David Icke gekend voor zijn theorie dat de ware regeerders van deze wereld reptielen zijn. En inderdaad Boris Johnson heeft een kop die mij dot denken aan die van een cobra. Niet alles zomaar geloven.

   Willy Van Damme

  • Beste Willy,

   Klopt. Dit is een beetje mijn terrein. Het is inderdaad gewoon maar een virus. Zo’n zoönose komt geregeld voor en nu is het eens een extra ziekmakend virus. Moest er niets zijn ondernomen, dan zou het dodental zeer hoog geweest zijn. Nu heeft men het sterftecijfer vrij goed kunnen inperken, in dit land toch. De VS wordt een ander verhaal. De gewone gang van zaken is, dat de capaciteit om ziek te maken geleidelijk afneemt. Volgende winter zal het nog vrij gevaarlijk zijn, maar al iets minder dan nu en zo zal het wellicht doorheen de jaren verminderen tot het een gewone verkoudheid is.

   De complottheorieën komen tegemoet aan een behoefte bij mensen aan een uitleg, die voor hen past in waar zij zich ‘goed’ bij voelen. Het is nog maar de vraag of dat wel zo goed is, maar het geeft hen wel een gevoel van houvast. Ook de masker- en testobsessie drukt die behoefte aan houvast uit.

   Ik dacht dat begrijpen wat er gebeurt, zou helpen om kalm te blijven. Maar ik ben zelfs huisartsen tegengekomen op de sociale netwerken, die helemaal hysterisch waren, terwijl virologie toch een veel uitgebreider en gedetailleerder hoofdstuk was in hun cursussen dan in de mijne.

   Bedankt om duidelijkheid te brengen rond die zogenaamd ‘verdwenen’ Chinese arts. Dat verhaal circuleerde al aan de schoolpoort vlak na de krokusvakantie. Ik heb toen gezegd: “Dat lijkt mij een broodje aapverhaal”, maar de opa, die het vertelde, was er zeer van overtuigd. Ook een hysterische huisarts was er zeer overtuigd van.

   Met vriendelijke groeten,
   Edith

   Antwoord:

   Mensen hebben soms een verklaring nodig om hun wereldbeeld te zien bevestigen. Bewijzen hebben ze dan niet echt nodig. Het is een erg klassiek fenomeen dat al zo oud is als de mensheid.

   Wat betreft China heb ik dat nog eens verder zitten bestuderen. China heeft inderdaad wat tijd verloren maar die was beperkt maar veel minder dan de tijd die in Europe en de VS verloren ging.

   Het probleem voor China en Wuhan was meervoudig. De eerste gevallen ontdekte men rond midden december en voor men wist wat er juist aan de hand was duurde dat nog een twee weken. Wat zeer normaal is. Het was immers uniek en met de ervaring van Sars had men uiteraard in medische kringen een zekere terughoudendheid.

   De wereldgezondheidsorganisatie werd op 31 december ingelicht en reeds op 3 januari nam men in Singapore op de luchthaven maatregelen tegen vluchten uit Wuhan. Maar reeds op 22 januari kreeg men in de VS de eerste zieke patiënt. Het duurde nog tot vorige week voor men in de VS min of meer drastische maatregelen nam.

   De eerste dode in Wuhan viel op 11 januari en de tweede op 17 van die maand. Die dag was er echter in Wuhan een meerdaagse nationale bijeenkomst van het Centraal Comité van de Chinese KP. Er was bij het lokale politiek beleid en de veiligheidsdiensten dus nervositeit.

   En dus moesten een aantal geneesheren van Wuhan zich bij de politie komen melden voor uitleg. Maar gelijktijdig nam het lokale gezondheidsbureau al maatregelen. De ene deed zo, de andere deed het tegenovergestelde. Eigen aan de aard van de organisatie.

   Bovendien kwam de week van het Chinese Nieuwjaar er aan en dan ligt in China veel stil. Ook de gezondheidssector. Als er dus tijdsverlies is geweest met die vele extra tienduizenden doden dan was het in essentie elders in Iran, de EU en de VS om er enkele te noemen.

