Het ministerie van de waarheid

Toch mooi die helden van de revolutie in Hong Kong zoals we die op onze televisie en in de kranten en weekbladen te zien krijgen. Vandaag had men het op de VRT zelfs over DE mensen van Hong Kong die het verbod op het dragen van maskers door de betogers niet nemen en massaal op straat komen.

Hetzelfde voor de Britse staatsomroep BBC die vandaag op haar werelduitzendingen alleen betogers aan het woord liet. Wat al van bij het begin praktisch altijd het geval is. Ook hier was de uitgedragen boodschap dat Hong Kong als één man/vrouw achter die eisen van de betogers staat. Nou.

Propaganda

Journalistieke regels zeggen dat men bij conflicten genuanceerd verslag moet uitbrengen. Waarbij men beide zijden op een evenwichtige en ook kritische wijze aan het woord laat. Vergeet het: Er is hier al wekenlang maar een klok die men in beeld krijgt of die aan het woord komt. Dissidentie is uit den boze.

Vrouw met oogletsel - Augustus 2019

Deze dame met haar oogletsel is een typerend voorbeeld van propaganda. Volgens de betogers liep ze dit op toen een rubberen politiekogel haar oog trof. Waarna onze media het verhaal zo overnamen en men overal foto’s publiceerde van deze dame. Met betogers die overal rondliepen met een symbolisch bloedend doekje voor hun oog. Klassieke agitprop. Wat er juist gebeurde weten we echter niet. Politie schoot toen inderdaad met rubberen kogels maar de betogers gooiden met stenen, molotovcocktails en gebruikten katapulten en stokken. De politie is dan een onderzoek begonnen naar de ware toedracht van de zaak. Ze dook echter onder. 

Uiteraard zijn er massa’s mensen in Hong Kong die wat hier gebeurt zoals het vernielen van metrostations kordaat afkeuren. Toch pure logica. Maar als zij al eens reageren dan is het antwoord in onze media zo gevonden: Dit zijn de triaden, Chinese maffia, die betaalt door China hondsbrutaal optreden tegen die onschuldige naar vrede, vrijheid, democratie en dies meer snakkende jongeren.

Amnesty International

Typerend is zeker ook het persbericht van Amnesty International hierover (1) waar men op basis van wat men alleen een neponderzoek kan noemen de Hong Kong politie zelfs folterpraktijken verwijt. Dat die betogers de politie aanvielen met onder meer petroleumbommen die dodelijk kunnen zijn hierover echter geen woord.

Maar zoals ten overvloede al is gebleken met hun verhalen over Jemen, Syrië enzovoort is Amnesty International gewoon een afdeling van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Over de aanwezigheid en zelfs de leidende rol van al Qaeda bij die Arabische (sic) Lente kon je er bijvoorbeeld nooit iets lezen.

Dat winkeliers het niet nemen dat hun winkels niet kunnen openen of gewoon vernield worden moet toch voor iedereen begrijpelijk zijn. Ach geen zorg voor onze pers. Wat we nu meemaken is in wezen simpelweg een herhaling van de berichtgeving over wat de media de Arabische Lente noemde. En we weten allen nu wat die lente betekende voor de regio: Bloed en vernielzucht.

Over het vandalisme van deze betogers amper of geen woord. Voor wie een bewijs wil over wie achter die rellen zitten een duidelijke aanwijzing. Hier is immers het Amerikaans/Britse ministerie van de Waarheid als dirigent actief die via haar pionnen in de media vertelt wat men de wereld als de Waarheid moet vertellen. Journalistieke regels van nuance, kritische analyse en woord en wederwoord gooit men dan overboord en aan boord komt propaganda.

Willy Van Damme

1) https://www.amnesty.nl/actueel/politie-hongkong-mishandelt-en-martelt-demonstranten.  

Dat Amnesty International zo frontaal de Hong Kongse politie aanvalt hoeft niet te verbazen. Zonder een stevige gemotiveerde politie kan de regering nu eenmaal niet optreden tegen die gewelddadige betogers. Geen enkele regering waar trouwens ook. En dan rest de overheid hier alleen nog het Chinese leger om op te treden en de orde te herstellen.

