President Assad–Syrië zal gevangenen zelf berechten

In een gesprek eerder deze week met het Franse weekblad Paris Match (1) stelde de Syrische president Bashar al Assad dat de Syrische regering de leden van ISIS zelf zal berechten. Deze zitten nu nog in de gevangenissen van de Koerdische PKK/YPG en zullen dus door het Syrische gerecht worden berecht. En dit in overeenstemming met de eigen anti-terrorismewetgeving.

Volgens de tussen de Syrische regering en de PKK/YPG gesloten akkoorden zal die PKK/YPG opgaan in het Syrische leger en zal de nationale overheid de controle krijgen over het ganse gebied. Dit wordt nu geleidelijk aan uitgevoerd. Zelfs al zijn er nog wat strubbelingen deels als een gevolg van Amerikaanse manipulaties rond vooral die oliebronnen.

Een koloniale mentaliteit

Intussen blijft men in Nederland en ook in België doen alsof daar geen regering is en men ginds kan doen wat men wil. Het lijkt wel de conferentie van 1884/1885 in Berlijn over de verdeling van Afrika. De visie toen was: “Daar leven toch alleen maar wat wilden in de brousse en het is feitelijk daarom onze plicht dat te stelen en ermee te doen wat we nodig achten.”

Bashar al Assad - 1 - Instagram

Het idee om die ISIS-vrouwen en hun kinderen zomaar vanuit Syrië naar België of Nederland te kunnen overbrengen is deze week door president Bashar al Assad tijdens een interview met Paris Match begraven. Syrië is nu eenmaal een soeverein land.

En dus komt in gans die discussie in het parlement en de media over die gevangen ISIS-strijders en die kinderen met hun moeders het internationaal recht niet eens ter sprake. Afgaande op dit en vele andere mediaverhalen rond Syrië bestaat zoiets als het internationaal recht niet eens.

Typerend voor die mentaliteit is het interview in De Morgen van 23 november (2) van de vroegere jihadistenfan Montasser Alde’emeh met Darya Safai, de in Iran geboren volksvertegenwoordigster voor de N-VA, en Heidi De Pauw, de CEO van Child Focus, de organisatie die zich inzet voor het lot van Belgische kinderen waaronder die dus in Syrische gevangenschap.

Noch de interviewer noch de twee dames spreken in het zes pagina lange interview over dit nochtans cruciaal element van het internationaal recht. Syrië is een land met een regering waarmee wij zelfs officiële betrekkingen hebben. Er is hier in Brussel trouwens een ambassade.

Maar men zit pagina’s lang te praten over terreur, deradicalisering en de islam maar over dit essentieel aspect van de zaak zwijgt men compleet. Het geeft alles een heel hallucinante vertoning.

Als we die kinderen met of zonder hun moeders naar hier willen halen dan zal dat alleen maar met toestemming van de Syrische regering kunnen gebeuren. Wat ook de natuur is van die regering. Zij zijn staatsrechtelijk de baas en wij als natie dienen dat te respecteren. Het heet internationaal recht. Maar misschien moet Syrië zich dan ook komen bemoeien met het psychiatrisch onderzoek naar Marc Dutroux.

De onschendbaarheid van de grenzen

Het is erg simpel maar voor mensen als Alde’emeh, De Pauw of Safai is dat zelfs geen zaak om er veel woorden aan vuil te maken. De enige in België die het blijkbaar wel begrepen heeft is de chef van de AIVD, onze militaire Veiligheidsdienst, generaal Claude Van de Voorde die recent in het parlement duidelijk stelde dat men over die kwestie met de Syrische regering zal moeten praten. Pure logica heet dat.

ISIS - Met vliegtuig in Tabqa

ISIS toen ze ons nog wilden tonen dat ze zelfs vliegtuigen hadden. Alleen ze vlogen niet. En het door hen geopperde idee om België geheel te laten ontploffen is nu ook goed en wel opgegeven. Nu is het op smekende toon: “Kun je ons alstublieft naar België brengen?”

