Uitschelden heeft zijn gevolgen

Ik las het interview met Ivan De Vadder (Humo 31 maart 2020) Het wekte mij grote verbazing dat men o.m. bij SP.A niet zag dat wat Bart De Wever bij de poging tot het vormen van een noodregering voorstelde totaal onaanvaardbaar zou zijn voor de Franstalige politici.

Hij wou premier worden en zo de lijnen uitzetten voor een nieuwe staatshervorming onder zijn leiding. Lees de invoering van wat hij dan het confederalisme noemt.

1

Bart De Wever lijkt maar niet te snappen dat men niet ongestraft je Franstalige medeburgers kunt blijven uitschelden. In Vlaanderen kan hij dat gezien zijn stemmenaantal voorlopig nog. En dus was Kris Peeters gelieerd aan de drugshandel (Nog een geluk dat men hem niet bestempelde als de Granaatwerper van Antwerpen), Tom Meeuws, Johan Vande Lanotte en Daniel Termont en het vroegere ACW een stel criminelen. En die moeten dat om de lieve vrede dan allemaal maar aanvaarden.

Je kan jarenlang Uw medeburgers niet luidkeels staan uitschelden voor dieven, profiteurs, racisten en luiaards om dan verbaasd te doen dat ze met hem niet willen samenwerken.

Had hij het misschien toen anders aangepakt dan het mogelijks kunnen lukken. Maar je kunt niet ongestraft je medeburgers jarenlang staan uitschelden. Dat De Wever dat niet ziet toont dat hij hoog in een ivoren toren woont, wereldvreemd.

Willy Van Damme

4 gedachten over “Uitschelden heeft zijn gevolgen

 1. Beste Willy,
  Uw Mud-slinging campagne tegen al wat maar enigszins Vlaams is werkt aanstekelijk, Bart De Wever inzonderheid. Uw 19e eeuwse tricolore ideologie nog meer. Journalistiek moet zich beperken tot objectief feitenrelaas en zich niet vergalopperen in een enkele richting terwijl men de andere kant uitkijkt voor wat gebeurt aan de overkant. Is de naam Magnette u bekend? Je hebt misschien wel gelijk maar het siert U niet tot dergelijke praktijken over te gaan.
  Jacques Dezeure

  Antwoord:

  De Standaard en De Morgen brengen iedere dag drie en meer pagina’s met opinies over alles en nog wat. Mijn opinie is een kleine bijdrage in dat debat. Verder ben ik er van overtuigd dat nogal wat mensen binnen de N-VA mijn visie delen. En dat wil ZEKER niet zeggen dat Magnette vrij van zonden is.

  Willy Van Damme

 2. Beste Willy, ik heb het desbetreffende artikel in de Humo nog niet gelezen, maar je post legt nogmaals de vinger op de wonde, namelijk hoe slecht Vlaams en Franstalig politiek België elkaar begrijpen. Ik zeg altijd, mensen, prààt met elkaar! En blíjf met elkaar praten! En leg daarbij vooral ’n heel grote dosis empathie, geduld en luistervaardigheid aan de dag!!! Soms hoor ik Vlaamse politici uitspraken doen waarbij ik me afvraag, ja maar hebt u wel ooit met een Waalse landgenoot gepraat???
  Jan Van Welkenhuysen

  Antwoord:

  Als ik mijn echtgenote elke dag een zeurkous en totaal onbekwaam voor wat ook noem dan zal ik de kortste keer alleen zitten. Voor de tango moet je met twee zijn. Maar het probleem is natuurlijk meer dan De Wever.

  Als er verkiezingen zijn dan zal de VRT meer aandacht besteden aan de verkiezingen in Izegem dan aan die in Luik, Namen, Bergen, Aarlen en Eupen. Ook daar zit de fout. Dus bij het team waar ook Ivan De Vadder deel van uitmaakt.

  Wat mij verbaasde was dat ook mensen waarvan men normaal denkt dat ze voldoende kennis hebben en verstandelijk reageren dit niet snapten. Van een nieuweling als Connor Rousseau kan ik dat begrijpen maar voor Johan Vande Lanotte – die hem hier steunde – begrijp ik dit minder.

  De vraag die ik mij ook stel is of dit allemaal geen provocatie was vanwege de N-VA. Verklaren dat men het premierschap wil – Wat hij nadien wel ontkende maar dat was amper geloofwaardig – en in dat jaar zou beginnen te werken aan een zoveelste staatshervorming is toch als de rode lap en de stier. Was hij en zijn partij zo dom dat ze dat niet snapten? Kan natuurlijk. Die ivoren toren toch.

  Maar ja als de VRT in Brussel mensen interviewt dan zijn 90% en meer daarvan Nederlandstaligen en dat is minder dan 10% van de Brusselaars. En de enige Brusselse schepenen die men voor een babbel bij de VRT lijkt te kennen zijn allen Nederlandstaligen. En dus krijgt ook Johan Vande Lanotte foute info.