   Maar ja barbertje moet van de VS hangen. Welk touw zou men dan moeten gebruiken voor die in de VS? Het verhaal van de geneesheren Li Wenliang en Ai Fen toont ook nog maar eens aan dat men in onze kranten alles kwijt kan. De grootste onzin soms eerst. Bronnenkritiek is er al lang verboden.

   Willy Van Damme

   • Willy en ook Edith,
    Al bedankt voor jullie duiding, ik kan dit meenemen.
    Ik wou wel even verduidelijken dat ik geen David Icke adept ben maar je komt onvermijdelijk in zoektochten over het internet op verscheidene sporen in het bos terecht. En telkens dan de vraag wat lees ik hier ? Is dit logisch, is dit geloofwaardig ?
    Het is overduidelijk geen eenvoudige opdracht want voor zover ik weet is er geen absolute toetssteen (De website met DE WAARHEID moet nog ontwikkeld worden ?) en dan sta je daar met tientallen klokken rond je oren en blijf je uiteindelijk toch zeer vaak met twijfels en veronderstellingen.
    Zo was dat ook bij mijn zoektocht naar waarheid over 9/11 want mijn eerste reactie was toen ook van “dit kán niet waar zijn” en “ze gaan mij niet liggen hebben met hun spectakelverhalen”.
    Na 3,5 jaar wikken en wegen, lezen, herlezen, van de ene verwondering in de andere, kwam ik dan tot de conclusie (en dus 100 % !) dat het officiële narratief totaal geen steek houdt. Ik lees op of tussen de lijnen, Willy, dat u, samen met uw goede collega Karel Van Wolferen (met stempel van conspiricy-denker in Nederland) toch ook de piste van deze Valse vlag operatie bevestigt.
    En zo zijn er zeer velen die alvast over die hallucinante gebeurtenis al jaren de waarheidsklok luiden, evenwel thans nog maar de vaststelling WAT er gebeurde/niet gebeurde. Het HOE, WIE, WAAROM moet nog volgen, althans als we op zoek zijn naar waarheid. Als de waarheidsbewegingen die ik eerder noemde ertoe kunnen komen want de tegenstand is fel én machtig (recentste ontwikkelingen in de rechtszaken – zie LCfor911.org). Over het feit van die rechtszaken (o.a. ook tegen de FBI – 2019) denk ik dat de reguliere media nog geen halve letter gerapporteerd heeft, weet ik niet want ik lees geen kranten.
    En dan het feit dat in de reguliere media (en bvb. bij Skepp – u weet wel Willy) het officiële verhaal van Osama Bin Laden en de 19 kapers overeind blijft, bewijst dat zij foute propaganda moeten/willen blijven voeren. Sorry voor de lange uitweiding, maar dit is mijn dada geworden.

    Willy, u weet dat o.a. Karel Van Wolferen en andere genodigden bij Cafe Weltschmerz het ook hebben over de “CO2-volksverlakkerij” wat betreft de onbestaande link met de klimaatverandering. Die verandering is wel een feit maar niet ten gevolge van CO2 (dit is dan wel een mening want die complexe machine kan ik niet ontcijferen).

    En dan staan we daar nu met de hallucinante Corona-situatie en de pogingen om het juiste verhaal te zien. Eenzelfde gevoel als rond 9/11 komt dan bij mij binnengeslopen, maar wel met de reflex om voldoende kritisch te blijven.
    In de overkill van informatie (of propaganda / mindcontrol ?) elke dag in de media gebeurt er blijkbaar niets anders meer in de wereld. Gelukkig laat u Willy nog wat licht schijnen over bvb. die bijzondere oorlog in Syrië (ik zal een vervolg column zien verschijnen, met de hoop dat de nachtmerrie voor de gewone bevolking ten einde kan komen). En ook de hoop dat de Corona-nachtmerrie ten einde komt, om dan een zicht te krijgen op het slachtveld.
    Karel Van Wolferen startte op Cafe Weltschmerz met columns over macht en dan nu over Corona en de impact ervan. Robert Jensen is er in zijn show elke dag over bezig, o.a. dat het niet zo maar orde van de dag zal zijn als de storm min of meer is gaan liggen.
    Misschien is een stuk reset van de ratrace waarin velen zich bevinden, of de overdaad althans hier in onze contreien zelf eerder positief. Maar dan zullen we eerst toch terug buiten mogen komen en dan bvb. vaststellen dat de halve politiestaat terug verdwenen is.
    Luc

