Syrië – Praten met Assad

Vorige week stelde nu.nl in een gesprek met Stef Blok (VVD), de minister van Buitenlandse Zaken, de vraag of Nederland moet praten met de Syrische president Bashar al Assad. Voor de minister kan daar geen enkele sprake van zijn. En hij wist het zelfs wat Syrië de komende jaren te wachten staat: “Voor Assad is er geen toekomst in Syrië”, orakelde de man.

Hilarisch

Zelden heeft een politicus en minister zich zo belachelijk gemaakt. Dat Blok zegt wie er al of niet in Syrië president mag spelen is van een arrogantie die herinneringen oproept aan de VOC en wat nu het huidige Indonesië is. Het was Nederland die deze archipel moest besturen en ‘beschaven’, lees plunderen. Voor zover geweten is geen enkele van zijn Europese collega’s, zelfs ook Frankrijk niet, nog bereid een dergelijke verklaring af te leggen. Ze weten beter.

Stef Blok minister van Buitenlandse Zaken (VVD)

De liberaal Stef Blok, Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, denkt zich te moeten bemoeien met wie de volgende Syrische president wordt. Wat als zijn Syrische collega komt zeggen wie Rutte al of niet moet opvolgen? Kent Blok wel het internationaal recht? Blijkbaar niet.

Het is bovendien hilarisch te noemen. Op enkele kleinere stukken van het land na controleert de Syrische regering – en dat is meer dan alleen maar Assad – het ganse land en niemand die deze controle in gevaar kan brengen. Er komen verkiezingen en daarbij zal Assad normaal kandidaat zijn om zichzelf als president op te volgen. Wie gaat hem tegenhouden? Zeker niet een man als Stef Blok.

Bovendien is de Nederlandse regering hier zeer slecht geplaatst om het vingertje op te steken en over Syrië allerlei beschuldigingen rond mensenrechten te uiten en dictator te schreeuwen. Het is toch zijn regering Rutte die oorlogsmateriaal leverde aan die jihadisten in Syrië, mensen die zij aan zij vechten met al Qaeda. Was dat dan misschien een fijn staaltje van het Haags mensenrechtenbeleid?

Schandelijk

Neen, het was een oorlogsmisdaad want men steunde in een ander land zomaar plunderaars, verkrachters, koppensnellers en massamoordenaars. Uitschot die bovendien ook in Europa moordende terreuraanslagen pleegde. Dan Assad voor rot staan uitschelden is niet alleen zeer misplaatst, het is gewoon schandelijk. Er zijn in het verleden al politici voor veel minder moeten aftreden en voor de rechter gesleurd.

Zeker Assad en de Syrische regering zijn geen stel heiligen, maar ze zijn koorknapen in vergelijking met het uitschot welke Nederland en België ginds steunden en zo te horen nog steeds steunen.

551395369681106764_438052252

Welke Europese minister gaat als eerste in Damascus knielen voor Assad en vragen welke bedrijven van zijn land ook wat mogen meepikken van de vette contracten voor de Syrische wederopbouw? Wordt dat alsnog Stef Blok?

Jarenlang waren dit de vrienden van het Westen – de ‘idealisten’ – die miljarden dollars hebben gekregen. Maar daarbij zaten ook al Qaeda en een zekere Aboe Bakr al Baghdadi van toen nog Al Qaeda in Irak en later ISIS. Een man die al van in 2011 in Syrië vocht. Met steun van de regeringen Rutte, Michel en het ganse Westen, incluis de media.

Voor de media was Assad immers een dictator die ‘op zijn eigen mensen schoot’. En de aanwezigheid van al Qaeda? Dat was fake news komende van die dictator stelden alle kranten en zogenaamde experts unisono. Want in het Westen verdedigde men de menselijke waarden. Neen, het was niet geld geven aan al Qaeda maar – zo klonk het – strijden voor vrijheid, democratie en de mensenrechten. Wat een cynische grap.

Maar politiek Nederland lijkt wel in dromenland te leven, Wars van de realiteit en vasthoudend aan de propaganda die men zelf jarenlang heeft zitten verspreiden. En dat gaat zowel op voor de VVD, de PVDA, D66 als Groen Links zoals het debat woensdag in de Tweede Kamer in Den Haag nog maar eens bewees toen ze de vraag van het CDA verwierpen. Een stel politici die al Qaeda & Co hielp komt zeuren over Assad de moordenaar. Hoe hypocriet kan men zijn.

Grootste bouwproject

De enige bedoeling van het Westen was om op aandringen van Israël het Midden-Oosten in brand te steken en Israël vijandige staten als Syrië en Irak te vernielen. Alsof wij er belang bij hebben dat die regio een grote brandhaard is. Maar ja, het land is nu begonnen aan de wederopbouw en al die mooie contracten gaan nu naar Rusland, China, Indië en Iran. Niet naar de EU.

