MH17 en Nederland – Democratie aan banden

Vorige week woensdag toonde men in het vergadercentrum Nieuwspoort in Den Haag de documentaire van de Russische journaliste Jana Yerlashova en haar Nederlandse collega Max van der Werff over het neerhalen van de vlucht MH17 van Malaysia Airlines en het Nederlands onderzoek ernaar. Zowat gans politiek Den Haag kreeg daarbij een uitnodiging incluis ook de media en vele van de andere betrokkenen.

Het grote stilzwijgen

In Nederland is er nu eenmaal erg veel belangstelling voor deze zaak. Zo loopt het onderzoek hiernaar in Nederland en stierven er 298 mensen, waaronder 196 Nederlanders, toen de Boeing 777-200ER op weg van Schiphol naar Kuala Lumpur op 17 juli 2014 boven Oekraïne in het gebied van de zelf uitgeroepen republiek van Donetsk neerkwam. In oorlogsgebied dus en waar toen fel gevochten werd..

DSC_0816

Er waren op de voorstelling in Den Haag van de film ‘Call for Justice’ verslaggevers uit o.m. Spanje, Tsjechië, Rusland en Oekraïne met zelfs de Amerikaanse regeringszender RFE die aanwezig was. Nederland ontbrak echter geheel. Geen toeval. Als men het niet kan bekladden dan kan men het nog altijd doodzwijgen. De Groene Amsterdammer had het eerder dit jaar over: ‘Russische trollen, ideologisch gemotiveerde burgerjournalisten en uitgesproken complotdenkers.’

De documentaire stelt een boel kritische vragen over het onderzoek en de zaak in het algemeen. Vragen die de Nederlandse traditionele media tot heden niet stellen. Maar wie dacht dat er vanuit dit milieu hiervoor grote belangstelling was zat fout. Geen enkel politicus of vertegenwoordiger van de massamedia daagde op. En er kwamen in de media nadien ook geen persverslagen. Alleen een oorverdovende stilte.

Ooit kritische media als De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland of de VPRO bleven weg. Ze zijn gelijkgeschakeld met de rest. Geen interesse voor vragen bij dit voor Nederland zo belangrijk dossier. Dit toont de sfeer in Nederland in die zaak. Het is het grote stilzwijgen. Er vielen 298 doden waaronder dus 196 Nederlanders en wat de overheid zegt is voor de media en de politiek DE WAARHEID. De rest zijn leugens.

Vervalste geluidsopnames

Reeds 4 uur na het neerhalen van het vliegtuig had de Oekraïense veiligheidsdienst SBU al een bandopname klaar waaruit ondubbelzinnig moest blijken dat die opstandelingen in Donetsk en/of hun Russische vrienden dat ook feitelijk toegaven. Met als vraag: Lag die band soms al klaar?

Bij die snelheid waarmee de SBU al ‘bewijzen’ had stelde niemand in het Westen, noch in de politiek noch in de journalistiek zich vragen. De berichtgeving door de media is hier het hondstrouw overschrijven van wat vadertje staat beweert.

In de documentaire laat men onder meer twee uit NAVO-landen afkomstige expertteams aan het woord die ieder apart na onderzoek van die band stellen dat het een vervalsing is. Maar hiervoor is er in de pers geen enkele belangstelling.

En dat is nochtans heel belangrijk want men bewees hier, indien dit klopt, dat de SBU niet alleen liegt maar ultrasnel valselijk stelde wie de daders waren. Hun mogelijks vervalst verhaal zet tot heden in Nederland en elders in het Westen echter de toon. En geen krant of weekblad die dat opmerkt.

Het is vermoedelijk geen toeval dat de onderzoekers van het JIT, het Joint Investigation Team, dit gesprek niet als bewijsmateriaal weerhouden hebben. Het is immers aangebrand. Wel neemt men andere door de SBU geleverde geluidsopnames als bewijsmateriaal aan. Een verdachte die mee het onderzoek doet en bewijsmateriaal vervalst en levert over de eveneens verdachte tegenpartij! Raar gerechtelijk onderzoek.

Daily Mail - 19-07-2014 - Voorpagina MH17 - Poetin

Reeds op 19 juli 2014, twee dagen nadat het vliegtuig neerstortte wisten de media al te melden wie de dader was van die massamoord. Hier de Britse sensatiekrant The Daily Mail van die dag. Vanaf het neerstorten van vlucht MH17 wou men alleen ‘bewijzen’ dat Rusland dit had gedaan en werden alle andere pistes afgeblokt. Geweten is dat nogal wat journalisten en academici, ook in Nederland en België met o.m. de Brusselse VUB, werken voor Integrity Initiative, een door de Britse geheime dienst MI6 en de Londense regering opgezette organisatie die als doel het bekladden heeft van Rusland en ook Jeremy Corbyn, leider van de Britse Labourpartij.

