Gekeuvel over terreurbestrijding in Humo

Een gezellig gekeuvel met de EU-coördinator voor de terrorismebestrijding Gilles de Kerckhove (Humo 26 juli).

Maar dat bijvoorbeeld de aanslag op de Manchester Arena gepleegd werd door terroristen die de Britse geheime dienst MI6 voordien volgens The Financial Times naar Libië had gestuurd om Moeammar Kadhaffi te vermoorden en het land om te toveren tot een jihadistisch paradijs lezen wij niet.

Evenmin lezen we dat de dodelijke salafistische aanslag op de Rambles in Barcelona gepland werd door een informant (Es Satty) van de Spaanse geheime dienst (De Morgen). En dat al Qaeda in Jemen (de daders van de aanslag op Charlie Hebdo) nu met Europese en ook Belgische wapens (tientallen bronnen) aan de zijde van Saoedi Arabië en het Westen vechten lezen we evenmin.

Het interview is dus een gezellige babbel met veel dooddoeners. Maar meer had ik ook niet verwacht als we zien we het gesprek afnam.

Willy Van Damme

Reactie op een interview met Gilles de Kerckhove, EU-coördinator voor de terrorismebestrijding in Humo van 26 juli. Afnemer van het gesprek was Montasser Alde ’Emeh naar eigen zeggen een gewezen informant van onze Staatsveiligheid die in die periode onder meer vanuit jihadistisch Syrië in onze media reclame maakte voor die salafistische terreurgroepen ginds. Wat zeker extra volk naar Syrië en Irak lokte.

Naar sommigen uit zijn omgeving beweren was dat om zo te infiltreren in dit milieu. Of hoe onze Staatsveiligheid zo steun verleende aan al Qaeda en andere terroristenbendes. Misschien iets voor een interpellatie in het parlement en het Comité I dat onze veiligheidsdiensten moet controleren. Wie durft?

De centrale vraag is om die reden waarom die veiligheidsdiensten toelieten dat al Qaeda & co hier die zwaar moorddadige aanslagen konden plegen en waarom ze hen ook nu nog blijven bewapenen. En wanneer gaat onze pers dat eens durven aanklagen? Met Sint-Juttemis?

Montasser is van Palestijnse origine wiens familie haar eigendom verloor aan zionistische roversbendes. Geen probleem, in het Midden-Oosten speelde hij door zijn optreden gewoon het spel mee van Israël die de regio in een orgie van geweld wil zien ten onder gaan.

2 gedachten over “Gekeuvel over terreurbestrijding in Humo

 1. https://www.dewereldmorgen.be/community/aanslag-london-7-juli-2005-staatsterrorisme/
  Janu

  Antwoord:

  Van een aantal terreuraanvallen is het geweten dat sommige veiligheidsdiensten wisten wat er ging gebeuren of indirect betrokken waren. Recent bleek ook dat de dodelijke aanval op de Rambles in Barcelona georganiseerd werd door een informant van de Spaanse veiligheidsdienst.

  Toen de Belgische politie informeerde naar de man beweerde men in Spanje dat men van niets wist. De was actief in Diegem bij Brussel met het rekruteren van terroristen.

  Met andere woorden: De Spaanse veiligheidsdiensten zaten hier via hem terroristen te rekruteren en beschermden hun mannetje tegen onze politiediensten. Dat is echter geen fantasie uit een film uit Hollywood maar keiharde realiteit.

  En dan heb je onze Montasser, blijkbaar een informant van onze spionagedienst, die met zijn heldenverhalen jihadisten naar Syrië en Irak lokte. Waarna deze nadien op bezoek gingen in Maalbeek en Zaventem. En nu maar raaskallen over het gevaar van het jihadisme na ze jarenlang in de hemel te hebben geprezen. Je moet maar durven.

  Willy Van Damme

 2. Beste heer Van Damme, u bent erudiet en kritisch in uw lectuur van nieuws. Kan u aub enige info delen over aanwezigheid van Palestijnen in België? Ik voer onderzoek naar de sociaalrechtelijke situatie van erkende staatlozen (masterproef VUB Master Sociaal Recht onder professor Van Limbergen). Met vriendelijke groet, Henk Van Goethem

  Antwoord:

  Ik denk dat je best contact opneemt met Palestina Solidariteit vzw: Vierwindenstraat 60, 1080 Brussel/Molenbeek, 0465/67.20.09. Vraag naar een zekere Myriam, haar man is een Palestijn. Ze kennen mij.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s