Franse waarschuwing aan de VS

Het aantal conflicten van de VS met de wereld neemt alsmaar toe. Na de dreiging met oorlog tussen Iran en de VS neemt nu ook de spanning tussen Washington en de EU exponentieel toe. De bedreigingen aan het adres van een aantal Europese landen door de regering van Donald Trump blijven zich immers opstapelen.

Franse eetwaren

Zo heeft de VS vooral Duitsland en Frankrijk in het vizier. Duitsland met zijn auto-industrie en Frankrijk met o.m. zijn voedingswaren zoals champagne, wijn en kazen. Daarbij voeren de Amerikanen allerlei excuses aan om strafmaatregelen te nemen. Voor Frankrijk betreft dat de plannen van de regering Emmanuel Macron om belastingen te effen op Amerikaanse internetbedrijven zoals Amazon, Google en Facebook.

Een beslissing door de Amerikaanse regering wordt nog deze maand verwacht en het vermoeden is dat de regering van Donald Trump ook hier zwaar zal toeslaan. De bedreigingen aan het Franse adres door Washington met 100% invoerbelastingen zijn alleszins niet min.

Trump als bokser Balboa

Donald Trump zoals hij zich recent op Twitter presenteerde als de Amerikaanse filmheld Rocky Balboa. Met dit soort tweets heeft Trump een grens overschreden: Die van de wansmaak.

Nog vorige maand besloot men in Washington om alle Europese bedrijven, waaronder Engie en Shell, die betrokken zijn bij de aanleg van Nordstream 2, de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland en zo West-Europa, de toegang tot de VS te verbieden voor nieuwe contracten. Volgens de krant The Financial Times van deze ochtend was de repliek vanuit Parijs kurkdroog maar keihard.

“Als we geen toegang meer krijgen tot de Amerikaanse markt dan is ons enige alternatief de Chinese consument”, stelde volgens de krant Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën in een brief aan Robert Lightizer, de Amerikaanse onderhandelaar voor de Buitenlandse Handel, een notoire havik. (1) Vertaald: Desnoods zeggen wij onze goede relaties met de VS op en gaan we een bondgenootschap aan met China.

Henry Kissinger

Toen men Henry Kissinger, de stokoude architect van het Amerikaanse imperialisme uit de vorige eeuw, vroeg wat hij dacht over de huidige Amerikaanse buitenlandse politiek dan was hij erg negatief over het beleid van Donald Trump.

Zijn visie was dat de VS de relaties met Rusland moeten normaliseren want nu drijft men Rusland in de armen van China en dat is teveel voor Amerika. Maar voor de huidige Amerikaanse leiders is dat onzin. Ze hebben in wezen zelfs de oorlog verklaard aan de EU en stellen nu zelfs openlijk – Onder Obama was dat stiekem – dat ze de Europese Unie kapot willen. Ook elders slaat men wild toe. Alleen Israël ontsnapt nog. Het typeert.

Het Witte Huis en de gehele regering Trump bestaat nu uit mensen die als het ware klaar komen bij het idee van een oorlog tegen Iran en bij het horen van de term strafmaatregelen. Men kan alleen maar bang afwachten en hopen op het beste. Maar Donald Trump gelijkt meer en meer op Hitler die de wereld afdreigde en de VS op Nazi-Duitsland die elke tegenstand, hoe braaf ook, met de grond wil gelijk maken.

Benjamin Netanyahu en Mike Pompeo

Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (links) en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De twee strategen achter de oorlogsplannen met Iran. Kwam Pompeo in Israël zijn opdrachten ophalen?

Vraag is hoe in de VS de Republikeinse partij, het Huis van Afgevaardigden en het Pentagon gaan reageren. Blijven mensen als minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo mee aan het roer staan dan ziet het er heel slecht uit. De nu ook tegen Irak geuite bedreigingen over de eis tot terugtrekking van de Amerikaanse soldaten spreekt boekdelen. De sancties tegen Irak zouden volgens Trump nog erger worden dan die tegen Iran. Trump de keizer van de waanzin.