En het is op dat moment dat de VS zit te wachten om nieuwe sancties tegen China te treffen. Men zegt het zowel bij sommige van die betogers als in Washington zelfs openlijk. De nodige wetgeving ligt in Washington zelfs al klaar. Of hoe Hong Kong een speelbal van de VS wordt in haar poging om terug de nummer 1 van de wereld te worden boven China. De VS, de Vernielzuchtige Staten. 

6 gedachten over “Het ministerie van de waarheid

 1. Ook de Nederlandse kranten laten amper het geweld van de demonstranten zien. Zo meldde het AD wel dat de 18-jarige in de borst werd geschoten, maar niet dat hij die agent met een ijzeren staaf te lijf ging. Bij mijn vraag hierover werd mij bewijs gevraagd van dat laatste. Teruggeschreven dat ik het beeld heb gezien. Blijkbaar de redacteur niet !
  Ko Ruijter

  Antwoord:

  Je kan dit ook vergelijken met wat er gebeurde in Oekraïne in 2014 met zijn fascistische knokploegen van Svoboda en Pravy Sektor die volop geweld gebruikten tegen niet alleen de politie maar ook tegen iedereen die hen, de VS en de EU in de weg liepen

  Waarna de liberale Europarlementsleden Guy Verhofstadt en Hans van Baalen met een uitgestreken gezicht ontkenden dat er fascistische knokploegen daar actief waren. Want ze waren in Kiev geweest om er op dat Maidan plein te gaan speechen.

  Maar ja, beiden waren er toen in Kiev op uitnodiging van oligarch Ihor Kolomoyskyi die ook een vinger in de pap had bij die knokploegen. Deze heren en dames die zich de behoeders van de mensenrechten, de rechtstaat, democratie en de vrijheid noemen gebruiken zonder aarzelen het meest gruwelijke geweld.

  En de media die dat dan unisono en veelal heel bewust toedekken en moordenaars en geweldenaars uitroepen tot de helden van de mensenrechten. Het is de wereld op zijn kop natuurlijk.

  Het toont ook dat je van brave studerende jongeren zonder problemen maar mits voldoende brainwashing kunt omvormen tot moordmachines. Een gegeven dat natuurlijk al lang is gekend. Het is geen toeval dat films over Maidan in Hong Kong veelvuldig worden getoond: Svoboda/Pravy Sektor zijn hun voorbeelden.

  Willy Van Damme

 2. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Fchina-no-mercy-protests-us-support-1457518%3Ffbclid%3DIwAR27Ercpac6GkDdAy5igil4ERU4UDnwHiB7zmpjea3WSTExt_MbuXy1J8Lk&h=AT1jI6GyHQM1g1GFvjwnrEHSApwGP_QZWL4dL0dZmvP5_Es3Rp2X1YXFXVtY9wGN2i7_xi9fb68IlMxKZJfftrT2EuMHqzkS7GvsW5f8Dje5zWxEZeeTD-YnAMTULgReCI4

  Antwoord:

  Een vrij serieus artikel. Newsweek plaatst tegenwoordig regelmatig stukken die beter zijn dan de rommel van de Washington Post, Guardian en NRC. Dat de betogers dan nu eisen om elke vervolging tegen hen stop te zetten getuigt van wereldvreemdheid en ongeziene arrogantie.

  Vandaag kon je nog zien hoe ze een politieman poogden te vermoorden door tweemaal naar de man molotovcocktails te gooien. Hij kon gelukkig voor hem beide branden tijdig blussen. Dit zijn moordenaars.

  Men kan begrip opbrengen voor bepaalde eisen maar dit is er mijlen over. Maar typerend is dat de betogers niet eens het grootste sociaal probleem aanpakken en dat is huisvestiging. Geen woord hierover. China, Hong Kong en de lokale grootgrondbezitters nemen hierover nu wel maatregelen.

  Willy Van Damme

 3. Hier is de scene van het neerschieten van een demonstrant.

  Zo te zien vijf man van de politie die een van hun bevrijden die op de grond ligt. Tegen een 15 demonstranten. Ik zie metalen staven, een hamer, een baksteen en een molotov cocktail.
  Er zijn verschillende filmpjes van omdat iedereen cameras mee heeft. Een hoofddoel van de demonstranten het uitlokken van reacties is, die dan gefilmd worden om escalatie te voeden.
  Zie bv deze. https://twitter.com/CarlZha/status/1179006343685890048 .