Die bandopnames werden door derden echter niet onderzocht naar eventueel nieuwe vervalsingen. Al de geluidsopnames die de JIT voor haar onderzoek gebruikt komen van de SBU, een partij die direct in deze zaak betrokken is en zo te zien gegevens vervalst.

NRC gooit met modder

En als Pieter Omtzigt, lid voor de christendemocratische CDA van de Tweede Kamer, op zeker ogenblik aan de regering over de zaak toch enkele kritische vragen stelt, dan is de vermeende kwaliteitskrant NRC er als de kippen bij om die man met modder te besmeuren in een over drie dagen lopende serie artikels. Met als gevolg dat de CDA hem het dossier over MH17 afnam.

Het is de hedendaagse Nederlandse vorm van het McCarthyisme. Een Amerikaanse politieke zuiveringscampagne uit de jaren vijftig genoemd naar senator Joseph McCarthy waarvan o.a. Charlie Chaplin het slachtoffer werd. Iedereen die niet in de pas liep werd zwart gemaakt en veelal ontslagen. Het was een heksenjacht.

Niemand in het parlement, de advocatuur of de media stelt zich vragen bij wat het JIT als bewijsmateriaal presenteert en waarop het zich baseert om van mensen massamoordenaars te maken. Angstaanjagend.

En als schrijvers zoals Kees van der Pijl, Eric van de Beek of Karel van Wolferen zich kritisch over dat onderzoek van de JIT uitlaten dan is er onmiddellijk de krant NRC en enkele gelijkgestemden om hen de mond pogen te snoeren met als argument dat .…. ze hierover contacten hebben met Russen of Oekraïense vermeende verdedigers van die opstandelingen in Donetsk en Loehansk.

DSC_0808

Professor emeritus Kees van der Pijl van de School of Global Studies, University of Sussex en auteur van het boek ‘Flight MH17 and the new cold war’. Hij wordt in de Nederlandse media doodgezwegen of beklad.

Het zijn dan fans van Poetin, Russische trollen en complottheoretici. En dat betekent dat ze of gek, ter kwader trouw zijn of een spion van Rusland. Een soort vijfde colonne. Kortom fantasten die voor niets goed zijn en zeker niet te vertrouwen. Je hoort dan thuis in het verdomhoekje waar men je liefst niet meer ziet of hoort. Je mag wel verder leven maar moet wel zwijgen. Je wordt verbannen alsof je de pest hebt.

Bronnenkritiek

Geen probleem voor het Nederlandse journaille is dan weer dat hun media zich voor het dossier over MH17 bijna geheel baseren op de verhalen van Bellingcat en van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU. Een veiligheidsdienst die in wezen werkt als een bijhuis van de Amerikaanse CIA en in deze zaak als verdacht zou moeten gezien worden.

Met de ‘onderzoekers’ van Bellingcat die gefinancierd zijn door o.m. de VS, welke tegen Rusland een keiharde politieke en economische oorlog voert. Het zal hen worst wezen en het is niet het minste probleem voor een krant als de NRC. En wee diegene die aan hun bewijskracht twijfelt.

Het begrip bronnenkritiek lijkt in de Nederlandse journalistiek geheel verdwenen. En nochtans is dit een essentieel element voor elke onderzoeker, zowel bij het gerecht als in de journalistiek. De term bronnenkritiek lijkt hier geheel geschrapt in het vocabularium van de Nederlandse journalistiek. En dat met al die opleidingen in journalistiek in die hogescholen.

Waakhonden van de macht

Neen, contacten hebben of samenwerken met de Nederlandse Elena Plotnikova afkomstig uit Donetsk is voldoende om je te omschrijven als een man/vrouw van Poetin. En als Russen via de sociale media hun visie over MH17 geven dan is dat sterk te veroordelen want het is Russische inmenging en een poging om zich te mengen in de Nederlandse politiek en de kiezers te beïnvloeden.

Dat landen als Nederland fortuinen uitgeven om in Rusland via Novaya Gazeta, Alexei Navalny en het Levada Center de Russische politiek te beïnvloeden is aanvaardbaar. Dat heet democratie bevorderen. Het is trouwens gericht tegen Vladimir Poetin en dat is voor bladen als NRC een corrupte tiran die men best snel omverwerpt.