En dat doet pijn want het gaat hier over tientallen miljarden. Mogelijks het grootste bouwproject in het Midden-Oosten ooit. Een kans die de EU vergooit. Niet de eerste maar de zoveelste die men verknoeit. Zie maar naar het internet of de elektrische wagens die naar respectievelijk de VS en China gingen.

Bovendien zit men ook met die nu in Syrië gevangen Europese terroristen. Het westerse kanonnenvoer. Het beheer van deze kampen worden nu overgenomen door de Syrische regering. En recent stelde de chef van de Belgische militaire veiligheid in het parlement dat men over die gevangen Europese jihadisten met de Syrische regering wel zal moeten praten.

Wat ook Martijn van Helvert Kamerlid namens de regeringspartij het CDA deze week zegt. Het wordt op de website van het Instituut Clingendael, een overheidsinstelling, bovendien beaamt door Michiel den Hond, oud-ambassadeur en gewezen hoofd van de dienst Midden-Oosten op het ministerie. Zelfs de NRC, gekend als de verdediger bij uitstek van het Syrische jihadisme, draaide deze week hierover bij en roept op tot een gesprek.

Knielen

De zwarte kakelende legkippen van ISIS. En dat soort volk zouden wij dan moeten terugnemen. Ze zullen misschien niet allemaal zo dolgedraaid zijn maar het risico bestaat. Het toont perfect aan hoever men mensen mits goede indoctrinatie kan krijgen. Tot in de krankzinnigheid.

En dan komt Stef Blok stellen: “Voor Assad is er geen toekomst in Syrië”. Maar is er wel een toekomst voor een idiotie uitkramende Stef Blok? De man weet zo te zien amper waarover hij spreekt.

Zijn praatjes over deze kwestie moeten vele Nederlands diplomaten als beschamend overkomen. Maar wie weet, gezien de vele leugens van het kabinet Rutte zou het niet mogen verbazen dat een medewerker van Blok nu in Damascus aan tafel zit met ‘dictator’ Assad of een van zijn regeringsleden.

En wat betreft die gevangen Europese jihadisten en hun kinderen is het vrij simpel. Ze reisden vrijwillig naar Syrië, sloten zich er aan bij terreurbewegingen en moeten nu heel simpel de gevolgen dragen. Ze begingen ginds misdaden tegen de Syriërs en het is aan de Syriërs om hen te berechten. Niet aan Nederland, België of wie in Europa dan ook.

Simpelweg kijken naar het internationaal recht zou genoeg moeten zijn om te weten wat er hier moet gebeuren. Staan die moeders hun kinderen af dan kunnen die mits Syrië akkoord gaat terugkeren. De moeders zelf moeten ginds blijven en wachten op hun straf. Wat die ook wezen mag.

En Blok? Die mag met hangende pootjes een dezer maanden misschien wel richting Damascus trekken. Maar misschien laat die het aan zijn opvolger om te knielen. Dit moet ook voor hem nu eenmaal erg gênant zijn.

Willy Van Damme

 

19 gedachten over “Syrië – Praten met Assad

 1. We hebben een congres gehouden met Macro Trends in Antwerpen over ‘de toekomst van het christendom’. Onze genodigde was pater Daniel Maes. We hebben een christelijk dorp dat vernield werd door ISIS en niet ver van Qâra en het klooster ligt, geadopteerd en hen van een flinke pot €’s voorzien voor heropbouw. Het dorp heet Sasad. Toen Daniel (zo noem ik hem ook) sprak over de media en de politici zei hij het volgende. “Ze liegen, ze weten dat ze liegen, ze weten dat wij weten dat ze liegen en ze blijven liegen”.
  Guido Clicque

  Antwoord:

  Daniel Maes is een dapper man en hij doet mij soms denken aan die donderpredikers van weleer – in de goede zin dan – die opkomen tegen onrecht en die het opnemen voor de kleine man, de achtergestelden. Geen toeval dat hij in onze media persona non grata is. Onze perscensuur.

  Mooi ook dat jullie meehelpen bij de wederopbouw van dat dorp. ik zie met verbijstering en woede dat onze ngo’s hier al jaren weigeren in Syrië hulp te verlenen. Voor al Qaeda & Co was er wel geld! Wel is 11-11-11 nu begonnen met het inzamelen van geld voor de heropbouw van de stad Raqqa.

  Een stad die bijna totaal vernield werd door o.m. België maar onze vele regeringen weigeren zelfs maar een eurocent aan de wederopbouw ervan te geven. Wat een smeerlappen toch. Wel hoop ik dat het geld voor Raqqa op de juiste plaats terecht komt.

