Ros Beiaardommegang–Werkt verder zonder afstel

In een persbericht laat de stad Dendermonde en het Ros Beiaardcomité weten dat men, mits inachtneming van de huidige in voege zijnde regels rond hygiëne zoals het voldoende afstand houden van elkaar, gewoon verder werkt aan de realisatie van de Ros Beiaardommegang van 24 mei.

En mits de hogere overheid geen nieuwe instructies geeft die dit onmogelijk maken door bijvoorbeeld de maatregelen tegen het coronavirus te verlengen zal dat dus ook die dag doorgaan. Wordt die datum toch niet haalbaar dan zal dat verhuizen naar een latere nog te bepalen datum. Van afstel is er volgens de organisatoren dus geen sprake.

DSC_0020

In Dendermonde zijn de wagenbouwers nog volop bezig met het leggen van de laatste hand aan de opbouw van de wagens voor de volgende Ros Beiaardommegang. Thema wordt ditmaal de goede relatie van de stad met de Boergondische vorsten vooral dan Filips de Goede.

Intussen blijven de buurten en deelgemeenten van Dendermonde ook verder werken aan hun voor 26 april geplande stoet van de Rosse Buurten. De kans lijkt hier wel reëel dat men dit zal moeten uitstellen. Deze stoet is een soort voorspel voor de Ros Beiaardommegang van mei. Wat bij afstel voor de meer dan duizend betrokken vrijwilligers een ramp zou zijn.

Willy Van Damme

2 gedachten over “Ros Beiaardommegang–Werkt verder zonder afstel

 1. Samen komen en elkaar onbewust besmetten!
  Annemie

  Antwoord:
  Het is juist de bedoeling alles conform de regels te doen. Niemand in Dendermonde van enig niveau zou iets anders willen. Het moet immers een feest zijn.
  Willy Van Damme

 2. Mensen worden streng aangeraden om thuis te werken, maar ook daar kan het virus keihard toeslaan:
  https://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  Een beetje humor in deze barre tijden kan geen kwaad. Straks komen de mensen erachter dat ze in een gouden kooi gevangen zitten: alle luxe, maar geen vrijheid.
  Matt

  Antwoord:

  Humor kan in bepaalde gevallen genezend werken.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s