Vragen stellen rond MH17 is in de ogen van de media gewoon een Russisch complot om verdeeldheid te zaaien. Dat schrijven diegenen die mensen met een andere visie over bijvoorbeeld MH17 voor complotdenkers uitschelden. Vooral de Nederlandse NRC lijkt hier haantje de voorste te spelen zoals blijkt uit de online gezette correspondentie tussen Max van der Werff en Wilmer Heck van die krant. (2)

DSC_0811

Documentairemaakster Jana Yerlashova toonde in haar samen met Max van der Werff gemaakte reportage ‘Call for Justice’ een serie mankementen aan het officieel gerechtelijk dossier over het neerhalen van vlucht MH17 en stelde ook veel vragen over het onderzoek. De Nederlandse media toonde geen interesse. En nochtans is het voeren van een debat een essentieel onderdeel van een goed functionerende democratie.

Diezelfde krant die enkele maanden geleden na de arrestatie door de Britse politie van klokkenluider Julian Assange deze een ‘stokebrand’ noemde. En inderdaad er is volgens Global Rights of Peaceful People en Elena Plotnikova, de organisatoren van die filmvoorstelling, die avond aan de ingang wel een journalist eventjes komen kijken.

Hij wou weten of er in de zaal een politicus was. Toen hij een negatief antwoord kreeg ging hij zonder zijn naam te noemen snel terug weg. Hij was van de NRC. Wie weet kwam hij wel kijken of ze in de krant geen nieuwe karaktermoord moesten plegen.

Want het is duidelijk; dit is geen communistenjacht meer zoals in de VS onder senator Joseph McCarthy maar een campagne gericht tegen iedereen die een andere visie heeft dan die van de NAVO en de Nederlandse regering over onder meer MH17. Beef en sidder, daar zijn de Russen. Dissidentie, een andere visie en vragen stellen is verboden. Of hoe de Nederlandse media de democratie aan banden legden.

Journalisten zien zich idealiter in allerlei theoretische beschouwingen als de vierde macht die de andere drie machten onder controle moet houden. In de praktijk zijn het gewoon de waakhonden, de bloedhonden, van allerlei duistere krachten die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Hun namen: CIA, MI6, Mossad, AIVD, MI6 enzovoort.

Willy Van Damme.

1) De documentaire Call For Justice over het neerschieten van vlucht MH17 is gemaakt voor Bonanza Media door Max van der Werff en Jana Yerlashova en duurt 28 minuten. https://www.youtube.com/watch?v=9CFDH4jQOB8.

2) http://kremlintroll.nl/wp-content/uploads/2017/11/NRC-Wilmer-Heck.pdf. Het verhaal verscheen dan ook zoals verwacht met een opeenstapeling van verdachtmakingen. Een stevig modderbad en echte Nederlandse journalistiek. In zijn reportage stelt Max van der Werff alleen vragen over de zaak zonder een schuldige aan te wijzen.

Beide reportagemakers en de experts die de geluidsopnames analyseerden zijn intussen door de Oekraïense geheime dienst op de lijst van Myrotvorets geplaatst. Dezelfde organisatie die mee het onderzoek doet! Deze publiceerde eerder de private gegevens van enkele kritische Oekraïners die daarna dan dood werden teruggevonden. Het nieuwe Oekraïne en zijn vrijheid, blijheid en… de dood.

Gifgasaanval - 21-08-2013 - Slachtoffers

Door die Syrische salafistische terreurgroepen netjes uitgestalde lijken van kinderen die het slachtoffer zouden geweest zijn van die aanval met het gifgas sarin op 21 augustus 2013 in de regio Oost-Ghouta. Bellingcat leverde toen de ‘bewijzen’ dat de Syrische regering verantwoordelijk was. Het was een leugen en bleek vrij snel een onderdeel van een Amerikaans complot, vermoedelijk van de CIA en of Buitenlandse Zaken van Hillary Clinton. Volgens Karel Knip, de specialist van de NRC, gebeurde die aanval door middel van een … handgranaat afkomstig van het leger. In diezelfde krant en op diezelfde dag maar wat verder in het blad had Ko Colijn, de andere specialist van ditmaal het overheidsinstituut Clingendael, het over een vliegtuigbom. De aanval bleek volgens het ter plaatse gedane onderzoek van de VN-missie echter gedaan met een van nabij afgevuurde raket. Foto’s ervan zijn gekend.

Wat voor kwaliteit de NRC levert bewijst nog maar eens hun versies van de chemische aanval met sarin van 21 augustus 2013 in het Syrische Oost-Ghouta. Zo gaf de krant op 6 april 2017 twee totaal verschillende maar foute versies van dat gebeuren.