  Willy Van Damme

  • We hebben al een update gekregen van Daniel dat het geld goed is aangekomen (met foto ingenieur en omslag) 3/4 zal gebruikt worden voor de wederopbouw en de rest gaat naar het atelier waar de vrouwen naaien en breien voor de kinderen.Gezien de prijs van een huisje daar zeer laag is zullen ze waarschijnlijk genoeg hebben om het dorpje volledig op te knappen. Met onze Nieuwjaars receptie zullen we skypen met pater Daniel voor een stand van zaken. Wij weten dat ons geld daar voor 100% is terecht gekomen.
   Guido Clicque

   Antwoord:

   Een woord: prachtig!

   Willy Van Damme

  • Pater Daniel Maes… video https://www.youtube.com/watch?v=xmVefkFFDl8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2a9vq2wlOeH6riojkK-wB0Kq1iOuZBdqWXP31-M-HWNdwtb96fNB0LAkk
   G C133

   Antwoord:
   Bedankt voor die info. blijkbaar is men nu vanuit het klooster van Qara waar Daniel Maes woont actief met hulpverlening in het krijgsgevangenkamp van al Hol in het noordoosten van Syrië. Het is een mooi verhaal van hoop voor het land en toont de weg vooruit.

   Zijn wedervaren met de VRT-journalisten Jens Fransen en Rudi Vranckx is typerend en leerzaam. Men kreeg niet de gewenste antwoorden en die reportages werden dan ook niet uitgezonden.

   Bij de VRT heerst er op dit gebied een grote censuur. Toen de VRT in 2012 de actie voor Syrië deed had men voor de radio een interview gedaan met Daniel Maes. “Men feliciteerde mij zelfs met de kwaliteit”, aldus onze pater. Het werd nooit uitgezonden. “Wegens de slechte kwaliteit”, opperde de VRT.

   Het is geen toeval dat er over Daniël Maes amper in onze media wordt geschreven. In normale omstandigheden had de Norbertijn uit Postel in Mol uit de media niet weg te slaan geweest.

   Met bijna dagelijks zijn soms heel sappige en heel menselijke verhalen breed in de kranten uitgesmeerd. Ja, want de verhalen van een Vlaamse pater midden in een gruwelijke oorlog zou normaal voor alle kranten en weekbladen een must zijn om te brengen. En hij is ginds vlot bereikbaar.

   Je zult hem in de media soms eens vinden maar dan met de microscoop. Wat je wel kan vinden zijn gesprekken met allerlei als ‘goede rebellen’ aangeklede salafistische koppensnellers en ander tuig. Toen de stad Aleppo eind 2016 van die monsters werd bevrijd stonden ze zelfs op de voorpagina’s te schreien.

   Voor wie een bewijs wil voor de perscensuur in België dan is dit een uitstekend voorbeeld. Maar gesprekken met bruiden van ISIS, geen enkel probleem. De link ging wel niet exact over het christendom maar over Syrië – geen enkel probleem – maar ook nu weer brengt hij diepmenselijke en boeiende verhalen waarvoor hij zo goed gekend is. Een plus.

   Inderdaad: Zij liegen, ze weten dat ze liegen, zij weten dat wij weten dat ze liegen maar ze blijven verder liegen. George Orwell is springlevend. Waarbij ingehuurde salafistische moordenaarsbendes goede rebellen worden en vrijheidsstrijders die vechten voor de mensenrechten en de democratie. Ziekelijk volk.

   Willy Van Damme

   • Soms denk ik wel eens dat het boek ‘1984’ van George Orwell een soort van leidraad is geweest voor de machthebbers hoe de toekomst er uit zou gaan moeten zien…

    Groet,

    Harold Mulder
    Nijmegen
    Nederland

    Antwoord:

    Het boek is een van de meest succesvolle werken van de voorbije decennia en dus zullen velen, ook die met macht en zonder scrupules, dat wel gelezen hebben.

    En dankzij de digitalisering en het internet met zijn miljarden met elkaar verbonden computers is dat minder een probleem voor de geheime diensten die zich nooit aan de wet gehouden hebben. .

    Je hebt camera’s met nummerplaat- en gezichtsherkenning, toestellen die weten wat je in je slaap- en woonkamer doet en dankzij GPS en de smartphone kan men elke stap die je doet ook volgen.

    Reken daarbij ook de toenemende centralisatie van de databanken en Big Brother is er. Welkom in het paradijs voor organisaties als de NSA. George Orwell had nog moeten leven.

    Willy Van Damme.

