Irak–Leugens over Iraans bombardement

Toen op 8 januari Iran twee Amerikaanse legerbasissen in Irak met raketten aanviel beweerde Teheran dat er bij de VS 80 slachtoffers waren gevallen. Waarna de VS stelde dat dit allemaal leugens waren en er zelfs geen gewonden had. Enkele weken later bleek volgens de VS dan dat er 13 gewonden waren. Dagen later werden er dat dan plots 50. En na weer een aantal dagen stilte bleken er dat dan plots 64 te zijn.

De ‘leugens’ van de Ayatollahs

Waarbij een serieus aantal ervan overgevlogen werden naar een Amerikaans legerhospitaal in Duitsland en daarna weer naar de VS zelf. Wat toont dat de verwondingen serieus waren. Allen, volgens de Amerikaanse beweringen, waren dit gevallen van hersentrauma’s.

Toen Iran dat cijfer van 80 gewonden uitbracht werd dat zowat overal in de westerse massamedia weggelachen. Waarom zou men die ayatollahs moeten geloven. “Zo’n bende”. En volgens Het Laatste Nieuws, de best verkopende krant in België, was die gedode Iraanse generaal Soeleiman toch zeker een zware crimineel. Darth Vader noemde de krant hem. Sidder, beef en juich om zijn dood.

Nu brengt CNN, de Amerikaanse nieuwszender, het verhaal (1) dat er wel degelijk slachtoffers onder de Amerikaanse militairen gevallen zijn. En dit geen 13, 50 of 64 en zelfs geen 80 zoals Iran beweerde maar meer dan …. 100. Hoeveel juist wou het Pentagon volgens CNN niet geven. Het kunnen er, zeg maar, dus ook driehonderd zijn. Wie weet?

Verboden te denken

Dit is het zoveelste verhaal komende vanuit de Amerikaanse regering dat niets anders is dan een verzameling leugens, nepnieuws. De geschiedenis van de buitenlandse politiek van de VS – en dit gaat ook op voor het binnenlandse beleid – is een gigantische opeenstapeling van bedrog. Men moet al vrij idioot zijn om zomaar allerlei beweringen van de VS administratie voor waar aan te nemen.

Ayn al Assad - legerbazsis VS - 2 - Januari 2020

De Amerikaanse militaire basis van Ayn al Assad na de Iraanse rakettenaanval van 8 januari.

Maar geen probleem voor onze media en de ‘specialisten’ van instellingen als Clingendael in Nederland, het Egmont Instituut in Brussel of onze universiteiten. Kritisch nadenken en twijfelen, essentiële elementen die elke journalist of onderzoeker MOET hebben, is er niet bij. Leve de propaganda.

De VS stelden dat Bin Laden en Baghdadi dood zijn en dus is dat waar. Men toonde nochtans niet eens een lijk of een fataal schot. En wee diegene die hieraan twijfelt. Want dat is een idioot, de man/vrouw die gelooft in lachwekkende verhalen over duistere samenzweringen. Nadenken? Vergeet het. Dat men bij de Pakistaanse veiligheidsdiensten twijfelt over de dood van Bin Laden is van geen tel voor dat soort volk.

En ho ja, Iran vuurde 16 raketten af op die twee Amerikaanse legerbasissen zonder dat er een van door luchtafweergeschut werd neergehaald en zonder dat de VS nadien terugschoot. Het is een aspect welke veel belangrijker is dan het aantal slachtoffers en de leugens van de VS maar dat in onze kranten en bij onze specialisten genre Holslag en Coolsaet niet eens besproken werd. Te gênant? Daar lijkt het op!

En ja, de VS zou volgens Amerikaanse bronnen (2) nu toch begonnen zijn met het opmaken van plannen voor een terugtrekking van hun troepen uit Irak. Ze hebben de voorbije weken via hun bevriende pers zoals de Washington Post het verhaal zitten verspreiden dat de training van Iraakse soldaten herstart was maar dat is nep. Wat had men gedacht.

NASCHRIFT:

Het Pentagon heeft het aantal gewonden voorlopig gezet op 109. Of dit het laatste cijfer qua gewonden is weten we natuurlijk niet. En zouden er met die massa aan gewonden ook geen doden zijn gevallen? Liegen is blijkbaar de specialiteit van het Pentagon alhoewel Nederland het hier ook verre van slecht doet.