Waarbij Ko Colijn, de ‘expert’ van het overheidsinstituut Clingendael, stelde dat een vliegtuig die bom had gegooid. Nog eventjes en hij had ‘vatenbom’ geschreven. Dat klinkt gruwelijker. Karel Knip, de ‘specialist’ voor chemische wapens van de krant had het dan weer over een… handgranaat.

Ze waren beiden fout want zoals feitelijk bewezen is kwam het gif van een raket die afgevuurd was door een van de serie er toen actieve salafistische terreurgroepen. Karel Knip is ook de ‘expert’ van de krant voor het dossier van MH17.

14 gedachten over “MH17 en Nederland – Democratie aan banden

 1. Het is werkelijk beschamend hoe diep Nederland is gezonken op allerlei gebied inzake internationale kwesties. Naast de UK is Nederland het meest onderdanig aan de oorlogszucht van de VS en zo anti-Rusland als maar kan.
  Beseft dit land wel waar ze mee bezig zijn? Willen ze zo graag oorlog?

  Vooral dat laatste baart mij de grootste zorgen met de zoveelste lading Amerikaans oorlogsmaterieel dat o.a via Vlissingen door ons land wordt getransporteerd. Die verhalen die bij mijn weten niet worden vermeld in onze fake news NAVO propaganda media (ik kijk/luister ze allang niet meer) wat er aan oorlogsmaterieel aan de grenzen met Rusland worden en al staan opgesteld.
  Met een budget van de NAVO van rond de 1.000 miljard dollar per jaar versus zo’n 60 miljard van de Russische Federatie. Wat een gevaar zijn die Russen toch….

  Nee, men kruipt de straat op voor het Klimaat. Alsof die kinderen daar zelf iets aan gaan veranderen en er ook maar iets over weten. Wat weten die over de ernst in Europa hoe de oorlog steeds dichter bij komt wat de VS al jaren maar wat graag willen: Rusland, Iran en China plat gooien. En daarin kan Europa wel eens een grote begraafplaats worden.
  Alsof de oorlogsindustrie CO2 neutraal is tanks en co die op accu’s gaan rijden of zo. Een van de grootse vervuilers is juist het Militair Industrieel Complex.

  Er zijn van die militaire idioten in de VS die denken zelfs een nucleaire oorlog te kunnen winnen.

  Diep triest dat Nederland hier zo over zwijgt en er hard aan meewerkt dit te bevorderen…..en het MH-17 dossier is daar zeker een onderdeel van.

  Harold Mulder
  Nijmegen
  Nederland

  Antwoord:

  Nederland volgt zeker slaafs wat cde VS zegt of doet. De invasie en vernieling van Irak in 2003 is daar een mooi voorbeeld van. Den Haag mag de honderdduizenden doden van toen mee op haar palmares schrijven.

  Maar er zijn nog andere kandidaten voor beste slaaf van Washington zoals de Baltische staten, Noorwegen, Polen en Denemarken. Dit is trouwens een probleem voor de relaties op buitenlands vlak van Nederland met België. België volgt eerder Duitsland en Frankrijk en veel minder de VS.

  Vandaag stond nog in de Belgische kranten dat een F16 een Russisch gevechtsvliegtuig had onderschept. Wat men hier juist bedoelde is onduidelijk. Vermoedelijk was het binnen de internationale afspraken gebleven wat grenzen betreft.

  Dat de VS in Estland op 150 meter van de Russische grens een militaire basis heeft lees je hier natuurlijk niet. Het ene verhaal wordt afgedrukt terwijl het andere in de prullenmand vliegt. Zo wordt de bevolking ‘voorgelicht’.

  Willy Van Damme

  • Gevaarlijke slaven zijn zeker ook Canada en Australie.
   Ko Ruijter

   Antwoord:

   Die landen vormen een deel van wat men The Five Eyes (de vijf ogen) noemt en dat zijn naast de VS en die twee landen ook Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Zij bespioneren onder meer via de Amerikaanse NSA en het Britse GCHQ wereldwijd alle communicatie.

   Het is een massaal afluistersysteem waarbij duizenden mensen betrokken zijn. Big Brother is U inderdaad aan het volgen. Bij dat systeem is ook Nederland indirect betrokken door bepaalde elektronische systemen ter beschikking te stellen.

   De beschuldigingen van de NRC en de rest van de Nederlandse media over Russische cyberaanvallen en spionnen, trollen, enzovoort zijn dan ook lachwekkend als we weten welke middelen de VS inzet.

   Het was toch via de Amerikaanse ambassade in Berlijn dat men de gesprekken van Angela Merkel afluisterde. Dit leek alsof de VS Duitsland bezette. Het was geen toeval dat de CIA een der eerste investeerders was in Facebook. Miljarden mensen die hun privaat leven op straat gooien. Prachtig toch…. voor de CIA.