Angst

Om een goed idee te hebben over hoe het er intern in Washington DC aan toe gaat zijn de tweets van een zekere Reza Marashi zeer leerzaam. Die blijkt met een serie regeringsambtenaren te hebben gesproken en blijkbaar is daar de angst die overheerst en de ijzeren wil van sommigen voor een oorlog met Iran. Je kan die serie mails terugvinden op het twitteradres van Joshua Landis of bij de man zelf. (2)

Intussen komt de NAVO vandaag in spoedzitting bij elkaar. Zonder een gesprek met zijn ook in Irak aanwezige zogenaamde bondgenoten, en daar hoort tot nader orde ook London bij, pleegde die in Irak een serie moordende aanslagen die probleemloos kunnen leiden tot de derde wereldoorlog. En dat belooft aan tafel dus voor heel veel vuurwerk te zullen zorgen. Zouden ze op de vuist gaan?

Gelukkig wil behoudens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niemand meestappen in dit oorlogsscenario. Maar een cruciale stap is hier wel gezet. Deze gebeurtenissen tonen nogmaals de centrale rol aan van de zionistische staat in deze ontwikkelingen. Daar moet men eerst en vooral het probleem zoeken. Minder in Washington zelf. Zij hebben natuurlijk wel de kanonnen.

De huidige situatie doet een beetje denken aan de periode van het interbellum tussen de beide wereldoorlogen. In Duitsland klonk toen luid de roep om wraak tegen de joden die volgens hen Duitsland de oorlog hadden doen verliezen. In Washington zoekt men de zondebok voor hun nederlagen nu in Iran en roept men op om wraak te nemen. Of hoe de geschiedenis zich steeds herhaalt.

Willy Van Damme

1) Financial Times, 6-01-2020, ‘Europe will hit back if Trump punishes France for tax on Big Tech warns Paris’. https://www.ft.com/content/de451a5e-2fb6-11ea-9703-eea0cae3f0de

2) https://twitter.com/rezamarashi/status/1214031169173348352. De tweets dateren van deze ochtend 6 januari 04u49.

Reza Marashi is een specialist betreffende de Iraans-Amerikaanse betrekkingen en journalist. Hij werkt voor de Nationale Iraans-Amerikaanse Raad. Men kan hem zien als een insider van het politieke leven in de hoofdstad.

 

5 gedachten over “Franse waarschuwing aan de VS

 1. Blij dat je de vergelijking maakt met Hiller (geen spellingsfout)… Deze werd net zoals nu ondersteund door de zionisten.

  Louise

  Antwoord:

  Er is geen bewijs dat joden Hitler aan de macht brachten. Dat was het werk van elementen binnen het leger, de aristocratie en bepaalde ondernemers die de social-democratie en de KP wilden uitschakelen. Als U joden zoekt dan moet U daar zoeken, niet bij de NSDAP.

  Uiteraard hebben Nazi-Duitsland en het zionisme nadien samengewerkt zoals hier al werd aangetoond. De reden hier was omdat ze feitelijk hetzelfde nastreefden. Zijnde de joden weg uit Duitsland en zoveel joden als mogelijk naar Palestina. Communicerende vaten. Simpel dus.

  Willy Van Damme

  • De advertentie in de krant van vrijdag, 24 maart 1933, was géén grap. “Judea declares war on Germany. Jews of the world unite in action”, en “Boycott of German goods”, enz … Je kan wel zeggen: “Jamaar, dat was een reactie op de Duitse politiek. Maar waarop was de Duitse politiek dan weer een reactie? Een handjevol Zionistische ‘Joden’ was al sedert het laatste decennium van de 19de eeuw actief bezig met stoken. En die vrij plotse vlaag van emigratie naar Palestina sedert 1850 ongeveer, kwam die uit de lucht gevallen? In de boeken, die ik liggen heb, geschreven door Joden, zie ik veel geklaag. Maar hadden andere mensen dan minder te klagen? Ik heb nog wat gezien van het leven van gewone mensen, mijn grootouders waren dat, gewone mensen.

   Ik ervaar zelf wat voor een verschrikkelijk lastige zaak het is. Enerzijds moeten we zorgen dat onze Joodse medeburgers hier zoals normale burgers kunnen participeren, maar neem Jean Gol, voor hoeveel procent was hij Belg en hoeveel Israëlier?