    Antwoord:

    Het is essentieel om kritisch te staan tegenover elke informatie en visie over bepaalde problemen. Je hebt een vereniging zoals Skepp die vastgeroest alles wat niet in hun kraam past als onzin afdoen.

    Zonder uiteraard een grondig kritisch onderzoek te doen. De discussie met hen hier over homeopathie van jaren geleden toonde dat perfect aan. Het was er een om van te smullen. Maar zo gaat dat met dogmatici die denken alle kennis in huis te hebben en neerkijken op iemand met een andere visie.

    Maar men moet ook oppassen met de andere houding en nog voor men onderzoek de naam waard doet door te stellen dat dat verhaal van covid-19 een groot Amerikaans of Chinees complot is.

    De feiten rangschikken, zien wat absoluut zeker is en zien wat steekhoudend is. En zelfs dan nog twijfelen. Dat is de houding die men steeds moet
    aannemen. Doet men dat niet dan zal men met zekerheid falen.

    Willy Van Damme

 4. Willy. Ik raad je, en trouwens alle lezers van deze site, aan om alle dagen eens “Breitbart” te bezoeken. Je gelooft niet wat deze Amerikaanse “krant” die ik het kamp van “alt right” wil plaatsen en die dan ook via Steve Bannon voluit president Trump steunt allemaal spuit. Racisme tegenover Joden, Afro- Amerikanen en andere minderheden is , wat normaal is, verboden. Ik ben echter voor eeuwig van de commentaarsectie geband omdat ik ooit kritiek durfde leveren op de politiek van Israel tegenover Palestina. Dat is één ding. Racisme tegenover China en Chinezen wordt daarentegen openlijk aangemoedigd en opgestookt. Je geloof je ogen niet als je het niet zelf gezien hebt; Niet enkel in redactionele artikelen. Ook interviews met gekende politici ruien openlijk op tegenover China. De commentaarsecties zijn dan ook gevuld met allerlei lui die mekaar opjutten en tegen mekaar opbieden inzake racistische one-liners over die ‘smerige commies’. Björn Soenens ga je nooit hierover horen vertellen. Waarom niet? Het lijkt me nochtans een héél gevaarlijke escalatie gezien de macht van de havikken in de Amerikaanse politiek. Voor hem blijft de VS het lichtend voorbeeld voor het Westen.
  Ook onze Europese politici zijn er niet vies van. Europa wist al van begin januari wat er gaande was in China. Doordat China de eerste schok moest opvangen heeft het in zekere zin tijd gekocht voor ons. Hebben wij in Europa, en de Amerikanen evenzo, er iets mee gedaan? Nee, toen het virus bij ons begon te woekeren, hadden we zelfs nog geen mondmaskers. “Onze geneeskunde was voorbereid. ” en al dergelijke larie. Hoe zou ons iets kunnen overkomen zijn? Wij Westerlingen zijn toch superieur aan die “Chinese communisten ” die zuchten onder een “dictatuur” en die toch alleen maar “brol” maken? Het gevolg kennen we. De oplossing? Die is zoal altijd. Wentel de schuld af op anderen. Overal zien we in de Europese pers beschuldigingen opduiken aan het adres van China. De schuld ligt niet bij onze politici, maar bij China. Het is omdat zij de uitbraak zo lang hebben verdoezeld. Bovendien is de EG, en het neo liberale globalisme als de dood dat het Europese nationalisme weer de kop zal opsteken. Dus de Russen en de Chinezen krijgen er van langs dat ze fake berichten de wereld zouden insturen en de EG zouden willen kapot maken. Ik kijk regelmatig op RT en Sputnik. De meeste berichten zijn weergaves van wat reeds in de Europese pers is verschenen of gezegd, maar dat we niet altijd even graag herhaald zien. Als Cuba, Rusland en China virologen, mondmaskers en beademingstoestellen sturen, wordt dit op hoogelach onthaald. Slechts propaganda roept onze pers in koor. Bovendien zijn die mondmaskers dan slecht (dat ze verkeerd besteld zijn wordt niet vermeld, de lezer wordt geacht te denken dat het Chinese brol is), werkt de helft van de beademingstoestellen zogezegd niet (zonder een bron te vermelden) enz.enz; Als er weinig Corona doden zijn in China en Rusland wordt dit minachtend onthaald als “leugens, propaganda” en men onderzoek hoeveel urnes er wel zijn verkocht. Als het aantal besmettingen dan toch langzaam oploopt zoals nu in Rusland kan men een zeker leedvermaak in de Westerse pers niet onderdrukken.
  Het gewenste resultaat wordt ook in onze Belgische media zichtbaar. De commentaar sectie van HLN is reeds zwaar gecensureerd. Ik test die regelmatig. Van de 20 commentaren die ik post onder verschillende email-adressen worden er telkens misschien 1 à 2 gepubliceerd. Het stijgende aantal commentaren van lezers die hun gal spuwen over China valt daarentegen wel op. De toon is meestal van; China is de schuldige. De Chinezen zullen alles moeten vergoeden. Een dictatuur. Niks meer kopen in China. .Komt er van als je vleermuizen een. Achterlijk volk. enz enz.
  De onvrede tegenover de politiek bij het volk tracht men duidelijk af te leiden naar China toe.
  Luc De Vincke