   Willy Van Damme

  • Gedag Willy,

   Hoe dicht al die US bases in Europa tegen de Russische Federatie aan zijn gebouwd weet ik niet. Ik weet wel dat er in Polen door de regering aldaar 2 miljard (Euro?) wordt geïnvesteerd in de bouw van een grote US bases. Daar moeten uiteindelijk 300.000 US soldaten met alle oorlogs rotzooi daaromheen worden gestationeerd. Camp Trump zou dat gaan heten bij mijn weten.

   In Duitsland wordt ook almaar meer US oorlogstroep uitgestald. Vergeet ook niet het relais voor drone aanvallen elders in de wereld vanuit Ramstein. Kramp-Karrenbauer, de huidige minister van oorlog in Duitsland, wil ook maar wat graag meer geld voor de wapenindustrie. Bij Stuttgart zit Afro- en Eucom, twee der Commands centra van de US Military. Zo hebben ze de hele wereld ingedeeld
   in 6 gebieden.

   Welk land heeft dat?

   Groet,

   Harold Mulder
   Nijmegen, Nederland

   Antwoord:

   De akkoorden over de ontmanteling van de Sovjetunie stelden dat de NAVO zich niet oostwaarts ging uitbreiden. En nadien stelde men dat de VS er geen permanente basissen mocht hebben. De VS heeft dat netjes aan zijn laars gelapt en staat nu praktisch aan de Wolga.

   De VS investeert miljoenen dollar in nieuwe militaire basissen in Estland die in bepaalde gevallen ook geheim zijn. Men is qua vliegtijd nu op enkele minuten van Moskou en Sint-Petersburg. Maar hier hebben onze media het steeds over het agressieve Rusland.

   Men investeert wel in militaire basissen in Polen maar ik ken geen details, maar dat er 300.000 soldaten zouden komen lijkt mij wel heel veel. in dat geval zal men veel basissen elders moeten sluiten wegens gebrek aan soldaten.

   Willy Van Damme

 2. Het is niet Putin versus Poroshenko of Rusland versus het Westen, wij kijken verkeerd naar dit soort conficten. Wij leven niet in een multpolaire wereld van Rusland, Noord-Korea, Iran en nog een paar tegen de rest. De dader blijkt gemakkelijker te vinden dan gedacht als u dit propagandistische geopolitieke beeld loslaat.

  Dit artikel laat zien dat er iets heel erg mis is met het verhaal dat de Donetsk Republiek uberhaupt vliegtuigen zou hebben neergeschoten: http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14419:2019-09-25-18-29-23&catid=23:lezersbrieven&Itemid=36

  Dat neemt niet weg dat de Russische overheid onschuldig is, ook zij is medeplichtig want ook zij vertelt ons de waarheid niet.

  We zien in het artikel dat de DNR helemaal geen zelfstandige entiteit is die tegen Oekraïne opkwam. We zien een toneelstuk. Dit toneelstuk werd nog eens bevestigd tijdens de grote slag om Ilovaisk, een slag tussen Oekraïne en de DNR waarbij Oekraïne zou zijn verslagen:

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14442:2019-09-30-11-27-37&catid=23:lezersbrieven&Itemid=36

  Dat ‘fel gevochten’ viel dus wel mee, Willy.

  Wie de artikelen leest zal moeten erkennen dat er een kern van waarheid in de analyses schuilt. Betekent dat nu dat de Nederlandse of Belgische journalistiek dit gegeven verder uitzoekt? Gaan we dit zien in een volgende documentaire? Kees van der Pijl, Van Wolferen, Van der Werff en u hebben het stuk nu. Ik ben zeer benieuwd.

  De Grote Leugen is niet dat Oekraïne of Rusland het gedaan heeft. Het best bewaarde geheim is dat ze het allebei gedaan hebben.
  Nils De Graaf

  Antwoord:

  Toch wat voorzichtig zijn met beelden en het daaruit trekken van conclusies. De oorlog daar is niet nep hoor, er vielen daar al heel veel slachtoffers. Ik ben geen grote kenner van het dossier en hier stellen dat men HET weet is erg voorbarig. Maar natuurlijk is het zoeken naar de waarheid. Als we die hier ooit kunnen vinden.

  Willy Van Damme

  • Ik heb 200 foto’s bekeken van Ilovaisk een maand na de slag. Ilovaisk is overzichtelijk dorp. Ik heb uren documentaires bekeken, een Russischtalige duurde meer dan twee uur, er is ook een Duitse documentaire.