En dus als we die kinderen, zonder moeder want anders kan het gewoon niet, naar hier willen halen dan zullen we aan de Syrische regering braaf moeten vragen of dat voor hen geen probleem is. Voor die vrouwen van ISIS is het natuurlijk leuk. Men kweekt via de Televisie medelijden met hun kinderen en hoopt zo de zware straffen met mogelijks de doodstraf in Syrië te ontwijken door die te ruilen voor wat jaren in een Belgische cel.

En het lot van die moeders is een zuiver Syrische kwestie waar wij in het beste geval hen alleen juridische bijstand kunnen leveren. Waar geen probleem mee is. Krijgen zij de vrijspraak dan kunnen ze huiswaarts keren met een eventuele vervolging hier. Maar vrijspraak in Syrië? Daar zal veel volk komen naar kijken.

De houding van Montasser Alde’emeh, Darya Safai en Heidi De Pauw lijkt behept door de aloude westerse koloniale mentaliteit. Waarbij voor die landen buiten de westerse alliantie er alleen maar minachting is. Ze moeten gewoon braaf luisteren naar onze bevelen. Uit het gesprek kreeg je wel de indruk dat Darya Safai amper iets kent van de wetgeving, ook internationaal, betreffende de nationaliteit. Zelfs al sprak ze zich hier regelmatig tegen.

Intussen is het wel mooi om tegenwoordig op onze televisieschermen al die droevige gezichten te zien van die terroristen. Waar is de tijd naar toe toen ze brullend op het internet België in een orgie van geweld gingen laten ten ondergaan? Ze stellen tegenwoordig hun de ambities wat bij tot: “Hoe geraak ik in België?”

Willy Van Damme

1) Al Masdar, 27 november 2019, “ISIS fighters in SDF prisons to face trial in Syria: Assad”. https://www.almasdarnews.com/article/isis-fighters-in-sdf-prisons-to-face-trial-in-syria-assad/

Uiteraard besteden de Nederlandse en Belgische media geen enkele aandacht aan deze verklaring van de Syrische president. Waarom zou men? Hun stelling in de praktijk was nu eenmaal dat hij beter was vermoord en zijn land omgevormd tot een nieuw Libië. De slogan onderhuids was: “Nu ook slaven in Syrië.”

Het ganse interview van Assad met Paris Match kun je lezen via deze link:  <https://www.parismatch.com/Actu/International/Exclusif-Bachar-el-Assad-parle-a-Paris-Match-1661381&gt;

2) De Morgen Zeno, 23 november 2019, Montasser Alde’emeh, “IS-kinderen: Halen of niet,” Gesprek met Heidi De Pauw en Darya Safai.

4 gedachten over “President Assad–Syrië zal gevangenen zelf berechten

 1. Erdogan wil de Terroristen van wie hij zelf deel uitmaakte niet berechten, De Turkse steun aan IS als deel van NATO, ISraeHELL en GCC was belangrijk, te weten dat de Springstoffen, Bommen en Bomgordelschool in Raqqa werd geleid door elementen van de Turkse Militaire Geheime dienst zoals er natuurlijk Zovele grote Natolanden In Syrie de ondergrondse Bunkers en grotten bevolkten als leden van het Brain dat Psychische, mentale, financiele coalitie die de terroristen aanwierven opleidden, bewapenden en Bevolen !
  Rudy Verbuyst

  Antwoord:

  Of de Turkse geheime dienst MIT betrokken was bij een school in de stad Rakka voor het maken van bommengordels en het omgaan met wapens is volgens mijn gegevens niet exact bewezen. Wat wel bewezen is is dat Erdogan, zijn AKP en de MIT centraal stonden in de strategie van Israël en de NAVO om Syrië te vernielen.

  Het idee was een groot stuk van Syrië in te lijven. In het geval van die bedrijven in Aleppo, de economische hoofdstad van het land, gebeurde die diefstal zeer intensief. En in Jordanië als Turkije waren de militaire hoofdkwartieren van de NAVO vanwaar die salafistische terreurgroepen werden geleid en hun wapens kregen.

  Geweten is ook dat de clan Erdogan de olie van ISIS voor een mooi prijsje kocht en dan verder doorverkocht aan o.m. Frankrijk. En als er van Erdogan iets geweten is dan is het zijn gewetensloosheid. Ook nu nog levert hij aan dat uitschot wapens waaronder zelfs Duitse Leopardtanks.