  Er zijn ook gevallen van westerse provocateurs : hier blokkeren twee westerlingen de uitweg van iemand die mandarijn spreekt . Let op hoe ze hun maskertjes corrigeren.
  https://twitter.com/CarlZha/status/1180037079016730624 .
  Tuyzentfloot

  Antwoord:

  Bedankt voor die korte filmpjes. Vooral dat laatste is opvallend. Twee oudere mannen die met maskers rondlopen. Waarom willen zij hun gezichten verbergen? Wat komen ze daar doen? En dan die massa fotografen rond die ene eenzame man. Pure intimidatie zoals je zelden ziet.

  Het laatste filmpje toont ook het extreem racisme van die relschoppers. Bij het begin van het filmpje zie je een nog jonge relschopper de man uit te lachen opdat hij blijkbaar dus mandarijn spreekt en geen Hong Kongse versie van Cantonnees. Dat is het niveau!

  Wat mij ook opviel is dat veruit de meeste reacties hier erg negatief stonden tegenover die betogers. Het beeld hoe ze die winkel vernielen is ook schokkend. Dit is Maidan 2.0. En dan eist dat uitschot het stopzetten van de vervolging.

  Maar in de VS is men gelukkig want het zorgt voor jarenlange instabiliteit en geeft China in Taiwan een slechte naam. Meer hoeft dat voor Washington niet te zijn. En de Betogers en Hong Kong? Het kan hen geen moet schelen. En dan maar protesteren dat Rusland of Iran zich bemoeit met de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

  Bovendien diende die wet gestemd omdat een man van Hong Kong in Taiwan een gruwelijke moord had begaan en er in geslaagd was om terug naar Hong Kong te vluchten. Maar Hong Kong kon hem niet eens veroordelen of uitleveren aan Taiwan. Vandaar die nieuwe wet. De man loopt nu vermoedelijk vrij rond. Met dank aan die relschoppers.