 2. Nederlanders hebben inzake buitenlandse politiek altijd al naast hun schoenen gelopen. Kleinburgerlijke calvinistische domineementaliteit. Luister naar wat ik zeg, kijk niet naar wat ik doe. Het befaamde “vermanende vingertje”. Dit wordt nog versterkt door twee andere factoren; het steeds slaafs volgen van de Amerikaanse politiek en de immens grote invloed van de Joodse (lees Israelische) lobby op de Nederlandse buitenlandse politiek inzake het MO, en in het bijzonder Syrië.
  Luc Devincke

  Antwoord:
  Inderdaad. Een stel huichelaars is kort gezegd de juist indruk.
  Willy Van Damme

 3. Gebaseerd op wat ik in het nu.nl artikel van vanochtend heb gelezen, constateer ik met grote zekerheid dat Den Haag onlangs naar sprookjespark De Efteling in Kaatsheuvel is verhuisd. De zelfverzekerde onwetendheid van deze politici trekt alle energie uit mijn lijf.

  https://www.nu.nl/politiek/6010714/cda-wil-banden-met-al-assad-aanhalen-maar-kamer-wijst-het-voorstel-af.html

  Antwoord:

  Gans dat zootje van het Binnenhof naar de Efteling? Als dat geen goed gedacht is of anders is Mijnheer de Uil ook wel een goede keuze. Men is daar niet in staat om eens grondig na te denken simpelweg omdat ze gewoon gevangen zitten in een groepsdenken vol met illusies.

  Ik lees veel Amerikaanse teksten uit de Washington Post, Huffington Post,, Vice, New York Times, Foreign Affairs en Foreign Policy en de tonnen complete onzin en regelrechte leugens maken het achteruitboeren van de Amerikaanse macht in de wereld begrijpelijk.

  Ze zitten er gewoon tegen elkaar te kwaken elkanders gelijk bevestigend. En niemand zal eens nadenken of men hier geen complete onzin en grove leugens zit te verkopen.

  Het doet mij denken aan een interview in Knack van jaren geleden met Jorn De Cock, de man van De Standaard, over het Midden-Oosten. Hij zat er gewoon te stoefen dat zijn vrouw in Qatar voor de Libische oppositie zat te werken en dat ze beiden in Libanon Syrische jihadisten zaten op te leiden.

  De man snapte gewoon niet dat hij zichzelf zat te ontmaskeren als een bedrieger. Ik verwacht dus van dat soort nepjournalisten niets, zero, 0. Natuurlijk weet men perfect dat men zit te liegen maar men zit gevangen in die luchtbel van groepsdenken. Het is een bron van inkomen en dus stopt de kritische zin.

  Willy Van Damme

 4. Onze (Nederlandse) Joods-zionistische Minister van Buitenlandse Zaken (toen VVD, regerend met de Pv/dA met Asscher) was zelfs het Hoofd van het Westerse Financiële Steunfonds voor die Syrische jihadisten. En Israel tevreden lachen!
  Leo Heynen

  Antwoord:

  Uw reactie kwam driemaal maar in licht gewijzigde vorm binnen. Ik plaats daarom alleen deze.

  Men kan de rol van Israël en het zionisme niet onderschatten bij het bestuderen van wat heden in het Midden-Oosten gebeurt. Al van zelfs voor de stichting van de staat Israël zochten Ben Goerion en Chaim Weizmann, de twee grote tenoren van de eerste decennia van het zionisme, contacten in het Midden-Oosten bij groepen die eventueel konden gebruikt worden tegen de Arabieren, christenen en moslims.

  Zij wilden en willen nog steeds een Groot-Israel, ‘Eretz Israël. Zoals alle nationalistische bewegingen elders in de wereld dromen ook deze nationalisten van grote maximalistische realisaties – zie ook bij de Koerdische PKK – en nemen die dromen als de realiteit.

  Was de ‘staat’ van koning David een piepkleine stadstaat rond Jeruzalem en heeft er voor zover tot heden geweten nooit een koning Solomon bestaan dan claimt het zionisme een staat gelegen tussen Eufraat en de Nijl. Zij noemen het zelfs de historische staat Israël. Lachwekkend.

  Maar om die waanzin te kunnen realiseren moet men de landen in die regio zodanig verzwakken dat ze of verwateren tot zwakke als vazallen te controleren landjes of veroverd worden en etnisch gezuiverd. Dat is wat men nu poogt te realiseren via die jihadisten (wat faalde) en de Korden (wat eveneens faalde).

  Uriël Rosenthal is inderdaad de zoon van joodse ouders en is ook gehuwd met een Israëlische dame. En alhoewel procentueel joden een zeer klein groep in Europa uitmaken valt het op hoeveel joden er op belangrijke posities van macht zijn in Europa.

  Dat constateren heeft niets met jodenhaat te maken – een zeer verwerpelijke maatschappijvisie – maar met de constatering van feiten. Figuren als Laurent Fabius (Frans premier en minister van Buitenlandse Zaken), Nicolas Sarkozy (president van Frankrijk), Gerald Kaufman (Brits minister van Buitenlandse Zaken), Jean Gol (vicepremier en minister van Justitie in België) en Volodymyr Zelensky (president van Oekraïne) zijn maar enkele van de lukraak gekozen joodse toppolitici.

  Daar is geen enkel probleem mee maar het toont dat er hier van enige discriminatie geen sprake is. En als er dan toch sprake is van discriminatie dan zou het zelfs eerder in omgekeerde richting moeten zijn.