   Wat opvalt aan de filmbeelden is dat we nooit grote groepen soldaten zien en geen colonnes materieel. Wat we wel zien is cameratrucage en animatiebeelden om ons het idee te geven dat die troepenconcentraties er zijn. Waarom die manipulatie, waarom zijn er geen beelden van troepen in Ilovaisk? De eerste aanwijzing.

   Aan Ilovaisk zelf zien we dat daar geen slag geleverd is. Er ligt letterlijk geen enkel hoog gebouw in puin. Dat kan niet na drie weken zware gevechten vanuit het dorp. De tweede aanwijzing.

   Dan hebben we de drie neergestorte vliegtuigen die alle geen romp hebben. De vleugels zijn er maar niet de romp? De enige verklaring is dat we naar propaganda kijken, nepnieuws. Vliegtuigdelen zijn er neergelegd en de fotograaf werd gebeld.

   Er wordt bij geopolitiek zoveel gelogen dat geschreven bronnen nauwelijks nog waarde hebben. Dat geldt voor elk persbureau, het JIT, de VN, de Oekraiense regering of welke regering dan ook. Waar baseert u zich dan op als u stelt dat er in Oekraïne zwaar is gevochten? Twee foto’s is genoeg met een begeleidend tekstje van Reuters? Zo heeft journalistiek nooit gewerkt en u zou de eerste moeten zijn om dat te erkennen.

   Ik ben benieuwd hoe u heeft geconcludeerd dat de DNR daadwerkelijk drie vliegtuigen heeft neergeschoten, twee Antonovs en een Iljoeshin. Wie niet bij de basis begint, start in het luchtledige.
   Nils de Graaf

   Antwoord:

   Het verhaal over die gevechten toen voorafgaande aan het neerhalen van dat vliegtuig is een heel korte zin een groter geheel. het is een verhaal dat beide partijen vermelden en daarom geloofwaardig was.

   Natuurlijk weten we dat in geval van oorlog er alleen maar propaganda is en dat we voor het maken van een relaas of analyse steeds erg voorzichtig moeten zijn. Pas als beide kanten iets bevestigden en zeker als er fotografisch of ander documentair materiaal voorhanden is kan het gebruikt worden.

   U brengt nu nieuw mij onbekend materiaal en dus dien ik te twijfelen aan de eerdere berichtgeving, zeker daar ik uit uw relaas over uw werkmethodes het beschouw als minstens interessant en het verder onderzoeken waard. Bedankt dus voor deze informatie.

   Willy Van Damme

 3. On May 2, 2014, 42 people were burned alive in the Odessa House of Trade Unions. Perpetrators of executions are still not punished. Zelensky, on the anniversary of the tragedy, did not find any words of condolence. Today the mono-majority in the Rada was afraid to create a commission on this issue.
  Aleks

  Antwoord:

  Het levend verbranden van die 42 mensen die in Odessa betoogden tegen die staatsgreep in 2014 is een van de donkerste bladzijden van dit conflict. En zoal het geval is met die sluipschutters in Kiev komt er ook hier onder dit bewind nooit een gerechtelijke vervolging. Lekker begraven zoals ook de doden van Odessa en MH17.

  Willy Van Damme

 4. Er is geen trouwere NAVO vazal dan Nederland.
  Dat Maleisië uit name van zijn premier de resultaten van het “onderzoek” heeft afgewezen is bij ons enkel heel summier of zelfs niet aan bod gekomen. De premier zei dat hij de resultaten niet aanvaardde omdat het onderzoek er alleen maar op gericht was geweest om Rusland als schuldige aan te duiden. Vergeet niet dat het een Maleisisch toestel was en dat dit land dan ook hoofdbetrokkene is.
  De zaak MH-370 stinkt trouwens evenzeer. Men weet wel degelijk wat er met het toestel is gebeurd maar blijkbaar hebben meerdere partijen er belang bij om ook in deze zaak de vuile was niet buiten te hangen. Ik heb er wel mijn ideen over maar het is niet het onderwerp van deze blog.
  Luc De Vincke

  Antwoord:

  Wat betreft Maleisië neemt men daar tegenwoordig voor zover ik weet een onduidelijke positie in. Dan is het A en dan B. Blijkbaar is er op het land enorm veel druk vanuit de VS anders zou er zo geen geschipper zijn. En die druk bewijst dan weer het belang dat de VS hecht aan dit dossier.

  Ik hoorde dat een van de geselecteerde rechters voordien werkte voor het Joegoslavië Tribunaal. Nog zo’n farce. Ik ben benieuwd, maar wat ik tot heden als bewijsmateriaal las is zo povertjes dat men er in normale omstandigheden niet eens mee naar een raadkamer zou willen gaan. Maar ja ,’s lands belang (lees dat van de VS) staat op het spel.