Willy Van Damme

1) CNN, 10 februari 2020, Barbara Walters, ‘Over 100 US troops have been diagnoses with traumatic brain injuriesfollowing Iran strikes’.   https://edition.cnn.com/2020/02/10/politics/traumatic-brain-injuries-iran-strike/index.html

2) Middle East Monitor, 10 februari 2020, ’US forces ‘to start withdrawing from 15 bases in Iraq’. https://www.middleeastmonitor.com/20200210-us-forces-to-start-withdrawing-from-15-bases-in-iraq/#.XkGrhtP-nM8.tw

4 gedachten over “Irak–Leugens over Iraans bombardement

 1. Duidelijk een teken dat Trump snapte dat hij te ver gegaan was: tegenaanval accepteren en minimalizeren om het eigen kamp in toom te houden, want anders gaan die alleen maar druk zetten om te escaleren. Ik kan hem alleen maar gelijk geven.
  Anderzijds is er in de aanloop dit gebeurd: https://www.nytimes.com/2020/02/06/world/middleeast/iraq-iran-hezbollah-evidence.html :
  Dit zou een geval kunnen zijn van concrete coordinatie tussen de VS en IS. En dan is mijn hypothese dat dit Pompeo is die dat organiseert achter de rug van Trump.
  De reden dat ik eerder mijn twijfels uitte over de veiligheid van de grens Irak/Syrie is dat de VS nu explicieter IS de ruimte geeft nu Irak de VS weg wil.
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  In dit soort zaken is het zoeken naar de waarheid aartsmoeilijk. Geweten is dat die groepen soms werken als huurlingen voor buitenlandse geheime diensten of door hen sterk geïnfiltreerd zijn en gemanipuleerd. Wat er juist gebeurde zullen wij waarschijnlijk daarom ook nooit te weten komen.

  Zeker is dat het sommigen goed uitkwam dat men de spanning in Irak verder opdreef om dan eventueel te escaleren tot een heuse oorlog. Zonder twijfel is dat er binnen het Witte Huis hard op tafel is geslagen en de scheldwoorden heen en weer vlogen.

  Mike Pompeo en Mike Spencer, de vicepresident, lijken de kwade geesten te zijn geweest. Maar dat gevloek heen en weer zal vermoedelijk achter gesloten deuren blijven. Ik denk niet dat Trump een oorlog wil maar de man is een smeerlap en totaal onvoorspelbaar. Vraag is wat deed Israël in deze zaak? Ook daar lijkt er gevloekt te zijn en op tafel geklopt.

  Willy Van Damme

  • Ik weet niet wat de reacties in Israël waren maar ik ga er van uit dat Pompeo hunne man is.
   Ik zie maar twee houdingen tegenover Iran: de bombardeerders en de wurgers. De eerste willen oorlog, de tweede wil Iran klein krijgen zonder oorlog. Trump zit in het tweede kamp. Dat is het beschikbare spectrum.
   Tuyzentfloot

   Antwoord:

   Dat zijn inderdaad de twee hoofdstromingen in de VS en de positie die je geeft voor Trump is ook de mijne. Maar er zijn in de VS ook veel mensen die dat deze oorlog tegen Iran willen stoppen. Maar die laatsten hebben amper macht.
   Willy Van Damme

 2. “Tot hiertoe alles OK” Trump Dat de VS van Trump niet in staat was (om nog erger te voorkomen) te reageren op deze aanval en verwoesting toont de verzwakking van het VS imperialisme. Door zijn criminele stunt en oord wilde Trump de meest anti-imperialistische krachten in Irak treffen. Met weinig succes. Gelukkig voor hem bracht het neerhalen van een lijnvliegtuig door de Garde de (relatieve) verdeeldheid in Iran bloot. De linkse klein-burgerij in de EU is blind “anti-Trump”(De PVDA droeg op een klimaatbetoging de slogan “Save the planet, No Trump” (sic)). Volgens mij begrijpen ze de poker speler Trump niet. Al dat geroep over “Trump = WO III” is paniekzaaierij. Trump is een misdadige provocateur, ziet wat hij uit zijn provocaties kan halen om indien mogelijk 180° te draaien. Hij is teveel “zakenman” om een oorlog tegen Iran te wagen. Het bombardement op de VS basis in Irak is zowat de grootste vernedering in deze eeuw. Killary zou het niet aanvaard hebben… Frans

  Antwoord:

  Donald Trump is een smeerlap van de bovenste plank maar lijkt veel minder oorlogszuchtig dan bijvoorbeeld een Barack Obama onder wiens bewind men het Midden-Oosten verder in brand stak en de oorlog tegen Syrië begon.

  Wel zwerven er rond Trump een ganse nest krijgsheren rond die geil worden van een zoveelste oorlog. Mike Pompeo lijkt de voornaamste. Hij poogt nu dezer dagen Turkije op te vrijen nu het problemen heeft met Rusland. Die man wil de oorlog in Syrië zo lang mogelijk trekken.

  En die Iraanse bombardment zijn mogelijks wel de grootte vernedering van de VS deze eeuw. Wel heeft de VS met haar leger sinds 1945 alleen maar vernederingen opgelopen. Behoudens dan de invasie van het piepkleine Grenada onder Ronalds Reagan. En fier dat die was over die ‘overwinning’.

  Intussen zijn een aantal westelijke voorsteden van Aleppo bevrijd waaronder dus Khal al Assal en Rashidin 4.
  Willy Van Damme

  ________________________________

 3. Pingback: Een verslag uit Syrië, zonder poco bril | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s