  Antwoord:

  Dat China nu materiaal waaronder kleding, mondmaskers en ventilators moet leveren aan de VS wekt de woede op van diegenen in de VS die nog steeds dachten dat hun land de allesoverheersende supermacht is. Het land welke maar met de vingers hoeft te knippen om anderen nederig te doen buigen voor de almacht van Uncle Sam.

  Bovendien voeren de VS al sinds 1989 een politieke en ook economische oorlog tegen het land en dan komt dit. Vandaar die aanvallen. Het valt mij daarbij op hoe men in Washington in detail de Chinese media in al zijn vormen volgt.

  Typevoorbeeld is dat van Wuhan en het bericht van een Chinese website Caixin over die urnen die een bedrijf aan deze stad leverde. Het waren er zo stelde men 6000 en dat is het dubbele van het aantal doden in de stad toegeschreven aan corona.

  Dat was dan HET bewijs dat China de cijfers over het aantal doden verborgen hield. Alsof dat een bewijs is. Het enigste dat die foto’s bewezen is dat er zoveel urnen geleverd zouden zijn. Maar zijn die foto’s wel echt? Foto’s en het internet… het is een grote vervalsing.

  Wat het wel bewees is dat men in de VS in detail alles zit te bestuderen en geen enkele mogelijkheid onverlet laat om met modder te gooien. Het verhaal ook over die klokkenluider is van een dergelijk niveau. Men heft gewoon elke Chinese steen op om modder te vinden. Vandaag nog in de Washington Post.

  Zo ook het verhaal over de vermeende klokkenluider dokter Li Wenlian . Een fantasie want men was toen hij het INTERN besprak al mogelijks twee weken naarstig aan het zoeken naar wat er aan de hand was. Iets waar hij, een oogarts, uiteraard niet bij betrokken was.

  Want dat was het werk van andere specialisten zoals virologen en longartsen. Trouwens ongeveer 14 dagen nadat men toen nog geheel onduidelijke medische problemen ontwaarde trok men met die gegevens naar de Wereldorganisatie om alarm te slaan? Doofpot, klokkenluiders? Complete onzin.

  Zie verder mijn vandaag hier geplaatste lezersbrief over de zaak naar Knack. Han Renard had bij zijn kritiek op de WGO ook nog de beschuldiging dat het geen opmerking maakte over het Chinese mensenrechtenbeleid. Alsof dat de taak is van de WGO. Waarom ook nog geen opmerkingen over het klimaat?

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s