   Is er één oorlog geweest de afgelopen 200 jaar waarin een handjevol zogenaamde ‘Joden’ geen cruciale rol hebben gespeeld?

   Dat het enorm lastig is, dat vind ik een feit.

   Mvg,
   Edith Legrand

   Antwoord:

   Joden zijn mensen als elk ander. En je hebt ze aan beide kanten van vele conflicten. En er zijn ook oorlogen waar ik nergens joden zie zoals de Indisch-Pakistaanse oorlogen en die van China met Vietnam, Rusland en Indië. Ook is er de Japanse aanval op Pearl Harbour. En Joden vochten soms tegen elkaar.

   Trotsky was een jood maar zijn Sovjetleger vocht tegen de Britten waar joden soms hoge posities hadden. In Europe waren joden nu eenmaal bij vele oorlogen betrokken. Waarom? Simpelweg omdat er veel joden in hogere positie zaten en dus mee beslisten over oorlog of vrede.

   Willy Van Damme

 2. Moonofa verwees ook naar RezaMarashi’s twitter feed en het doet me denken aan die bombardementen van Syrie. Er zijn verschillende partijen in het entourage, en niet iedereen gaat met een eerlijke versie naar buiten komen. Het verhaal van scenarios op tafel leggen waar ge zelf niet in gelooft en dan verrast zijn dat Trump ze kiest: Dat kan waar zijn, en dan verwijderen ze die mensen best uit hun publieke functies, maar het ook een manier zijn om de intentie achter het voorstel te ontkennen(de escalatie is eigenlijk hun bedoeling) of zich te distantieren van de gevolgen van de beslissingen(het is Trump zijn schuld! of haviken rond hem!). Het hangt er dus van af of degenen die aan het woord zijn zelf het voorstel op tafel gelegd hebben.
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  Zijn verhaal lijkt mij pure logica en is het recept voor de start van een oorlog. Op wraak beluste idioten die aan de knoppen zitten. Gewoon bangelijk. De kinderen van Dick Cheney slaan terug.
  Willy Van Damme

 3. Een interessante link, waar bevinden de VS troepen zich in het MO. https://www.statista.com/chart/9727/where-us-troops-are-based-in-the-middle-east/
  G C133

  Antwoord:

  De vraag die ik mij hierbij altijd stel is of het Pentagon nog wel weet waar en hoeveel soldaten ze heeft. Ondertussen is de chaos in dit dossier geheel. Zo schreef een brigade-generaal en hoofd van de Amerikaanse troepen in Irak dat ze zich gingen herpositioneren om zich daarna terug te trekken.

  Waarna de minister van Defensie Mark Esper stelde dat dit niet echt het plan is waarop die brigade-generaal zich verontschuldigde. De brief is wel publiek en afgegeven aan het Iraakse leger en bevat details over hoe men zich praktisch ging terugtrekken. Een zootje dus.

  Willy Van Damme

 4. De centrale rol van het zionisme in moderne conflicten en die van het judaïsme in eindeloze narigheid meer dan 2500 jaar nu al wordt op geniale wijze belicht in het magnum opus van de Britse historicus Douglas Reed, The Controversy Of Zion. Ik ben er nog niet helemaal doorheen maar meen een authentiek document te herkennen dat veel, véél helderheid schept in deze duistere materie. Is integraal en vrijelijk te vinden op https://www.controversyofzion.info/, via de links sectie onderaan, net zoals al zijn overige boeken.
  Kristof Stevens

  Antwoord:

  De naam komt mij niet echt goed bekend voor maar de man heeft wel geen goede reputatie als historicus en lijkt zijn politieke voorkeuren te laten primeren op zijn historisch werk. Voor hem waren de Nazi’s in Duitsland een onderdeel van het communistisch streven naar wereldheerschappij;

  Alhoewel hij voor de oorlog fel tegen Hitler was en daarom bij The Times werd buiten gegooid stelde hij dat de Holocaust onzin en propaganda was. En toen hij in Zuid-Afrika woonde ageerde hij tegen de dekolonisatie en steunde hij Ian Smith, de zwarten hatende premier van Rhodesië. Oppassen dus.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s