  Willy Van Damme

  • https://malaysia.news.yahoo.com/pm-mh17-findings-politically-motivated-065737094.html?
   https://www.channelnewsasia.com/news/asia/no-conclusive-evidence-russia-behind-mh17-downing-malaysia-10290266
   Luc De Vincke

   Antwoord:

   Bedankt voor die extra informatie over de positie van Maleisië. Vooral die eerste link is interessant daar ze dateert van na het bekendmaken van de namen van de schuldigen voor die massamoord. Ook komt hier Dr. Mahathir, de eerste-minister, aan het woord en hij is de baas.

   Maar tijdens die persconferentie leek Maleisië zich wel achter de Nederlandse posi tie te schren. Lees in de tweede tekst dat België toen niet meedeed en alleen Nederland en Australië in Moskou gingen aankloppen. De Nederlandse media zwijgen ook bijna geheel over de positie van Maleisië.

   België lijkt nu wel op de Nederlandse positie te zitten. Maar dit heeft allemaal niet met recht spreken te maken maar met politiek en de rol van de NAVO. Maar dit is dan ook een politiek dossier waarop men het etiket rechtspraak plakte. Zoals bij dat Internationaal Strafhof of Lockerbie. Dame Justitia wordt hier flink verkracht.

   Willy Van Damme

 5. Dank voor het kritisch naar buiten brengen welke media zich beslist niet met journalistiek bezig houden! Field McConnell van het Field Report op youtube (voorheen Abel Danger) heeft diepe inzichten over MH17.
  Overigens loont het meer onderzoek te doen naar McCarthy! Het blijkt dat hij oa. de C-A-Hollywood-#pedogate op het spoor was… Ook Yuri Bezmenov op youtube is een aanrader als ex-KGB’er. Hij geeft zicht op de subversieve activiteiten vanuit het communistische Rusland… en hoe het Westen geinfiltreerd werd.
  Southdelight

  Antwoord:

  Om een thesis te ontwikkelen rond de MH17 moet men zich baseren op de feiten waarover men zekerheid heeft. Als men alleen met vermoedens werkt komt men terecht in een moeras of drijfzand en dan is men hopeloos verloren. Bij het maken van een thesis zijn logisch denken essentieel.

  Het neerhalen van dit vliegtuig dreef de spanning in de regio extra op. Kees van der Pijl wijst hier in zijn boek in die richting. En dan kijkt een onderzoeker naar wie er belang heeft bij die extra spanning. Het is een spoor dat kan leiden naar de dader. Het heet: Zoeken naar een motief.

  Willy Van Damme

 6. Die Nederlanders – geloof me -gaan het nog zwaar bezuren dat ze zo anti-rusland zijn, want door het stopzetten van de gaswinning (aardbevingen) en de NL-se regering tegenhoudt dat we overgaan op hoogcalorisch gas uit Rusland, moet iedereen verplicht van gas af (warmtepomp/warmtenet) tegen veel te hoge kosten en stijgt de gasprijs komende 10 jaar met 75%……

  Dat is de prijs die we betalen vanwege de domheid zo achter die amerikaanse petro-dollar agenda aan te lopen!

  De ‘misdaad’ die Rusland begaat (in amerikaanse ogen) is dat ze hun gas niet in dollars verkopen.

  Duitsland gaat wel over op hoogcalorisch gas via de Nordstream. Een kilometer over de grens krijg je subsidie om aangesloten te worden op gas. En aan deze kant van de grens moet iedereen van gas af. Absurd.

  Ondertussen neemt de CO2 uitstoot niet af maar TOE omdat we massaal hout uit Canada gaan stoen dat 2x zoveel CO2 uitstoot als gas en de lucht verontreinigd.

  Maar mensen schijnen nu wel wakker te worden en deze absurditeit te gaan zien….

  No nog dat gasbeleid aanpakken en die gasprijzen OMLAAG!

  Laat de kapitalisten hun eigen vervuiling maar opruimen!
  Rob Heusdens

  Antwoord:

  De aardgaswinning in Groningen is natuurlijk een van de grootste schandalen in Nederland van het ogenblik. En dat diende al veel eerder gestopt en feitelijk heeft men toen men begon dat nooit onderzocht naar de mogelijke gevolgen. Men telde gewoon de guldens.

  Dat het Russische gas wegens zijn goedkope ontginning en transportmethodes ons nog lang zal warm houden is duidelijk. De VS poogt dat zoveel mogelijk te saboteren maar dat lijkt te mislukken. De VS zou ons liever hun duur schaliegas leveren. Logisch natuurlijk.

