Syrië–Vlaggenvertoon

Dat het er in Syrië soms heel spannend en erg chaotisch kan aan toe gaan wordt perfect bewezen door deze foto die vandaag op het internet verscheen. Deze werd genomen in Khirbat Omar, een dorp iets ten oosten van de Syrische grensstad Qamishli en vlakbij Turkije in een gebied waar ook de PKK/SDF/YPF (je zoekt maar uit welke afkorting je wilt gebruiken, het is allemaal hetzelfde) actief is.

Het is er een door de VS georganiseerde chaos waar geen enkele kat haar jongen zou in terugvinden. Hiernaast zijn er immers ook groepen gelieerd aan allerlei Assyrische strijdgroepen die in bepaalde dorpen actief en soms niet actief zijn. Die steunen soms de Syrische regering zeker nu de PKK/YPF/SDF er verzwakt is en het Syrische leger er nu ook aanwezig is. Het leger is er gedurende de oorlog steeds aanwezig gebleven.

Wat je op de foto kan zien is een controlepost van het Syrische leger. Men ziet dat op de twee obstakels in het midden van de weg welke de kleuren heeft van het Syrische leger. Blijkbaar poogden Amerikaanse pantserwagens dit te passeren maar werden tegengehouden door het leger waarbij zich ook een Russische patrouille aansloot.

Amerikaanse, Russische en Syrische pantserwagens in Khirbat Omar, Qamishli - 12 februari 2020

Russische, Syrische en Amerikaanse militairen in confrontatie. Het mag een wonder zijn dat er voor zover natuurlijk geweten tot heden nog geen doden vielen. Behalve dan vandaag dat kind natuurlijk. Maar dat zal de VS worst wezen. Vermoedelijk waren de dorpelingen sympathisanten van Sootoro een aan de regering gelieerde vooral Assyrische groep. Ze is niet te verwarren met die andere strijdgroep Sutoro die tot op zekere hoogte de PKK/YPG/SDF steunt. Mogelijks betreft het ook sympathisanten van de Assyrische Democratische Partij die gelieerd is aan de Syrische Baath partij.

Waarbij de lokale bevolking niet zoals gewoonlijk alleen maar met stenen gooide maar ditmaal ook machinegeweren gebruikte. Er werd daarbij een Amerikaans soldaat licht gekwetst en een kind gedood. Blijkbaar door Amerikaans geweervuur. De Amerikaanse patrouille droop zonder resultaat af.

Het voorval toont perfect hoe gevaarlijk de toestand daar in de omgeving van de M4 is. Die loopt van Aleppo naar de Iraakse grens, parallel met de Turkse grens. De VS wil met alle middelen verhinderen dat die weg naar Irak heropend wordt om zo Syrië en ook Irak te kunnen straffen.

Uiteraard is dit vanwege de VS crimineel gedrag maar de VS heeft in haar geschiedenis nog niets anders gedaan. De strateeg hierachter is Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, die wat het ook mogen kosten de oorlog tegen Iran in Syrië wil verder zetten.

Trump had gesteld dat hij zijn troepen daar ging terugtrekken. Pompeo dacht er anders over en won het argument van Trump. Volgens de Koeweitse journalist Elijah J. Magnier hebben de Russen de toestand onder controle gebracht en de Amerikanen laten vertrekken. .

Willy Van Damme

Een gedachte over “Syrië–Vlaggenvertoon

 1. Beste Willy, bedankt voor je uitstekende analyses. Ik heb af en toe het gevoel dat Trump niet altijd precies weet wat er speelt. Kan het zijn dat Trump een vertekend beeld geschetst krijgt waarop hij handelt? Ik begrijp namelijk één ding niet, niet van Trump maar ook niet van bijvoorbeeld een Baudet, die onvoorwaardelijke steun voor Israël. Is die steun oprecht of steekt daar een ander belang achter? De twijfel is ontstaan door de Q anon berichten en de vermeende Drain the Swamp theorie die daarmee samenhangt. Maar hoe kun je het moeras zuiveren als je Israël steunt? Israel is in mijn ogen de as van het kwaad in het Midden Oosten, zoals het ook bedoeld was.

  Ik ben benieuwd naar jouw kijk hierop!
  Ron

  Antwoord:

  Een van de problemen waarmee alle ministers, presidenten en koningen waar ook te maken hebben is het krijgen van correcte !informatie. De echte machten zitten soms niet op de troon maar in een achterkamertje allerlei plannen uit te tekenen. Als ik goed heb zou de VS er 27 inlichtingendiensten op na houden.

  In het verleden gebeurde het dikwijls dat de CIA de president zat te beliegen en hij pas achteraf vernam hoe de vork aan de steel zat. De aanslag met dat gifgas sarin van augustus 2013 in de Syrische regio Oost-Ghouta lijkt mij een goed voorbeeld ervan.

  Je hebt in de VS qua buitenlands beleid vier voorname machtscentra: het Witte Huis met de Nationale Veiligheidsadviseur, het Pentagon, de CIA en Buitenlandse Zaken. En de duiven zitten vooral bij de militairen.

  De CIA en BZ behoren al jaren traditioneel tot de oorlogszuchtige clan. Trump zit in het midden en neigt richting Pentagon maar luistert ook veel naar de CIA en BZ.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s