  Willy Van Damme

 4. Men dient de vergelijking te maken met de “Gele Hesjes”. Telkens ik in Frankrijk kom, zie ik op kruispunten van zelfs kleine provinciesteden nog altijd vredelievende samenscholingen van “Gele Hesjes”. Dit wordt door onze pers dood gezwegen. Men brengt ze liever in het nieuws als ze af en toe een bank kort en klein slaan. De beweging is taboe omdat het “gepeupel” en haar beweging als levensbedreigend wordt gezien voor ons mondiaal neo-liberaal systeem.
  De rellen in Hong-Kong zijn echt gewelddadig; metrostations worden kort en klein geslagen, mensen die afwijzend reageren tegenover de rellen, worden in mekaar geslagen en dat alles door gemaskerde lieden die op politieagenten los timmeren en met Molotov cocktails gooien. De “studenten” leiders vergaderen openlijk op het Amerikaanse consulaat om hun tactiek te bepalen en publiceren zelf apetrots de foto’s ervan. En dit alles wordt in onze pers afgeschilderd als rechtmatige eisen voor democratie. Onze pers steunt bovendien blijkbaar de eis van de relschoppers, een minderheid, om hun wandaden verder gemaskerd te mogen uitvoeren; en laat een oppositielid aan het woord die dit standpunt als “grondwettelijk” verdedigt. Onmiddellijk komen bij mij de contrasterende beelden voor de geest van de Brusselse politie die enkele maanden geleden enthousiast op een vreedzame (!) Vlaamse samenkomst los mepte.
  Ook dit laatste strookt met de samenlevingsvorm die ons wordt opgedrongen. Weg met de nationale staten die het mondiale neo-liberale systeem niet als zaligmakend zien. Dus een Vlaamse natie is taboe, en Rusland en China als laatste bastions van de natiestaat zijn de baarlijke duivel. Het steunt dan ook in die geopolitieke strategie om China via Hong-Kong het leven zuur te maken terwijl die stad toch integraal deel uitmaakt van China. Er speelt hier zeker een racistisch motief. Het Westen denkt nog altijd neokoloniaal. Hoe durft China zich op vreedzame wijze inwerken in Afrika en daar onze handel “inpikken”? Afrika is toch altijd van ons geweest? Hoe durven ze zelfs een economische grootmacht worden, die betere en goedkopere producten maakt? We wensen de Chinezen nog altijd te zien als koelies die opium schuiven en die hoogstens producten mogen maken waarvan wij ze te min vinden om ze zelf te produceren.
  Tot zelfs de man in de straat is doordrongen van een blijkbaar diepe haat tegenover Russen en Chinezen. Pluis er maar de lezerscommentaren op na bij artikelen over meningsverschillen met die landen. Russen zijn nog altijd vuige communisten die als Mongoolse horden staan te trappelen aan onze grenzen om ons binnen te vallen. En Chinezen? Die produceren blijkbaar alleen maar “brol” en hun producten moeten zwaar worden belast of zelfs geboycot worden omdat ze “oneerlijke concurrentie” vormen.
  Oh ja…voor degenen die het nog niet weten. De Derde Wereldoorlog is al een tijd aan de gang. Het is niet omdat er geen schot is gelost dat die niet bezig is. Wapengeweld gebruik je enkel maar tegen zwakke tegenstanders. Tegen gelijkwaardige tegenstanders gebruik je colorrevoluties, economische boycots, toegangsverbod tot financiële markten, douanetarieven, bestoken van de tegenstander met computervirussen, propagandaoorlogen, enz. Het is dikwijls veel effectiever en bloedelozer maar voor de getroffen landen zoals Venezuela en Iran minstens even erg. Het is langzaam dood geknepen worden.
  Wat dus Hong-Kong betreft. De VS hoopt via deze colorrevolutie de “studentenrevolte” zo op te stoken dat China zich genoodzaakt ziet om in te grijpen. Als dat gebeurt is de weg voor het Westen vrij om dat land economisch en politiek te isoleren. Economische strafmaatregelen zoals tegen Rusland zijn voor het Westen echt een natte droom. Het zou al leuk zijn mocht de VS Europa dan kunnen dwingen om geen Chinese producten meer te kopen , maar enkel nog “Made in USA”. Denken we maar aan Huawei als meest gekende voorbeeld maar de producten zijn legio. Gewoonweg met het gewone excuus van “democratie” of het gebrek eraan in China. “Democratie” … geen enkel begrip is ooit meer in woord en daad verkracht.
  Luc De Vincke

  Antwoord:

  Van foto’s van Amerikaanse diplomaten met leiders van die rellenschoppers ken ik alleen die van Joshua Wong en Nathan Law met de Amerikaanse topdiplomate Julie Eadeh in het JW Marriot hotel op 8 augustus dit jaar. Het zou mij sterk interesseren als je me zo’n foto’s kunt bezorgen.

  Dat de VS hier achter de rellen zit hoeft niet betwijfeld te worden. Het heeft er alle kenmerken van. De VS gebruikt al decennia die techniek om bevolkingsgroepen in een bepaald land – het doelwit – tegen elkaar op te zetten om zo de regering te doen vallen en het land zware economische en ook culturele schade toe te brengen.

  Typevoorbeelden zijn die in de jaren 50 in Guatemala toen de belangen van de United Fruit Company in gevaar kwamen en Iran waar de regering de winsten van de oliebazen van Standard Oil & Co dreigde te beknotten. Die kleurenrevoluties zijn dus niets nieuws. Nu in Hong Kong is het wel heel professioneel gedaan. Men legt gewoon het leven plat.

  Het is geperfectioneerd door de VS maar is geen exclusieve Amerikaanse strategie. Zo gebruikten de Fransen katholieke groepen bij de verovering van Libanon en Syrië in de jaren twintig van de vorige eeuw. En hier is er Duitsland toen ze bepaalde Vlaams taalgroepen financierden en opstookte.

  Verder is het kolonialisme in de VS en Europa nog springlevend. Als China braaf luistert en doet wat de koloniale mogendheden zeggen dan is het een sympathiek land met rare exotische gewoontes.

  Gaat China een eigen weg dan doemt plots het ‘Chinese gevaar’ op. Uw observatie betreffende China en Afrika is perfect. Er is geen enkel land dat zoveel in Afrika investeert in productiebedrijven als China. De EU ziet alleen maar grondstoffen. Een hemelsbreed verschil in aanpak.