  Waar er wel een probleem mee is is dat sommigen ervan hun macht gebruiken om een buitenlandse mogendheid te steunen. Protesteerde er al een Europese regering binnen de NAVO tegen de tientallen Israëlische bombardementen op Syrië of tegen de toch bewezen steun aan al Qaeda en ISIS? Geen enkele. Het is nochtans een oorlogsmisdaad.

  Heeft België of Nederland er belang bij dat het Midden-Oosten in brand staat? Neen, want als gevolg daarvan kregen wij bijvoorbeeld al vele honderdduizenden vluchtelingen die hier ook zorgen voor politieke instabiliteit.

  En dat Uriël Rosenthal als minister van Buitenlandse Zaken achter die terreurbewegingen in Syrië ging staan hoeft dan ook niet te verbazen. Men zal in Israël dan ook nooit kritiek gehad hebben op zijn beleid.

  In wezen is het zo dat het gedrag van Israël een zeer groot probleem is voor de Europese veiligheid. Het Europese buitenlandse beleid moet hier rekening mee houden en specifiek om die reden harde kritiek uitoefenen op Israël.

  Niet omdat het een zogenaamde joodse staat is – dat is een leugen want het is er een van ultranationalistische joden – maar simpelweg omdat het de stabiliteit van het gebied rond de Middellandse Zee in gevaar brengt.

  Willy Van Damme

  • Chabad Lubawich (CL) heeft een kolossaal hoofdkwartier in Dnipro (Menorah Center). De invloed van CL op zowel Obama/Trump en Putin is groot. Dit is m.i. de belangrijkste reden waarom de MH17 zaak maar niet opgehelderd wordt. Zowel de VS als Rusland komen maar niet met (duidelijke) radarbeelden. In een artikel in Veterans Today werd aangegeven dat een Israelische jager een toestel (of de MH370 dan wel de kopie die in een Israelische hangar werd klaar gehouden) had neergeschoten. Vergeet ook niet dat medio juli 2014 er ook een VN conferentie rond Israel/Palestina plaatsvond waar o.a. Rutte aanwezig was. De aanslag in Oslo en op het eilandje vlakbij Oslo waar een zomerkamp van activisten tegen Israel plaatsvond had waarschijnlijk een zelfde soort aanleiding..
   MLK

   Antwoord:

   Chabad Lubawich is een der grotere joodse chassidische groepen die voornamelijk in Oost-Europa, vooral dan in Oekraïne actief is. Het is een van de honderden dergelijke bewegingen binnen het judaïsme en ik zie niet in hoe die zo’n enorm grote invloed zou hebben. Ze is deels messianistisch.

   Dat Menorah Center is ook niet duidelijk gelinkt aan die chassidische sekte en is grotendeels een creatie van miljardair Ihor Kolomoyskyi die van Dnipro (Dnepropetrovsk) afkomstig is er zelfs gouverneur van was. Ik zie de link niet met Chabad Lubawich die er een andere synagoge hebben.

   Kolomoyskyi is een der rijkste en invloedrijkste figuren in het land en is de man achter Volodymyr Zelensky, de huidige president. Dat Kolomoyskyi een machtig man is is geweten maar zo almachtig is die niet hoor.

   Anders had hij onder president Poroshenko niet naar Israël moeten vluchten en had men zijn bank Private One wegens enorme fraude niet afgepakt. En wat betreft MH17 vrees ik dat dit behoort tot het rijk van de fantasie. Hetzelfde voor Oslo.

   Willy Van Damme

   • Okee, maar een vaststaand – maar weinig genoemd – feit is dat op dezelfde dat de ‘ MH17 kwestie’ (false flag?) Israel de verwoestende Gaza oorlog begon.
    En toeval bestaat niet in geopolitiek. Oekraine (Khazarie) is het tweede beloofde land voor de Joden.
    MLK

    Antwoord:

    De oorlog van Israël tegen Gaza begon op 8 juli 2014 en lijkt uitgelokt te zijn door Israël. De aanslag op dat vliegtuig van vlucht MH17 dateert van 17 juli 2014. En dat laatste is inderdaad exact dezelfde dag als de inval van Israëlische troepen in Gaza.

    Maar de langs beide zijden zeer bloedige oorlog begon dus niet op 17 juli maar op 8 juli. Ook dient men te beseffen dat een oorlog normaal een lange voorbereiding vergt en een land binnenvallen doe je niet zomaar. En nooit in zo’n zaken iets uitsluiten, ook toeval niet. Het kan, waarom niet?

    Dit samenvallen van het neerhalen van dat vliegtuig en het begin van die invasie zelf kan toeval zijn of bewust gepland maar voor dat laatste is er geen enkele aanwijzing. De inval zelf kan voor Israël ook onmogelijk een militair succes genoemd worden. Het was terreur zaaien maar dat helpt hier niet.