  De pijplijn voor Nordstraem 2 ligt er behoudens een stukje in Deense wateren. Gisteren raakte bekend dat Denemarken zijn bewaren nu heeft laten vallen. De VS ving dus bot in Kopenhagen. Benieuwd of de VS zoal ze dreigden nu sancties gaat nemen tegen de Eu en de betrokken Europese bedrijven.

  Ik ben verbaasd dat de NRC hiertegen nog niet heeft zitten ageren. De VS is mede razend op Rusland omdat men in Moskou poogt een alternatief internationaal betalingsmiddel poogt te realiseren los van de dollar.

  De positie van de dollar in het internationaal betalingsverkeer maakt de VS erg machtig. Er is immers niet alleen de grote Amerikaanse consumptiemarkt maar ook het feit dat iedereen die handel drijft in dollar op zeker ogenblik, zij het in wezen symbolisch, dat moeten laten clearen (verifiëren) in de VS.

  En dan stelt Washington hier haar steeds draconischer wetten. Met boetes van desnoods tientallen miljarden die bedrijven kapot kunnen maken. Door echter in de internationale handel steeds agressiever op te treden zal men uiteindelijk niet anders kunnen dan een alternatief voor de dollar opzetten.

  Dat gaat zeker niet gemakkelijk zijn wegens een beperkte liquiditeit van andere munten maar het kan niet anders dan lukken. Grote handelsblokken als Rusland, China, Indië, de EU en kleinere als Iran moeten om reden van hun economische afhankelijkheid wel zo’n systeem operationeel maken.

  Willy Van Damme

 7. Pingback: MH17 en Nederland – De democratie aan banden | JDreport.com

 8. In tegenstelling tot een hoop mensen, heb ik mij helemaal niet beziggehouden of MH-17 met een BUK uit de lucht is geschoten. Ik ben meer bezig geweest met wat er op de achtergrond speelde. Een aantal van die feiten heb ik hier in en vorig artikel geschreven. Deze zijn hier terug te lezen.

  https://willyvandamme.wordpress.com/2019/10/13/de-moorddadige-taal-van-de-macht/#comments

  Ik heb in nauw contact gestaan met Pieter Omtzicht en heb hem specifiek gevraagd naar Artikel 57, Lid 2, Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid, wat o.a. het volgende schrijft:

  2.
  De raad neemt eveneens door hem vergaarde informatie niet in het rapport op voorzover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen:
  a. de betrekkingen van het Koninkrijk of de landen van het Koninkrijk met andere staten of met internationale organisaties;
  b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen van de landen van het Koninkrijk, of van de in artikel 1a, onderdeel c en d, van de Wet openbaarheid van bestuur bedoelde bestuursorganen;

  https://maxius.nl/rijkswet-onderzoeksraad-voor-veiligheid/artikel57

  Pieter Omtzigt heeft mij er nooit antwoord op gegeven. Evenals de 149 andere collega’s van Pieter.

  Voor Willy heb ik nog onderstaande link van het NRC, waar zij berichtten over een ware luchtoorlog die plaatsvond tijdens de ramp met MH-17. Dit is dan de krant die Pieter Omzigt besmeurde over een ooggetuige die zogenaamd gevechtsvliegtuigen in de lucht had gezien.
  De NRC had er dus zelf een artikel over gepubliceerd.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/11/boven-oekraine-vond-tijdens-ramp-mh17-een-luchtoorlog-plaats-a1414784

  Joop de Jong

  Antwoord:

  Ik denk dat je dit deels eerder al hebt gestuurd maar het blijft wel erg belangrijk. En wat/wie bedoeld men met ‘internationale organisaties’? Dat kan toch alleen maar slaan op de NAVO want het IMF, EU of de WGO kunnen het toch moeilijk zijn.

  Feitelijk is dit bijna bekennen dat dit een zwaar gemanipuleerd en politiek dossier is waarvan je niets mag geloven. Stel je voor dat de VS betrokken is of Oekraïne? Nou, dan gaat dat zo uit dit dossier omwille van dit besluit.

  En ja, dat stuk uit de NRC. Er was volgens die krant dus een luchtoorlog in het luchtruim bezig op het ogenblik dat daar burgervliegtuigen zoals MH17
  passeerden. Had men dan misschien een schietschijf nodig? Probleem is natuurlijk dat de NRC soms lijkt op de Fabeltjeskrant.

  Wel interessant voor diegenen die Oekraïne aanklaagden wegens het terug open stellen van haar luchtruim. Het kwam blijkbaat terug open twee dagen voordat MH17 moest passeren. Toevallig zoals diezelfde dag ook Bellingcat, die andere Fabeltjeskrant, er neerstreek. Maar teveel toevalligheden???

  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s