  Typerend is de propaganda tegen het Confucius Institute dat aan de verspreiding van de Chinese cultuur doet en dus is het al propaganda en leugens. Maar krak hetzelfde kan men zeggen over de British Council, l’Alliance Française, het Goethe Institute enzovoort. En ongetwijfeld zijn ook hier spionnen nabij. En dan!

  Maar die worden gezien als boeiende instellingen en partners. Voor mij zijn al die instituten boodschappers van hun land en daarom interessant. Ze bieden toegang tot veel info. En daar is geen enkel probleem mee, men moet het alleen beseffen en daarnaar handelen.

  En men kan inderdaad zeggen dat de Derde Wereldoorlog bezig is. Maar dat er niet geschoten wordt? Al de doden zitten tellen in het Midden-Oosten? Dat zijn er heel veel hoor. En er is een begrip dat nog meer wordt misbruikt: Vrijheid.

  Willy Van Damme

  • @ Willy
   Willy, je hebt gelijk. Mijn geheugen liet me effe in de steek. Ik heb mijn info nagekeken; We hebben het beiden inderdaad over dezelfde bron/gebeurtenis;

   “Pro-Beijing publications Wen Wei Po and Ta Kung Pao reported that “some netizens discovered that Demosisto leaders Joshua Wong and Nathan Law Kwun-chung were discussing something with a foreign woman at 5.30pm on Tuesday at the JW Marriott Hotel in Admiralty.”
   The report said the woman was the political unit chief of United States Consulate General Julie Eadeh, and said they were plotting to come up with plans regarding the fugitive bill.”

   http://www.thestandard.com.hk/section-news.php?id=210436&sid=21&mc_cid=3a1c1cacdc&mc_eid=f484ab29e9

   Ik moet ook enigszins nuanceren over de invloed van de VS in Hong-Kong. Naast de CIA is immers net zogoed Groot-Brittannië met MI6 als oud-koloniale macht actief. Zij zijn echter een stuk discreter. Daarnaast moet gezegd worden dan een groot deel van de Chinese financiële Hong-Kong elite compleet verwesterd is en dus door en door kapitalistisch. Vergeet niet dat de Britten altijd geregeerd hebben via “indirect rule” en dus een lokale elite tolereerden zolang die maar het gezag van de Britse Kroon aanvaardde. Die elite die altijd al was bevoordeeld heeft nu net zo een afkeer van het “communistische” Peking als de bankiers in Wall Street en de Londense City. Het zijn hun kinderen die door en door liberaal zijn opgevoed en die het Westen nog naief zien als het baken van democratie die de huidige studentenleiders zijn; Er zijn geruchten dat hen studies aan gerenommeerde universiteiten in GB en de VS zijn beloofd;

   Over de doden in het MO. Er zijn altijd conflicten tussen de Grootmachten geweest in de perifere invloedsgebieden; Korea, Vietnam, Laos, Cambodja, Angola, de Israëlisch/Arabische oorlogen, Afghanistan om er slechts een paar te noemen maar nu is het anders. De Grootmachten grijpen nu mekaar rechtstreeks aan. De manier waarop de VS nu haar macht gebruikt/misbruikt tegenover andere landen was eenvoudig ondenkbaar geweest tijdens de Koude Oorlog. Denk eenvoudig hoe de plaatsing van raketten voor middellange afstand met kernkoppen in Cuba als reactie op de Amerikaanse Atlas raketten in Turkije, bijna tot een kernoorlog leidde. De VS provoceren nu meer dan ooit en het is slechts aan de koelbloedigheid in Peking en Moskou te danken dat het nog niet tot een gewapend conflict is gekomen. Denk je dat Breznjev zou getolereerd hebben dat de NAVO kruisraketten zou afgevuurd hebben op de bondgenoot van de Sovjet-Unie/Rusland, namelijk Syrië?
   Zoals ik zei, WO III is reeds een tijd bezig. Jan Modaal maakt zich hier niet druk over. Zo lang hij zijn huis kan afbetalen, op ski- en zomervakantie kan gaan zal het hem worst wezen. Het kon hem immers evenmin schelen dat er een paar honderdduizend doden zijn gevallen in de Irak-oorlog. Het was een cleane oorlog, het waren toch maar Arabieren die onder de grond werden gestopt. Ook de VS hebben hun les geleerd. In Vietnam keerden nog Amerikanen en masse terug in body bags. Dat wordt nu vermeden. Het is toch gezelliger om een land er onder te krijgen door z’n bevolking voeding en geneesmiddelen te ontzeggen en te maken dat het niet kan uitvoeren? Oorlog voeren met andere grootmachten zonder dat het één Amerikaanse GI het leven kost is toch een uitstekende zaak? Deze situatie zal blijven voortduren zolang de macht van de US$ blijft voort duren.
   Luc De Vincke