    Verder moet men een aanvalsplan hebben, de eigen bevolking via de media voorbereiden, diplomatieke steun verzamelen en manschappen en materiaal ter plekke brengen. En dat vergt niet weken maar maanden tijd.

    Verder spreek je over Khazarië en ik vermoed dat dit Chazan betreft. Dat is gebied waar een volk woonde dat zich op zeker ogenblik bekeerde tot het judaïsme als verdediging tegen het oprukkende christendom (Armenië en Byzantium) en de Arabische veroveringen.

    Het lag echter niet in wat nu Oekraïne is maar ten oosten ervan namelijk tussen de Don en de Wolga en ten noorden van het Kaukasisch gebergte. Het vermoeden is dat zeer veel van de Oost-Europese joden afstammelingen zijn van dit volk. Lees hierover o.m. het werk van Shlomo Sand.

    Het gebied is voor zover geweten nooit gezien als een door hun god voorbehouden land. Er zijn door de eerste zionistische politici een aantal vestigingsmogelijkheden geopperd maar daar hoorde nooit Chazan bij. Hun voorkeur ging in wezen steeds uit naar Palestina.

    Willy Van Damme

 5. Nederland heeft een hoofdkwartier van Bellincat in Den Haag. De Postcode Loterij heeft dit jaar een half miljoen verstrekt voor dit kantoor. Bellincat heeft ook een leerstoel gekregen aan de Leidse Universiteit.
  Ook de Witte Helmen hebben/hadden een hoofdkantoor in Amsterdam gehad :

  Bellingcat het onderzoeksbureau, in leven geroepen door de EU/NATO/Atlantic Council, Elliot Higgins is de “pseudo” journalist die als Blogger allerlei onderzoeken doet zoals Syrië, MH17 en nu zomaar geld krijgt van de Nederlandse burgers via de Postcodeloterijshow, ze gaan het gebruiken voor een kantoor in Den Haag en gaan daar o.a. onderzoek doen naar Jemen, gefinancierd nu ook door de Nederlandse burgers via de Postcodeloterijshow!

  http://freesuriyah.eu/?cat=25
  MLK

  Antwoord:

  Onderzoek naar Jemen? Wie weet zak Bellingcat daar Russische chemische wapens winden. Blijkbaar is het Amerikaanse geld niet voldoende maar dat men in Leiden Bellingcat gaat gebruiken bij de opleiding van journalisten is wel het toppunt.

  Willy Van Damme

  • Lees en huiver. De bewezen fantast George Elliot (echte naam?) houdt al geheel 2019 huis bij de Universiteit Utrecht en wordt volledig voor wetenschapper gehouden..:
   https://www.residentiesinutrecht.nl/residentie/eliot-higgins-bellingcat/

   Antwoord:

   Ik denk dat Eliot Higgins zijn echte naam is. Ik leerde hem kennen in het dossier van de aanval met sarin in de regio van Oost-Ghouta van augustus 2013. Je kan dat verhaal hier op deze site in detail vinden.

   Het toont aan dat de man een bedrieger is die vermoedelijk samenwerkt met de CIA en het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken met daarbij ook journalist C.J. Chivers van de New York Times (een gewezen militair) en Human Rights Watch. Dit trio werkte toen in coördinatie nauw samen.

   De bedoeling was om de VS met haar leger direct te betrekken in die oorlog. De aanvallen op Syrië in 2012 waren maar deels gelukt en men wou een doorbraak en dus gebruikte men sarin.

   De historiek van sarin en die jihadisten kun je lezen in een verhaal van een landgenoot van U journalist Harald Doornbos bij Foreign Policy. Een mooi stuk onderzoeksjournalistiek.

   Het bestaan van die cursussen in Utrecht was mij al bekend. Mogelijks gebruikt hij het ook o m mensen te rekruteren om voor de Amerikaanse veiligheidsdiensten te werken.

   Hij is in mijn ogen zeker geen fantast (hij vertelt wel fantasierijke verhalen) maar vooral een propagandist. Hij is dan ook gelieerd aan de Atlantic Council van de VS.

   En daar kun je aan de top de gekende Madeleine Albright vinden. De dame, en ex-minister van Buitenlandse Zaken, die live op TV toegaf dat 500.000 dode Iraakse kinderen, komende van het olie-embargo, dat waard was. Zou zij kinderen hebben. Ho ja, Hitler aaide ook al eens een kind op zijn kopje.

   Willy Van Damme

 6. Blok is een typisch voorbeeld van de stuitende domheid en systeem (EU, NWO) slaafsheid van diegenen die ons regeren. Zijn houding tegen Rusland gaf dat al aan. Leve Assad. Leve Putin.
  Benedict Van Gansbeke

  Antwoord:

  Had Stef Blok goed naar zijn collega’s binnen de NAVO geluisterd dan had hij die onzin niet zitten uitkramen. In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk – toch een oud-kolonie die hier altijd erg agressief optrad – zeggen zijn collega’s dat tegenwoordig niet meer. En dat al zeker meer dan een jaar.