  Verder volgde ik in Denderleeuw de zaak van gewezen burgemeester Jan De Dier van de N-VA. Omdat het niet boterde tussen CD&V en de SP.A ging die na de verkiezingen in 2012 in zee met de N-VA.

  Het bestuur was amper gevormd of De Dier en zijn kopmpanen legden wegens corruptie, fraude en diefstal strafklacht neer tegen eerste schepen Jan De Nul (niet de baggeraar) van CD&V. Klachten die allemaal nergens op gebaseerd waren.

  En toen ik hem interviewde zat hij tegen mij nog domme leugens te verkopen. Beweringen die ik met een simpel telefoon zo ontdekte als onwaar. Waarna hij voor verduidelijking onderdook.

  Het bestuur klapte in elkaar en het duurde een drietal jaar voor men een andere burgmeester en een stabiel bestuur had. Met de SP.A. Hoe in ’s hemelsnaam kan je met zo’n partij in zee gaan en hopen op een degelijk bestuur. Zie Marrakesh, de schuldenberg en het ‘kibbelkabinet’.

  Verder stelt De Vadder in het interview dat hij uit een podcast Plan B met Alain Gerlache, de vroegere woordvoerder van Guy Verhofstadt, geleerd had dat Walen feitelijk niet bestaan maar er slechts Luikenaard, Picardiërs, Brusselaars en vele anderen zijn. Een voor de man wel héél late ontdekking. Zoals ik schreef!

  Willy Van Damme

 3. Goede morgen, deze link kan ik nergens goed plaatsen om uw posting recht aan te doen maar gezien de uitzonderlijke omstandigheden toch even deze link .https://www.bitchute.com/embed/zcF2o4J2YeT3/” … Het lijkt er steeds meer op dat er wereldwijd een andere agenda wordt gediend. BlackRock lijkt een geschikt begin voor onderzoek. Groeten
  Louise

  Antwoord:

  Het is essentieel om wat men ons via de media, regeringen en specialisten serveert met een erg kritisch oog te bekijken. Wie dat niet doet dwaalt. Maar er is een verschil tussen die info kritisch bekijken en zomaar alles geloven wat men dan elders opdient.

  Ik heb heus geen tijd om deze 45 minuten durende documentaire te bekijken maar ik hoor op zeker ogenblik de spreker zeggen dat het toch niet normaal is dat men al na enkele maanden een vaccin heeft.

  Dat klopt langs geen kanten en is pure fantasie. De ziekte werd voor het eerst ontdekt in de eerste helft van december vorig jaar. Twee weken geleden (na 4 maanden dus) is men in China, en naar ik hoor ook in de VS, begonnen met tests op mensen.

  Het zal zeker nog tot eind dit jaar duren voor er een vaccin is. Zeggen dat het normaal 5 jaar duurt voor er een vaccin is is ook bij het haar getrokken. Dat is zeker geen gemiddelde.

  Verder ben ik er van overtuigd dat mensen als Marc Van Ranst oerdegelijke wetenschappers zijn. Wat zeker niet wil zeggen dat die mensen onfeilbaar zijn en onderling wel eens van visie kunnen verschillen en als eens domme dingen zeggen. Het zijn dan ook mensen.

  Willy Van Damme

 4. Beste Willy Van Damme,

  ik heb nog een paar bemerkingen in verband met Bart De Wever.
  Bij de verkiezingen in mei ging hij voor Minister president van Vlaanderen. Na de verkiezingen wijzigde hij dit weer, dit noem ik kiezersbedrog.
  Bij Vlaams Blok had men een voorzitter voor het leven namelijk Karel Dillen, hij heeft dit 18 jaar gedaan. Bart De Wever is voorzitter sinds 2004 dus hij nadert met rasse schreden dezelfde aantal jaren. Het lijkt erop dat bij de NVA niemand anders bekwaam is om voorzitter te zijn ?
  Hij was verkozen in de kamer en nu in Vlaams parlement. Bij beide is hij weinig aanwezig.
  Ik begrijp niet dat Vlamingen op zo iemand kunnen blijven stemmen.

  Houd het gezond in deze tijden,
  Hans Janssens.

  Antwoord:

  Je kan over Bart De Wever heel veel zeggen zoals zijn onvoorstelbare arrogantie of zijn politieke kontdraaierij. Maar hij beloofde toch te zorgen voor vastgoedman Erik Van der Paal en dat blijkt volgens wat ik her en der lees een harddruggebruiker.

  En ik die dacht dat dit verboden was en dat een burgemeester als belangrijkste taak de openbare veiligheid heeft. Bovendien moet zijn vriend toch zijn dealer kennen. Onaantastbaar? En dat is verre van de enige goede vriendschap van de man met een geurtje aan.

  Het is hij die als partijvoorzitter (voor het leven?) de hoofdverantwoordelijke is voor het verzieken van het politiek klimaat in dit land. Het geheel ten onrechte verbinden van Kris Peeters en zijn partij met de drugshandel was in mijn ogen zowat het dieptepunt op dit vlak.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s