  En de rol van Turkije bij het manipuleren van de Oeigoeren en hen naar Syrië te sturen is ook voldoende gedocumenteerd. Conclusie: De man hoort voor een strafhof terecht te staan. Maar zo zijn er nog veel meer in deze zaak.

  Willy Van Damme

 2. Ook Belgie heeft daar via de Nato aan meegewerkt! Ik zou graag de lijst eens zien van Natomilitairen die er omgekomen zijn door die colaboratie op het Terrein in de ondergrondse Bunkers en Grotten, maar dat zullen de Natolanden wel niet bekend maken !
  Rudy Verbuyst

  Antwoord:

  Dat zullen wij misschien nooit te weten komen of binnen wie weet twintig jaar. In het begin van de oorlog was er het verhaal dat de Syrische regering Franse soldaten had gevangen genomen. Nadien werd hierover nooit meer iets gehoord. Was het waar? Was het roddel? Wie weet?

  Dat er met die salafisten soldaten van NAV O-landen meevochten hoeft men niet te betwijfelen. Het werken met bijvoorbeeld die telegeleide TOW-raketten is bijvoorbeeld geen simple zaak en vergt gedegen opleiding.

  En dan was er dat gebruik van sarin in 2013 in Khan al Assal bij Aleppo en in Oost-Ghouta. Ook dit leren omgaan met sarin is niet simpel en aartsgevaarlijk. Men heeft hiervoor getrainde specialisten nodig o.m. om hen op te leiden.

  En men kan bijna voor 100% zeker zijn dat die terroristen sarin gebuikt hebben. Geweten is dat Obama hen ging opleiden om ermee om te gaan. Dat zegde hij on the record.

  Leerde hij hen ook om het in de strijd te gebruiken? Wat zou er gebeuren moest uitkomen dat de CIA hen hiervoor opleidde om dan onschuldige burgers te vermoorden? Dat is vermoedelijk zo maar wie dat bewijzen????? Dat is een ander paar mouwen.

  Willy Van Damme

 3. De demagogie binnen europa is groot, deze week nog werd er een Commissaris van Justitie benoemd die in door ons goed gekende Ambassade een element van een Inlichtingen en Aktiedienst als Handelsattaché liet benoemen, element dat een Container Naar Tunesie smokkelde waarin oorlogswapens en oorlogsmunitie zaten samen met materiaal dat door kikvorsmannen kan gebruikt worden, ze werkten er samen met de Fransen voor een bepaald nog ongekend doel in een Noordafrikaans land waar tervoor al een staatsgreep door de VS Gepland en dus in samenwerking met andere Natolanden, Trouwens de Generaal van dat leger en een paar ministers werkten er aan mee! Die Generaal heeft gedurende pakweg 4 jaar Politiek asiel in Belgie gekregen, Bizaar toch ?

 4. Het is hallucinant inderdaad. Bij alle berichten en discussies blijft buiten beeld dat Syrië een regulier land is met een regering. Waarschijnlijk heeft men de kinderlijke wens dat de nare man verdwijnt als men hem negeert.
  Stefan Langeveld

  Antwoord:

  Dat een toch hoog opgeleide criminoloog als Heidi De Pauw van Child Focus dat niet ziet wekt toch wel meer dan verbazing. Men hoeft toch geen jurist te zijn om te weten dat elke natie soeverein is die zelf beslist wat er op haar grondgebied gebeurt. Zo ver gaat dus wat ik noem de verdwazing en de arrogantie.

  In Nederland was er recent kort in de Tweede Kamer een discussie geweest op aanstoken van de Nederlandse christendemocratische regeringspartij CDA maar dat was tegen de andere partijen in. Ja want, stelden praktisch alle regeringspartijen en oppositie: “Assad schiet op zijn eigen mensen en gebruikt gifgas”.

  Ze zitten te praten over zaken die ze amper of niet kennen en waarvan het beetje kennis dat ze hebben gewoon oorlogspropaganda is. En die welke wel beter weten zwijgen.

  Hier weet een man als Didier Reynders wat er aan de hand is maar hij speelt liever mee oorlogje. De VS en Israël willen dat we mensen vermoorden en dus doen we mee.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s