  Vandaar dat ik het woord idiotie gebruikte. Alsof Syrië zich ook veel aantrekt van wat Stef Blok zegt. Misschien hebben ze daar wel eens gelachen. In de EU en de NAVO denkt men nog steeds dat ze de wereld controleren en verder moeten de opperbaas spelen. Die speeltijd is reeds een tijd voorbij.

  Zelfs een lilliputlandje als Noord-Korea lapt de eisen van de NAVO aan zijn laars. Laat staan dat Iran dat zou doen. Stef Blok zou beter een cursus in realpolitik gaan volgen. Zoals een lezers het hier uitdrukte: Hij leeft blijkbaar op de Efteling.

  Willy Van Damme

 7. Kort: geen enkele ‘Westerse’ mogendheid zou ook maar 1 (Euro)cent in Syrië mogen steken. Ik gun het van harte aan die landen die de zaak niet overhoop hebben gehaald. Als Ik Assad was zou ik elke (Euro)cent vierkant weigeren vanuit het ‘goede Westen’. Eerst de aangerichte schade, verwoestingen, voorzieningen etc. heropbouwen. Niet op kosten van de belastingbetaler maar door hen die er grof geld aan hebben verdiend.

  En wat betreft die Amerikanen die daar nog denken de olie te willen opdrinken…wie gaan die gasten daar wegschieten? Ik verwacht nog eerder dat Nederland ook ondersteuning daaraan gaat verlenen.

  Wat ik al bij het verhaal over MH-17 had geschreven alhier: beschamend hoe diep Nederland is afgezakt, in een vrijwel totalitair regime eerste klas….

  Harold Mulder
  Nijmegen
  Nederland

  Antwoord:

  Ik ben er absoluut zeker van dat als morgen Stef Blok naar Syrië gaat hij door de regering met alle egards zal ontvangen worden. Ze zullen het er in de lokale pers natuurlijk wel inpeperen kwestie dat men kan tonen de triomfater te zijn.

  En als Nederland of anderen zoals Begië willen investeren zal men de rode loper voor hen uitrollen. Men wil de relaties op dit vlak immers zoveel als mogelijk diversifiëren. Dat is traditie en een zaak van strategisch denken. De vette projecten daar kan men in Europa echter naar fluiten. Dat is ook traditie.

  Maar het soort vernederingen en meer waar het Westen zo in grossiert zal er niet bij zijn. Ach Syrië heeft al decennia vluchtelingen opgenomen die in hun land wegtrokken wegens door het Westen georkestreerde oorlogen zoals de landroof door Europese zionisten, de oorlogen in Irak, Libanon, Turkije en Jordanië.

  Maar voor Blok, NRC, De Standaard en noem maar op zijn de regering in Damascus een stel smeerlappen. De Nederlandse regering zit nu in een verdomhoekje te sakkeren over wat ze moet doen. Ze weet dat wel maar zij willen het nu nog niet toegeven. Sukkels.

  Willy Van Damme

 8. Willy, denk jij echt dat ze in Syrië achterlijk zijn?
  Ze weten daar donders goed wat voor mentaliteit ze in Nederland hebben en hoe ze IS gesteund hebben, met die Toyota ’s en andere hulpgoederen waarover IS kon beschikken en zelfs via hun onvoorwaardelijke steun aan de agressor samen met België burgerdoden op hun geweten hebben met hun F16 luchtaanvallen.
  En ze weten ook in Syrië hoe vijandig Nederland is tegenover bondgenoot van Syrië: Rusland.
  En ze weten ook donders goed hoeveel geld Nederland aan de ‘witte helmen’ geschonken heeft.
  Als er al contracten vrij komen gaan die naar het oosten en noorden van Syrië (China Rusland).
  En dan die schijnheilige westerse lafaards mee Syrië laten heropbouwen?? Dacht het niet!
  Matt

  Antwoord:

  Internationale politiek en geostrategie is geen kwestie van idealen maar van belangen. Het noemt realpolitik. Saudi-Arabië en Rusland werken intens samen rond de olieproductie maar zitten wat betreft het salafisme en de oorlog in Syrië vijandig tegenover elkaar. Enzovoort. Ik maak wel eens een stuk daarover.

  Neen, de Syrische regering is geen stel achterlijken maar een groep van verstandige mensen die perfect weten wat ze doen en waarheen ze willen. Wat niet wil zeggen dat ze soms geen (zware) fouten maken. Maar dat is nu wel iets heel menselijk.