   Antwoord:

   Dat dacht ik al. Men gaat niet zomaar private en zeer belastende contacten online zetten. Het zijn jonge veelal onbesuisde jongeren die amper weten hoe de wereld draait maar hun contacten/begeleiders weten wel beter.

   Nu is het ook niet geheel abnormaal dat Amerikaanse en andere diplomaten contacten hebben met burgers maar in dit geval van grootschalige oproer is dat feitelijk geheel ongepast daar men het terecht als een inmenging in de interne zaken van een land kan zien.

   Of zij CIA is maakt ook niets uit, zij werkt voor de VS en dat is voldoende. Heel opmerkelijk was wel de heel felle reactie tegen dit ontmaskeren van die contacten door de Angelsaksische pers tegen China die banditisme verweten werd. Men raakte in Londen en Washington blijkbaar een heel gevoelige snaar. Conclusie: China was juist.

   Heel waarschijnlijk hebben de Hong Kongse politiediensten en China die personen gevolgd en de foto’s genomen en daarna aan bijvoorbeeld het lokale pro-Chinese dagblad Ta Kung Pao doorgespeeld.

   Maar die rellenschoppers zijn ook al naar de VS geweest om te pleiten voor sancties tegen Hong Kong, tegen hun eigen regio dus. Men zou het kunnen beschouwen als landverraad. Ondertussen gaan de provocaties tegen China vandaag blijkbaar in crescendo. Het wordt bang afwachten.

   Natuurlijk speelt de Britse geheime dienst MI6 hier een zeer belangrijke rol. Veel ambtenaren bleven na de Chinese overname in 1997 verder functioneren en de Britten beschikken vermoedelijk over veel info die bepaalde figuren chanteerbaar maakt.

   In die zin viel mij de voorbije weken twee persberichten uit de Britse media op. Vooreerst kwam de Financial Times met het verhaal van een privaat gesprek van gouverneur Carrie Lam over de toestand. En nadien kwam Reuters met een wat gelijkaardig verhaal over een privaat gesprek van Carrie Lam met lokale miljardairs.

   Waarbij de lokale regering die pers ervan beschuldigde die info gemanipuleerd te hebben. Wat zeer goed mogelijk is. De vraag is echter hoe die media aan die info kwamen. Hadden de Britten hen zitten afluisteren en bediende die eerst de FT en dan daarna de rivalen van Reuters? Waar immers zouden deze media de inhoud van die gesprekken hebben kunnen vandaan halen?

   En wat betreft oorlogen. Men heeft toch de heel nabije oorlog tegen Joegoslavië hier kunnen verkopen. Goed voor een geschatte 100.000 doden. Ja, want ze hadden uiteraard de schuldige: Servië met ‘aartsmisdadiger’ Slobodan Milosevic. Simpel. De EU en de VS verdedigden immers de ‘mensenrechten’.

   Willy Van Damme

 5. In deze video wordt de foto van de Amerikaanse official en de twee leiders van de opstand getoond: https://www.youtube.com/watch?v=gcs4DwaXtUU US officials urged to stop meddling in HK affairs | CCTV English
  MLK

  Antwoord:

  In China en ook in Hong Kong zien velen dat inderdaad als landverraad. Het zijn jongeren die niets beseffend zich voor de kar van de VS laten spannen. Want de VS wil China zoveel als mogelijk schade berokkenen en gebruikt daarvoor die jongeren. Zielig die jongens die zich zo door de VS zo laten misbruiken.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s