  Willy Van Damme

  • In dat geval (een nieuw artikel) moet je zeker niet vergeten te vermelden wat de ware reden is van de opgezette burgeroorlog in Syrië. Eigenlijk niet eens een burgeroorlog maar bewust opzetten van (ook buitenlandse) groepen tegen mekaar en dat omdat Syrië, op aanspraak van Rusland, weigerde om die pijpleiding te leggen. Een paar maanden later brak in Syrië de hel los en hier is echt geen sprake van toeval.
   Matt

   Antwoord:
   Het verhaal van die gaspijplijn vanuit Qatar naar de Syrische havens wordt door velen gezien als de ware reden voor die oorlog. Hetzelfde trouwens in Afghanistan met de plannen voor een pijpleiding van Unocal.

   Ik denk dat dit een element is binnen het geheel van problemen die de VS had met Syrië, of Afghanistan, maar dat de ware reden heel simpel is en zo voor de hand ligt.

   Het probleem Afghanistan is de opiumoogst en het daaruit raffineren van de heroïne. Het is geen toeval dat de invasie van 2001 van de VS in Afghanistan er kwam nadat de zogenaamd godsvruchtige Taliban de productie en uitvoer van opium en vooral heroïne hadden verboden en tot nul gebracht.

   Eens de VS de baas explodeerde de heroïneproductie tot ongekende hoogten, boven wat men voorheen uitvoerde. Met als gevolg dat de stapelplaatsen de hoeveelheid niet meer aankonden en men de productie diende te verlagen.

   Toen men in 1978/79 de Russen in Afghanistan had gelokt (wat Zbigniev Brzezinski, de Amerikaanse strateeg toegaf) schoot de heroïneproductie omhoog van 0 naar de top waardoor het land de grootste uitvoerder werd van dit gif.

   Voordien was dit tot 1975 Laos waar alles gecentraliseerd was in Long Tien, de basis van de CIA in dat land. Grote baas was hier de Laotiaan ‘generaal’ Vang Pao die enkele jaren geleden vredig stierf in 2011 in zijn bed in het Amerikaanse Sacramento. Een begrafenis in Arlington werd wel geweigerd. Had dat gênant geweest. Je kan het verhaal hier lezen.

   Een poging na 1975 om in Myanmar en het noorden van Thailand te beginnen mislukte echter omdat de beschikbare ruimte te klein was. Ook de hierover ontstane herrie in Bangkok begon te gevaarlijk te worden. En dus moest men uitwijken.

   Syrië heeft in essentie te maken met de plannen van Israël en het Westen om de grenzen van het Midden-Oosten te hertekenen. De vorige maal gebeurde dat tijdens de Groote Oorlog 1914-1918 en in Turkije tot 1923 (het Verdrag van Lausanne) door de Fransman Georges Picot en de Brit Mark Sykes toen men het Ottomaanse rijk wilde doen verdwijnen in allerlei staten.

   Dit gebeurde toen in het grootste geheim en men kan er gif opnemen dat er ook nu weer dergelijke plannen in het even grootste geheim in Israël, het Verenigd Koninkrijk en de VS zijn opgemaakt. Of de Fransen nu nog mee de pen mochten vasthouden is twijfelachtig.

   Dit moesten ditmaal ministaatjes worden maar het faalde. Het plan vormt de essentie van het zionistisch buitenlands beleid al van voor ze hun apartheidsstaat Israël oprichten. Het heet Eretz Israël, Groot Israël die dan zonder problemen voor heel veel decennia de regio geheel zou controleren. En Syrië liep gewoon in de weg.

   Willy Van Damme

   • Wiily,
    Bedankt voor je uitgebreid antwoord. Ik vind het prima als er af en toe een journalist is die de overal rond dwarrelende stukjes tot een leesbaar geheel samenbrengt
    Hier een link naar een zeer interessante video waarin haarfijn de rol van Isisrahel op het wereldtoneel wordt uitgelegd.

    https://153news.net/watch_video.php?v=U9GG24W124WG
    Matt Em

    Antwoord:

    Ik heb onvoldoende tijd om deze meer dan twee uur durende film te bekijken. Ik heb wel stukken bekeken en heb de indruk dat men zionisten en joden onder elkaar mengt. Wat totaal fout is.

    Veel joden zijn immers om velerlei reden soms felle tegenstanders van Israël en het zionisme. Je kan op het internet massa’s foto’s vinden van dat soort verhalen en foto’s. Er zijn joden in Israël die om principiële reden zelfs de shekel weigeren te gebruiken en alle boodschappen in Amerikaanse dollar doen.

    Willy Van Damme

 9. Willy, ik weet niet waarvoor, maar ik herinner me nog dat ik nog een bak bier van je tegoed heb. 🙂 Had iets te maken met 9/11?
  Luc Devincke

  Antwoord:

  Kan zijn maar ik herinner het mij niet. Maar als je dorst hebt wil ik die wel laven. Ik ben een agnost maar de dorstige laven is naar ik soms hoor een werk van barmhartigheid. Welkom zou ik zeggen.

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s